-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
Ki-be szereléskor sérült volna a termisztor? Meglazult volna, így a közte levő hőátadó paszta már nem tette úgy a dolgát. Mérgesen az ember néha figyelmetlen.
Amigy max akkor tud “el romlani” ha nem tudod kitakarítani, elkopik, vagy megrepedt. A többit a fűtő rész működés zavarára fognám. (Nem fűt, nem tud a sérült, elvált, kiszáradt pástra miatt hőt átadni.)
-
ptesza
senior tag
Számomra az még nem meggyőző, hogy ugyanolyan spoolt használnak. Már több gyártónál is megfigyeltem azt a designt de ez lehet olyan mint a nylon zacsi. Van egy nagy gyártó és iszonyat olcsón tud nagyon sokat gyártani ezért mindenki azt veszi. Lehet rosszul kerestem de nem találtam semmi infót arra, hogy a SUNLU OEM-je lenne egy csomó nagy névnek.
SUNLU a név helyesen.Ezt a szál elvékonyodást már tapasztaltam én is Bambulab TPU HF anyag esetén. Hát mit ne mondjak, jól megszívatott. Nem kicsi volt az alkatrész amit nyomtattam és mehetett a kukába 90%-os készültségben. Dugulás nem volt csak nyomtatta a levegőt...
-
ParadoxH
aktív tag
Megkérdezhetem, hogy mivel mérted meg pontosan? Csak mert a gyártó ±0.02mm toleranciát garantál. Ha ettől jelentősen eltér akkor ott már kellene reklamációt benyújtani, nem?
Én első keresésre pl. nem találtam a tiedhez hasonló panaszokat a márkára vonatkozólag.
Esetleg azt megosztod, hogy melyik beszállítótól vetted? -
Emunem
őstag
Döntő kérdés: Generic PLA-t használtál, vagy Bambu PLA-t, amikor mondjuk nem bambu filamentet akartál nyomtatni?
Nagyon nem mindegy, mert egy Generic profilban sokkal kissebb a vol speed, mint egy gyári Bambu filamentnél, esetleg csinálj orca-ban kalibrálást, hogy megtudd a használható legmagasabb sebességet, mentsd el az adott gyártó adott színéhez. Mert a színek között is van különbség, ugyanaz az anyag ellenére.
Hiába cserélted le a fúvókát, ideiglenes lesz a siker, ha nem veszed lejjebb a vol speed-et, vagy kalibrálod be. (szerintem) -
ptesza
senior tag
Joshi metszeti ábrája alapján jól látszik, hogy a heat break ponton van egy átmenet az olvadt és a még szálanyag között. Ez egy éles elválasztási pontnak van tervezve.
Ha alul elkezdem jobban fűteni akkor magasabban olvad bele. Ha fent visszaveszem a hűtést akkor magasabban olvad bele szintén. Ez a logika és nálad a kettő közül valamelyik áll fenn.
Most újra olvasva azt amit írtál:
Ha túl nagy volumetrikus sebességet állítasz be a filament profilban, akkor elérheted a fűtőelem olvasztási képességének határát. Magyarán ha túl sok hideg anyagot nyomsz bele akkor nem tud megolvadni és ez okozott már eltömődést nálam is.
Jó minőségű high speed PLA esetén kb 20mm3/s az jó kiinduló érték. PETG esetén 14mm3/s már néha sok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest