- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
Hogy lehetséges hogy egy Radeon 6850 és egy GTX550 egy áron mozog? pl ASUS éknál. Ennyire túllőtt megint az NVIDIA vagy kapálózik?
-
BogyóBP
addikt
Egy ASUS 6850 es kártya mennyire számit játékosnak? illetve: mennyivel gyengébb a 6870 től?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Silentfrog #12450 üzenetére
Én igen.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Silentfrog #12448 üzenetére
Őszintén? jól. Én vissza is vittem és cserét kértem, egy olcsobb sapphira ra cserélték de nem bántam meg. Viszont a VTX nek szebb volt a képe most hogy ez pontosan mitől volt franctudja talán nem mindenhol egyforma minőségü alkatrészeket használnak.
-
BogyóBP
addikt
válasz
napoleon2323 #12446 üzenetére
Nekem 6790 es em volt VTX3D ben annak piszkosul kevert a lapátja amikor játszottam vele, irto zavaroan hangos volt.
-
BogyóBP
addikt
Valaki tudja hogy az Nvidia kártyáknak miért van élesebb szebb képe mint az ati kártyáknak?
-
BogyóBP
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz
Superhun #12388 üzenetére
Nem, eskü totál ugyanaz volt a beállitás, sőt az Ati kártyánál rátoltam 4x simitást is, amit később vettem vissza 2x es re. Akkor volt olyan hogy pl a Black ops ban 110fps is volt. Ennél meg beindul, beszarik lesz előszőr 4.5 fps ez van kb 6-7mp ig aztán kezdi el összeszedni magát de ekkor is csak max 40 ig megy fel. Aztán meghalok és kezdődik előről. Lehet hogy a VGA val van valami szar?
-
BogyóBP
addikt
Ezért kérdeztem:
Ez van amiota GTX 550ti OC ra váltottam 6790 ről.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ha a VGA erős, akkor a CPU nak kevesebbet kell dolgoznia és számolnia?
-
BogyóBP
addikt
válasz
nihill #12311 üzenetére
Amúgy az a fura hogy én azt az ATI kártyát véltem lassabbnak, mint ezt, mivel a 3D markban úgy mutatkozott ki. Én ezt nem értem. Totál újra gyalultam mindent. 2 féle oprendszert is kiprobáltam, és csont ugyanaz a felállás. Lefutattam a CPU benchmark ot, ott szépen kijött a 2400-2500 pont. Mondom itt olyan hogy a játék bekapcsol (Black ops al szerettem volna picit játszani), kell neki legalább egy olyan 3-4 mp vagy több mire úgy magához tér hogy elkezdi futtatni a játékot, nem 4-5fps en hanem olyan 40 en. Aztán meghalok, mert pl lelőnek és kezdődik előről. Nem értem én ezt. Másik kártyámnál annyi volt hogy volt 2-3 akadás az elején de látszott hogy nem a VGA miatt. Aztán még játék közben is voltak ilyenek de nagyjából játszható volt. Ez meg majd beszarik hogy kirenderelje.
És aztán félretettem hogy megnézem a teljesitménykezelő ablakot és ez fogadott:
A képen amúgy a nagy "V alakok" az egyenes vonalban az Alt+tab nál voltak.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Silentfrog #12308 üzenetére
Én azt vontam le hogy sajnálom a 6790 es kártyámat
-
BogyóBP
addikt
válasz
Silentfrog #12300 üzenetére
A Cpu-t nem tudom tuningolni, a VGA meg már alapban tuningos.
-
BogyóBP
addikt
Csináltam egy gyors 3dMark06 tesztet:
3DMark Score 13067 3DMarks
--------------------------------------------------------------------------------SM2.0 Score 6018
--------------------------------------------------------------------------------HDR/SM3.0 Score 7061
--------------------------------------------------------------------------------CPU Score 2446
--------------------------------------------------------------------------------GT1 - Return To Proxycon 50.29 FPS
--------------------------------------------------------------------------------GT2 - Firefly Forest 50.01 FPS
--------------------------------------------------------------------------------CPU1 - Red Valley 0.77 FPS
--------------------------------------------------------------------------------CPU2 - Red Valley 1.25 FPS
--------------------------------------------------------------------------------HDR1 - Canyon Flight 78.99 FPS
--------------------------------------------------------------------------------HDR2 - Deep Freeze 62.23 FPS
Ez ugyebár csak a VGA-t tekergeti ide oda. Ezen felállás szerint úgy néz ki, és a síkegyenes CPU használat mellett hogy a Procim lesz kevés ehhez a VGA hoz? Ha esetleg átmegyek Am3 ra, javulhat a dolog?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Cseréltem egy Geforce GTX 550Ti OC ra a 6790 es radeonomat és ez a kép fogadott a legtöbb játék alatt:
Ez meg micsoda? Egy celeron G530 al hajtom a rendszert, a 6790 es radeon nem húzta így ki a CPU-t ott nem volt ilyen ez a processzorterheltség jelző görbe. 3Dmark06 futtatása után úgy láttam hogy ez a kártya erősebb annál a radeonnál, de a gyakorlat viszont azt mutatja hogy jóval gyengébb. Gyakorlatilag ilyen 10-20 fps volt a black ops ban pl a régi 80- 120 helyett. Lehet csak rosszul ítélem meg most ez van egy nagyon csúnya CPU lmiit, vagy valami gubré van a kártyával..Valaki tudja mi a szitu?
-
BogyóBP
addikt
Mire jó a DirectCompute? Átveszi a procitol a számolás nagy részét a VGA magja? Azaz tehermentesiti a CPU-t a GPU?
-
BogyóBP
addikt
Ezeket a korongokat is szedjem le róla? Amik a fotókon láthatóak. Gondolom igen mert ezek müanyagok.
-
-
BogyóBP
addikt
Dehogy használtan, zsír új volt, boltbol vettem. Dobozban, mindenben, úgy lett kibontva, ugyhogy ezért nem is értem miaz a GPU kupak szélén, az a lepattintás vagy mi..
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok.
Adott egy Zotac Geforce GT 210 es kártya, amit sütni szeretnék mert adott valami vicces hangot majd restart után sekép sehang. Szétszedtem, előkészitettem a sütéshez és akkor lettem figyelmes a 2. képen lévő dologra, ami ugyebár sose volt babrálva meg semmi sem, ugyhogy nemtudom miaz. 2: Ezek a fekete távtarto korongokból 4 is van rajta, levetendő? Érdemes ezt megprobálni megsütni, vagy kikell baszni a kukába mert reménytelen??
-
BogyóBP
addikt
Sztetek egy Geforce GT240 et megsütve újra életet lehet bele lehelni? vicces hang adása után kiadta a lelkét. Mit kéne rajta lefoliázni ami ne kapjon hőt? stb stb. Megjavulhat utánna?
-
BogyóBP
addikt
Nekem 1920x1080 minden maxon 2x élsimitással a Black OPS olyan 70-129 fps között szokott szaladgálni, de akkorákat akad hogy nem tudok vele játszani rendesen
úgy érzem hogy a CPU lesz a ludas (G530) mert a VGA 6790 nek elégnek kell lennie. Mondjuk az MW3 jól fut az is ilyen 55-65 fps el szaladgál de néha az is beakad egyet.
Halkan jegyezném meg hogy az emlitett játékok alterIW-s verziók. Szóval akkor már ezek után nem is merek erősebb procit venné ha a x4 es Athlon is fogja neki az MW3 at
-
BogyóBP
addikt
válasz
FehérHolló #12120 üzenetére
Én tippre 16 bitre gondolok, vagy rossz monitorszinprofilra.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Dozbik #12102 üzenetére
Egyszerüen nem ismeri fel a merevlemezt a gép vagy a tányér beragadt. Tehát fizikailag látja a BIOS viszont nem tudja elinditani. Ez lehet a HDD áramkörének hibája is, beragadt fej is. Hallgasd meg hogy a winyo beindul e bekapcsolás után illetve hogy nem e ad ki valami fura hangot (kattogás, sípolás ilyesmi). Azt irtad a géped tönkre ment, pontosan mi? Egy tápegység? Az lazán tud vinni magával mindent.
-
BogyóBP
addikt
Ha jól veszem ki, akkor az MSI AFTERBURNER futásánál a következő megállapitások helyesek:
Amennyiben az GPU használat 0% = CPU limit (ergó nemtudja meghajtani a VGA-t az adott programhoz)
a GPU használat 50-70% között mozog = Vegyes limit de itt is inkább a CPU nem tudja teljesen kihajtani a GPU-t az adott játékhoz.
a GPU használat 99% = A CPU és GPU is elég a játékhoz és abban beállitott értékekhez a folyamatos játékélmény biztositásához. -
BogyóBP
addikt
válasz
solfilo #12010 üzenetére
Megértem de talán nem is kéne hozzá a bolti verzió, ergo: Minek a doboz és a körítés amikor elég hozzá serialt venni. Én pl Torkó tol vettem MSDN hozzáférést 6500ft ért és az összes windowshoz office hoz és ami microsoft msdn ről leszedhető, kaptam hozzá 2db eredeti széria számot. Ugyhogy akkor ebből a szemszögből nézve nekem az összes win7 verzió, xp verzió és offce eredetibe van meg.
-
BogyóBP
addikt
Van olyan aki még használ XP-t? Ez azért meglep.
-
BogyóBP
addikt
A Geforce 550TI erősebb kártya a Radeon 6790 nél?
-
BogyóBP
addikt
Nem lehet valahogy kinyerni ebből a CPU ból egy kis erőt? (Celeron G530)
-
BogyóBP
addikt
Nos megnéztem a Black ops ot is, és ott átlag 50-60 fps el operáltam ami azért nem egy egetverő volt, itt a GPU usage 50 és 77% között ugrált attól függően hogy éppen mennyire volt komplex az adott pálya. Ha esetleg váltanék egy Pentium G840 re akkor már kilőhetném végre a rohadt CPU limitet, vagy mindenképp gyüjtsek inkább egy Core i3 2100 ra?
-
BogyóBP
addikt
Na megnéztem ezt az msi afterburnert. Mire rájöttem hogy kell kijelezni
az adatokat na mind1, az omsi-t probáltam ki ott 0% volt a GPU használat
nemtudom miez. Frame 20-25fps volt.
-
BogyóBP
addikt
A gyártó oldaláról leszedett VGA driverek miben másabbak az AMD oldaláról származóktol?
-
BogyóBP
addikt
Érdekes dolgora hivták fel a figyelmem. A kártyám: Sapphire radeon HD 6790 es memoriája csak 1050MHZ en fut, ellenbem pl az MSI gyártmánya 4000 en. Szóval ezt most nem értem.
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
Isu979 #11861 üzenetére
Van fenn valami energiatakarékoskodó szutyok program? Általában az alaplap lemezről mennek fel ezek a csodák amik amúgy nem jók semmire sem. Ha nem melegedés a gond és driver feltétele után megint egy darabig jó, akkor nézd meg a HDD állapotát nincs e rajta bad sector, ellenőrizd hogy van e energiatakarékos állapota a kártyának és hogyha van akkor az ati catalyst nem teszi e abba amikor játszol. Illetve kiváncsi lennék hogy mekkora táppal és milyen VGA-t hajtasz. Legjobb lenne egy full spec leírás.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Isu979 #11848 üzenetére
júj ilyen nekem is volt és valami irdatlan hangosan tekert a hűtése, igazából az akadozásra csak a bemelegédsre tudok nálad gondolni, ha a kezdetek kezdetén nem szaggat. Illetve hogy mennyi memoriával operálsz és az adott rendszeren mennyi szabad hely van. Nem biztos hogy a VGA miatt akad a kép, lehet a CPU melegszik be, elfogy a ram és a HDD ről kezd cashelni.
-
BogyóBP
addikt
Melyik a legjobb AMD VGA driver jelenleg? Van bevált verzió?
-
BogyóBP
addikt
Előfordulhat hogy a VGA hoz kiadott illesztőprogramból csak a lemezen lévő verzió jó? Pl hogy a legujabb illesztő szoftverek már nem olyan jól működtetik a kártyát mint a lemezen lévő amit a kártyához adtak.
-
BogyóBP
addikt
válasz
DJ WOKKY #11655 üzenetére
"de ez okozott még soha hibát nálam." ez de jó magyaros volt de tetszett
Köszönöm a választ, te ilyen szervizes vagy? Igen én is probáltam már csavar nélkül mondjuk meg is lepne hogyha a gravitáció miatt érintkezés hibás lenne, bár én már láttam olyan lapot ahol ha bizonyos szögbe állt a kártya benne, akkor nem indult el, kikellett venni és újra betenni, kemény. Mondjuk ez az új lap még elég erősen fogja szóval talán ha 3x lett beletéve, egyszer mikor megvettem, egyszer mikor kiprobáltam az integrált VGA-t egyszer meg mikor kiportalanitottam a kártyát a napokban.
-
BogyóBP
addikt
Én már félek kivenni a VGA-t a gépből mert folyton az az érzésem hogy nincs benne helyesen a foglalatban, ha újra beteszem. Egyáltalán előfordulhat az hogy a foglalatba helytelenül legyen benne a VGA? Gondolok itt arra hogy amikor beleteszed akkor oldalirányban kicsit "kotyog" benne, mielőtt lecsavarozod. Ez befolyásolhatja a képminőséget hogy mennyire merőlegesen van a foglalatban?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Grave_444 #11622 üzenetére
Hogy érted hogy hullámzik a kép? Sztem te a Tearing re gondolsz, az nem hullámzás hanem egyszerüen a megjelenitendő kép, gyorsabban pörög mint amit az LCD megtud jeleniteni, ezért a kép szétválik, mintha pengével elvágták volna, akár többször is egyszerre. Ezt a Vsync bekapcsolásával orvosolni lehet, de hátránya az hogy az FPS-t 60ra redukálja és ott is tartja.
-
BogyóBP
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz
DJ WOKKY #11538 üzenetére
Az 550ti nem erősebb kártya tudomásom szerint. Igen alapon jár mind2.
Ribi: Igen, majd megprobálom ezt a CPU-t is megtuningolni és megnézem! De amúgy nem értem miért számít ennyire a magas órajel..Hiszen ez a kis CPU hozza annak a CPU nak a teljesitményét, sőt még felül is múlja
-
BogyóBP
addikt
Valaki megtudja mondani hogy egy szimpla radeon 6790 es kb mennyi 3Dmark06 értéket kell hogy hozzon?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok, volna egy elég furcsa kérdésem mely a következő:
Adott két rendszer.
Az egyik: Giga EP41-UD3L | 4x1gb ddr2@800 DC | Intel Pentium DualCore E6500@2.93mhz | Sapphire Radeon HD 6790 | 3DMARK06 ~ 12670 pont
A másik: Asus P5G41T-M LX | 1x4GB ddr3@1333mhz SC | Intel Pentium DualCore E6700@3.20Ghz | EVGA Geforce GTX 550 TI | 3DMARK06 ~ 14200 pont
MIÉRT?
Tudtommal a 6790 jó 25% al erősebb a fentebbi nvidia kártyánál mégis majdnem 2000ponttal gyengébb a rendszerteljesitmény. Hogy lehetséges ez?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Valaki probálta már a 10.11 es ATI drivert? Én feltettem de iszonyat modon bántja most a szememet a monitor, illetve a játékban is. Folyton úgy érzem mintha bekancsulnék. Nem értem mitől lehet ez, a 10.10 es driver jónak tűnt e szempontból.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. A VGA mon van 2DB DVI és egy HDMI kimenet plusz egy Display port. Monitoron DVI bemenet van, 1db. Vettem egy fekete HDMI DVI kábelt és van egy rédi DVI DVI kábelem is mind2 single linkes. Mégis úgy veszem észre igenis van különbség. Kérdezem hogy miért? A kábel az kábel nem? VAgy az is számit hogy HDMI ből jön ki és nem DVI ből? megaztán a HDMI-DVI men árnyékolás sincs és vastagabb is mint a DVI DVI kábelem. Melyiket használjam? Tanácstalan vagyok. Létezhet kábel és kábel közt különbség illetve hogy melyik a kiinduló csatlakozo? Ha mégis van ilyen akkor légysz irjatok nekem egy olyan kábelgyártót aki elfogadott jó minőségüeket gyárt és akkor veszek egy olyant.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest