- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
válasz
menyus89 #8507 üzenetére
Pontosak a mérések, 2-7% a különbség amúgy. NV kártyák mindig többe vannak, ehhez hozzá kell szokni...550Ti más szemmel Amúgy ide most írhatnánk a HD6770-et is, mert szinte ua a két AMD kártya. De szerény véleményem szerint játékok! alatt jobb az NV kari...
-
Hunork
veterán
válasz
agressiv #8439 üzenetére
Teljesen egyetértek! Nálam semmi gubanc, nem tudom, lehet a VGA Bios frissítés miatt, hát nem jártam utána, és nem is tudnék szerintem, csak azért írtam, mert ezek megoldották a cimbiknél. Szomorúan olvasom amúgy az ilyeneket, én biztos lilapipafej lennék, de nekem meg AMD-vel volt szívásom régen, most meg két kollégám sem tudott még mit kezdeni a Rage-el...
Ekkor jut eszembe, hogy ez mekkora szánalom, az emberek vesznek VGA-t, meg hozzá egy gépet és monitort, és megy a szivola, míg a konzolosok egy nap megveszik a kedvencüket, tévé meg van otthon, aztán 3 évig löpuszi, élvezik a jót...(bár én mindig pécés maradok, az szent!!!)
-
Hunork
veterán
válasz
csucsbicep #8436 üzenetére
Üdv!
Nekem a 285.62 van fent. A VGA Biost a Gigabyte oldalról frissítettem, és semmi gond nincs. Több ismerősömnek is jelentkezett, de az alábbiak megoldották:1. A böngészőben ki kell kapcsolni a flsh tartalomnál a hardveres gyorsítást.
2. Nvidia vezérlőpulton az energia gazdálkodást át kell állítani a Maximális teljesítmény előnyben részesítése opcióra.
3. AERO téma letiltása központilag (Vezérlőpult) vagy a játékok alatti tiltás: Játék parancsikon/Tulajdonság/Kompatibilitás/Asztal-összeállítás letiltása: bepipál!
4. Persze ha van, akkor VGA Bios frissítés. -
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #8429 üzenetére
Hát igen...ez Magyarország...a lényeg a részletekben rejlik, ha az apró betűs részben elismerjük, hogy a fentiek módosulnak a cég és a köztünk lévő új megállapodás alapján, akkor nem lehet majd zúgolódni...szerintem ez a lényeg, tehát, hogy az adott cég mit kínál fel apró betűben...
Ezért kell jól elolvasni mindent...
-
Hunork
veterán
válasz
John D'oh #8423 üzenetére
Itt egy link, remélem hasznos lesz neked is és mindenkinek, aki így vásárol!!!
Amúgy a cég honlapján is fent kell lennie, ha nincs, már akkor jogszabályt sért!
Íme:
Internetes vásárlás-szerződéstől való elállás
Érdemes a Kivételeket is elolvasni. (én ott csak élelmiszerek, koncertjegyek, utazás, szoftverek, meg egyéb termékeket találtam...így nagy hirtelen...) -
Hunork
veterán
Hááát, nem egy erős kártya...nem ismerem az NFS Run-t, nézd meg, mi a minimum, de szerintem sokra ne számíts...itt egy rövid teszt, benne játékokkal, hogy mit tud. (nem vagyok biztos benne, de nem a BF3 motorját használja ez a játék?)
Ráadásul ezen DDR3 memcsi van, ami még inkább rontja az esélyeket...
[link] -
-
Hunork
veterán
válasz
trialboj #8087 üzenetére
Mikor indul a gép, nyomkodd az F2 vagy Del billentyűt, ezt neked kell tudni, és belépsz a BIOS-ba.
Itt valamelyik menüben (nálam ez a North Bridge Configuration) de neked lehet hogy más néven fut, pl. Advanced, de a lényeg, hogy keress egy ilyet: Primary Graphics Adapter vagy Primary Video Controller. És itt a PCIE add meg. ( a te esetedben, ha jól emlékszem GFX0) -
Hunork
veterán
válasz
<cafat> #8042 üzenetére
Hát szerintem is szebb az AMD tüze (hej de kerek mondat
), és bár csak tippelek, de nem a bloom effekt ez, ami a HDR egyik "alfaja" és ez segít itt? Ha a játék video menüjében van, akkor engedélyezd ezeket: HDR, Bloom, Depth of Field. (vagy mi...)
Vagy akár az AMD vezérlőpultjában, de erről halvány gőzöm sincs, NV tulaj vagyok már 15 éve... -
Hunork
veterán
válasz
fgordon #8038 üzenetére
Jól gondolod!
Bár a 450 az nem GTX, hanem GTS!
Az 550Ti esetében a Gigabyte remek darab, nekem is az van, nem volt még gondom semmivel, FullHD-ben játszok (1920x1080)
Viszont az Asus TOP verzió egy igazi kincs ebben a kategóriában!
(Viszont ennyiért találsz használt, garis GTX460-at is lassan!) -
Hunork
veterán
hű de rég volt...
itt a régi kártyám táblázata:
REFRESH RATE TABLE
256 Color 16 Bit Color 32 Bit Color
640x480 60-240Hz 60-240Hz 60-240Hz
800x600 60-240Hz 60-240Hz 60-240Hz
1024x768 60-240Hz 60-240Hz 60-200Hz
1152x864 60-200Hz 60-200Hz 60-170Hz
1280x960 60-170Hz 60-170Hz 60-150Hz
1280x1024 60-170Hz 60-170Hz 60-150Hz
1600x900 60-150Hz 60-150Hz 60-120Hz
1600x1200 60-120Hz 60-120Hz 60-100Hz
1920x1080 60-100Hz 60-100Hz 60-85Hz
1920x1200 60-100Hz 60-100Hz 60-85Hz
1920x1440 60-85Hz 60-85Hz 60-75Hz
2048x1536 60-75Hz 60-75Hz 60Hz
Tehát tudja, de az sem mindegy, milyen proci tol alá erőt, és azért szerintem sokat ne várj el tőle még HD filmtől sem, játékoktól meg pláne. Mikor nekem ilyen volt, én 1024x768-at használhattam csak... -
Hunork
veterán
GTX460 esetében a lényeg, hogy NE SE verzió legyen.
Amúgy röviden (kedvenc angol fórum oldalamról idézve):
gtx 550 ti has a better pixel rate
gtx 460 has a better texel rate (anisotropic filtering)
gtx 550 ti has a better Memory Bandwidth
gtx 460 uses more power!!!
gtx 550 ti has a better architecture
gtx 550 ti has multi-year warranty. -
Hunork
veterán
válasz
lassiee #7341 üzenetére
Nem rosszak az NV karik, hiába oltják őket...
Szerintem megbízhatóak, és ha az ember a rendszerhez és a kártya tudásához lövi be a VGA beállításokat, nem lesz gond...csak sokan építenek egy "szűk" rendszert, és utána nagy a csalódás...te legalább tudod, mire számítasz.
-
Hunork
veterán
válasz
lassiee #7336 üzenetére
Hali!
Én már csináltam, prsze nem mindegyik játék szerepelt a listából, de kb. ezek:
3Dmark 11
3Dmark Vantage
Furmark 1.9.1
Unigine: Heaven v2.0 BasicBioshock2
STALKER
Metro 2033
Far Cry 2
Aliens vs Predator
DIRT 3
Crysis 2
COD MW 2 vagy 3
Battlefield 3
Quake4 vagy Wolfenstein (OpenGL)Mivel azonban te GT520-ast szeretnél, ezért sokat ne várjál egyik esetben sem!!! (régi játékokat meg minek tesztelnénk...)
-
Hunork
veterán
válasz
rayoliviero #7299 üzenetére
Nagyon örülök!
Sajna, driver gondok mindig voltak, lesznek...
(bár én most kimaradtam a mizériából, pedig olvasom az NV topikot, mekkora ott is a zúgolódás...)
-
Hunork
veterán
válasz
rayoliviero #7295 üzenetére
Üdv!
Ha csak alap driver van fent, de a control center nincs, akkor is tudsz váltogatni: Win gomb + p!Nézd meg, hogy így működik-e!
-
Hunork
veterán
válasz
agressiv #7288 üzenetére
Bár belső alkatrészem nem ment még tönkre, egy IBM merevlemezt kivéve, de egy "remek" januári hónapban, évekkel ezelőtt, egyszerre ment tönkre a HP nyomtatóm (tápegység), egy 2.1-es hangfal (mélynyomó), és az LG Flatron monitorom...csak eszembe jutott a tönkremenésről...
-
Hunork
veterán
válasz
agressiv #7242 üzenetére
Hááát, napközben semmi extra, office, hivatalos programok, kis VGA igényű időt múlató játékok (Luxor és tsai), viszont ha eljő az éjszaka és én melózok, nem tudom megállni, hogy ne toljak egy kis COD-ot...
(épp gondoltam, hogy minden játéknál visszaveszek az "arcból", hogy kíméljem a karit...)
-
Hunork
veterán
Üdv!
Hát besz@rás, de sehol nem találtam, poénból rákerestem, de még a Sapphire oldalán sem...vagy csak fáradt vagyok. Ránézésre több gyártónál utánajárva:
10" x 5 " Inch, azaz kb. 25 cm hosszú. De EZ csak tipp, ránézésre sejthető...
Azonban, ha a saját karimhoz viszonyítom, és méretarányt keresek, akkor meg 23 cm hosszú...nem tudom, célozz meg ilyen tulajokat! -
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #7188 üzenetére
Bocs, közben moziba voltunk a fiammal...
Nem, nem halt meg, mondom, most a melóhelyen muzsikál, ezért mondtam, hogy azért van para, hogy mikor adja meg magát...remélem soká, mindig karban tartom, nem húzom (úgyis TOP verzió), évente kétszer az egész ház kap egy kevés sűrített levegőt...szóval reménykedem. -
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz
kzsocca #6669 üzenetére
Szia!
A gyártó 500W-ot kér ugyebár, de ez egy elméleti érték, benne van, hogy valahol egy dzsunkán tákolt táppal is mennie kellene...
Neked viszont egy Chieftec van, igaz nem CTG.VGA+CPU= 150W+65W ami ugye 215W
Ehhez hozzávehetjük az öszes létező komponenst, amit éppen egy időben használsz teljes terhelésen, az plusz 50-60W. Magyarén a 300W közelébe sem fogsz érni.
Tehát ennek a tápnak bírnia kellene mindenképpen! -
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #6460 üzenetére
Megnyugtattál!
(utálok hibázni, bár akkor úgyis elismerem, csak az ilyen, az fölösleges...)
Én viszont amúgy nem tudok felnőni, még most is végigtolom a játékokat, most Rage, és bajban vagyok, mert még nem végeztem, és elvileg holnap hozza a futár a BF3-at...mi lesz most??? -
Hunork
veterán
válasz
boby13friend #6444 üzenetére
Kicsit utánajártam pontosabban, és valóban ár/hűtés/fogyasztás trióban a HD6850 a jobb. Mea culpa!
(Mondjuk a tesó sem rossz, kemény 8%-al lassabb egyes játékokban, ami elenyésző, de a lényeg a 6850 kevesebb fogyasztással, jobb hűtéssel virít!) -
Hunork
veterán
válasz
boby13friend #6440 üzenetére
Szia!
Egy szavazat a HD5830-ra.
Tápot nem mondtad, csak megjegyzem, hogy ez 50W-al többet eszik a 6850-nél. Kb. -
Hunork
veterán
válasz
BlueSkyBoy #6403 üzenetére
Üdv!
Egyrészt a driver csere is lehet, másfelől egy barátomnál hasonló gond volt. Nem tettél bármilyen kodeket, lejátszó progit a gépedre? Flash player legújabb fent van? Ezek és a driver szépen összeakadhatnak.
Barátomnál driver korábbi verzió install, flash player uninstall, majd a legújabb install, és hogy biztos legyen minden, Java frissítés.
(Még egy: mindegyik böngészőben csinálja a hibát?) -
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6149 üzenetére
Erre nem tudok pontosan válaszolni, más teszteket nem idézek, mert abból csak bajom származik...
Biztos szinte, hogy szintetikus tesztprogramokban jobban teljesít, de más a játékok világa. Íme egy oldal a sok közül, nézzed át:
[link](az itt látható fps különbségekre értettem, hogy ennyiért +25 ezer felesleges)
-
-
Hunork
veterán
válasz
vincenthanna #6141 üzenetére
Szia!
Pedig ott kell lennie: 3D beállítások kezelése - Függőleges szinkronizálás. Bár alapértelmezetten az alkalmazásra van bízva, hacsak korábban nem lett átállítva. -
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6046 üzenetére
Program files könyvtár: ATI vagy AMD. más nemigen lehet.
Users-Rendszergazda- itt minden alkönyvtárat nézzél át, és szintán, ami ATI, AMD, CATALYST...mindent!Jut eszembe, a szabályos telepítés esetén lehet, hogy több állományt is el kell távolítani, NV esetében is így van, ezt se felejtsd el!
És uninstall után csökkentet mód, és úgy szoktam kézzel törölni. Bár, ahány ház, annyi szokás...
-
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6044 üzenetére
Üdv!
Szívesen, bár jó lenne a segítségem!
Driver: Ne rakd rá semmire, teljesen uninstall, utána reboot, indítás csökkentett módban, törölj ki mindent kézzel is, ahogy fentebb írtam, reboot, utána ez a driver! Mennie kell, szerintem, de persze nem tudhatom, NV-s vagyok...
Viszont a Fórumban van Rage topic, kérdezz ott is rá, ha nem megy!
És nagyon szurkolok neked! -
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6041 üzenetére
Na, kérlek, először törölj minden drivert a szabályos módon, én utána még kézzel is ki szoktam törölni mindent, könyvtárakat mindenhonnan (program files, users...), ezt csökkentett módban szoktam, aztán jöhet ez:
[link]Ha ez már nem ment, akkor egyelőre passz, mindjárt keresek neked fórumot is.
De azért próbáld meg így újratelepíteni a drivert. Aztán majd még jelentkezek. Pár perc... -
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6041 üzenetére
Hoppá!
AMD karid van, bocs, nem néztem. na, azzal gondok vannak, nagyon ehhez nem értek, mert NV karim van, elsőre indult. Keress a fórumban rá, biztos van topic, amelyik ezzel foglalkozik. Ahogy hallottam, vagy az ID, vagy az AMD adott ki patch-t, vagy ad ki, de nem könnyű most az AMD-seknek ezzel a játékkal...amit sajnálok...
De egy biztos, alap driver nem lesz jó, nézd a híreket, vagy a játék honlapját, vagy itt egy topikot, biztos segítenek majd. 8bár most én is utánajárok, és szólok, ha találok valamit!) -
Hunork
veterán
válasz
do-Sequence #5997 üzenetére
Csak hogy itt is megerősítsem: GTS250, ha bírja a táp.
4:1 -
Hunork
veterán
Szia!
Gondolom, a Gigabyte az OC verzió, azért ennyi, híresek arról, hogy egyből OC-t adnak ki, amiért én speciel imádom őket, nekem is egy ilyen duruzsol a gépemben, igaz 550Ti.
De itt egy link, egy rakat 430 van benne, sőt, Prohardveres link!!! (az alapadatok vannak mindegyikről)
[link]Remélem, tudtam segíteni!
-
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #5952 üzenetére
Szia!
Pont ezt akartam mondani én is, ha eddig jól ment a gép, és betette ezt a karit, akkor avval lesz a gond.
Én gyanakodnék a túlhajtásra, hiszen használtan vette. Ezért kellene első körben a frekiket megnézni, bios-t frissíteni...amiket korábban írtam.Agemate:
VGA pontos gyártója megvan, fel a honlapjára, ott biztos megtalálod a karit, Megkeresed a Download menüt, leszeded a gyártó által mellékelt segédprogramot (biztos, lesz ilyen), aztán a Bios-t, feltéve ha van. Felrakod a progit, megnézed a frekiket, hőmérsékletet, utána ha lehet, akkor Bios frissítés. Ahogy DJ WOKKY írta, alaplap chipset akár uninstall, gép újraindulása után install.
És ha nem a GPU, akkor lehet simán a VGA memória...az szokott ilyet csinálni...Szerintem.
-
Hunork
veterán
válasz
agemate #5946 üzenetére
Szia!
Huhh, nem irigyellek. Memória-hiba, sok minden lehet.
Előtte milyen kari volt a gépben, AMD? Ha igen, mindentől függetlenül az arra vonatkozó cuccokat uninstall.
Ha nem:
Elsőre a Bios-ban mindent default-ra állítanék, elsődleges vga persze a pci-express.
Indítsd csökkentett módban, nézd meg, hogy ott is fennáll-e a hiba. Ha nem, akkor valami gáz van a karival, mert ilyenkor sima VGA módban indul, és akkor a 3D a baj.
Ha sikerül a win-t simán indítani, nézzél utána egy VGA bios-nak, és frissítsed, ez ma már ugyanolyan könnyű, mint az alaplap esetében. Közben nézzed a hőmérsékleteket, frekvenciákat. Utóbbi azért fontos, mert lehet, hogy korábban rendesen túl volt hajtva. (ezt a karit lehet is)
Ha magasabb a gyárinál, a kártya gyártója által biztosított progival állíts default-ra azt is.
De csinálhatod úgy is, hogy kihagyod a csökkentett módot és egyből utánajársz a frekiknek, meg a BIOS-frissítésnek.
Ja, az nv control centerben kapcsold ki az nvidia frissítéseket is, legalábbis a hiba megállapításának idejére.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, biztos mások is mondanak mást is.(bocs, ha hosszú lett, de alaposan kell eljárni, legalábbis én így szoktam)
-
Hunork
veterán
válasz
Berger7228 #5921 üzenetére
Szia!
Maximum 104 fok, az Nvidia ajánlása szerint.
-
Hunork
veterán
válasz
Destructo #5916 üzenetére
Szia!
Szerintem tegyél fel képet.
Elsőre arra gondolnék, hogy van egy minimum üzemi hőmérséklet, ami nem csak a GPU-nak kell, hanem a memóriáknak is, a túl hideg sem biztos, hogy jó. Nyilván most a külső hőmérséklet drasztikusan kisebb, mint nyáron.
Szerintem.
(bár, őszinte leszek, ilyennel én még nem találkoztam, de biztos lesznek, akik igen) -
Hunork
veterán
válasz
agemate #5914 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy nem jól tudom, de szerintem csak a venti vesz vissza a fordulatból, a terheléstől függően. A mag órajele állandó, azt a processzorok tudják csak szabályozni az EIST (speedstep) technológiával.
Szerintem.
De lehet, hogy le vagyok maradva...és rosszul tudom. -
Hunork
veterán
Hali!
Közben családi program volt, megnéztük moziban a Vasököl-t. Jó kis film!
Na, utánad nem sokkal már jött a jó válasz. Használtan, ha van rá keret, és nem zavar, hogy 40-50 W-al többet eszik, akkor egyértelműen a 460-as. Valóban jobb szintetikus tesztekben és egyes játékmérésekben az 550Ti-nél. (bár nekem utóbbi van, és még nem panaszkodhatok, igaz OC változat, csak új kellett, és augusztusban épp jó árak voltak, most fos az euró...)
Ja,. és akkor meg már 1 gigásat vegyél! -
Hunork
veterán
Szia!
A sorrend pontos. Az árak is kb.
GTX460 vs GTX550Ti:
Abszolút műszaki szemmel: GTX550Ti jóval kevesebb áramot eszik, tehát nem kell alá brutál tápegység. Memory bandwith és pixel rate esetében a GTX550Ti a jobb, Texel rate esetében a GTX460. OpenGL támogatása a GTx550Ti-nek jobb.
Szintetikus tesztek alapján a GTX460 gyorsabb, köszönhetően a 256 bites adatbusznak, a GTX550TI csak 192 bites.
Viszont újabb fejlesztés, nem annyira áramfaló, és vannak jó kártyák, gyárilag tuningoltak, OC verziók, pl, Gigabyte, melyek csendesek, gyorsak, nem izzanak.(ilyen az enyém is...
)
De ha van kereted, egyértelműen GTX560!!!
Szerintem! -
Hunork
veterán
de sokért akkor sem tudod ma már eladni.
ebben kérdezz itt apró-gurukat, akik jobban jártasak, hogy mennyiért is lehetne eladni.
(szerintem max 8 ezer) Sajna, ilyen a hw piac. Nehéz túladni az egy éves cuccokon jó áron, mert közben akkora a fejlődés és a termékpaletta változás... -
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
Szia!
Hát visszanéztem, lehet, hogy átsiklottam felette, de nem találtam egy keretet, amit a VGA-ra szánnál. Így nehéz mondani bármit is.
Én is NV párti vagyok. GTX460, GTX550, GTX560. Utóbbiaknál a Ti verzió.
Az AMD-vel a helyzet az, hogy jobb az ár/érték mutatójuk, míg meg nem veszi az ember. Játék esetén azonban a mérleg nyelve a boltban drágább NV javára dől. Lásd a Rage topikot.
(nekem speciel a Rage hibátlanul ment eddig, semmi textúra hiba, meg szaggatás, és HD felbontáson tolom...) -
Hunork
veterán
válasz
Silencer83 #5795 üzenetére
Hát ha jól értelmezem, akkor fizikailag már megoldva.
Ezután a Tv-n keress rá -általában Source - Forrás - a megfelelő csatornára. Nálam pl. HDMI PC1, HDMI PC2 van.
Aztán Win+P gomb lenyomva és ki kell jönnie egy vizuális menünek, és azon kell kiválasztani, hogy monitor (laptop), tévé, klónozás, kiterjesztet mód.
Nálam így működik, de gondolom nálad is így kellene. -
Hunork
veterán
Én most csak az 560ti esetében mondom, hogy igen, és még előz is. A Ti verzió jobb a 470 -nél, ráadásul kevesebbet is fogyaszt. (sokkal) A 470 -et más szemmel kell nézni, 320 bites (az 560 256 bites), sőt, a cuda magok is többen vannak, de alacsonyabb órajelen (kb 600 vs 800).
De az 560 más technológia, más GPU, és szerintem igen, megéri, főleg a Ti, persze annak függvényében, hogy mennyiért tudod eladni (gondolom, így tervezed), a 470 karit. És kapsz egy halkabb, gazdaságosabb kártyát.
Szerintem.hopp, ezt találtam nagy hirtelen:
[link]vigyázz, valahol az alacsonyabb érték a jobb, ezt is nézd!
-
-
Hunork
veterán
Szia!
Ez az alapértelmezett illesztőprogram beállítás.
Mivel 512 MByte a VGA memóriája, ezért automatikusan felajánlja, hogy a rendszermemóriából is dolgozhasson, ha kell.
Ettől neked semmi bajod nem lesz, a memória, ha nem játszol, a rendelkezésedre áll.
Úgyhogy ne foglalkozz vele, ez egy illesztőprogram kellék, ha úgy tetszik. (bár módosíthatod is, ha akarod, de nem szükséges) -
Hunork
veterán
válasz
teckdeck5 #5714 üzenetére
A Vapor-X valamivel magasabb órajelen dolgozik.
AMD Radeon HD 6770 FleX 1 GB
850 MHz
4800 MHz
AMD Radeon HD 6770 Vapor-X 1 GB
860 MHz
4800 MHzCrossfire -ban nem vagyok otthon, bár volt idő, mikor alaposan tanulmányoztuk a cimborámmal, mert ő ilyet szándékozott, de a lényeg akkor abban merült ki, hogy ha nem akarsz csalódni, akkor kettő, ugyanolyan tudású, technológiájú VGA-t párosíts, mert különben az eredmény megdöbbentő lehet, már ha egyáltalán engedi... (és 5 év van a két kari között!)
De majd jönnek, akik gyakorlatban is jártasak ebben. -
Hunork
veterán
válasz
teckdeck5 #5709 üzenetére
Üdv!
Lehet, hogy most furcsa lesz: de a két kártya gyakorlatilag egy és ugyanaz. (kivéve, hogy két év van köztük)
Amúgy AMD-ATI fanok szerint a Sapphire a jobb ebben az esetben, de várd meg őket, mit mondanak.(2 év nyilván jót tett a gyártásnak, és a 6770 között vannak gyárilag húzottak, és asszem az OpenGL verzióban jobb a 6770-nél)
-
Hunork
veterán
Oh, eztet nem mondtad elsőre...
Éppen ma teszteket néztünk egy cimbivel, és pont Crossfire meg SLI megoldásokról, és ezt is láttuk, most elolvashatod te is. (pont a kártyádra van kihegyezve a cikk)Én azért nem telepítettem még wint újra soha, mert másik kártyát vettem, szépen uninstall, aztán én mindent ki szoktam törölni, ami nvidia (Users, Program Files, regedit) egy csökkentett módú indítás során, aztán boot, és mehet az új vga, illetve vga-k.
Ja, és irigyellek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Tomato firmware
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- SzoftverPremium.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest