Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Sunsetjoy

aktív tag

válasz Sunsetjoy #5765 üzenetére

Egy másik topikban találtak leírást, megoldási lehetőségeket a problémámra. Ha már itt nem került megválaszolásra, talán segít valakinek:

PCI express x1 BUG

[link]

• Sunsetjoy

aktív tag

válasz csucsbicep #5766 üzenetére

Nem igazán. Főleg hogy a probléma nem állandó, így rövid kipróbálással nem kapnék biztos eredményt :S

• Sunsetjoy

aktív tag

Sziasztok!
    Egy kicsit hosszú lesz, de megpróbálok a felmerülő kérdésekre előzetesen válaszolni.

Adott egy Galaxy Geforce 9600GT, amin nem a gyári cooler van, hanem egy AC Accelero S1 rev. 2 ([link].

Ezzel jól ment sok hónapon át, amíg csak nem...
    Egy játék közben hirtelen fura dolog történt. Elkezdett szaggatni a játék futása, mintha egy játékot sokkal jobb beállításokkal szeretnénk futtatni.
    Kiszereltem, újrapasztáztam, és a többi. Nem javult. Visszaállítottam a gyári BIOSbeállításokat az alaplapon (ASUS P5B deluxe), ekkor már jó volt. Később előfordult (1-2 hónap múlva), hogy újra előjött a hiba
    A CPU-Z segítségével megállapítottam, hogy játék közben a PCI-E x16 átment PCI-E 1x módba.

A hűtése a videókártyának megfelelő, különféle programokkal (rivatuner, siw, everest...) néztem, 55 fok felett nem járt soha (míg a gyári cooler anno nyáron még cod4 alatt felfőtt 70-80 fokig, ezért váltottam).

Az utóbbi 1 hétben (ezért is kérdezlek titeket) többször indult a gép egy hosszú, majd három rövid sípolással (ami úgy tudom a VGA gondja).
    Vagy kétszer újraindul, majd beindul a rendszer. Azonban ellenőrzéskor kiderül, hogy csak PCI-E 1x módban.
    A táp kikapcsolásával (leállítás után) megoldható a probléma, illetve ilyenkor kicsit igazgatom a kártyába menő monitorkábelt (DVI-D-sub), de szerintem ez csak pótcselekvés:) Ekkor működik úgy, ahogy annak kell, nem szemetel, nem száll el, nem melegszik, stb.

Megjegyzendő, hogy anno, de már az első hiba után (kiszerelés és tisztogatás után - kiszerelésnél vagy már korábbról a memóriachipek hűtőbordája elválva) letört a kártyaslot mellől az a pöcök, amelyet le kell nyomni a kártya kivételéhez... de vissza tudtam dugni a kártyát.

Mi lehet a hiba?
    A videókártya, a videókártya slotja, az alaplap felejt el dolgokat, vagy nem ad megfelelő tápot, vagy a tápegység (amely nem változott, plusz ugye több hónapig ment rendesen)? Mint írtam, teljes tápelvonás után működőképesen, x16 módban tud elindulni.
    Túlmelegedésre nem gondolok, hiszen több órányi kikapcsolt állapotnál is előfordul a gond.

Előre is köszi az ötletelést, tanácsokat.

Új hozzászólás Aktív témák