- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sakka
tag
válasz
Csupingo #60621 üzenetére
Ahogy más már javasolta, kiforrasztottam a chippet majd írattam rá egy progit és visszaforrasztottam szépen.
Hibátlan lett.
5 perc kb.Viccet félre téve, külső bootolással eredeti biost visszaraktam. Viszont nem müködött jól a dos-os usb ezért másik dos fájlokkal kellett megcsinálni. S másik atiflash is. Az előzővel nem ment. passz, hogy miért
Amúgy valóban kellett áramtalanítani, kártya ki-be, előtte igp-re át tenni, aztán újraindulás-> külső boot usb-ről->Atiflash és parancs hozzá, bios felülíródott , monitor kábel átdug az R9-re és lám lőn világosság. -
Sakka
tag
válasz
trancemusic #60618 üzenetére
Volt matric, de az egy kis kerek matrica az egyik csavar fején, amit óvatosan levettem és vissza.
Át szakadva nincs, max a csavarhúzó nyomok a többi csavaron...
Muszáj volt, mert nem nagyon csípem, ha a kártya 80 fok felett van max terhelésen.
Így pasztázni kellett, amivel pár fokot nyertem. A bios állítással is nyertem több fokot.
A hő szalag, hőlap a csipekre meg a vrm miatt. Így az egyik vrm 42 fokos max terhelésnél is, a másik 68. De szerintem még levihető a 2. vram.De lehet egy jó vga vízhűtésbe bele kellene fektetni. csak nem tudom mi lenne a jó választás még. A procim már vízen van egy ideje.
Jobban érzem magamat, ha nem lángol a kártya játékok alatt, és így ha eladásra kerülne szívebben is adom tovább, tudván nem volt széthajtva, nem főtt meg.
A kártya maga egy jó darabig még szerintem megbirkózik minden játékkal maxon 1920x1200 ban...
Ha 4k ban menne, már más lenne a helyzet.Egyenlőre ez a helyzet
-
Sakka
tag
válasz
trancemusic #60616 üzenetére
Most, hogy jó a kártya benchmarkban is jó eredménnyel, így meg is tarthatom
Helyette most hirtelen nem is tudnám milyen kártya lenne ha választanom kellene... bár lenne elképzelésem.
Persze az új szaga mindig vonzóbba képernyő cseréden röhögtem egy sort
Azt nem tudom, hogy áramszünetes dologgal mit csinálnának, ha valóban bejelenteném és a bioson véletlen hopp elállítanák egy értéket? ( Most már tudom mit kell
)
Már amúgy én újrapasztáztam és új hűtő szalagokat is kaptak a ramok a régi helyett. nem tudom, hogy ez gari vesztéssel járna e...
-
Sakka
tag
válasz
trancemusic #60613 üzenetére
Az a baj, hogy nincs spanom aki legarizná okosba, ahol vettem ha visszavinném tuti bevizsgálnák, és vagy rájönnek, vagy ők visszateszik a jó biost és megint jó.
Vagy kifizettetik a bevizsgálási költséget... -
Sakka
tag
válasz
trancemusic #60603 üzenetére
A gép megy de amúgy nem megy igazán, vagyis a num lock pl nem jelez, sötét a képernyő.
Elég drága szobadísz lenne! Valami jól látható helyre kellene raknom!
Az a baj, hogy ha az alaplapi igp vel behozom a dolgokat, akkor a bootolható usb az atiflash panacs beírására is azt írja: ez a program nem futtatható dos módban.
Pedig futtatható, de ezt csinálj....
Win 10-em van.
Rufus-al is csináltam boot usb-t rá tettem az atiflash fájlokat és a biost.
Vagy valamiért nem jó ez a fajta atiflash, vagy én nem tudom...
Egyenlőre egy jó boot usb sem működik.De miért írja, hogy nem futtatható dos módban?
-
Sakka
tag
válasz
trancemusic #60596 üzenetére
Át állítottam, úgy nem jön be a kép.
Csak úgy jön be ha igp-re van állítva, viszont windows nem látja az R9-est.
A flash meg hibát dobott usb biosnál. Érdekes.
-
Sakka
tag
válasz
Csupingo #60594 üzenetére
Csupingó
A proci igp-vel megy, csak mikor az R9-es is a foglalatba van és tápolva, akkor fekete kép.
Gép leáll, amint kihúzom a csatikat az R9-ből és így nem kap áramot de benne van fizikálisan a slot-ba, a proci igp-vel megy.Csak azt nem tudom, hogy ha bebootolom usb-ről -> atiflash, ezek után felül írja e és látja e az R9-es kártyát?
Kell e neki áram, vagy látja a PCI foglalatból is?Még nem próbáltam, majd ha hazamegyek...
De elvileg nem hiszem, hogy egy biosz hibával tönkre menne
A multi gpu módot megnézem, köszi ezt a tippet! :
-
Sakka
tag
Sziasztok!
Egy S.O.S kérdéssel érkeztem.
Atiflash programmal biost írtam felül az R9 390-es kártyán, így szépen visszább vettem 8-10 fokot. Szép és jó volt de egy másik beállítással viszont a kártya fekete képernyőt dob.
Az érdekes, hogy ha át teszem alaplapi ra, csak úgy jön be az alaplapi vga-val, hogy az R9 ből kihúzom a táp csatit, tehát kvázi nem kap tápot.A kérdésem az lenne, hogy ha a kártya nem kap tápot, de az alaplapi kártyával egy külső USB boot-al atiflash-el vissza írható a bios??
Vagy kell neki az áram?
Amit változtattam azok a fesz értékek, de annak jónak kellett lenniük, viszont egy dolgot még a : VRM settings-ben az érték, amit 14-ről 15-re tettem. ( Na ezt nem kellett volna)
Innentől bios felülír és black screen...
A képen még a 14-es értékkel van, ezt állítottam 15-re. ( De minek...?)
Köszönöm előre is ha valaki tud valami okosat mondani!
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest