- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Csokishurka #80624 üzenetére
DDU ajánlott először, aztán kapcsold ki a gépet és úgy tedd be az új kártyát.
Windows is fel fog telepíteni egy drivert, ami nem a legfrisebb lesz, ezért célszerű még az egész folyamat előtt innen letölteni a legújabbat. A csere után húzd ki a netet, amíg fel nem telepíted, így nem zavar be a Windows. -
Grave_444
nagyúr
Óvatosan írok, mert egyfolytában azt a választ kapom szar a gépem és nem értek hozzá, ezért meleg a kártyám.
Ugyanez a típus van, ha nem undervoltolod ilyen marad.
Rengeteget számított a feszültség. [link]
Ilyenkor ahogy visszarakom gyári értékre felmegy egy pillanat alatt majdnem 80 fokra.Azóta belőttem fixre 787mV és 1815MHz GPU. Erőben alig van különbség, viszont nyáron megállt 65-68fok körül, a 70-et sose érte el. Mindezt úgy, hogy a gyári ventiprofillal 2000-2200rpm-en volt tűz forró, így pedig szinte minimumon, némán ~1200rpm-en lazán lehűti.
Szóval 80 fok hangosan vagy 70 alatt némán.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Anulu79 #80216 üzenetére
https://geeks3d.com/furmark/
Nekem az Unigine Heaven Benchmark is bevállt, amúgy valamelyik 3DMark. -
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #79752 üzenetére
Nekem csak a cpu hűtő, amit állítgatni kell, azzal nincs is gomb, mert nem szoftveres nálam se.
[link] Linken belül a többi kép, ha érdekel.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #79749 üzenetére
Röhögni fogsz, de kihúztam a led csatlakozóját, viszont csak az oldalsó MSI feliratost vezérelte, alul a ventilátorok szélén a 4 csík akkor is világított.
Kibékültem volna egy kikapcsolt állapottal is, elég a cpu hűtő.. de ha már nem lehet kinyomni kénytelen leszek fehérre állítani.Csupingo
Megpróbálom újra. Kétlem, hogy frissült volna tegnap óta. Nincs fent az experience sem. -
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Máshol is kérdeztem, utána ugrott be inkább ebbe a témába tartozik.
Adott egy MSI 1660S Gaming x kártya, amin az RGB-t szeretném módosítani.
MSI Dragon Centeren belül a Mystic Light-ban tudtam is, a gyári oldalról lehet letölteni.
Miután letöröltem az alkalmazást úgy tűnt elmentette a beállítást és többszöri újraindítás után is maradt a kívánt szín. Most viszont újra default rgb színváltás fut.
Mi a legegyszerűbb módja? Muszáj a programot fent hagyni?
Sima fehér színt szeretnék. -
Grave_444
nagyúr
Szerintetek ha egy táp kevés a gépnek (főleg a vga miatt), lehetséges, hogy el sem indul vele?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
juve600 #78903 üzenetére
Lehet több verzió létezik ebből a kártyából? Neten találtam képet, amin 1x8pin volt rajta, viszont 6+8pin-t is.
Nézd meg mi kell a kártyának. Ha 6+2 (8pin), akkor csak kösd be a tápot.
Ha kell mindkettő, akkor vegyél egy molex-6pin átalakítót, lehetőleg 2db molexről alakítsa át.
[link] -
Grave_444
nagyúr
Akkor marad az ellenállás vagy kártya csere.
Proci hőmérséklet alapján azt hiszem tudnám szabályozni biosban.
Mondjuk ha tudok 55 fokos a cpu ingame beállítanám oda azt a fordulatot, amin most is lehűti. Az idle 0rpm vagy legalább 800-1000rpm elérése a cél.MSI 1660S Ventus az alany, Gaming X biossal tudja is a 0db-t, viszont van játék, ami kifagy így.
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek ha a vga ventit alaplapra kötöm és biosban szabályzom működhet?
A másik ötlet egy 4pin kábel hosszabbító, amibe beforrasztanék egy ellenállást, hogy idle alacsonyabb fordulaton üzelemjen. Bios miatt 40% alá programmal nem tudom vinni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #78744 üzenetére
Lehetne vele játszani, de ha tudod cseréld vissza pénzre.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #78742 üzenetére
DDU-val töröld a drivert és próbáld ki azért egy frissel.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #78735 üzenetére
Milyen kártya pontosan?
-
Grave_444
nagyúr
Ha egy MSI 1070 Gaming X bizonyos játékban állandóan lefagy gyári/alap beállításokon power limit vagy voltage limit miatt, hogy indulnátok el?
A gaming app-ban ugye van 3 profil. OC (+25 gpu, +50 memória), gaming (100%, 1936 gpu, 2005 memória) és silent mód (70% power limit, -75 gpu).
A kérdés igazából Afterburnerben a power limitet vegyem vissza vagy toljam ki?
Vagy vegyek le ~50MHz-et mindkét értékből és az előbbit hagyjam alapon?
Limitet ha állítom az órajeleket nem csökkenti, ha csak 90-95%-ra veszem vissza.
Feszültséget bármelyik módban állít egyáltalán? Szerintem nem. -
-
Grave_444
nagyúr
válasz
maxxenergie #78440 üzenetére
Bocs, nagy baromságot írtam.
s1200-ra gondoltam végig, tehát a 10. generációra. -
Grave_444
nagyúr
válasz
maxxenergie #78436 üzenetére
1151v1 semmiképp. Az új 1151v2-re gondoltam, oda előrelépés egy I5 is.
6/12 már a korábbi 4/8-as I7-el szemben.
A mostani procid egy új ~35-40ezres I3 10100/10100F elveri.
A helyedben várnék azért mielőtt mindent cserélgetsz. -
Grave_444
nagyúr
válasz
maxxenergie #78432 üzenetére
Pár hozzászólást ha visszaolvasol talán hasonló problémája volt másnak is.
Simán el tudom képzelni Windows frissítés után lett probléma a "régi" 4/8-as prociknak.
Ha így van előbb-utóbb nálad is javasolt lesz egy cpu+lap csere.
Persze ez azért is lenne érthetetlen, mert közel sem teker 100%-on. -
Grave_444
nagyúr
válasz
thedivision2 #78429 üzenetére
Single játéknál nem lesz gond a procival.
Azóta simán lehet patch után már nem fut úgy a Warzone.
Mindentől függetlenül a proci egyre több helyen lesz kevés, főleg multiban. -
Grave_444
nagyúr
válasz
kisselandras #78427 üzenetére
Igen lehet. Viszont nekem pont a Warzone sokkal jobban fut ugyanúgy 1070-el az adatlapomon lévő géppel. 90-120/144FPS körül van ~magas textúrákkal/beállításokkal (talán ami nem lényeges közepesen van). VGA kihasználtság pedig általában 90-99%, néha beesik valóban 75 körülre, de ilyenkor sem droppol.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
thedivision2 #78425 üzenetére
Szerintem kevés a proci.
Újban I3 10100 elveri, ami ~35k és nem ajánlanánk mellé 1070 szintű kártyát.Jó áron ki tudnál szállni a platformból, valamiért a reális 30ezres ár helyett majdnem a dupláját képesek kifizetni ezért a prociért használtan.
I5 10400/10400F és lga 1200-as lap a megoldás. -
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki nem natív felbontáson játszik?
2560x1440-en milyen lehet 1920x1080-ban? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Csupingo #78136 üzenetére
Erre a hűtésre igen. Szerintem is, viszont az összes videóban teljesen szétszedik.
Én pocakos emberest találtam.[link]
Még nincs nálam a kártya, majd megpróbálom, ahogy írtad.
Elvileg csapágyas az egyik venti, hangos kicsit. Lehet erőlködik csak és egy WD40-es tisztítás is megoldja, bár a szagát nem szeretem lakáson belül..
Volt már nálam ilyen hűtés elég sok típusból, de nem emlékszem hogy van.
Remélem nem kell bontani. Ha mégis gap padokat honnan érdemes beszerezni? Akkor már cserélném őket, feltételezem úgyis szétszakadnak. -
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki cserélt már ventilátort Gigabyte Windfocre / G1 kártyán?
Muszáj leszedni hozzá a bordát is? Ahogy látom magát a ventit könnyű kicsavarozni, a csatlakozó miatt kell megbontani az egészet. -
Grave_444
nagyúr
válasz
kisselandras #77302 üzenetére
Az egy gagyi tápegység, nem ilyen gépbe való.
Cseréld le mielőtt kinyírja a kártyát vagy más alkatrészed.
A tápos topikban segítenek választani. -
Grave_444
nagyúr
Ha csak nincs limitálva a pci-e sín 30W-ra szvsz bármelyik 1 slotos low profil kártya belemegy, persze a hosszra nem árt figyelni.
HDD muszáj bele 3,5"-os? SSD vagy 2,5" nem jó?
Ha nem viszed sehova a gépet nem muszáj rögzíteni, tedd csak be úgy, hogy zárlatot azért ne okozzom sehol.Amúgy nem értem mi a gond.
Biztos, hogy a HDD mellett is elfét 1 slotos kártya ha már van neki slot. -
Grave_444
nagyúr
Jól gondolom, hogy Nvidia kártya mellé teljesen felesleges a monitoron a freesync-et bekapcsolni?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #76495 üzenetére
Nem véletlen írtam 12-14 centist. Szerintem fix 7-800rpm-en bőven elég lenne és nem hallanád.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #76490 üzenetére
Ne a kártyára kösd be. rakj rá egy 12/14 centis házventit és köst a lapra vagy molexre fix fordulattal.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
S.O.S. #76075 üzenetére
DDU-val töröld a drivert majd friss whql-t tegyél fel, lehetőleg afterburner se legyen a gépen.
Tuning szokott ilyet okozni, illetve az nvidia vezérlőpultban a nem gyári beállítás.
Például ha teljesítménycentrikusra állítod, esetleg a windows energiagazdálkodási sémáját is csekkold.Valószínű a kártyával nincs baj.
-
Grave_444
nagyúr
Adott egy Asus 1050TI OC STRIX kártya.
Ha terhelést kap bekapcsolnak a ventik, de 100%-on.
Utána idle sem állnak le, majdnem felszáll a gép.
Monitorozni semmivel sem tudok a fordulatot, csak százalékosan írja ki.Ötletek?
Win 10 alapból feltesz egy drivert. Azzal sem és a legfrissebbel sincs változás.
Geforce experienceből is próbáltam drivert letölteni, ugyanez a helyzet. -
Grave_444
nagyúr
válasz
garga pista #74156 üzenetére
Szerintem elég a 1030, nem kell az a régi kártya is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Andrush1988 #74128 üzenetére
Nem tartozik szorosan ide, de érdekes lehet.
Friss win, 1050 kártya. Felteszi magától az egyik 380.xxx drivert, 3d visiont meg minden szart.
Úgy PUBG laggos, hiába van 80+ FPS. DDU-val törlöm. Utána zöld-piros a kép, alig látni valamit.
A monitor tuti hibátlan, a kábel, csatlakozó is.Most manuálisan feltettem a legfrisebb WHQL-t, de már telepítés közben a gép magától feltette ismét a régit, viszont felül tudtam írni szerencsére. Így megszűnt a lagg és minden működik.
Teljesen más setupban egy 1060-al nem lehetett drivert telepíteni, csak és kizárólag geforce experiencen keresztül.
Érdekes dolgok szerintem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #73676 üzenetére
Ilyen régi kártyát nem vennék. Főleg hogy gyengébb az 570-nél.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #73674 üzenetére
Úgy persze, hogy az 570.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
papirzsepi93 #73592 üzenetére
Elégnek kéne lennie. Gyári oldal mindig baromságot ír.
Tény hogy ez az iArena a nem ajánlott tápok közé tartozik.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Psychopeti #73176 üzenetére
Ne szórakozz már, 15ezerért kapsz egy normális monitort.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Psychopeti #73168 üzenetére
Azért hogy lecseréld azt az ősrégi monitort.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
zsigomark3 #73147 üzenetére
Semmi baja nem lesz, magas FPS-nél mind csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest