- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HunChaos
aktív tag
Srácok,a csatolt képen egy zotac gtx285-karinak szeretném a zotac progijával beállított ventivezérlésre módósítani a biosban lévőt!
Tud valaki segíteni ebben? -
HunChaos
aktív tag
válasz
Zhewarr #24620 üzenetére
simán az nvidia/amd driverben be lehet állítani,nem kavar be win7 nél meg nem sokat kell vacakolni és jó lesz!
Nem fog semennyivel sem jobban melegedni,mivel a hardveres gyorsítás csak 1képernyőnél lesz jelen(ezért nem tudsz pl 2különböző játékkal játszani külön monitorokon egyszerre,vagy a kiterjesztett asztalhoz hasonlóan...
Arra van kitalálva az eyefinity,sorround -
HunChaos
aktív tag
válasz
laca000 #24599 üzenetére
Én elmondtam a véleményem,a meglátásom,hogy 4giga ram és 6giga ram között a különbség kb semmi,nem éri meg költeni rá!És az 5000Hz-es procival valóban nem lépne előre mivel már rég nem ez a mérvadó!mivel egy i3-as 2ghz-es proci veri az E6300at 3Ghz-en pl...
Nem helyetted válaszolok,csak nem értek veled egyet és több tanácsot is tud mérlegelni,mielőtt esetleg dönt ! -
HunChaos
aktív tag
válasz
laca000 #24594 üzenetére
na ez lenne a felesleges lépés,úgy van
mindek cserélje le a 800-as ramjait 1066-ra ,SEMMI különbésget nem fog tapasztalni!
Csak akkor van értelme,ha a proci "fsb"jével 1:1be akarja mondjuk használni,és nem kell visszaosztani nagyon,pl nem kell a ramjait 533-on használnia,hogy menjen a proci...
A másik,meg 2x1giga mellé jobb még 2x1giga,ha persze rendesen kezeli a lap a dual-channelt
4-6giga ram között (ha nem videót vág,amihez elég kevés a 6giga is) akkor nincs különbség főleg ha 32-bitben gondolkodik,amit a 2giga ramjából ítélve eddig így volt... -
HunChaos
aktív tag
azért ez nem biztos
lehet driverben "trükközni" és teljesen személyre szabni a felbontást,frekvenciát mindent!
Ilyenkor az a kérdés,hogy mivel nem erre van hitelesítve,hogy fogja bírni!
Pl,nekem a régi ctr-m 85Hz-re volt és 100on használtam,csak cserélni kellett a sorvégtranzisztort,mert nem bírta a melegedést,de az újjal már tökéletesen ment
Az lcd is szokta bírni a +/- 10Hz-et ,csak már ugye nem tűéles a kép... -
HunChaos
aktív tag
Én alapból nem értem az egész vga-tervezés logikáját!
Ha megnézitek,minden karit lefele húz az elég nehéz hűtője,ugye foglalat tartja és a csatinál a csavar..
Hő hatására vetemedik az egész,egy pár éves karit kiszedve simán látszik ,hogy görbe az egész kari
Simán el tudom képzelni,hogy a gyártók kiszámítják,hogy mondjuk adunk rá 3év garit,mert utána nagy mértékben nő a rizikófaktor,hogy a deformálódás miatt a hajszálnyi vezető réteg valahol megszakad,eltörik és a kari kuka
Azoknál a kariknál ahol a hűtőt is meg a nyákot is külön fel lehet fogatni biztos kevesebb az esély erre,de ott meg más hibaforrás lehet..
Ez csak egy kósza gondolatmenet,de nem hiszem el,ha nem akarnánan nem tudnának valami jó megoldást erre(persze a fekvő házakban máshogy húzza a hűtő,de ugyanúgy görbül az egész)
Gyárilag felfüggesztett vga-t nem láttam még,csak barkácsoltat,de ott meg a rezgés miatt lehet szerencsétlen az egész!
.. -
HunChaos
aktív tag
ilyenkor a szokásos menet!nálam legalábbis:
megnézni hűtőventit nem-e állt meg,újrapasztázás!ha nem segít..
indítás csökkentett módban,driver uninstall,majd újrarakás!
ekkor sem,akkor egy esetleges win reinstall,de ilyenkor már kicsi az esély,hogy segít,de meg lehet próbálni!
Valószínű a kari megadta magát és kuka! -
HunChaos
aktív tag
válasz
Tomix24 #24454 üzenetére
kvarc-kristály pl,adott frekvencián rezeg,ami áthallható,ha "sok fps" jelenség van!
ugyanez mondjuk egy tekercsnél,ha a vasmag lemezekből áll,és ezek rezgése esik hallható tartományban(ne csak nagy transzformátor tekercsekre gondoljatok...nézegesd a kártyád mit találsz rajta
Amit én megoldásnak látok az 2 dolog!
vsinc ON
vagy müanyaggal elfedjük az adott alkatrészt,ráolvasztjuk..
bár ez a 2.megoldás nem biztos hogy jó a hőengedésnél..meg kell nézni,milyen alkatrészt érint még a "beavatkozás",nem mellékesen ez nem szünteti meg,csak "halkítja" -
HunChaos
aktív tag
istenem...mennyi okos ember,cicereg és robban a kondi...mi köze egymáshoz fogalmatok sincs, csak dobálóztok a szavakkal...nem a kondi "cicereg", megsúgom!
-
HunChaos
aktív tag
Üdv!Nincs esetleg olyan vállalkozó szellemű fórumtárs,aki benne lenne,hogy elvigyem hozzá a gtx295-ös karimat és kipróbáljuk a gépében?egy táblás milka esetleg üveg sörrel jelképesen honorálnám
még most hétvégéig jó lenne
bp.XI ker és környéke -
HunChaos
aktív tag
Most kaptam vissza a javított gtx295-öt,kaptam rá garit is!
Berakom a gépbe,led zöld(szóval táp megvan)
ventije pörög!
De kisípolja az alaplap,mintha nem lenne benne vga!!
Ez hogy lehet?
Ha a kari teljesen jó,a gép is,mert most is azt használom
Akkor miért nem viszi?
nem is régi a cucc: P61-USB3-B3
Valakinek ötlete??? -
HunChaos
aktív tag
nem próbálná ki valamelyik gtx2xx tulaj,h táp nélkül sípol e az alaplap,h nem érzékeli a vga-t?
-
HunChaos
aktív tag
ha kevés mondjuk a táp a vga-nak,akkor is jelezheti azt,h nincs benne kari?
-
HunChaos
aktív tag
Üdv!van nálam egy rev1 GTX295,kipróbáltam,zöld led világít,h táp megvan,venti felpörög,de képet nem ad,sípol a gép,h nincs benne vga!valaki ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest