- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
BlackPriest #47674 üzenetére
de én ezt utálom, hogy jaj, mert a radeonok szarok... jaj, mert az fx-ek szarok... jaj, mert az amd mindenhol egy rakás szar... majd megnézem a kedves intelmániásokat, hogy mit mondanak 1-2 év múlva, mert a konzolokban is amd van, a játékok meg néha onnan vannak portolva
na mindegy, visszatérve: ilyen nincs, hogy az szar, olyat ne vegyél. ha lenne, akkor nem lenne már amd, de ott van még, nem? az oké, hogy telefonnál pl azt mondják, hogy ne vegyél kínai márkásakat (kivéve pl xiaomi és társai), mert van benne ráció, de az olyan inkább, mintha azt mondanád, amd alá ne vegyél asrock lapot, mert nincs értelmes -
norbert1998
nagyúr
válasz
#65537792 #47642 üzenetére
Tényleg igaza van a kollégáknak. Csak úgy hemzsegnek a hibás villámok. Hardveres, memória hiba a kártyán.
Előző kérdező :én már fürödtem be szar táppal, "500"wattos volt, a konfigom (annyi, hogy 7850 volt a vga és alapon ment a proci) 6 nap alatt megsütötte. S szerencse, hogy úgy tűnik, más nem sült meg.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Glorious #47610 üzenetére
Ez rohadt köcsög. Mondjuk aki így fogalmaz, az első körben már kerülendő esélyes címkével van nálam ellátva. Nem szeretnék semmiféle rasszizmust meg hasonlót kelteni, de szerintem ez akkor is tipikusan az a fajta ember, aki megjátssza, hogy jó a termek,aztán mégsem az.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
BlackPriest #47578 üzenetére
de kb az,nem?
viszont a 650 és a 650 ti biztos nem megy egymással
-
norbert1998
nagyúr
válasz
perfegor17 #47515 üzenetére
akkor elvileg meg is van oldva. gyakorlatilag meg gariztasd, mert durva halál lehet belőle
-
norbert1998
nagyúr
nem, nem a hőtermelés a rossz. a 212 az tudtommal a legjobbak egyike a hyper szériában, tt azzal sem lehet hiba, meg ahogy írtad is, jó volt a hőfok is. alaplap bios-t nulláztál már? esetleg windows újrarakás? ezeket nézd meg azért, ha tudod. de ha egyszerűbb, akkor előtte nézz másik tápot is, esetleg vga-t
-
norbert1998
nagyúr
rendben. úgy értettem, hogy a cm is csinál hűdejó teesítményű és miezaszar teljesítményű ventiket is, pont, mint az összes többi gyártó, továbbá a cm hyper az csak egy széria, mint a samsung galaxy, és nem mindegy, hogy s5 vagy pocket neo (bár, pont mint a hyperek is, komolyabb használatra az összes ipari hulladék)
-
norbert1998
nagyúr
Pycee és a segítői:
nem lehet az gond esetleg, hogy új a kártya, 123%, hogy cpu limit van, tehát az dolgozik, esetleg hogy az melegszik túl? arról tudsz mondani valamit, Pycee?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
lostprophet #47432 üzenetére
Ha egy évnél többet használnád, akkor mindenképp. Az a 4000 nem pénz. Plusz annyival drágábban adhatod majd el.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
B.Á.L.!.N.T #47360 üzenetére
nekem meg az újjal nem megy. egyszerűen nincs olyan lehetőség, hogy osd-ben irassa ki, de minden más lehetőségre ki tudo iratni, csak azt éppen
nem látom játék közbenkurvára -
norbert1998
nagyúr
válasz
ilovedigweed #47355 üzenetére
mármint a 2.3.0-val sem megy?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
ilovedigweed #47342 üzenetére
2.3.0-s afterburner. Sajnos az újakkal nekem abszolút nem megy.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
aram01 #47328 üzenetére
Szóval alap órajeleken 10-120 fps, a jellemző az 60-80 fps, a beállítások pedig :1080p,minden maxon, kivéve ss, az 2x-es 16 helyett és nincs hbao+. Amíg ezek voltak, addig vagy fagyott vagy 1-2 fps. De a töltő képernyős videók most is akadnak.
EgYébként fura, hogy a kezemben kékek sárgák és pirosak az erek. (igen, levágták.)
-
norbert1998
nagyúr
válasz
aram01 #47323 üzenetére
én a 7950-et a 285 fölé tudtam tuningolni
mondjuk az volt bennem, hogy a 285 erősebb, mint a 280x, de ez nem igaz, és mivel a 285-höz hasonlítottam, és régen volt, már gőtöm sincs, mit produkált, sé esetleg hol van a 280x-hez képest
annyit tudok mondani: fc4 1080p, max, 60-70 fps;lichdom ugyanígy 50-60 fps, most tesztelem a codaw-ot, mindjárt
-
norbert1998
nagyúr
válasz
pingwin92 #47314 üzenetére
a textúrák miatt hidd el, kelleni fog a 2 giga. már két éve is necces volt 1 gigást venni, én is azt vettem (7850 dual-x, ref), két hónapja sincs, hogy 7950 dd be-re váltottam, meleg vagy hangos, de a hangfal méghangosabb, szóval ez van. ezért mondom a msi-t, mert azoknak jó hűtése van. néztem teszteket anno a ref 1 és 2 gigás 7850 között, és volt is, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a 7870 még annál is jóval erősebb volt, a 7790 pedig jóval gyengébb, szóval a misi 7870-ére szavazok
-
norbert1998
nagyúr
válasz
DjDanee87 #47127 üzenetére
nekem is akad, 7950-el. de nem hiszem, hogy a gpu a hibás. legalábbis, nem közvetlen. flash player amúgy sem egy nagy eresztés teljesíménykihasználás terén, szerintem amiatt nem megy. ezeknek a h265-ös 4k-t is bírnia kéne(mindjárt nézem, hogy tényleg bírja-e)
bár ezekben a lejátszásokban és kódolásokban nem nagyon vagyok otthon
-
norbert1998
nagyúr
Mire kell figyelni a megfelelő vga bios kiválasztásakor? Devixe id és gyártó még típus evidens. Ezé kívül? Lehet pl nagyobb verziószámot is tenni?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #46894 üzenetére
Erre valaki
-
norbert1998
nagyúr
az mennyire lehet nem a vga hibája, hogy böngészés közben talán hetente egyszer, előfordul, hogy az egész monitor képe villan egyet, minta rángatnám a csatlakozót a d-subon. olyan képösszefolyást képzeljetek el, , de mindössze egy villanásig tart, pár tized mp maximum. winnyóc.1 van, omega driverrel, gép pedig adatlapon. maga az os nem lett újrarakva már 3 vga csere óta, csak a driverek, teljes törléssel
-
norbert1998
nagyúr
válasz
watador600 #46832 üzenetére
Még korai az, legyen a 970 :
-
norbert1998
nagyúr
válasz
watador600 #46828 üzenetére
Előbb utóbb biztos jó lesz valamire. De most a 4 giga mindenre elég, ha nem 3 monitort 4k-ban akarsz hajtani.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
albinolynx #46816 üzenetére
a vmod az vram akarna lenni, és stimmelne is
felettem leírták
-
norbert1998
nagyúr
válasz
albinolynx #46813 üzenetére
thermal pad.
elvileg ha arra vigyázol, akkor csak paszta fel és kész
-
norbert1998
nagyúr
válasz
tangabuvar55 #46782 üzenetére
nézz bele a gépbe, hogy minden stimmel-e, csatlakozások, stb., portalaníts, ha tudsz, majd próbáld újra.
esetleg vga bios flash? (nv kártyán nem tudom, lehet-e)
msáik gépben is?
friss os-en is?
ha így is rossz, akkor a kárrtya elhalálozott. szerintem a memória
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46691 üzenetére
mondjuk a 3xxx széria nem éppen mai darab, nekem ez alapján az ugrana be, hogy ez egy nem flashelhető bios. vagy kapcsolóval védett, vagy amúgy sem, de csak tipp
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MaxxDamage #46689 üzenetére
dos-ból próbáltad már?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
trancemusic #46666 üzenetére
Rahibaztal. Raider 550 van. De nem az cincog. 99%,h vga. Berakta m a vsyncet, 60 fps korlát, nem csinálja.
Bála :köszi
-
norbert1998
nagyúr
Szerintetek az mennyire egészséges, hogyha az aláírásomban lévő VGA egy játék elejének betöltésekor, mikor megy az NVIDA it's meant to be played meg ezek, ilyen hangot ad, mint ennek az első 3 másodperce, és halkan, levegőáramlászaj nélkül. nem tudom, mennyire nevezhető cincogásnak. szóval ez mennyire egészséges? csak a játék azon szakaszában tapasztalható, mikor az eleji videók 2-3 ezer fps-el mennek
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #46563 üzenetére
megoldva, kellett neki MÉG power limit, mondjuk 50%
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #46553 üzenetére
valami ötlet?
leesik 501 mhz-re pár másodperc után, és úgy is marad. yt nincs nyitva, power limit feltolva
-
norbert1998
nagyúr
sziasztok!
esetleg van valami tippetek arra, hogy miért csinálhat olyat a kártya(aláírásom) furmark és 3dmark alatt, hogy a 7850-em haramda ennyi rammal szarrá tapossa? catzillában meg teljesen normális az eredmény, ahogy lichdom battlemage alatt is. volt másik 7950-em, azzal semmi ilyen gond nem volt
furmark alatt(elgalábbis) visszaesik az órajel és az fps, de a terhelés és a feszültség meg marad. mi kínja lehet neki?
-
norbert1998
nagyúr
+1 a raidernek
Ac unity alatt mondjuk pont nem elég neki, meg talán a 4770k sem! Irtó ratyin lett megoldva. Hozzá teszem, ugyanúgy ubi játék fc4 meg tökéletesen megy maxon 40-50 fps-t tuning nélkü , míg a unity alig játszható gyakorlatilag minden offon és lowon csak a textúra ultrahigh.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
nonsen5e #46371 üzenetére
semmit nem emeltem semmin sem, a power limitet tettem +20%-ra, mert alapon (0%-on) nagyon gyenge volt a kártya ( 3/4-e a tuningolt 7850-emnek), így viszont normális volt.
Nem hiszem, hogy volt szétszedve, de ma jött, használtan vettem egy 200+-os(és 0"-"-os) embertől HA-n.
rákérdezek, volt-e ilyen. van mx-02-m, megpróbálhatom, ha nagyon muszáj -
norbert1998
nagyúr
Az mennyire normális egy xfx fekete kiadás 7950-tol,hogy alapon nagyon rossz teljesítménye van, csak power limit emeléssel a teljesítmény bneleillik az elvartba, de a rohadtul hangos 100%-os ventik 93 fokig engedik menni?
A ház nem túl jól szellőző. Felső tapos 120-as,oldalt befelé két 120-as és elől kifelé egy 120-as. (tudom, nem ez a lrgjobb) -
norbert1998
nagyúr
raktuk össze gépet, sikeresen letörtem az alaplapról a pci-e rögzítő fület, és így nem is nagyon ellenőriztem, csak nyomtam a vga-t amíg ment, hát most belenéztem a gépbe, és láttam, hogy a vége gyakorlatilag kis híján kint volt a pci-e slotból! okozhatta ez is a csíkozódást x idő után és a fekete képernyőt?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #46176 üzenetére
nyilván le van vágva a kimenő hang fekvenciaáterestése. kérdés, hogy S/W vagy H/W.
nekem a csamu tv-ből a jack kijárat csinálja ugyanezt -
norbert1998
nagyúr
válasz
cinkoxid #46073 üzenetére
,egoldotta a gondot. így 85 fok volt a maximum, 850 mhz-en, 0%-os power limittel, és nem fagytam be vele. úgyhogy a power limit volt a gond, pedig boost-os a kártya, de boos üzemmódban vagyok, és attól tartok, hogy a másik bios is boost bios, mert gányolt volt a biosa, és mást nem találtam
-
norbert1998
nagyúr
válasz
cinkoxid #46070 üzenetére
gondolom azért, mert ennek a boost verziónak az alap órajele boost módban 925/1250, és a power limit le volt szedve.
lehetséges, hogy a nagy étvágy és kevés kaja miatt csikózódott be?
nyozo:
nekem sima zafír volt, két darab 8 centissel. amíg a catalyst gyári határain belül maradtam órajelek szempontjából, addig nem volt gond (szóval 1050/1250) , 70 fok körül maradt
viszont mikor átléptem a keretet, (1250/1350) 110 fok is lett belőle. én meg elbambultam, mert amúgy 90-nél már rég kikapcsoltam volna
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tomato firmware
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest