- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
zsolt19900 #65766 üzenetére
Csak pár percet keresgéltem, de mind olyan kérdéseket, válaszokat láttam, hogy ennél a kártyánál nem megy át a hang dvi-n. Ha jól tudom, a dvi szabvány szerint nem támogatja a hangátvitelt, ennek ellenére a gyártók sok kártya változatnál lehetővé teszik dvi-n is, de azért nem mindegyiken megy. Gondolom azért ezenkívül megfelelő kábel is kell. Én még dvi-n nem próbáltam, de többen is írták már itt különböző topikokban, hogy van nekik hang dvi-vel is. A topikjában még ezt írták régebben.
-
Csupingo
veterán
Talán egy pillanatra max. fordulat közelébe felpörgeti a ventilátrorokat portalanítás céljából. Némelyik szokott ilyet csinálni. Ha üzem közben nem pörgeti össze-vissza, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni.
(#65711) Dzsozi56: a másik gépedtől a monitort nem tudod áthozni, azzal is kipróbálni a csere kártyát? A gtx 960-at is betehetnéd a másikba, akkor talán kiderülne valami, bár ha az régi gép, akkor lehet hogy előbb egy alaplapi bios frissítés se ártana. Akár a tápegységet is megcserélheted a két gépben.
-
Csupingo
veterán
válasz
ted_mosby #65589 üzenetére
Lehet hogy a 22-es csapdája. Most szüntette meg az amd a win 8.1 támogatást, az rx 550 meg talán annyira új, hogy régebbi driver még nincs hozzá 8.1 alá. Azért még kicsit kutakodhatnál, hátha valamelyik kicsit régebbi feltelepül a windowsodra.
-
Csupingo
veterán
Eddig működött? Esetleg olyan átalakítóval kéne megnézni, ami 2 molexből csinál 6 pint. Vagy alaplapi bios frissítés segíthetne. Akár a te tápoddal is ki lehetne próbálni a másik gépben, ha érzel hozzá erőt.
Ilyen matatásoknál a memóriák is el szoktak mozdulni, még az tudja megviccelni az embert. Esetleg kivenni, visszatenni, vagy egyesével próbálgatni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Joker88 #65542 üzenetére
Ez gyanús, mert ezek a max. órajelek, nem? Terheletlen állapotban vissza kéne venni őket. Vagy driver gond van, amit végső esetben ddu-s pucolással és régebbi változatok próbájával kéne megnézni, vagy tényleg bányászvírus, amiket ezekkel tudsz keresni: Hitman, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
-
Csupingo
veterán
válasz
azka79 #65528 üzenetére
Pl. win 7 esetén nem szokták az intel drivert eltávolítani, nem szokott gondot okozni, persze nyugodtan törölhető is. Nekem fent van már 4 éve az is, nincs vele baj. Ami engem jobban zavarna, az a win 10, más szempontból. Pl. azt már olvastam, hogy kártya csere esetén ki kell kapcsolni minden hibernálási és fast boot funkciót, stb, és úgy kell kikapcsolni, különben nem indul el új kártyával, mert még az előző hardver dolgait mentette le a gyorsindításhoz és ha az nem passzol az új vga-val, akkor megakad betöltésnél. Esetleg ezt a win 10-es topikban megkérdezhetnéd. Bár az intel proci drivere lehet, hogy ebbe nem kavar bele.
Itt egy ilyen eset, 59185-től.
-
Csupingo
veterán
válasz
Joker88 #65524 üzenetére
Lehet, hogy nincs normális venti visszajelzés, azért ír érdekes dolgokat. És látod is, hallod is, hogy süvít? Talán pasztát cserélhetnél rajt, ha régebbi a kártya. Nem tudom, hogy ezeknél milyen hőfok a normális. Mivel létezik belőle passzív változat is, szerintem kicsit sok terhelés nélkül. Talán szegény kártyádat is megtalálta egy bányászvírus. A gpu-z milyen órajeleket ír terheletlen állapotban?
-
Csupingo
veterán
Esetleg még roguekiller -t, vagy adwcleaner -t futtathatnál. Ha nem talál semmit, akkor 1-2 régebbi vga drivert kéne kipróbálni, a tiszta telepítés bepipálásával. Ha ezután se javul meg, akkor egy ddu-s tisztítás után kéne telepíteni egyet.
(#65506) Seikai: azt nem írtad le, hogy a próbálkozások után mi maradt a gond. A win nem ismeri fel a kártyát, vagy a driver nem hajlandó települni? Pl. ha driver nélkül működik a vga, de a driver már nem települ, vagy komoly fagyások vannak utána, az a kártya halálát szokta jelezni. Mivel win 10 is bent van a képletben, esetleg az is szórakozhat. Ahogy írtad is, vagy újra kéne telepíteni, vagy a kártyát egy másik gépben kipróbálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Impair1980 #65474 üzenetére
Talán a topikjában tudnak válaszolni. Az msi oldalán nem említik, hogy leállnának a ventilátorok. (A gtx 1060 armor változatnál viszont nagybetűkkel reklámozzák.) Szerintem ez nem tud ilyet, csak a gaming változat.
-
Csupingo
veterán
válasz
Cube576 #65406 üzenetére
Azok még most is megállják a helyüket, de kezdenek már öregedni, azért lenne jó garanciával találni.
Most nézem aprón, hogy a 3 GB-os gtx 1060-ak is egész jó árban vannak. Ott inkább csak a memória mérete lehet visszatartó tényező, de beállítás és felhasználásfüggő a dolog.
-
Csupingo
veterán
válasz
Cube576 #65404 üzenetére
A 970 jóval erősebb, ha legalább 1 év garanciával találsz jó áron, akkor az talán jobban megéri. Ha nem kell akkora teljesítmény és kicsit kevesebbet költenél, valamint jobban megnyugtat a 3 év garancia is egy új kártya esetén, akkor az 1050 ti -se rossz választás, bár most kicsit felment az áruk. Talán 45-50 körül lenne reális. Garis 970 pedig 58-68 között lenne jó árban, szerintem.
-
Csupingo
veterán
válasz
nightvison #65397 üzenetére
Ezek egész jók, elvileg: Hitman, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
-
Csupingo
veterán
válasz
sider24 #65329 üzenetére
Szerintem úgy kéne elindítanod a gépet, hogy dvi-vel rákötöd a monitort, és hdmi-vel a tv-t is, majd a win asztalon a több képernyő beállításánál csinálsz egy kiterjesztést, vagy másolást. Aztán azonosítással megnézed hogy melyik van a dvi-n és beállítod, hogy csak azon adjon képet. Ez után már elvileg a következő win indításkor csak azon lesz kép.
-
Csupingo
veterán
Elvileg az lenne a tuti, ha a win 10 minden gyorsindító okosságát kikapcsolnád, 59185-től érdemes olvasni, aztán ddu-val, vagy más eltávolítóval leszeded az amd drivert, gép kikapcs, kártyacsere, aztán várni a csodát.
-
Csupingo
veterán
-
-
Csupingo
veterán
válasz
OutSider17 #65097 üzenetére
És (#65096) Czmorek : Háááp. A 280 x tdp-je 250 W, a 290-é 275 W. Ez szerintem nem olyan kevés 2017-ben. Akkor már inkább r9 380, gtx 960, gtx 1050 ti, gtx 970, rx 470 stb. Inkább kicsit újabb kártyákban gondolkodnék...
-
Csupingo
veterán
válasz
macssessz #65058 üzenetére
35-től találni aprón 4 GB-os rx 460-at, vagy 30-tól 2 GB-os gtx 950-et. A 770 tdp-je 230 W, az már tényleg elég bitang. Milyen tápegységed van? Ha mégis 770-et választasz, szerintem csak sok garanciával lévőt keress. Nemsokára 4 éves kártyák lesznek, ki tudja meddig bírják még.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
macssessz #65026 üzenetére
Ezek a régebbi kártyák nyugodtan mehetnének mellé, de gondolom a legtöbbre már nincs garancia, úgy meg nem vennék. Talán 770-et még találni garanciával is, esetleg gtx 950, vagy 960-at. Ezeken még van dvi-i csatlakozó, ami simán d-sub -ra alakítható. Az újabb kártyákon (amd rx széria, nvidia 1xxx) már csak digitális kimenet van (dvi-d, dp, hdmi), amit csak aktív átalakítóval lehet használni d-sub -os monitorhoz. Mondjuk ezek az átalakítók sem olyan drágák, 2500-4000 Ft között azért találni.
-
Csupingo
veterán
válasz
norbigomba #64883 üzenetére
Nincs a cpu-ban igp és azért indul el a gép? Talán azon adja ki a képet, de mivel a hibás vga-ra van kötve a monitor így nem veszed észre. Ha részben jó a kártya, akkor pl. játékokban physx számolásra be lehetne fogni. De még nem hallottam ilyen esetről, hogy képet nem ad, de még "működik".
-
Csupingo
veterán
válasz
Goldboy90hun #64861 üzenetére
Az pech, pedig már több embernek sikerült így. Másik pci-e nincs a lapodon? Esetleg ha lehúzod a kártyáról a plussz tápot, vagy dual graphics-ot kapcsolod be az alaplapon ha van olyan, a csak cpu helyett? Végső esetben egy másik gépben kéne megnézni, amiben szintén van igp a prociban.
-
Csupingo
veterán
válasz
abridabri #64844 üzenetére
Ezt írják a lapodnál: *1: A PCIe x16_4 kártyahely osztozik a sávszélességen az M.2 x4 csatlakozóval. Ha az M.2 csatlakozó nem üres, akkor a PCIe x16_4 kártyahely le van tiltva.
*2: A PCIe x16_3 kártyahely csak x8 sebességű eszközök használatát támogatja.
*3: A PCIe x16_2, PCIe x1_1 és USB3_E56 csatlakozók osztoznak a sávszélességen. Alapértelmezés szerint, az erőforrások optimalizálása érdekében a PCIe x16_2 és a PCIe x1_1 kártyahely automatikusan x1 módban működik és az USB3_E56 be van kapcsolva. Kiváncsiságból kipróbálhatnád a többiben is.(#64851) Goldboy90hun: elvileg a kártyát bent hagyva, de a cpu igp-t használva és a kijelzőt arra kötve, frissíthetőnek kéne lennie újra a vga biosnak.
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterHUn #64756 üzenetére
Legvégső esetben a kártya órajeleiből is vissza lehet venni kicsit, gyakran említik, hogy az is szokott segíteni. Sajnos ez egy visszatérő gond, volt időszak mikor nálam is 8 driver változatból 5 csinált ilyet. Az átkosban nálam ezek a verziók nem hibáztak: 314.22 , 344.65 , 353.06 . Ha nem win 10-et használ, akkor próbálgathatja ezekkel is.
-
Csupingo
veterán
Az normális, kb. addig szoktak felszökni az 1050 ti órajelei. Ha minden igaz, ez a boost 3, a gyártó pedig a boost 2-t szokta megadni, amit garantáltan tudni kell. Az előbbi topikban, vagy ebben is kérdezhetsz a tulajoktól, sok képet is találsz a max. órajelekről, stb. Ha viszont terhelés nélkül áll ekkora órajelen, az már gond is lehet, vagy driver hiba, vagy valami csúnyaság használja a kártyát, pl. bányászvírus.
-
Csupingo
veterán
válasz
l4cyk4 #64739 üzenetére
Akár Fiery-nél is rákérdezhetsz az aida topikban. Ők írják a programot. Szerintem nem akar közös nevezőre jutni az alaplap a kártyával, vag még pár ilyen monitorozó progival nézd meg, lehet, hogy csak ezek olvassák ki rosszul a feszültség értéket. Pl. ezzel is nézted már: CPUID HWMonitor ? Vagy amd driverben (wattman nemtom van e ehhez már), esetleg a kártyához való tuning progival, vagy msi ab -vel?
-
Csupingo
veterán
válasz
Klaus Duran #64630 üzenetére
Böngészés közben is időnként felugorhatnak az órajelek. Esetleg másik driver változatokkal is tehetsz egy próbát.
-
Csupingo
veterán
válasz
cintula187 #64623 üzenetére
Pár kereső: Hitman, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
-
Csupingo
veterán
válasz
sanyi32 #64610 üzenetére
Pl. win10 se szereti a hardver cserét, előtte pár hülyeséget ki kell kapcsolni (hibernálás, fast boot, valami ilyesmiket a windows topikban ezzel kapcsolatban szerintem tudnak segíteni). Esetleg ki lehetne próbálni egy bios resetet, vagy bios frissítést is.
Szerk.: Most nézem, hogy a legújabb bios van, akkor annak a cseréje valószínűleg nem segítene.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
csongi #64563 üzenetére
Persze, gondolom azzal is mennek a dx12-es játékok, csak mivel gcn1, ezért feature level 11_1-t tud, emiatt több dolgot kell emulálnia mint egy okosabb kártyának. Elvileg az újabb driverekkel már az asszinkron compute-t is tiltják a gcn1-es kártyákon.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
OutSider17 #64535 üzenetére
Elvileg a tápodnak elégnek kéne lennie. Alaplapi bios frissítés szokott segíteni. A kártyán minden kimenetet érdemes megnézni, talán valamelyiken ad képet. Ha win 10-ed van, az is bekavarhat, mert alapbeállításokkal nem szereti a hardver cserét. A hibernálást meg a gyors indítás (fast boot) meg hasonló okosságokat ki kell kapcsolni kártyacsere előtt. Esetleg egy bios resetet is csinálhatsz. Valakinek ez volt a megoldás: "Nekem is volt már ilyen. A PCIE boot optiont kell átállítanod, Legacy-ra."
-
Csupingo
veterán
válasz
Smiley #64472 üzenetére
Nem is én sajnálom, de sokaknak van még analóg bemenetes monitoruk, amiktől nem akarnak megválni, viszont új kártyát meg vennének. Aztán csak az aktív átalakító marad, vagy a monitor csere. De az is érdekes amit említettél, hogy még mindig készítik az analóg csatlakozós kijelzőket is.
-
Csupingo
veterán
válasz
core i7 #64470 üzenetére
Sok maxwell kártyán van dvi-i és dvi-d is egyszerre. Pl. egy gtx 970. Mivel a monitorod a dvi-d -s portján csak digitális jelet fogad, ezért ha a kártyán a dvi-i -s csatlakozót használod, akkor az is digitális jelet fog kiadni. Nem lesz minőségbeli különbség. Sajna az új kártyákról már lehagyták az analóg csatlakozókat. Az nvidia-nál a 10xx-es szériától, az amd-nél az rx xxx-től. Bár ez neked gondolom nem olyan nagy ügy, ha dvi-d -s a kijelződ.
-
Csupingo
veterán
válasz
core i7 #64466 üzenetére
Ahogy írták nincs különbség, ha dvi-d -s monitort használsz, mert akkor szerintem digitális jelet ad a dvi-i, mivel az mindkettőt tudja. Amúgy szerintem az összes maxwell kártyán van még dvi-i (pl. gtx 750, 950, 960, 970, 980 stb.). A 10xx -es pascal szérián nincs már.
-
Csupingo
veterán
válasz
freeknight #64463 üzenetére
Akkor a legutolsót is nézd meg, az tartalmaz ilyen jellegű javításokat. Én win 7-hez még a kártyához adott 2 éves drivert használom. (353.06)
Nincs is vele gond. Jut eszembe, ezeket a hibákat akkor nem csak a videó ablakban csinálta, hanem a képernyő teljes felületén, igaz?
-
Csupingo
veterán
válasz
freeknight #64461 üzenetére
Szerintem még teszteld így, ahogy most hibát produkált youtube alatt, 1-2 régebbi driverrel. Pl. ha jól emlékszem az utolsó előtti drivernek voltak gondjai, pl. széteső youtube kép, vagy a videó helyett csak fekete képernyő. Ezért a helyedben legalább valami 4 kiadással régebbivel próbálgatnám. Persze csak addig, amíg ki nem szaladsz a garancia időből, de ez könnyen lehet driver gond is és nem vga hiba.
-
Csupingo
veterán
válasz
cashback #64428 üzenetére
Van, aktív átalakítóval. Valami ilyesmit (hdmi) kéne keresned, vagy ilyesmit (displayport), de létezik dvi-d - d-sub átalakító is.
-
Csupingo
veterán
válasz
geckowize #64402 üzenetére
És vártál már többet, hátha a win elindulása után adna képet? Akkor még az alaplapi bios frissítést tudnám említeni, vagy bios resetet (kikapcsolt gépből pl. az elemet kivenni 1-2 percre). Azon kívül nincs több ötletem sajna. Másik gépben is ki kéne próbálni. Itt egy hasonló gond. Itt pedig 59185-től olvashatsz a hibernálás okozta szivatásról.
Energiagazdálkodás-rendszerbeállítások, itt se maradt semmilyen turpisság bekapcsolva? -
Csupingo
veterán
válasz
geckowize #64400 üzenetére
A 960 kártyákon nincs d-sub, nem? (dvi-i van, ami d-sub -ra alakítható.) A dp-t és a hdmi-t kéne ilyenkor kipróbálni, ha van rá mód. A win 10 topikban is érdemes lenne megkérdezned. Az uefi-ről is sok infó van ott. Én annyira nem vágom, mert eddig még csak a legacy módot használtam. Ott volt már egy fórumtársnak hasonló gondja. Azért is gondolom, hogy ha win 10-ed van, akkor akár ez lehet a gond. Azt is írták, hogy a legutolsó nagy frissítés visszakapcsolja a hibernálást. Esetleg nézd meg ismét a beállításokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
geckowize #64382 üzenetére
Az is elő szokott fordulni, hogy a dp, vagy a hdmi az elsődleges kimenet a kártyán, és dvi-n mondjuk csak a win elindulása után lesz kép. Esetleg várd meg, hogy betöltődjön a win. Bios csippan? Valami legacy vga bios menü nincs, amit be tudnál kapcsolni igp-vel? Esetleg alaplapi bios frissítés, bár ha egyszer már ment, akkor jónak kéne lennie. Esetleg win 10 van, ami uefi-ben lett telepítve? A másik, amitt hallottam a win 10 topikban, hogy általában hibernálva kapcsol ki a win 10. Emiatt megsínyli a hardver cserét. Esetleg a 280-nal kéne újra elindítani, vagy az igp-vel és minden ilyen hibernálast, gyorsindítást ki kéne kapcsolni kártya csere előtt. Mindjárt megkeresem azt a hozzászólást...
Ha minden igaz a fast startupot kell kikapcsolni, vagy beírod parancssorba: cmd (admin): powercfg -h off
-
Csupingo
veterán
válasz
dvdbackuper #64363 üzenetére
Mivel 1 12V-os ág van a tápodon, elvileg mindegy. Én viszont úgy csinálnám, hogy 1-et, 1-et kötnék rá a külön kötegekből. Azért, mert talán a tápban normálisabb módon vannak összekötve a vezetékek (gondolom forrasztva), a kinti csatlakozóknál meg csak össze vannak préselve egy hüvelyben. Persze egyik módszerből se szokott gond lenni, de ha picit nyugtatni kell az ember lelkét, akkor én így csinálnám.
-
Csupingo
veterán
válasz
voros12 #64332 üzenetére
Esetleg a kártya topikjában is érdeklődj. Azt hiszem van valami beállítás a driverben, mint nvidia-nál az adaptív energiagazdálkodás, vagy hasonló, aminél nem ugráltatja az órajelet. De ha nem létszükséglet az msi ab, akkor letörölném, akár csak egy próba erejéig és minden olyan progit, amivel piszkálni lehet a vga-t, aztán a drivert is, és csak azt vissza. Mondjuk böngészés közben szerintem ugrálhat az órajel a hardver-es gyorsítás miatt, de lehet, hogy rosszul gondolom.
-
Csupingo
veterán
válasz
voros12 #64330 üzenetére
Smc fórumtárs ezt írta a több kijelző használatáról.
Ezek az értékek már egész normálisak szerintem. Esetleg egy hűtő portalanítás és gpu újrapasztázás még segíthetne kicsit.Nincs túl meleg a házadban? Valami házventikkel nem tudod a kártya környékén mozgatni a levegőt?
-
Csupingo
veterán
válasz
voros12 #64328 üzenetére
A gpu-z -nél a sensors fület mutasd. Ha csak a memória órajel van az egekben, az több kijelző esetén szokott előfordulni. Sokszor gond volt az msi ab-vel is. Ha nem fontos, akkor törölhetnéd. Aztán mondjuk ddu-val a vga drivert is és csak a drivert vissza. (Bár mintha valaki írta volna, hogy a legújabb msi ab már nem akad össze a legújabb driverrel, de azért nélküle is tehetnél egy próbát.)
Válaszd a win-ben, hogy megjelenítés csak a monitoron, kiváncsiságból. Talán akkor visszaáll a memória órajel.
-
Csupingo
veterán
válasz
voros12 #64322 üzenetére
Még ezekkel is tehetsz egy próbát: Hitman, Adwcleaner, Malwarebytes. Nincs több monitor rákötve a kártyára, vagy hdmi-s erősítő? Egy gpu-z által mért memória és gpu frekvenciát te is nézhetnél. Ilyenkor megemeli az órajeleket is? Msi ab vagy más kártya piszkáló program nincs telepítve?
-
Csupingo
veterán
válasz
Cody007 #64317 üzenetére
A kérdés, hogy miért csinálják ezt? Talán neked is bányászvírusod van, vagy pedig több kijelző van a kártyára kötve, esetleg egy 144 Hz-es, vagy hdmi-vel erősítő és ilyenkor megemeli a memória órajelet, amitől a venti indulásának határáig melegszik és ki-be kapcsol. Terheletlen állapotban gpu-z -vel megnézhetnéd a gpu és a memória órajeleit.
-
Csupingo
veterán
A driverben a kimeneti dinamika tartomány teljesre van rakva?
-
Csupingo
veterán
válasz
Potyka03 #64303 üzenetére
Szerintem jó 1,5x gyorsabb. Az a szint, aminél már megéri a cserét. Persze ettől se kell még fix. 60 fps-t elvárni full hd-n über max. beállításokkal, de a 750ti-nél azért érezhetően gyorsabb.
(#64301) dbdadi1221: azt akartam még kérdezni, hogy mikor telepítetted a wint? Ha nem olyan rég az ms oldaláról, akkor elvileg a legújabbat tölti le, amivel működnie kéne. Talán csak várnod kell pár órát, amíg befejezi a driverek és a frissítések telepítését, aztán észhez tér.
-
Csupingo
veterán
válasz
dbdadi1221 #64301 üzenetére
Úgy tudom, a 1607-es egész jó, az új frissítés még nem az igazi. Itt a win szakiktól meg tudod kérdezni, hogy lehet frissíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
dbdadi1221 #64297 üzenetére
Ha régi win-t tettél fel, akkor legalább a 1511-es verzióra kell frissíteni, csak arra mennek fel az új driverek. Esetleg előbb egy régebbit próbáblj telepíteni, aztán újat.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Colos1 #64247 üzenetére
Pl. msi ab-vel is visszább tudod venni az órajeleket. Esetleg a kártya oldalán található VGA - OC GURU II -vel is megoldható. Szélsőséges esetben a vga bios-a is átírható. Szokott segíteni az órajelek visszavétele is, de szerintem előbb jóval régebbi driverekkel is próbálgasd. (375.63 vagy még régebbivel) Nagyrészt inkább abban lehet a hiba, nem a kártyában.
-
Csupingo
veterán
válasz
Colos1 #64245 üzenetére
Ez általában driver gond. Mondjuk a win 10 sem egy atomstabil rendszer még. Ez egy időnként visszatérő gond. Mondjuk az amd driverekkel is előfordulnak mostanában a "képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt" jelenség eltérő változatai.
-
Csupingo
veterán
válasz
Colos1 #64243 üzenetére
Ha a legújabb win 10 változatot használod, akkor érdemesebb visszatenni az előző változatot, ezzel sok embernek jöttek elő gondok. Ha húzva van a kártya, az is okozhat ilyet. Esetleg még 2-3 régebbi driver változatot próbálj ki. (Akár jóval régebbit.) Olyanra is volt példa, hogy valamelyikkel nem volt ilyen gond, másik verziókkal meg igen.
-
Csupingo
veterán
válasz
Winchester95 #64230 üzenetére
Ilyet én se láttam még. Minden működik külön, csak együtt nem akar normálisan muzsikálni a processzor és a vga? Ezt kideríteni is macerásabb. Bár ha jól emlékszem, azért már hasonló furcsaságok történtek ph tagokkal, de akkor fel is fedezték a sérült cpu érintkezőket.
-
Csupingo
veterán
válasz
Winchester95 #64127 üzenetére
Ha a tv-t és a monitort is egyszerre a vga-ra kötöd és az alaplapra nem csatlakoztatsz kijelzőt, akkor sem ad képet egyiken sem? Esetleg csak a biosban? Ha nem, akkor nagy az esély, hogy a videókártya beadta a kulcsot. Másik gépben is ki kéne próbálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Vismajor01 #64113 üzenetére
Kiváncsiságból, ha törlöd az nvidia drivert, akkor a sima win meghajtóval mit mutat? Elég x-akta az ügy. Digitális jelnél nem szokott ennyi nyüg lenni. Akkor itt sincs bekapcsolva semmi, vagy a méret fülnél az átméretezés engedélyezése sincs kipipálva? Vagy ddu-val alaposan letörlöd a drivert és egy másik változatot telepítesz újra.
-
Csupingo
veterán
válasz
core i7 #64106 üzenetére
Vagy rosszat tölt le, vagy a letöltés lesz a hibás és nem tudja gondolom kitömöríteni. Az oldaláról már próbáltad leszedni?
-
Csupingo
veterán
válasz
Vismajor01 #64102 üzenetére
A dsr-t itt találod. Bár jobban belegondolva, attól, hogy nagyobb felbontásban számol, még teljes méretben kéne megjelennie. Ha csak a monitort engedélyezed (asztal megjelenítése csak itt), akkor is ilyet csinál? Nincs a monitor menüben valami factory reset, vagy ilyesmi? Amúgy mi a pontos tipusa a monitornak, a tv-nek, milyen csatlakozókkal vannak bekötve, stb? Az az érdekes, hogy két win változatnál is ilyet csinál. Akkor valami a monitor környékén nem kerek szerintem. Esetleg másik hdmi kábeled nincs, vagy másik bemenet nincs a monitoron?
-
Csupingo
veterán
válasz
Vismajor01 #64100 üzenetére
Az nem analóg. Érdekes. Nem maradt az nvidia driverben valami méretezés bekapcsolva? Esetleg a dsr?
-
Csupingo
veterán
válasz
Vismajor01 #64098 üzenetére
Nem a képernyő másolást választottad? Nem az a gond, hogy a 27 colos monitornak nagyobb a felbontása és azért marad mellette csík? Biztos, hogy mindkettő fullhd? Esetleg próbáld ki a képernyő kiterjesztést is, ott eltérő felbontásokat is be tudsz állítani. Másik, digitális bemenet nincs az analóg helyett?
-
Csupingo
veterán
válasz
Vismajor01 #64096 üzenetére
Ilyen volt nekem is új tv-nél. Kezdetben én is a driverben húztam szét a képet, aztán rájöttem, hogy a tv menüjében kell állítani. Valahol a képarányoknál, vagy hol lehetett. Azokat próbálgasd.
-
Csupingo
veterán
válasz
Peti78 #64080 üzenetére
7 ezret megérne szerintem, ha azt vesszük, hogy egy új 1050 ti 47 körül van, egy 1060 pedig 66 környékén. Teljesítményben határozottan erősebb az 1060. Egy hátránya van, a 3 GB ram. Ha azzal együtt tudsz élni, hogy kicsit többet kell időzni a játékok beállításánál, vagy 1-2 dolgot picit visszább kell venni, mint pl. egy 6 GB-os változatnál, akkor 1-2 évre még bőven jó lehet. Az 1050 ti ereje előbb fogyna el, és annak a teljesítménye szerintem elég közel van a gtx 780-hoz, némelyik játéknál talán még visszalépés is lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest