- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
madspider15 #23486 üzenetére
Egy 9600-as még belefér és már nem drága, az 1.6-al el tudna játszani.
Doonfrigo Nem valószínű, de attól függ m ilyen a tápod.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
siwok1 #23465 üzenetére
Mi a frász bajod van neked meber? Képzeld veled ellentétben én tényleg mértem a kártyákat és még a 8800GT 700MHZ-re húzva is furmark alatt 5.6A áramot nyelt a tápcsatlakozón amiről csak a GPU kapja a szuflát, a ramok és egyéb áramkörök az expresszről táplálkoznak amivel kb ki is jön a gyári max 105W-os érték.
Amúgy hidd el szarul járnál..
-
agressiv
addikt
válasz
siwok1 #23458 üzenetére
Olyan ostoba vagy, hogy az már fáj.
Total power consumption.... Egész rendszernek a teljesítmény felvétele, csak dugj rá egy multimétert és mérj rajta áramot..
Idle 106W szerinted az a kártya üresjáratban benyel 106W-ot? Még terhelve sem..
Folyamatosan játszod a nagy számítógépszerelőt, de közeléáben nem vagy a valóságnak, kérlek hanyagold ez a topikot.
copass Na ne mondd. Viszont, ha éppen a mikroszaggatás a probléma, azt a VSYNC megoldja, mivel a szaggatást a szinkron hiánya is okozza, nem feltétlenül kell rengeteg FPS. az ő kártyája szerintem szimplán sz@r. Ami nem lepne meg, mivel gigabyte..
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
Vettél volna vídia kártyát.
Amúgy mivel van összekötve a gép és a monitor? HDMI-nél előfordul az ilyesmi, de DVI-nál nem. Win újrarakásnál meg nem kell beállítani semmit már régóta, csak ugorj be a bootmenübe (post alatt F8 stb.).
geckowizeAlpenföhn Brocken-t vegyél rá, az frankón behűti, a scythe-ot ne nagyon erőltesd. Mindenképpen C3-as kell?
-
agressiv
addikt
válasz
energy4ever #23400 üzenetére
Dehogy van rajtuk 2x8-as táp.
Amit néztél, azon konkrétan két hatos van, de ha nem is lenne a tápon elég csatlakozó, adnak a kártyákhoz átalakítót..
-
agressiv
addikt
válasz
tomaszka88 #23387 üzenetére
Az nem valószínű, hogy rendesen fog benne menni. Viszont a vista driverre van esély, hogy mukodik.
-
agressiv
addikt
válasz
tomaszka88 #23382 üzenetére
Milyen lap és milyen kártya?
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
M5Norbi #23357 üzenetére
Sokkal nagyobb esélyt látok. NVIDIA kártyák közül eddig mindegyik elindult az én lapomban is, de az AMD kártyákat az esetek nagy részében nem is lássa, mintha benne sem lenne. És még számtalan példa volt erre melóm során is. Olyan is van és nem is ritka, hogy elindul, de nem tölt be a windows, vagy a bios post után megáll fekete képernyővel, viszont csak első indításnál csinálja és egy reset után megy rendesen egés nap.
Gagyibájt lap, plusz intel kombóval gyakran előfordul.
-
agressiv
addikt
válasz
M5Norbi #23354 üzenetére
No igen, de én nem vennék bele AMD kártyát, mert kérdéses, hogy fog-e benne rendesen mukodni, vagy egyáltalán elindul-e vele.
Vendingo Még egy kártya CF-ben, majdnem dupla teljesítmény, amit másik kártyával nem érnél el, szóval a CF lenne a leghatékonyabb, a teljesítmény szempontjából.
-
agressiv
addikt
válasz
Spenike #23325 üzenetére
A gyári tunigok mértéke olyan alacsony, hogy nem érdemes pént fizetni értük. Például volt GTX 460-am aminek 675 az alapórajele, amit a gyári OC-s kártyákon 720 könryékére húznak, de bármilyen kártyát vettél minimum 800-at ment mindegyik, az enyém 850-et is bírta és nem OC-s volt... szóval a gyári tuning lényegtelen.
Volt OC 8800GT-m ami 650-re volt húzva és max 700-ra lehetett még tornázni, majd egy másik sima nem OC-s kártya elment egészen 740-ig, szóval még válogatva sincs rájuk a cucc.
Veszel 100db sima kártyát, majd megnézed, hogy a gyári OC-s kártyákat mennyire húzták meg és 100ból 100 bírni fogja minimum a gyári OC-s órejeleket.
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #23304 üzenetére
Az, hogy mennyi memória van a kártyán iszonyatosan lényegtelen a többi adathoz képest, a nagy méret legfeljebb kényelmi szolgáltatás..
-
agressiv
addikt
válasz
Repsol600 #23297 üzenetére
Mert nem tudod milyen az, amikor tényleg nincs gond velük.
Annó szinte minden játékhoz másik drivert raktam még a 4870-el, új játéknál meg alap volt, hogy a játék megjelenése után kiadtak egy drivert, amivel hajlandó volt elindulni..
Amikor Volt a GTX460 SLI-m, felraktam valamelyik drivert és fenn volt hónapokig és minden rendesen működött, még az SLI-vel sem volt gond egy kis beállítgatás után, régi játék, új játék, mindegy volt. Ugyanez igaz a korábbi összes többi nv kártyámra. A 9600-as radeonnál szinte ugyanazt játszottam el, mint a 4870-nél, de nem volt annyira durva a helyzet... 5770-el nem tudtam mit kezdeni, vissza is vittem, mert egy driver volt a 10-ből amivel nem laggolt összevissza.
Azt, hogy melyik kártya mennyire nem szeret indulni, melóhelyen szerzett tapasztalat alapján mondom.
És igen, szerencséd volt, megúsztad.
-
agressiv
addikt
Az 5450 egy iszonyat problémás kártya, nem lep meg, hogy nem ment, az intel 1156-1155-ötös lapokban pedig nem nagyon szeretnek menni a régebbi AMD kártyák (egy Z68-ban, és a mostani lapomban sem indult a 4850/70). Keress bele valami NVIDIA kártyát és semmi gondod nem lesz.
-
agressiv
addikt
válasz
KalocsayMate #23096 üzenetére
Olyan kártyát vegyél, amire van pénzed.
-
agressiv
addikt
válasz
Ice&Lime #23092 üzenetére
3.3GHz-en menni fog az rendesen. Korabeli tesztekben Core I3 530-as 1156-os processzort teszteltek és hozta a 4 magos 3.2Ghz-es Phenom II teljesítményét (játékban), ráadásul a tiéd még erősebb, szóval jó lesz az.
BrianGT GTX260 17-20 környékén mennek.
Milanfan Valószínüleg elég, de érdemes a jövőre is gondolni, meg aztán mennyire van 1920 alatt a felbontás?
-
agressiv
addikt
válasz
illes.bence #23075 üzenetére
Sz@r.
KalocsayMate Mi is akar lenni az az utóbbi? Amúgy azt a hibrid baromságot ne nagyon erőltesd.
-
agressiv
addikt
válasz
spista222 #23063 üzenetére
Képed ad tesztre használjuk, semmi másra. A 16x-os tesztre vannak 775 gigabyte lapok, ha azokban elindulnak és mennek rendesen, akkor tényleg jók
A VGA support list, meg azért érdekes, mert GT200-ig és HD4000-ig tényleg bármi elindul bennük. Ha a gigabyte rakna ki VGa support listát a lapjaihoz nem sok lenne rajtuk az biztos.
Pityke. Cseréld vídia kártyára.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
BigBlackDog #23042 üzenetére
Nem tudom mi az az ETS2, talán, ha kiírnád a rendes nevét
Amúgy semmin se csodálkozz az intel HD grafikszal, iszonyatosan gyűlölöm én is, egy szimpla CS1.6-ra is alkalmatlan az állandó képszinkron meg lagg mellett.....
Ma délután jön nekem valami régi value kártya helyette, mert ráadásul még szarakodik is az enyém.
-
agressiv
addikt
válasz
maxxenergie #23038 üzenetére
3DMark-al tesztelj, a furmark csak fűt. Amúgy valószínű, hogy döglődik a VGA.
dodopek 9600
BigBlackDog Nem, de melyik játék ez?
-
agressiv
addikt
válasz
siwok1 #23028 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű fizika, mivel alacsonyabb feszültségen jobb hatásfokkal dolgozik a GPU, túl alacsony feszültségen nem doglozik a GPU és nem is fog több áramot nyelni, mert nem tud és persze nem is működik.
Vedd úgy, hogy a GPU egy fix ellenállás, feszültségemelésre exponenciálisan növekszik a felvett teljesítmény.
Igen de ott kicsit más méretű biztositékok vannak mint egy gpu-n, egy tápon, össze nem hasonlitható. Vagy ha igen akkor is el van földelve és a műanyag boritas miatt soha nem fogod eszlelni, max egy kicsit poros égett szagot érzel.
Biztosíték a GPU-n? És a műanyagtól függetlenül igen nehéz nem észlelni a 20-30cm-es íveket és a z iszonyatos csattanásokat amikor áthúz a nagyfesz, de ebbe most ne menjünk bele.
-
agressiv
addikt
Ez beszarás. Talán valami ütközés van a hardverek között. Ha az előbb javasolt rendszervisszaállítás nem segítene, eszközkezelőben távolítsd el a szabványos vga drivert, vagy bármit amit felrak hozzá, majd restart után, hagyd, hogy a windows feltegye hozzá azt amit akar. Utána megint restart és ekkor próbáld meg a telepítőt hátha...
-
agressiv
addikt
Akkor tegyél XP-t annál stabilabban semmi sem működik. Új rendszer, tapasztalata nem sokmindenkinek van vele, ha te nem tudsz vele mit kezdeni, akkor nincs más megoldás, de majd talán érkezik valaki, aki megmondja a frankót.
Ha példának okért egy laptopról van szó, vagy olyan PC-ről ami intel féle integrált kártyát használ 2D-ben, akkor az intel VGA driverét kell letörölni és más sorrendben telepítgetni őket, vagy valami ilyesmi megoldás van a problémára, ha jól emlékszem.
Azért is lehet, mert teljesen megtelt a C meghajtó, de feltételezem, csak én küzdök a mai napig 8GB-os SSD-vel. xD
Talán valami rendszergazda jog kellhet, ahhoz, hogy felülírja a fileokat...
Ennyi infóból ennyi választ tudok adni én legalábbis, de ezek is találgatások.
-
agressiv
addikt
Miért erőlteted azt a rendszert? Most jelent meg, támogatottsága semmi, nem csoda, ha így nem működik.
Pityke78. Azért mert a TV ezekszerint le is kapcsolja a bemenetét és a kártya automatikusan letiltja a kimenetet ha nincs rajta megjelenítő. Nagyon értelmes megoldás, gondolom AMD kártyáról van szó...
zsolti.... Nem!
-
agressiv
addikt
válasz
G**@**B**! #22957 üzenetére
Elég gyanús, hogy döglött a kártya.
mzso. Töröld le a win8-at..
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
killzone1987 #22690 üzenetére
ASUS.
-
agressiv
addikt
válasz
lampaoltogat #22643 üzenetére
Töröld le nem kell ott lennie. És ne lemezről telepítsd az újat, hanem tölts le hozzá netről drivert.
-
agressiv
addikt
válasz
killzone1987 #22618 üzenetére
Olykor előfordul az ilyesmi. Véletlenül nem gigabyte a kártyya és samsung a monitor?
Skilled. Az AMD már csak ilyen és a processzor sem tudja valami hatékonyan megrugdosni.
siwok1
Értem én, hogy kell a hozzászólás, de légyszíves ne szakmai topikokban gyűjtögess, mert a sok ökörség amit itt összehordasz senkinek sem hiányzik.
-
agressiv
addikt
válasz
kaboska #22592 üzenetére
Tegyél fel régebbi drivert, akkor talán jó lesz. Sajnos AMD híres a szar drivereiről és ahány panasz érkezik ide a topikba " amióta feltettem az új drivert..." kezdettel, ez eléggé reprezentatíz.
De fogod még hátrányait "élvezni" az biztos, de ebbe most itt ne menjünk bele.
-
agressiv
addikt
válasz
matolcsida #22516 üzenetére
K@rva nagy felelőtlenség megvárni, hogy egy noname táp felrobbanjon, mert akkor már nem csak a tápot kell cserélned...
-
agressiv
addikt
válasz
matolcsida #22501 üzenetére
Ja igen én olvastam félre egy bötüt.
A Crossfire erősebb, ha működik, ami nem mindíg fordul elő és a 650Ti egy korszerűbb kártya. A többkártyás megoldásoknak vannak hátrányai, mint az, hogy letakarja az alső kártya a felső hűtését így melegedni és visítani fog, állandó inkompatibilitási problémák játékokkal, hála a "jó" drivereknek, szóval én nem erőlködnék vele.
Szóval erősebb a két kártyás megoldás, de jobb a békesség...
fules35
Ne fogllakozz azzal, hogy mit írnak ki a programok, hagyd úgy ahogy van. Alacsonyabb csíkszélességű GPU-val nem indulna a régebbi BIOS-a és vica verza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali játékos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Goddess of Victory:Nikke
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest