- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
TaylorXIII #39560 üzenetére
Igen, közben rájöttem, meg eszembe jutott ez: [link]
-
nonsen5e
veterán
válasz
Taifa Díaz #39553 üzenetére
Erdekes, nálam simán felment 1200 környékére is, olyanról meg nem hallottam, hogy X processzor mellett a vga jobban eszi a VRAM-ot mint Y mellett.
-
nonsen5e
veterán
Amilyen játékok megvannak s néztem közbe a GPU-Zt és többet esznek mint 1gb vram:
Titanfall, Battlefield 3,4, Metro 2033, CoD: Ghosts, Hitman Absolution, World of Warcraft (igen, még ez is bőven...), StarCraft II, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Assassin's Creed 3,4... -
nonsen5e
veterán
A sima 650 Ti kevesebbet fogyaszt, viszont a teljesítményben hozzá közelebb lévő 650 Ti Boost-nál viszont kevesebbet fogyaszt a 7850.
Amúgy ez azért inkább fordítva van. A 7850 teljesítményileg simán kihasználja a 2 gb ram-ot, és a mai AAA címek kivétel nélkül mind megesznek több mint egyet. Persze ugye úgy is fut a játék, ha kifut az az 1gb VRAM, csak szörnyen be fog lassulni. Ha pénztárca engedi, mindenképpen 2 gigásat vegyél.
-
nonsen5e
veterán
válasz
TaylorXIII #39531 üzenetére
Igen, így van, drivereket jobban csinálják, sűrűbb fixek, updatek, kevesebb problem. Na de azért mostanában már jobb a helyzet.
-
nonsen5e
veterán
válasz
tomrRRR #39529 üzenetére
Jó kis kárty a 750, nagyon keveset is fogyaszt, de ha nyers teljesítmény, akkor most az r7 260x-et ajánlanám. Egyszerűen, ugyanannyiért gyorsabb, meg ezeknél azért már tapasztaltam, hogy van, hogy elfogy az az 1GB RAM, szóval az annak külön plusz.
Igen, 650-hez bőven jó az 1 giga, sima 750-nel nekem már fogyogatott el.
-
nonsen5e
veterán
válasz
perfegor17 #39522 üzenetére
6870 (150max) + 6850 (~125max) + fx-8120 (~125max) = 400 watt, erre rájön még pár minden bizbaz a gépben, elég lesz az, az ADATA is ok márka.
-
nonsen5e
veterán
válasz
perfegor17 #39518 üzenetére
Egy márkás 600-ast tennék alá minimum. (Chieftec, FSP, BeQuiet, Corsair...)
ambatenator: Az AGP-s kártya drivereit letörölted előtte?
Javaslom, hogy uninstallálj minden VGA drivert, utána futtasd le ezt, fújd ki a PCIe-t majd telepítsd újra a megfelelő drivert.Össze-vissza akadt driver-maradékok sok mindent tudnak alkotni.
Ha nem javulna, BSOD error log-ra meg ott van a
vezérlőpul / felügyeleti eszközök / eseménynapló / rendszer. -
nonsen5e
veterán
válasz
ambatenator #39514 üzenetére
A kék halál mit ír? A képernyő teteje felé csupa kapitálissal.
-
nonsen5e
veterán
válasz
SupArrow #39503 üzenetére
BIOS-ban állítsd át a primary graphics adaptert a Geforce-ra, restart és nézd meg utána, szerintem úgy mennie kellene.
Gainka: Sajnos sok gyártó direkt erre megy, mert potom pénzért rátesznek a nyák-ra még 1GB VRAM-ot, aki meg nem ért hozzá, 90%-ban azt fogja megvenni, amire nagyobb betűvel ráírták, hogy 2GB!!!!! ram van ebben vazze.
Aztán X ezerrel több haszonnal el tudják adni.
A League of Legends a DotA-ra hasonlít, ha azt ismered, mindegy, nézd meg... -
nonsen5e
veterán
válasz
kensuke #39497 üzenetére
Mondtad, hogy a legtöbb idődet a LoL-el töltöd, más játékot próbáltál? Ott is van ilyen probléma? Ezt fontos lenne megnézni, mert simán lehet, hogy valami LoL specifikus probléma.
Jól értettem, hogy a játékban ez kb. bármikor előfordulhat? Nem csak harc alatt - csak akkor ugye az eleve kisebb fps miatt durvább a probléma?
Táp bőven jó, márkás, alig van terhelve.
A géped elég érdekes összeállítás, csúcs8 magos4 modulos FX processzor, hozzá meg egy elég alsó kategóriás gtx 650. Jobban megérte volna egy bármilyen i3 (játékra jobb, kb. semmi sem használja ki a nyolc szálat) és egy jóval erősebb videokártya (R7 260X, GTX 750 Ti) -
nonsen5e
veterán
válasz
kismedvee #39492 üzenetére
Azt a részt csak azért írtam bele, mivel:
"Gondolkodtam a 78xx vagy a 79xx szeriaban"
Az lemaradt, hogy:
1, szinte már nem kapható
2, ha igen, akkor *** drága
3, ár-érték arányban most már nevetségesUgyan azt hozza telejsítményben (2-3%-kal többet talán) mint a följebb írt GTX760, vagy R9 270X, azok közül amelyik szimpatikusabb, avagy ha 'céljátékhoz' veszed, akkor az amit jobban szeret. Egyéni preferencia kérdése, veres vagy ződ.
-
nonsen5e
veterán
Támogatja a D-sub (vga kábel) a fullHD-t, kicsit még többet is, viszont a képminőség gyengébb lesz mint egy digitális DVI kábellel.
kismedvee:
Az i5 mindet maradéktalanul ki fogja hajtani, a GTX 760 relatív az R7 270X-el van egy teljesítményben (persze ugye vannak játékok amik az nVidiát, míg mások az AMD-t szeretik jobban). A 7xxx széria az még az 'előző generációs' GCN, egyre kevesebb helyen lehet kapni. Ezekkel megegyező kb. a HD7950 lenne, viszont nem vagyok benne biztos, hogy azt még lehet kapni. -
nonsen5e
veterán
Van valami direkt dolgod egy kártyával, vagy csak úgy általánosan? Az esetek túlnyomó többségében elég egy OCCT/furmark, de van, hogy bizonyos hiba esetleg csak egy a kártyát máshogyan de brutálisan leterhelő játékokban jön elő. (Crysis3, Battlefield4, Metro:LL)
Ha csak az időre értetted, akkor én nyomnék legalább egy órát.
-
nonsen5e
veterán
válasz
carwelus #39363 üzenetére
Igen, azt tartom én is a legvalószínűbbnek, csak szokásom, hogy ha velem történne bármi ilyesmi, akkor is mindent megpróbálnék még előtte, mielőtt kijelentem, hogy megkecsmeredett.
Így visszagondolva az utóbbi jóóópár oldalon, meg irl tapasztalatból is mostanában egy tonna 8xxx szériás kártyával írnak hibát.
Esetleg nézd meg egy másik gépben, ha tudsz szerezni egyszer egyet 5 percre, ha nem jó akkor meg süsd meg!
Eddig 3x sütöttem 8800-as kártyát, 1-2 hónapot minden alkalommal sikerült hozzáadni, bár hozzám artifactolásos problémával kerültek.
-
nonsen5e
veterán
válasz
hellboy0415 #39350 üzenetére
Definiálnád azt, hogy ugrál meg villog a kép? Énn D-subnál sokkal jobban látom, ahogy sávonként frissül a kép, ezt lehet villogásnak venni. Azt viszont, hogy elsötétül nem okozhatja, hacsak nem kontaktos a kábel és/vagy nincsen normálisan bedugva a helyire.
Elsötétülés után a tálcán nem sipákol a catalyst control centre, hogy az illesztőprogram meghalt és feltámadt?(geforce experience szokott ha lefagy és újra bekapcsol a kártya) Windows eseménynapló nem ír az elsötétülések pontos idejére semmit?
-
nonsen5e
veterán
Igen ez az, mert ugye mindkettő 1920, de az egyik *1080 a másik meg *1200. Windows jobb click asztalra, a második monitornál (TV) a monitor felbontása van megadva, vagy másik? Esetleg ott tologathatod a csúszkát amíg jó nem lesz a kép.
dinter: A pixelhiba az a monitorban van (ha egy fix pixel nem ég/nem ad színt, nem úgy ég mint a többi a használattól teljesen függetlenül. Nem szöszmöszöl a kártya?, azaz kis pöttyög megjelennek, kockásodik, csíkozódik a kép, 3d alkalmazásokban egymásba össze-vissza folynak a textúrák?
Régebbi drivereket lehetne próbálni, ha nem a fentebb leírt dolog a probléma, mert akkor a kártya halik, esetleg memória teszt, hogy minden jó-e benne: [link]. -
nonsen5e
veterán
válasz
legendo #39335 üzenetére
Ha ilyen szerintem már a kártyának mindegy az a paszta, a hőmérséklet sem kirívóan magas, 4870-ből nem egy példányt láttam ami beton stabilan ment 85-90°+-on évekig.
Driver reinstallt megpróbálhatsz azért (nem sok esélye van, hogy javít rajta, szinte semmi):
1, driver uninstall
2, driver sweeper és maradékok elpucolása
3, restart
4, driver telepítés -
nonsen5e
veterán
válasz
legendo #39333 üzenetére
Ezek a kockázódások windows alatt is random megjelennek, vagy ha éppen csak terhelve van? (játék, benchmark) Ilyesfélék?
Videokártyára kevesebb paszta kell mint processzorra, nekem egy videokártya és egy processzor pasztázása után (véletlenül kicsit megnyomtam, elég sok ment a levesbe) még a paszta több mint fele megvan.
-
nonsen5e
veterán
válasz
solfilo #39326 üzenetére
Akkor a másik két ötlet? Mármint a windows eseménykezelő ír-e valamit a restart előtti pillanatokról?
Utána meg jelenleg nincs jobb ötletem, egyesével lehetne cserélgetni próbaképpen az alkatrészeket a tápegységgel kezdve...Esetleg még szoftveres megoldásként előtte ezt kiírni cd/dvd-re és hagyni pár órát futni. [link]
-
nonsen5e
veterán
válasz
_-ORANGE-_ #39319 üzenetére
Na ilyen dolgokat, mint, hogy le van-e tiltva BIOS-ban, stb... meg lehetne nézni, de mivel az alaplap piszkálgatására már félig működik, nagyon is valószínűnek tartanám, hogy annak van belső hibája és cserét igényel.
-
nonsen5e
veterán
válasz
_-ORANGE-_ #39312 üzenetére
Nem ad képet. De a ventilátora felpörög, vagy eleve a Windows bebootol? --> Hangfalat rákötsz, zenél-e mikor betölt?
-
nonsen5e
veterán
Mivel az nVidia azt szabta meg a gyártóknak, hogy a kártyákat csak matricázhatják, más módosítást nem hajthatnak végre rajta, ezért szinte teljesen mindegy melyiket veszed, amelyik márka neked a szimpatikusabb.
Ha a 6GB VRAM-ot nem használod ki, akkor nagyobb teljesítményt ad sokkal olcsóbban a GTX 780 Ti, amire normális gyártó-specifikus hűtések is elérhetőek,
nem az a süvítő 1 ventis vacak. -
nonsen5e
veterán
-
nonsen5e
veterán
válasz
Franky676 #39293 üzenetére
Szerintem halik a kártya, akkor artifact-eli tele a képernyőt, elég régi is már. Esetleg masszívan overclockolod (nem hiszem, hogy ez a helyzet, de akkor is ilyen a kártya ha a magas frekvenciák miatt instabil az egész). Esetleg egy driver úrjatelepítést megpróbálhatsz, furmarkot rá, s ott mennyire csinálja?
Amúgy az i5-4570 integrált Intel HD Graphics 4600-a minden tekintetben sokkal jobb mint a 8400GS.
-
nonsen5e
veterán
válasz
foxxmulder #39277 üzenetére
Coil whine az effektus neve, ellene nagyon nem tudsz tenni semmit,
ha csak nem vagy profi a forrasztópákával és újabb hangtalan tekerecsekre cseréled őket.Viszont ez nem is árt semmit a gépnek, egyszerűen csak zavaró.
Általánosan elmondható, hogy akkor fordul elő amikor nem-energiatakarékos mód mellett, akár v-sync off is, agyon van terhelve a GPU és pl. játékok menüjében az egekbe száll az fps. -
nonsen5e
veterán
válasz
gti16v #39273 üzenetére
Elvileg ugye XP-re is van hozzá driver. Eredetileg is XP-vel érkezett, eddig mivel működött, gyári driver dvd-t nem adtak hozzá? Mostanában ez már nem szokás, régebben még időnként adtak, esetleg recovery cd régebbi állapotról?
Olyasvalami idióta változás nem volt a gépben, hogy ram kisebbre cserélése (nem lenne értelme, de egy próbát megér, ha megkérdem)?
-
nonsen5e
veterán
válasz
dobostorta #39267 üzenetére
Igen, meg fogja fogni egy kicsit, de nem vészesen, ez persze játékoktól függ.
Ameddig tápod/géped/hűtésed bírja mehet a processzorra az OC.KABALL: Én is a 660-at ajánlanám, ezeknek a kérdéseknek viszont itt van ez a topic.[link]
csana: Másik monitorral/kábellel, esetleg kártyával (integrált, tesztként) próbáltad használni a rendszert?
-
nonsen5e
veterán
válasz
Z$OLTI1988 #39255 üzenetére
A 8800 kicsikét többet fogyaszt kicsikét nagyobb teljesítmény mellett, de ez a differencia főleg egyedi kártya eset/hűtő esetleges másfélesége miatt lehet.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Z$OLTI1988 #39253 üzenetére
Azok a régebbi kártyák sokkal jobban melegedtek mint a maiak, amíg nem megy 85-90 fölé addig oké.
Esetleg megpróbálhatod manuálisan (MSI Afterburner, EVGA Precision X) a ventillátor fordulatszámát magasabbra vinni. -
nonsen5e
veterán
válasz
Superhun #39249 üzenetére
Valahonnan rémlik, hogy régebbi Blizz játékokra ki lett volna írva, hogy
"The way it's meant to be played." - Aztán azt lehet, hogy csak hozzáhallucináltam, de nekem tapasztalat is ezt mutatja, hogy nvidián jobban mennek.
Viszont ez nem indokolja a Diablo 2 tragikus teljesítményét, az nem ettől van.
Esetleg ha játék közben monitorozod GPU-Z-vel meg Win. Feladatkezelővel a GPU/CPU kihasználtságot, akkor azok mit írnak ki? -
nonsen5e
veterán
válasz
Backinger #39239 üzenetére
Igen, ez a tuning, persze X órajel tuning után jön a power target meg feszültség emelés is ha instabil a kártya...
A beállításaid rögtön alkalmazódnak (GPU-Z programmal élőben monitorozhatod is, hogy tényleg így van, s (ha csak nem állítottad valahol, hogy vesztenek el a beállításaid restart alatt akkor meg is kéne maradniuk. -
nonsen5e
veterán
válasz
PH-User #39222 üzenetére
Amiről ötletem nincs: a 'tőzsdézés' mennyire terheli a videokártyákat? Bár gondolom főként csak annyi lesz a szerepe, hogy meghajtson 4 kijelzőt.
Amennyiben van a monitorokon display port/mini display port, ez a termék pl.tökéletesen megfelelne a célnak:
[link]
Vagy esetleg más kártya DVI splitterrel elosztogatva. Azért más is erősítsen meg ha lehet, mielőtt valami totális hülyeséget mondanék (kicsi az esélye persze, de mégis...) -
nonsen5e
veterán
válasz
800.henrik #39218 üzenetére
Ilyenről még nem is hallottam, jó kis írás.
Egy próbát meger, jelenleg eleg tégla a kártya.
Az egyik linket nem látom.SirAlo: minden kártyát másmeddig lehet húzni, lehet a tied csak eddig bírja.
-
nonsen5e
veterán
válasz
atomanti19 #39213 üzenetére
Bármilyen Intel HD Graphics, A szériás APU, gt610, hd6450 vagy fölfelé.
800.henrik: milyen kártyára milyen biost tettél?
-
nonsen5e
veterán
válasz
Csacse #39210 üzenetére
A kártyához ajánlott minimum tápegység 450 watt (általában ez mindig magasabb annál mint amennyivel simán elmegy). A kártyának a maximum energiafelvétele az 140 watt. Gondolom az a 300 wattos táp nem a legmárkásabb, persze lehetséges az is... Én nem erőltetném bele, lehet valami takarékosabb processzorral (intel core i széria) pont neccesen elbírná, de nagyon a hátérérteken van.
Alapüzemmódban nem történne semmi, de ahogy elkezded kihasználni a géped erejét (terhelve van, játék pl.) a kép meghülyülhet mivel a tápegység nem tud eleget leadni, de rosszabb esetben el is füstölhet az egész...
Nem ajánlom.
-
nonsen5e
veterán
válasz
solfilo #39204 üzenetére
Furmark az jó, de utána majd mellé mehetne egy Cinebench is, hogy a proci is legyen kicsit 100%-on menetve, mert ha olyankor is szokott lefagyni amikor a vga abszolút nincs terhelve. (Bár tapasztalatból mondom, hogy akkor is túlmelegedhet - tényleg, minden ventillátor (videokari/processzor/táp, más nem érdekes) mozog normálisan?
-
nonsen5e
veterán
válasz
solfilo #39202 üzenetére
Tápnak elméletben bírnia kéne (netezés alatt meg főleg), bár a chicony nem egy nagy márka, úgy tudom, hogy a hipro széria delta beles, szóval nem is egy hulladék. Windows eseménynapló nem ír semmit az újraindulások előtti pillanatokról?
Ha a hőfokokkal nem lenne semmi eredmény (haaaatalmas számok) akkor ha van kéznél egy másik táp meg lehetne próbálni 1-2 órát azon járatni, azt alátenni ez idő alatt valami durva benchmarkot, pl. Unigine Heaven, 3dmark... -
nonsen5e
veterán
válasz
solfilo #39200 üzenetére
Először töltsétek le a CPUID HWMonitort [link]
Nézzétek a hőfokokat benne, esetleg ha ez a videokártyáét nem mutatná, akkor a GPU-Z-t is mellé és ott a sensors fül [link]. Ha valami 90-100 fölé megy akkor azzal van a problem.A probléma mióta áll fent? Régen ment normálisan a gép, lett-e szétszerelve/tisztítva a közeljövőben? Esetleg a processzor/kártya hűtése nem jól lett visszarakva... Találkoztam már olyan szakmabelivel aki nem volt képes normálisan visszatenni a processzor hűtőt, és az csak épp 2 pattintóval úgy félig ott volt, a gép persze 110 fokos volt alapjáraton.
-
nonsen5e
veterán
válasz
atomanti19 #39185 üzenetére
Igazából bármilyen integrált Intel (2nd gen. core i - sandy bridge-től fölfele) vezérlő megbírkózik vele, vagy bármilyen A szériás AMD apu is. Ha tényleg csak filmnézésre lesz használva a gép, és pl. még össze sincs rakva,akkor overkill a gts450.
-
nonsen5e
veterán
válasz
troland26 #38607 üzenetére
Előbb-utóbb biztos kiadnak belőle passzívot, mert simán jó annak.
Nekem 650 ti boost van (ugyanez a teljesítmény, 1-2 százalék +/-), mennek az mmo-k ultrán fullhd felbontáson (FFXIV, WoW, Rift). Nem 25 fős raideken, mert ott eléggé be tud menni 20 felé is, ott jó a medium (bár lehet ahhoz csak erősebb proci kéne mint az i3). -
nonsen5e
veterán
válasz
somasz #38535 üzenetére
Ilyeneket régebben én is kerestem, nem nagyon lehet kapni, ha meg lehet is, akkor egy kicsivel pont arrébb lesz a csavaroknak a helyei... pl. [link]
Én egy régebbi powercolor hd4650-re az ilyen gyári helyett végül rá kellett sufnituningoljak egy elfekvőben lévő 12centis monstrumot, mert nem volt más.
-
nonsen5e
veterán
válasz
joco930122 #38463 üzenetére
Dobozon leíráson gyártó honlapján meddig van a driver kompatibilitás?
Az a régi 64 megás Asus kártya milyen fajta? Mert ugye ma is vannak őrült gyártók akik rápakolnak 4gb VRAM-ot a 10 ezres kártyára, aztán a csúcskategóriás 780 ti-n pedig csak 3gb van... -
nonsen5e
veterán
válasz
joco930122 #38449 üzenetére
"de semmi különbséget nem vélek felfedezni."
-->Mármint miben nem? Teljesítmény?
Lehet mert egyformán harmatgyenge mindkettő.Rendszered milyen? Sokadik gépben egy radeon 9600-ast úgy kellett rászenvedni win8-ra custom driverekkel, hogy legalább valamennyire műküdjön, míg XP-n még annó vígan ment.
-
nonsen5e
veterán
válasz
vagabor #38271 üzenetére
DVI-vel szebb a kép, nem zavarják meg más elektromos jelek. Sima Windows alatt jobban feltűnik mint játék közben. Saját tapasztalatból: élesebb, s nálam d-subbal kicsit ha oldalról, lentről nézem a képet időnként lehetett látni a képfrissítés csíkozódását is, dvi-vel nem.
-
nonsen5e
veterán
Csak az utóbbiról tudok sajnos nyilatkozni, 2 pines ventillátorokat lehet rádugdosni.
Ezek a foltok a túloldalról is látszódnak? A bal felső memóriachip szélén az a világosabb dolog esetleg simára olvadt műanyag, vagy letörölhető dolog? Képen úgy néz ki, mintha zsírral lenne bekenve.
-
nonsen5e
veterán
válasz
gerenda110 #38133 üzenetére
nem, nem lesz annyival jobb, amin meg nincs mantle, ott a 760 a nyerő.
crysis88: Nem működik sokkal jobban a kártya? Nagyobb feszültséget kap, OC!
Vidd vissza azonnal, én azt tanácsolom. -
nonsen5e
veterán
válasz
PeeterssoN #37959 üzenetére
Magának szabályozza a méretét.
HA tudod szabályozni, akkor a BIOS --> northbridge / igp settings alatt van. Én asztali intel igp mellett manuálisan 1giga fölé nem tudtam húzni, laptopban még nem próbáltam. GPU-Z-vel nézd meg mennyit ír.
Fontos azért megjegyezni, hogy ez nem dedikált VRAM, hanem a sima rendszer RAM-ból különít el magának egy részt, a rendszermemória méretét csökkentve ezzel. -
nonsen5e
veterán
válasz
BMWFan #37957 üzenetére
Nekem is az a táp van, jó kis darab.
Gondolom egy-kétszer már kiszedted ha másik géppel megy, jól illeszkedik minden? Régebben ment?
Nekem a nevén nevezett táp 24pin ATX csatlakozója lötyög egy Asrock B75M alaplapban, másban meg tökéletesen megy.
Direkt ötletem egyelőre nincsen, próbáld meg a táp 6 pines ágát rádugni, avagy ha azon van akkor a molex-6pin átalakítós verziót, esetleg beletenni egy másik pciexpressbe. -
nonsen5e
veterán
Üdv!
Az EVGA precision X nevű program jól tudom, hogy az MSI afterburnerhez hasonlóan szinte minden videókártyával működik? Gondolok most itt egy Gigabyte 650 Ti Boost-ra. Továbbá a K-boost azon kívül, hogy állandóan maxon pörgeti a kártyát még mit csinál? Lehet tőle a karinak baja? Olyan problémát szeretnék vele kiküszöbölni, hogy a VGA slackel 30%-os loadon, sokszor nem is normál órajelen (CPU még annyin sem) a játék meg szaggat. -
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Adott egy Powercolor HD4650 kártya (1gb ddr2 rammal). Eddig XP-ben volt használva gond nélkül, most egy Win 8.1-be szeretném beleerőltetni. A Win beállított hozzá valami drivert magától, minden közlés nélkül, a 3d alkalmazások, játékok java fut. [tudok wowozni]
AMD honlapjáról letöltöttem automatikus driver kereső/telepítő programot, az felsírt, hogy már van driver fent.
Programok telepítése/törlése fülön nem jelzi. Próbáltam kiválasztani az AMD honlapon menüből ezt a kártyát, drivert le is töltöttem, telepít, ki is írja, hogy telepített, de utána meg azt, hogy az illesztőprogram telepítése sikertelen. Catalyst control center el sem indul, mert 'nincs a gépemben videokártya', photoshopot nem tudom normálisan használni, mert 'nincs legalább 515mb vram'.
Továbbá ha nem natív felbontáson (fullHD) akkor a játékok a képernyő közepén jelennek meg, nem kinagyítva teljes képernyőn. (többi gépen más kártyákkal mind igen: intel extreme graphics 2, intel hd graphics 4000, radeon 9600, nvidia go 6100, nvidia 650 ti boost)
Valami ötlet egy működő driver/catalyst gépre-varázsolására? -
nonsen5e
veterán
válasz
seederking #37080 üzenetére
Ha a laptop d-sub kimenetére rádugsz egy kábelt aminek másik vége a tv-be megy, a tv felöli oldalán mindegy, hogy milyen csatlakozó van, hangot az a kábel NEM fog átvinni. Megoldás fogni egy filléres jack-RCA átalakítót és megy a hang is.
(Mintha hallottam már volna olyanról, hogy d-sub vagy dvi összekombinálva jack-el és ezt hdmi-re alakítja, de nem biztos.) -
nonsen5e
veterán
Nem tudjátok, az mitől lehet, hogy EGY bizonyos játéknál (World of Warcraft) időnként mind a processzor, mind a videókártya (i3-3225, gtx 650 ti boost) csak olyan 40-50% körül fut, én meg laggolok mint az állat? Ramból, vramból sem fogyok ki, táp is bírja, más sem eszi közbe a gépet...
-
nonsen5e
veterán
Na megvan a 650 ti boost, kipróbáltam a ShadowPlay-t is, fantasztikus ez az felvétel, meg sem érzem, hogy veszek. Viszont az a probléma, hogy a manuális (én indítom el és addig vesz amíg nem mondom, hogy ne tegye) 1920*540-ben vesz, mikor a monitor is meg a játék is 1920*1080-on megy (World of Warcraft, fullscreen). Valami megoldás rá?
-
nonsen5e
veterán
válasz
Dijundisun #36209 üzenetére
Felbontás az ezernyócvanpé.
-
nonsen5e
veterán
Szerintetek egy i3-3225 meg fog fogni egy 2 gigás gtx 650 ti boost-ot?
Blizzardos játékok minden mennyiségben, StarCraft esetleg, nem? 4v4 200/200-ban
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest