- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
5leteseN #88939 üzenetére
Biosban ki lehet választani, hogy IGP/PEG, de ha raksz bele VGA-t, akkor magatól is azt teszi alapértelmezetté, de attól még windows alol látszik
Ez laptopokban amúgy úgy van megoldva, hogy kis terhelésnél IGP adja a képet, nagy terhelésnél meg dVGA, de volt olyan notim, amiben be lehetett állítani, hogy mikor melyiket használja
Biosban PEG-re állítottam és eszközkezelőben letiltottam, de így sem jó.
Holnap belerakok egy ryzen 3600- at, úgy jó lesz, akkor 4600G-t kidobom -
kisza25
félisten
Sziasztok! Nem tudom valaki találkozott már a dologgal, de az egyik gépemen nem hajlandó elindulni a Battlefield 5 a dedikált kártyával (rx 570), azt írja nincs AMD driver (legfrissebb driver van fent, többször leszedtem, felraktam, javítottam)
Játék javítás is meg volt.
Ryzen 4600G a proci, IGP-vel elindul, de ahogy rx 570 az alapértelmezett kártya nem. Biztos vagyok benne, hogy IGP kever be, de már mindent próbáltam.
Eszközkezelőben letiltottam az IGP-t, biosban is, de IGP pöcc röff megy a játék, rx 570 amd driver hiba.
Megcseréltem a két gépben a kártyákat, semmi.(Az is rx 570, masik gépem ugyanez, de ryzen 3600- al)
Reseteltem amd drivert.
Minden más játék megy rx 570-el
Gyerekkel szeretnék játszani, de IGP-n mem kell mondanom, hogy milyen.
Az utolsó az lesz, hogy megcserélem a két gépbe a CPU-t, de ezt ha lehetne kihagynám :R
Valami ötlet? -
kisza25
félisten
válasz
Williamgrant #7022 üzenetére
a hozzászólásod 5 percig tudod szerkeszteni, ha megnyitva hagyod 15-ig, egy hsz.-ben válaszolhatsz több kérdésre, több embernek pl.:
X. Jakab: habalasabala
Pajkos Pisti: habalasabala
légy szíves a következőkben így eljárni, köszi -
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #7011 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
villmoska #6919 üzenetére
kicsit zavaros amit írtál, erre az oldalra gondolsz?
Prof01: nincs mit -
kisza25
félisten
válasz
littlejohnny #6815 üzenetére
terheld meg furmarkal szerintem tuti neki áll szemetelni, hőfokokat nézted, hűtés nem állt meg /koszolódott el...
-
kisza25
félisten
válasz
littlejohnny #6809 üzenetére
akkor csinál ilyet, ha túl van húzva, a memória,
vagy haldoklik a kártya , vagy rossz feszültséget kap attól is lehet(valamilyen tuning program TRIXX, ATT...és CCC egyszerre fent van a gépen) -
kisza25
félisten
válasz
papírzacskó #6741 üzenetére
nekem meg nem volt GF7600Gt óta NV kártyám
kicsit nézz utána teszteknek melegedés, hang... HD6850ből én SAPPHIRE-t merem ajánlani ezzel a hűtővel, nekem ugyanilyen van a HD5850-emen idle csendes játék közben kicsit hallatja a hangját, de nem veszélyes és 60-65fok fölé nem melegszik a gpu nekem, GTX560 ból meg biztos lesz itt aki tud ajánlani egyet jó hűtéssel, vagy a fórumában nézz körül -
kisza25
félisten
válasz
papírzacskó #6739 üzenetére
ha használt is játszik HD5850 35eFt körül van amin minden mai játék fut fullHD high/ultra beállításokkal, ettől kicsit elmarad teljesítményben(nem elírás) a HD6850 ezt újonnan is lehet kapni 42eFt-tól indul, aztán a következő lépcsőfok a HD6870 ami 50eFt környékén indul (a HD5850 900/1200Mhz-re tuningolva hozza ezt a szintet) vagy ami mindezt veri a HD5870 ami használtan 45eFt környékén van,
NV oldalról GTX465 45eFt(HD6850 szint) GTX 470 ezt aranyárban mérik, utóbbi ketőt is inkább használtba kapod meg, GTX 560 48eFt-tól (HD6870 szint) vagy 560TI 60eFt környéke,
szóval neked GTX 465/HD5850/HD6850 és még picit hozzáteszel GTX560,
én apróról vennék egy még garis HD5850-et(mondom ezt úgy, hogy április óta tulajdonosa vagyok egynek), de ez én vagyok -
kisza25
félisten
válasz
papírzacskó #6736 üzenetére
a processzor elég a HD5850/70 HD6850/70 HD6950/70 GTX 460/465/470/480 GTX 560 kártyákhoz is, a kérdés, hogy mekkora monitorod van, milyen felbontással és mennyi pénzt szánsz rá
-
kisza25
félisten
válasz
@matthew@ #6701 üzenetére
csak megjegyeztem, alapfeszen nem lehet baja
én konkrétan megfőztem egy GPU-t egy rossz bios-al azt is kicserélték, mert nem lehetett megállapítani mi okozta
a magas hőtől általában kifagy (GPU védelem), de 80fok fölé ne nagyon menj,
a HD6950 nagyon drága és egálban van egy HD5870-el, vagy egy húzott HD5850-el, utóbbit 30eFt-ért megkapod használtan még 1-1,5 év garral,
a különbség csak akkor jön ki mikor elfogy az 1GB VRAM -
kisza25
félisten
válasz
@matthew@ #6699 üzenetére
a ventit 70%környékére állítsd, szerintem 700-at bírnia kell, de az sem 100% én annyival próbálnám elsőre, legrosszabb esetben kifagy és nyomsz egy reset-et, hőmérsékletekre figyelj!!
igen az jó lesz
azért ne felejtsük el, hogy a tuning garanciavesztéssel járhat és csak saját felelősségre -
kisza25
félisten
válasz
@matthew@ #6697 üzenetére
nekem ATT-vel (ati tray tools) volt húzva,a CCC-ben szerintem a 700Mhz-et megpróbálhatod azt vinni fogja, elsőre teszteld le a CCC test costum clocs-al, aztán egy furmark teszt(ez főleg a hőmérséklet miatt), aztán, ha azzal stabil és a hőfokok rendben vannak, mehet egy játék
-
kisza25
félisten
válasz
@matthew@ #6693 üzenetére
ha jól emlékszem alap feszel is elég jól mennek ezek a kártyák, nekem HD4830 volt még régebben az 750-800Mhz-en szaladgált alapfeszel, de mindjárt megkeresem,
na nekem alapfeszel így ment a HD4830 a GPU azonos csak butitott
Új hozzászólás Aktív témák
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest