- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
90kookler #59859 üzenetére
Nekem a 450-hez ezek a régi driverek voltak hibátlanok: 314.22 , 344.65
Esetleg nézd meg, hogy a win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson van e.
Lehet még bányászvírusod is: Malwarebytes -el vagy Roguekiller -el meg tudod nézni.
Nem melegszik túl a kártya?(#59861) ERSOL25: talán nálad is bányászvírus van (mostanában elég gyakori a fórumtagok között): Malwarebytes -el vagy Roguekiller -el meg tudod nézni.
Én a 960-hoz egy régi drivert használok, amivel nincs gond: 353.06 -
Csupingo
veterán
válasz
petyusz851 #59806 üzenetére
Szerintem ez kb. az a kártya, amihez még jól passzol a proci. Nem lesz gond. Érezhető lesz a javulás, kb. 15 fps+ játékonként.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
MK VII #59753 üzenetére
Nem voltam bent biztos, mert én ezt olvastam: 1600x1200 is the maximum supported resolution for UXVGA , bár találtam ilyet is most: DE-15 The same VGA cable can be used with a variety of supported VGA resolutions, ranging from 640×350px @70 Hz (24 MHz of signal bandwidth) to 1280×1024px (SXGA) @85 Hz (160 MHz) and up to 2048×1536px (QXGA) @85 Hz (388 MHz).
-
Csupingo
veterán
válasz
Alki87 #59729 üzenetére
Ha tudod, akkor kipucolhatod a kártyát, akár újra pasztázni is lehetne. Mintha a táp nem bírná már a max. terhelést. Esetleg ha van molex átalakítód, akkor azzal adhatnál áramot a kártyának, vagy egy erősebb táppal is kipróbálhatnád, ha van a közelben.
(#59730) freddirty: win 10 van a gépen? Annál szokott olyan előfordulni, hogy újabb drivert telepít, azzal meg gond van. Csökkentett módban törölni és egy régebbit visszatenni esetleg, vagy a 750 ti-vel indítani és azzal feltenni egy régebbi drivert. A 1511-es frissítés fent van? (Most látom, hogy már nézted más driverrel is, akkor sajna nincs ötletem. Esetleg driver telepítésnél teljes törlést kérj, hátha elálítódott valami. Másik kimeneteket ki tudsz próbálni a kártyán?) Ha jól értem, akkor win indulásig van kép, aztán elmegy? Csökkentett módban driver nélkül megy a win? Ez a kártya halálát szokta jelezni, ha driver nélkül még megyeget, de telepített driverrel már nem.
-
Csupingo
veterán
válasz
enamessias #59699 üzenetére
Kell a 1511-es win frissítés hozzá.
-
Csupingo
veterán
válasz
sirszevenap #59676 üzenetére
Megsütötték, vagy biost cseréltek rajt.
-
Csupingo
veterán
válasz
krityo0303 #59624 üzenetére
Esküszöm ezt akartam kérdezni, de nem mertem, mert engem néztél volna suttyónak...
-
Csupingo
veterán
válasz
erik365 #59590 üzenetére
Közben olvasgatok. Valakinek a 14.4 -el jól működik. Persze az már elég öreg driver.
Gregpowi: MSAA, egy élsimítási mód. Többféle van. Van amelyik szebb képet ad (kevésbé recések az élek), de jobban terheli a gépet és van amelyik nem izzasztja annyira a masinát, viszont nem olyan szép az eredmény. Érdemes játékon belül kapcsolgatni őket és az ember magának el tudja dönteni, hogy az adott játéknál mi adja a megfelelő eredményt. Lassabb kártyákkal akár teljesen is ki lehet kapcsolni.
Ezt a render dolgot még nem néztem meg jobban, de gondolom a beállított, vagy a monitor natív felbontásánál nagyobb felbontásban is lehet számoltatni a képet. Pl. 1600x900 -as monitornál beállítod, hogy full hd-t számoljon. Az a lényege, hogy szintén csökkenthetők vele a recéződések. Persze ezzel is csínján kell bánni, mert jobban terheli a kártyát. Ezt szerintem nem is érdemes használni, ha neked megfelel a megjelenített kép minősége. -
Csupingo
veterán
válasz
Borzoló #59525 üzenetére
Gondolom bekötés kérdése. Akár pont azt a két érintkezőt, vagy csak az egyiket is figyelheti, hogy csatlakoztatva van-e, és ha nincs, nem is indul. Vagy akár azokat nem figyeli és max. annyi hátrányod lehet belőle, hogy kisebb teljesítményt tud felvenni a táp felől. Ez csak kialakítás kérdése. De a 8-as átalakítók is pár száz forintért megvehetők.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #59379 üzenetére
Akkor csak a ClockBlocker segít.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #59376 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #59374 üzenetére
Esetleg win energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra tenni, vagy a PowerTune kavar be az amd driverben. Azt kikapcsolni. Vagy ClockBlocker-t futtatni, mert a kis terheléstől visszaveszi magát a kártya.
-
Csupingo
veterán
válasz
Corsa02 #59332 üzenetére
Most néztem 3 prohardver tesztet. Azok alapján azt mondanám, hogy van ahol egálban van a két kártya, de többnyire 2-5 fps-el gyorsabb játékokban a 6790 (Benéztem, a 450-hez néztem mindkettőt.). A memória is több, az is mellette szól és újabb is. Talán érdemes lenne lecserélni, persze nem óriási a különbség köztük.
-
Csupingo
veterán
válasz
varmi2 #59311 üzenetére
Ez inkább driver gond szokott lenni. Nekem is csinálta fél évig egy nvidia karival, aztán addig cserélgettem a drivereket, míg később ismét nem csinálta. Esetleg még az órajelekből lehet visszavenni, de én a driverre gyanakodnék. A 15.7.1 -es catalyst-al is nézted már?
-
Csupingo
veterán
válasz
gabesszor1 #59252 üzenetére
Van ilyen hűtővel 120 W-os gtx 960 is. Az is hasonló teljesítményű, és tényleg egész hűvös, halk kártya.
-
Csupingo
veterán
válasz
gabesszor1 #59249 üzenetére
Hasonló a teljesítményük. A 380-nak 60 W-al kisebb a tdp-je. Nem írtad, hogy konkrétan melyik típus (sok nincs), de valószínűleg halkabb és hűvösebb is. Bár szerintem azonos tudású kártyára nem igazán éri meg váltani, hacsak nem bőven megfelel a jelenlegi teljesítmény és inkább csendesebb és kisebb fogyasztású gépet szeretnél.
-
Csupingo
veterán
válasz
gabesszor1 #59212 üzenetére
r9 380, gtx 960, gtx 770 hasonló. Talán picit gyengébbek: gtx 950, gtx 760. A 760 pl. egész jó áron van már aprón.
-
Csupingo
veterán
válasz
bandi0000 #59200 üzenetére
De ha játszani akarsz, akkor nem tudom, hogy miért használnád a cpu igp-jét. Akkor érdemesebb lenne mindkét kijelzőt a vga-ra kötni. Szerintem az is működne, ha kiterjesztett képernyőt használnál és ablak módban indítanád a játékot, akkor áthúzhatod a másik kijelzőre és ott választanál teljes képernyős módot.
De ha tv-n való játéknál kikapcsolnád a monitort, akkor a legegyszerűbb az lenne hogy az asztal megjelenítése itt: 1, 2 -t választanád és azt a kijelzőt teszed aktívvá, amelyiket akarod. -
Csupingo
veterán
válasz
papirzsepi93 #59189 üzenetére
Abban lehet valami, hogy az intel drivert csak akkor engedi telepíteni, ha a bios-ban be van kapcsolva a proci igp is. Talán a legújabb nvidia drivert meg azért nem engedi, mert a az új win frissítések kellenek hozzá. (Talán a 1511) Itt ez volt a megoldás.
-
Csupingo
veterán
Talán nálad is ilyesmi gond lehet...
-
Csupingo
veterán
válasz
AeSDé Team #59148 üzenetére
R7 360 és gtx 750 ti környéke szerintem. A 950 már messzebb van tőle.
He ennek a táblázatnak lehet hinni. -
Csupingo
veterán
válasz
oravecz56 #59145 üzenetére
Nem mozdult el hdd, ssd kábel? Vagy az uefi bios körül lehet gond? Esetleg átváltani legacy bios módba, vagy egy load bios default-ot nyomni. (Vagy csendben elhalálozott a kártya használaton kívül, bár akkor szerintem más tüneteket produkálna.) A cpu-ban lévő megjelenítő nem elég?
-
-
Csupingo
veterán
Másnak is volt ilyen gondja. Ott a legújabb win frissítések hiányoztak és csak azután volt hajlandó feltelepülni a driver. Esetleg kérdezz rá a kollégánál, hogy nála pontosan mi hiányzott.
-
Csupingo
veterán
válasz
quailstorm #58960 üzenetére
Imádkozom a lelkéért. Jó ügynök volt.
Öreg alaplapoknál szoktak puposodni a kondik és ezer féle hülyeséget művelni. -
Csupingo
veterán
válasz
quailstorm #58929 üzenetére
Nekem ennél a videókártyánaál ezekkel a régi driverekkel nem volt gondom: 314.22 , 344.65
Az én gépem akkor csinált ilyen furcsaságokat, mikor ki volt lazulva a sata csatlakozó az ssd-nél.
Kiváncsiságból egy Malwarebytes -et is lefuttathatsz, hátha használja valami csúnyaság a gépedet és az kavar be. Esetleg a vga-nak tápot molex átalakítóval is adhatsz, hátha segít. -
Csupingo
veterán
válasz
kovács0087 #58918 üzenetére
Itt sok okosságot leírtak, talán válaszolnak is a kérdéseidre.
-
Csupingo
veterán
válasz
kovács0087 #58916 üzenetére
Pl. ilyet találtam hirtelen: SUPPORTED OS: Windows 10 (64-bit version only) with Windows 10 November update installed (Windows 10 Version 1511). Meg a virtuális memóriát is érdemes nagyobbra állítani. De talán van fóruma (vagy a cikkek hozzászólásainál), ahol többet tudnak segíteni, akik már játszottak vele.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sn4k388 #58749 üzenetére
A számokat nézve, azt mondanám hogy a proci nem hozza ki a maximumot a kártyából. Mondjuk a játék ajánlott gépigényénél kb. 3x erősebb gépet javasolnak a tiednél. Ha főleg ez a játék a szempont, akkor szerintem érdemes lenne egy 4 magos procit szerezni ami belemegy a lapodba, pl. q8300 vagy valami olcsó. Valószínűleg többet kipréselne a vga-ból és már tűrhetően menne a játék.
-
Csupingo
veterán
válasz
kona005 #58721 üzenetére
TV-re kötötted? (Azt hiszem a samsungoknál kell valamit babrálni, hogy jó legyen. Ha gondolod keresgélek infót, mert már többször említették fórumokon.) Addig is megnézheted, milyen a kép, ha az nvidia driverben a megjelenítő -> felbontás módosításánál a kimeneti dinamika tartományt teljesre teszed. Ez is szokott segíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
anderledani #58707 üzenetére
A böngészőben a hardveres gyorsítást kapcsold ki, hátha segít.
-
Csupingo
veterán
válasz
Gereblye01 #58663 üzenetére
Talán valami kártékony progi használja a gépedet, nézd meg Malwarebytes -el is. Mostanában sokan bekaptak ilyen gpu-t használó csúfságot. Gyakran a realtek hd driver fertőzött. (Érdemes a drivereket a gyártók oldaláról letölteni.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Panthera #58652 üzenetére
Olvastam már olyat is régi ati driver-nél, hogy gyakran kézzel kellett pl. az 1650 -es felbontást beírni, csak akkor jelent meg választhatóként. Esetleg ha van, akkor tedd fel a monitor driverét. Ez többnyire csak egy .inf ha minden igaz, ami a támogatott felbontásokat tartalmazza. Vagy próbálj ki pár vga drivert. Esetleg d-sub helyett dvi-t használni, ha van.
-
Csupingo
veterán
válasz
djnyakesz #58635 üzenetére
Épp most néztem a monitorod útmutatóját, láttam én is, hogy kéne lennie egy külön gombnak is. Sajna külön egér és bill. kell, hacsak nem létezik pl. valami rádiós billentyűzet amihez 2 vevőt is lehetne kapcsolni és váltogatni köztük. (De most csak hangosan gondolkodtam, bár ki tudja.
)
-
Csupingo
veterán
válasz
djnyakesz #58633 üzenetére
Érdekes. Biztos hogy ad képet mindkét gép, igaz? Nekem is dvi és d-sub van a monitoromon, de simán tudok kapcsolgatni. Vagy nincs bemenet választó menü (gomb) a monitoron, és csak egy bemenet lehet mindig aktív? (Nem lehet váltogatni üzem közben?) Nekem egy külön gomb van, így egész könnyen lehet váltogatni.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
Talán az a gond, hogy nem a monitor van elsődleges kijelzőnek beállítva. Ezt megteheted pl. : asztalon jobb klikk, képernyőfelbontás menüben. Aztán én az "e képernyők kiterjesztését" szoktam használni. Így mindkét kijelző mehet a natív felbontásában. De biztos a vga driveren belül is találnál megoldást a problémádra.
-
Csupingo
veterán
válasz
Találtgyerek #58572 üzenetére
Nem az: "illesztőprogram nem válaszolt, majd helyreállt" problémád van? (Elmegy a kép 1-2-re majd visszajön, esetleg kilép a játékból az asztalra.) Jóval régebbi driverekkel is kipróbálhatnád, nekem ezekkel nem volt gondom: 314.22 , 344.65 , 353.06
Nem melegszik túl a kártya, azt már nézted? Vagy a táp kezd el gyengélkedni. Kicsit átvariálhatnád a táp csatlakozókat, vagy ha van kéznél, akkor molex átalakítóval adhatnál áramot a kártyának.
-
Csupingo
veterán
válasz
Csupingo #58523 üzenetére
Hack3er: Még egy megoldás.
-
Csupingo
veterán
Az elmondottak alapján, amit ha jól értek: akkor driver nélkül, vagy win csökkentett módban megy a kártya. Biosban pöttyöz, képhibák vannak. Ez sajna a kártya végét szokta jelezni. Mikor a vga driver magasabb órajeleket állítana be, azt már nem bírja. Esetleg egy régebbi catalyst verzióval még megnézheted, de sok jót nem jósolok.
Vagy olyan biost feltenni, amivel alacsonyabbak az órajelek. De szerintem az se segítene. -
Csupingo
veterán
válasz
SchumiBácsi #58319 üzenetére
Valami ilyesmiket is nézhetnél akár. Némelyik sokkal jobban dolgozik egy rosszul sikerült gyári hűtőnél. Pl. accelero IV.
-
Csupingo
veterán
válasz
Golyobis #58296 üzenetére
Lehet szerkeszteni a vga biost is, ha elég bátor vagy. A kártyádhoz való megfelelő programokkal.
Biztos a memória melegszik és nem a gpu? Mert akár egy alapos tisztítás és újrapasztázás is csodát tehet.
Azt se ártana kideríteni, miért melegedik annyira a memória. Gpu-z -vel nézted már. Terhelés nélkül visszaveszi az órajeleket ahogy kéne? Ha nem, akkor lehet, hogy valami el van állítva, vagy valami kártékony program használja a kártyát (esetleg driver gond, amit egy régebbi változat feltétele megoldhat). Annak kiderítésére pl. egy Malwarebytes -t kéne lefuttatni. -
Csupingo
veterán
válasz
Joker94Hun #58277 üzenetére
Nem a v-sync van bekapcsolva? Vagy esetleg nézd meg, hogy a win energiagazdálkodás teljesítménycentrikuson van-e. Vagy használja valami csúnya dolog a kártyát, pl. egy Malwarebytes -t kéne lefuttatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest