- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Kikristályosodik a Razr 60
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #53053 üzenetére
De minek kell a dvi dugó(átalakitó amit képben mutattál is) ha már eleve van a kártyán 2 db ilyen dvi kimenet ? Valahogy nem igazán értem..
-
djculture
félisten
válasz
marositech #53046 üzenetére
A vga chip bga így kis óngolyócskákkal érintkezik a nyákhoz. Ezek jópár év alatt szeretnek megridegülni és elválnak a nyáktól, ha nem volt még hőlég fúvózva akkor lehet ideiglenesen javítani de inkább érdemes cserélni az egész kártyát. Az újra golyózás ezeknél már nem éri meg.
-
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #53031 üzenetére
Ezen konkrétan nincs analógkimenet úgyhogy analóg bemenetes monitort nem tud meghajtani, szerintem ez lehet a baj.
-
djculture
félisten
válasz
IstvánLászló #53025 üzenetére
DVI-I - DMS csati van ezeken tudomásom szerint amihez kell ez az átalakitó másként nem is fog képet adni.. [link]
De ha csinálsz képet a csatiról akkor jobban látjuk melyik verzió.. -
djculture
félisten
válasz
Speedy1992 #53022 üzenetére
Megnézed hogy meleg levegőt fúj e ki ha nem akkor vagy szrul érintkezik vagy tönkrement a hővezető cső.
-
djculture
félisten
válasz
Dominiator #52984 üzenetére
Persze hogy nem fogja kijelezni mert ahhoz a NVIDIA PhysX System Software lekell tölteni az nvidia oldaláról és feltelepiteni. A géped meg eléggé nem ehhez való, kicsi órajelű proci hiába 8 magos nem kedvez a játékoknak. Sajnos az Aion játékot nem ismerem igy nem tudok viszonyitani de ha valami online izé ez akkor szerintem egy magot használ max kettőt. A WOT is elvérzik mindenen erőmű procikon is ha nincs megfelő 1 magos teljesitmény, mert max 1-2 magot használ.
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52975 üzenetére
Felmész az amd oldalára kiválasztod hogy milyen oprendszer alá kell és leszeded a megfelelő catalystet. Legújabb is jó rá mert még a 5xxx is támogatva van.
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52971 üzenetére
Az biztos hogy az ilyen hiba kereséseket ott érdemes kezdeni hogy resetelem a biost, a túl huzott cuccok rengeteg hibát okoznak.
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52958 üzenetére
Első körben tedd vissza alapra hogy tudjuk hogy tényleg ez az ok. Ha megszünik a hiba akkor sajnos van a kisebb tuning gyors megoldás vagy a lassú kikisérletezése annak hogy melyik busz hibázik.
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52956 üzenetére
Igen akkor az az ok. Ha húzod a procit platformtól függöen egy két kommunikációs busz ugyan úgy nővelt frekvencián működik (egy részét lehet fixálni vagy visszaosztani), ami egy határon túl hibát okoz
-
djculture
félisten
válasz
Hegyirabló #52949 üzenetére
Ilyen akkor szokott lenni ha a proci nem tudja normálisan elküldeni az a adatokat a vga-nak, vagy agyonig van terhelve a busz vagy a pciex résszel van valami. Ez tényleg majdnemhogy megfoghatatlan hiba. Másik gépben a vga jól szokott menni mert hogy nem az produkálja.
-
djculture
félisten
válasz
MK VII #52879 üzenetére
Megkell neki mozdulni mert már nagyon kevés ilyen cég van aki szervizest alkalmaz. Gyakorlatilag elküldöd a cuccot neki vagy beviszed, ő tovább küldi egy vele szerződésben lévő céghez vagy a nagyker szervizeséhez. Ez már eleve egy futárdij és ezek a szerződéses cégek se ingyen dolgoznak.
Ez olyan mintha te csak eladnád az órákat és lenne egy szervizes cég ahova elküldöd ez neked se kevés költség lenne. Ha garanciális esemény azt a gyártó állja, ha nem akkor te fizeted vagy behajtod a vásárlón. Ezt meg vagy külön elkéred ha nem garanciális az esemény, vagy már eleve beépited az árába mikor eladod.
-
djculture
félisten
válasz
MK VII #52877 üzenetére
Még a legtöbb szolgáltató is kér kiszállási díjat ha potyára hívod ki.. Pl ha nem megy a villanybojler kihivod az áramszolgáltatót mert az hiszed hogy a jeladó/kapcsoló szart be, kiderül nem ez a baj szépen kiszámlázák a kiszállási dijat ebbe biztos lehetsz. ASZF-ben bennevan. Internet szolgáltató ugyanez atörténet telekom upc digi mindegyik igy jár el ha nem az ő eszközükbe van a hiba és kihivod őket..Egyébként most néztem pár nagyobb webshoppot, még az Ipon korrekt is. Valahol ugy kezdik 2490ft a bevizsgálás ha nem hibás a cucc..
-
djculture
félisten
válasz
Bigmasterl #42636 üzenetére
" Kissé furán áll a kártya a házban"
Ebböl itélve akkor valószínűleg nincs a helyén a kártya és vagy az alaplap. Van az a kalantyú a végén azt bekell tolni ha nem megy be akkor felfekszik a kártya és nem érintkezik. -
djculture
félisten
válasz
Bigmasterl #42626 üzenetére
A gép indul amúgy rendesen vagy sekép sehang? Leállitani is lelehet?
-
djculture
félisten
válasz
takessz #42603 üzenetére
Ez a gerjedés akkor van ha analóg dsubos monitorod van és valami zavarja a gép és közte lévő kapcsolatot.. Nem egyszerű rájönni mi okozza. Első körben a kábelt kell megnézni és normálisra cserélni ha valami vékony nyavaja mert azokba nincs megfelelő zavar árnyékolás....
-
djculture
félisten
válasz
speedydb23 #42578 üzenetére
2*19 A simán lead az a táp 12 voltos ágakon, így elég érdekes lenne ha nem menne a táp miatt..
-
djculture
félisten
válasz
Intel core33 #42533 üzenetére
Szerintem ha nem zörög a hűtés ennyit bőven megér hd 6870 szint, a ti verzió jobb lenne mondjuk
-
djculture
félisten
válasz
Darth_Revan #42519 üzenetére
ac3-nál nem a vga miatt van hanem ukránok csinálták hozzá a gagyi motort ami nem képes elosztani a folyamatokat több szálra. Igy azután leterheli maxra az első magot/szálat a másodikat 10%-ra max többi meg tétlenül áll
-
djculture
félisten
válasz
Intel core33 #42507 üzenetére
Azt nézd meg hogy a dvi-okon rajta legyen az analóg tüske mert ha nincs akkor arra konverter elektronika nélkül analógot nem lehet rákötni...
Mostanában ezzel megy a szívatás, dvi -d raknak csak a kártyákra.
A pirossal jelzettek az analóg tüskék: -
djculture
félisten
válasz
Hardver Arc #42496 üzenetére
Az attól függ mikori konstrukció, újabban már eleve az integrált vga a prociba van és az intel hd graphics nevű szörnyűség akkor is működik ha vga-t helyezel be. Legtöbbször behelyezed a diszkrét vga-.t és az lesz az elsődleges megjelenítő de vannak anomáliák.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
speedydb23 #42414 üzenetére
Nem erősebb csak modernebb.. Ez néha erőfölénybe is átcsaphat mivel egy új játékot már nem dx10-es renderre készitenek, a régi arhitechtúrákon emiatt a teljesítmény nagy része elveszik..
-
djculture
félisten
válasz
traktorgumi #42394 üzenetére
Csak úgy tudod kiszűrni ha rendelkezésedre áll vagy köcsön tudsz kérni egy másik ugyanilyen foglalatú alaplapot..
-
djculture
félisten
válasz
traktorgumi #42392 üzenetére
Egy vga hiba miatt nem szokott a hang szaggatni. Gigabyte gagyisztán alaplap csinálja elég nagy százalékban a hosonló anomáliákat (tudom épp ez 25K de tökmindegy akkor is renegeteg belőle a hibás)..
-
djculture
félisten
válasz
FehérHolló #42379 üzenetére
Nem 3 játék járt hozzá csak 3 free játékhoz plusz költőegység...Még a 770-hez is csak egy játékot adtak a watch dogsot de már az is kifogyott igy nem jár egyikhez se semmi. A készlet erejéig adták két nagykernél, többinél meg sose adtak...
-
-
djculture
félisten
válasz
lacko0123 #37850 üzenetére
Ez az amiből még lehet találni aranyáron használtat is és erős is...
Amúgy volt még 4850 is agp-s kis tételben ddr2 és három memóriával is de annyira ritka hogy én is eddig csak a ddr2 verziót láttam:
ATI Radeon HD4850 AGP 1G DDR2 Video Card:
Quality-warranty1year
ATI Radon Card Memory: 1024MB
ATI Radon Card Interface Type: AGP
Interface Speed: 8X
ATI Radon Graphic Card Memory Type: DDR2ATI Radon Graphic Card Memory Interface: 128-bit
Core Clock: 880MHz
Memory Clock: 5500MHz
RAMDAC: 400 MHz
Stream Processors: 1536 Stream Processing Units
Connectors: Dual DVI; HDMI; 2x MIni-DisplayPort
Max Resolution 2560 x 1600
Support ATI HD3D technology
Support ATI Eyefinity multi-display technology1
Support ATI CrossFireX multi-GPU technology
Support ATI PowerPlay power management technology3
Support Microsoft DirectX 11, Shader Model 5.0 and OpenGL 4.1
Support Microsoft Windows 7, Windows Vista, and Windows XP -
djculture
félisten
Az jóság. Én különben 4870-ket javitottam renegeteget ezzel, ennyit erröl hogy ati amd-t nem lehet javitani így
Mondjuk a passzív kártyák az már megint más téma ott a chip inkább megszokott sülni, utálom is a passzív kártyákat. Beteszik légmozgás nélküli házba utána csodálkoznak ha megsül...
-
djculture
félisten
Nem mindegy mivel melegitetted a sima hőlégfúvótt nem nagyon lehet szabályozni és megsüti a chippet egyböl. Viszont ha a golyó már elmozdult vagy eltörött vagy bármi azon már tényleg nem lehet segíteni így. Én is a melóhelyre vittem mindig mert ott volt szabályozható cuccos ilyen:
-
djculture
félisten
válasz
tajcsi #37812 üzenetére
Irtam előtte hogy nincs rá garancia hogy meddig megy de ha van alatta elég anyag refluxal és melegitéssel lehet rajta segíteni. Elektrotechnikusként javitósként én se egyet csináltam meg már így, persze garancia maximum csak reballra lehet adni ez ilyen történet. Ha így hagyja se sokáig fog menni sajnos azzal is tisztába kell lenni. Amúgy meg működik minden bga-nál mindegy milyen mainlapon meg vga-n vagy bármin van. Ha van rá lóvé vagy megéri meg irtam azt is reballozni kell az biztos.
-
djculture
félisten
Arra utalt a fórumtárs hogy ez a miatt lehet hogy a bga vga chip kis óngolyókkal kapaszkodik a panelhoz és ezek szeretnek ridegülni végül el is törnek és ilyenkor hol van érintkezés hol nincs. Hőlégfúvatós rámelegitéssel lehet gyógyitani ha van alatta még anyag. (a normális megoldás a rework újragolyózás de az többe kerül mint maga a vga)
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
Hardver Arc #37712 üzenetére
Normális márkából egy 400w-os simán elviszi (fsp, chieftec, corsair stb..
-
djculture
félisten
válasz
pcgamer01 #37627 üzenetére
Attól fögg milyen 300-as ha codegen m-tech egyéb hulladék akkor arra életveszélyes rákötni azt a kártyát. Ha chieftech fsp forton stb akkor mehet vele
szerk : Az elég érdekes, valószinűleg leeshetett a matrica mert termékleirásos matrica nélkül nem lehetett soha forgalmazni egyetlen tápegységet se.
-
djculture
félisten
válasz
szabonagyur #37624 üzenetére
Az mondjuk nem vészes, mert 3000 hozzá egy hdmi-re átakító az meg legtöbb új megjelenitőn már alapcsati.
-
djculture
félisten
amd oldalon meg az van hogy a legolcsóbb kártyákból létezik a sima ami-n hiába van 3 csati csak 2 aktiv monitort tud egyszerre kiszolgálni:
a) VGA+HDMI, vagy (b) VGA+DVI.Meg létezik a eyefinity editionok amik képesek 3 monitort is kezelni de ezek felárasak.
-
djculture
félisten
Battlefield4free játékkal voltam így még a phenom2 procis gépemben. Annak sincs nagy gépigénye de mikor a 5850-re rányomtam három lcd monitort ugyanz volt mint amit te irsz. A proci x másod percig 30-40% futott aztán egy másodpercre felugrott 98% ra na olyankor volt nálam is egy pillanatnyi akadás. Az akadások között nekem is röhögve ment a game 50+ fps-el. Azért gondolom hogy neked is ez lesz.
Egy aida64-es monitorozást megér a dolog szerintem... -
djculture
félisten
válasz
siege5 #37588 üzenetére
Valami miatt kivan terjesztve több monitorosra a megjelenités a vga-n akkor szokott ez lenni.. Ilyenkor a bios csak az egyik csatira kötött monitoron látható a z asztal szintén egy másikon és a harmadikon csak az asztal háttere látható de ikon oda is kilehet helyezni.. Valószinűleg csak a rendszer borult meg és életbe lépett a kiterjesztett megjelenités.
-
djculture
félisten
Mx-ből itélve valami dx7-es integrált via vga van rajta, win7-nek meg követelmény a dx9 vga ennyi a történet...
Szerk: utána néztem VIA ProSavage8 esélytelen hogy menjen vele a win7.. Esetleg ha van agp slot és abba beletesz az ember egy gf 5 6 7 vagy ati 9500-9600 és felfele szériát. -
djculture
félisten
válasz
GameOverIII #37574 üzenetére
-
djculture
félisten
válasz
uszkart #37570 üzenetére
Zárlatot csináltál volna a táp vagy durrant volna egyet (kodegány m-tech és egyéb noném tápok) vagy bekapcsol a zárlat védelem (lekapcsol a gép abban a pillanatban. Valószinűleg csak érintkezési hibát csináltál a foglalatban, mondjuk attól függ mennyire mozditottad meg mert ha izomból akkor az érintkezők is eldeformálódhattak.
-
djculture
félisten
válasz
GameOverIII #37566 üzenetére
Inkább vegyél egy 9600gt használtan, 5-6 ezerért kapsz, de csak akkor ha 400w-os normális tápod van .
5450-et ne vegyél csak akkor ha abszolute nem játszol csak 5-6 éves cimekkel..GFXBench 2.7 T-Rex teszt:
NVidia GeForce 8600 GT 1591 Frames (28.4 Fps
ATI Radeon HD 5450 630 Frames (11.3 Fps)Ennyivel gyengébb
-
djculture
félisten
válasz
kmisi99 #37550 üzenetére
Haver annak idején egy 9600gt cserélt le egy ilyenre mert beetették a boltban hogy jobb mint a régi kártya lett is meglepetés. Igazi low end kártya
Igp meg ott bukik el ahhoz hogy normális teljesítménye legyen nagyon drága tuning ramok kellenek. Semmi értelme szerintem. Amit rákölt az ember a nagy mhz-es ramokra abból már vehet egy normális diszkrét vga-t ami lenyomja az igp-t a francba.
Igp-nek akkor lesz értelme ha ddr4 lesz olcsón az alaplapokon, vagy netán beleintegrálnak legalább egy adott mennyiséget az apu-ba direkt linken, akkor már nem a memóriák fogják bekorlátozni.
-
djculture
félisten
válasz
szabonagyur #37530 üzenetére
Örülj neki nem egy ilyen 7770-50 meg 7790-et láttam már amin ez a ki be kapcsolgatás vagy flickering lépet fel ha analóg monitor volt rádugva átalakitón kersztül. Net is televan ezzel a hibajelenséggel ezen a szérián.
Valaki még azt is kikisérletezte hogy a monitor kábele se mindegy mert a vastagabb többszörösen árnyékoltnál nem jön elő ez a hiba. -
djculture
félisten
válasz
szabonagyur #37513 üzenetére
512bites memória busz ddr3-al is szép
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest