- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
csucsbicep #5766 üzenetére
Nem igazán. Főleg hogy a probléma nem állandó, így rövid kipróbálással nem kapnék biztos eredményt :S
-
Sunsetjoy
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit hosszú lesz, de megpróbálok a felmerülő kérdésekre előzetesen válaszolni.Adott egy Galaxy Geforce 9600GT, amin nem a gyári cooler van, hanem egy AC Accelero S1 rev. 2 ([link].
Ezzel jól ment sok hónapon át, amíg csak nem...
Egy játék közben hirtelen fura dolog történt. Elkezdett szaggatni a játék futása, mintha egy játékot sokkal jobb beállításokkal szeretnénk futtatni.
Kiszereltem, újrapasztáztam, és a többi. Nem javult. Visszaállítottam a gyári BIOSbeállításokat az alaplapon (ASUS P5B deluxe), ekkor már jó volt. Később előfordult (1-2 hónap múlva), hogy újra előjött a hiba
A CPU-Z segítségével megállapítottam, hogy játék közben a PCI-E x16 átment PCI-E 1x módba.A hűtése a videókártyának megfelelő, különféle programokkal (rivatuner, siw, everest...) néztem, 55 fok felett nem járt soha (míg a gyári cooler anno nyáron még cod4 alatt felfőtt 70-80 fokig, ezért váltottam).
Az utóbbi 1 hétben (ezért is kérdezlek titeket) többször indult a gép egy hosszú, majd három rövid sípolással (ami úgy tudom a VGA gondja).
Vagy kétszer újraindul, majd beindul a rendszer. Azonban ellenőrzéskor kiderül, hogy csak PCI-E 1x módban.
A táp kikapcsolásával (leállítás után) megoldható a probléma, illetve ilyenkor kicsit igazgatom a kártyába menő monitorkábelt (DVI-D-sub), de szerintem ez csak pótcselekvésEkkor működik úgy, ahogy annak kell, nem szemetel, nem száll el, nem melegszik, stb.
Megjegyzendő, hogy anno, de már az első hiba után (kiszerelés és tisztogatás után - kiszerelésnél vagy már korábbról a memóriachipek hűtőbordája elválva) letört a kártyaslot mellől az a pöcök, amelyet le kell nyomni a kártya kivételéhez... de vissza tudtam dugni a kártyát.
Mi lehet a hiba?
A videókártya, a videókártya slotja, az alaplap felejt el dolgokat, vagy nem ad megfelelő tápot, vagy a tápegység (amely nem változott, plusz ugye több hónapig ment rendesen)? Mint írtam, teljes tápelvonás után működőképesen, x16 módban tud elindulni.
Túlmelegedésre nem gondolok, hiszen több órányi kikapcsolt állapotnál is előfordul a gond.Előre is köszi az ötletelést, tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest