- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
cszlak #21293 üzenetére
Nem kell 2 óránként beírni, mert attól még nem kapsz előbb segítséget, sőt!
Ha találkoztam volna nVidiánál hasonlóval, akkor már írtam volna, de eddig még nem (igaz, az utolsó nVidiám egy MX440 volt).
Légy türelmes (tudom, hogy ilyenkor nehéz), amint valakinek lesz ötlete írni fog...Addig a következőket javaslom:
- legújabb driver feltelepítése (manuálisan kiválasztva)
- régebbi driver feltelepítése
- ha valamid tuningolva van, akkor azt vedd vissza
- a BIOS beállításainak ellenőrzése (PCIe frekvencia ellenőrzése, stb.)
- a VGA másik kimenetének kipróbálása
- a VGA kipróbálása másik gépben
- a gépedben másik (minőségi) táp kipróbálása
- memóriajáték (másik memóriák kipróbálása / ha több memóriád van, akkor egyszer az egyik, egyszer a másik kipróbálása / dual/single channel kipróbálása / stb.)Szerk.: Ja, és a végeredményről számolj majd be!
-
Geresics
addikt
Nekem is lenne egy kérdésem:
Mihajcsaki a HD6850-emet? (Melyek azok a processzorok?) -
Geresics
addikt
OK. Csak a kérdés maradt el...
Amúgy ha a kérdésed az, hogy elbírja-e ezt a tápod, akkor ahhoz tudnunk kellene, hogy milyen táp az pontosan. (Javaslom az adatlapodon töltsd ki a Cuccok részt!(#21218) mutter61
Igazából elég sok minden lehet, mivel az egyik játék megy, a másik nem...
Ezt csak azóta csinálja, hogy integráltál egy HD3200-ast? Mert akko azt dezintegrálod, és már jó is kell, hogy legyen! (Kivéve persze, ha az teleszemetelte a Winedet...)Ha nem, akkor első körben újratelepíteném a játékot, és megnézném, hogy van-e ismert hibája, ami ezt okozhatja, ill. néznék patch-et hozzá.
Ha ezek nem segítenek, akkor érdemes lehet megpróbálni egy Win-reinstall-t, hátha az segít... -
Geresics
addikt
válasz
Anonymus23 #21195 üzenetére
Azt értem amit írsz, sőt egyet is értek vele, csak azt nem, hogy ezt miért írtad?
Rendszerint hozzátesszük, hogy ha kidobja azt a vacakot a gépéből, akkor látogasson el a Milyen tápegységet vegyek? topikba! -
Geresics
addikt
válasz
Dr.House88 #21180 üzenetére
Nézted a hozzászólásomat? Csak mert arra nem reagáltál...
(#21177) Dr.House88
"pörög a venti egy rövidet" - és utána mi történik? Megáll? HDD felpörög? -
Geresics
addikt
válasz
Dr.House88 #21177 üzenetére
Kapcsold le, és menj ki sétálni...
Viccet félre téve:
- Eddig működött?
- Mióta csinálja ezt? (Mi változott? Szét lett szedve? Ki lett takarítva? Meg lett mozgatva?)Első körben:
- VGA kivesz, visszarak.
- Kábel széthúz, visszadug (VGA és monitor oldalon egyaránt)! -
Geresics
addikt
válasz
mutter61 #21162 üzenetére
Ha csak ez a két játék csinálja, akkor érdemes megnézni, hogy a játékhoz nem jött-e ki frissítés, hátha abban javították.
Érdemes lenne hőfokokat is nézni, hátha túlmelegedésről van szó (bár nem hiszem).
Futtass le VGA tesztereket, hogy azok alatt nem rendetlenkedik-e a gép! -
Geresics
addikt
válasz
lollipop #21158 üzenetére
A netezést és a zenehallgatást a VGA nem befolyásolja.
A full HD filmeket ezek már támogatják amennyire én tudom, szóval az is mehet.
Összehasonlításra pedig itt egy link. -
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
occsebogyo #21109 üzenetére
Örülök, hogy jó lett!
Azért az alkoholos tisztítás alatt nem a pálinkára gondoltam! -
Geresics
addikt
válasz
occsebogyo #21094 üzenetére
Hát, ahogy érzed... Én mindig külön erre a célra gyártott cucclit használok...
-
Geresics
addikt
válasz
occsebogyo #21088 üzenetére
Nem hiszem, hogy a szenzorral lenne gond, mert akkor Win alatt is folyamat hűtene.
Szedd le a hűtőt; tisztítsd meg a kártyát és a hűtőt; pasztázd újra; rakd össze; és reméld, hogy jó lett! -
Geresics
addikt
válasz
occsebogyo #21072 üzenetére
Melegszik a kártyád. Az a széria nem épp a kis fogyasztásáról volt híres, és hát a nagy fogyasztás arányos a nagy hőtermeléssel, ergo kell a hűtés rendesen. Win alatt az
ATIAMD kártyák visszaveszik az órajelet, és ezért fogyasztanak kevesebbet.
Először pasztázd újra a hűtőt, és ha nem javul a helyzet, akkor érdemes megpróbálni valami jobbat rárakni. -
Geresics
addikt
válasz
Dr. Romano #21059 üzenetére
Most komolyan az a tanács, hogy ha valami sz@r, akkor adja el valakinek?
-
Geresics
addikt
válasz
CoolMan #21033 üzenetére
Egyszerű, csak úgy fest, hogy fogalmazásgátlót szedtem mostanában:
Ha a VGA-ra köti a kábelt, és nem az integráltra, megpróbál belépni a BIOS-ba, és van kép, akkor Windows alatt kell keresni a gondot. (Néha egy gép előbb jut el a Win-ig, mint hogy a monitor elkezdene vetíteni. Gondolom ilyet már Te is láttál.) -
Geresics
addikt
válasz
deeppurple66 #21028 üzenetére
Ha a BIOS látja, akkor szoftveres gondod van. 4870-nel haverom párszor kitépte már a haját, mert az okos jogtiszta Win7 frissítette automatikusan a VGA drivert, és utána behalt a gép. (Eddig összesen 4x
)
Szóval egy próbát megér szerintem: csökkentett módban driver uninstall, és installálj egy olyat, amivel eddig működött! -
Geresics
addikt
válasz
Salvador20 #21000 üzenetére
Passzolom, én leginkább 3DMarkkal, vagy játékprogrammal próbálkoznék először. Közben persze mehet valami monitorozó program...
-
Geresics
addikt
válasz
Salvador20 #20998 üzenetére
Lehet, hogy a Furmark nem használja ki a CrossFire-t? (Nem tudom, sosem próbáltam.)
-
Geresics
addikt
válasz
kisÁdi #20984 üzenetére
Próbáld inkább ebben a topicban, szerintem ott gyorsabban kapsz megfelelő választ.
-
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
barack21 #20965 üzenetére
Most egy jó 1,5-2 órán keresztül nem leszek gépközelben, utána leírom, ha addig más nem teszi meg.
(#20964) CoolMan81 válasza Vektor73 (#20961) üzenetére
Ilyenre a HWMonitor is tökéletes, kijelzi a jelenlegi értékeken kívül a mérés ideje alatt elért min. és max. értékeket is. -
-
Geresics
addikt
válasz
Cseneles #20858 üzenetére
Tegyél fel régebbi drivert, az a legegyszerűbb!
(#20859) Hard5tyle
Ha kitöltöd az adatlapodon a "Cuccok" részt, akkor látjuk, hogy még milyen fogyasztók (HDD, ODD, van-e húzva valami, stb.) vannak a gépben, és akkor nagyobb eséllyel tudunk válaszolni, de szerintem igen, simán! -
Geresics
addikt
válasz
BigDarkJoy #20793 üzenetére
Akkor sorry, nem ugyan az lesz a gond, mint nálam volt
-
Geresics
addikt
válasz
BigDarkJoy #20791 üzenetére
Húúha... Egyszer nagyon-nagyon régen én is találkoztam ezzel a gonddal. Gondolom SCART-on kapcsolódsz a TV-re, ugye? Mert akkor asszem a SCART csatlakozónál valamelyik lábat át kell kötni (vagy másik csatlakozót használni), de már nem emlékszem tisztán
-
Geresics
addikt
Lehet, hogy nekem magától érthetődő, de nem mindenkinek az, ezért inkább megkérdem:
- Mielőtt felraksz egy új drivert, a régit leszedted rendesen?
- Próbáld ki a kártyádat másik gépben, hogy itt is csinálja-e?
- Minden felbontásban produkálja a hibát?
- Néha segít, ha a monitor driverét is felrakod (mert néha bizony olyan is van!)
- Ellenőrizd a hőfokokat is!
- Nincs valami húzva a gépben? (akár véletlenül is)
- BIOS-ban nincs elállítva a PCIe/AGP, az FSB, vagy a RAM frekvencia? -
Geresics
addikt
válasz
multimelon #20694 üzenetére
Próbáld ki a kártyát másik gépben. Ha ott is ez van, akkor sajna kuka.
(Mielőtt kidobod egy VGA BIOS-frissítést érdemes megpróbálni, de nem sok esélyt látok rá, hogy segít is...) -
-
Geresics
addikt
Hmm... Kedvet kaptam én is a VGA húzásához kicsit. Gondoltam a Catalystban lévő AMD Overdrive majd tökéletesen belövi nekem a dolgokat, mint régen. Sajnos azonban ez a funkció már nincs a programban. Nincs valami hasonló automata beállító program? Lusta vagyok játszani a csúszkákkal, ráadásul nem is tudok olyan biztos stressz-tesztet, mint pl. CPU-nál az Orthos. A GPU-Z Render Test-je elég? Vagy még mindig a 3DMark a tuti?
-
Geresics
addikt
válasz
tasiadam #20591 üzenetére
Elégni nem fog, az biztos. Ha nagyon melege lenne a kártyának, akkor legfeljebb hangos lesz a hűtés, mert emeli a venti fordulatszámát. Ha ez a zaj zavar, akkor érdemes lecserélned. Ha nem zavar / nem lesz hangos / más alkatrészed zaja elnyomja, akkor nem kell bántani.
Remélem erre gondoltál, és segítettem. -
Geresics
addikt
válasz
szabeska #20566 üzenetére
Ha a gyártó honlapján nem találsz BIOS-t, akkor ezen a linken igen.
-
Geresics
addikt
válasz
powergoku #20544 üzenetére
Az LC Power táp (függetlenül attól, hogy hány wattos) is lehet akár a szűk keresztmetszet. Bár itt nem mindegy, hogy mik vannak még a gépedben, viszont az adatlapodon az sajnos nincs kitöltve.
A hőfokok miatt ne aggódj, nekem anno a HD3870-em 93°C-on működött stabilan (azóta is amennyire én tudom). -
Geresics
addikt
válasz
Bull Boss #20526 üzenetére
Miután továbbjutottál a 0. ponton (ami csak off volt), írok hasznosabb dolgokat, pl. ha a GPU-Z adatlapot beilleszted ide (ahogy #20472 sz. hozzászólásban is láthatod), az segít, hogy tudjunk segíteni.
OFF+Flame: szívesebben válaszolnak az emberek olyan kérdésre, ahol nincsenek helyesírási hibák tömkelege. -
Geresics
addikt
válasz
Livius #20472 üzenetére
Ez alapján Zontac lesz szerintem, ugyanis a listában szereplő GTX 280-asok közül annak van egyedül 700/1150-es órajelei.
A BIOS verzió és a Device ID alapján egészen pontosan ez a Te modelled. -
Geresics
addikt
válasz
csucsbicep #20414 üzenetére
Pesten lehet, hogy van 25-ért, nálunk Pécsett (a világ végén az nagy fővároshoz képest) nincs.
7770-el is ugyan ez a helyzet: 34-35eFt alatt nincs. -
Geresics
addikt
válasz
Jakesz #20396 üzenetére
Ne azt nézd, hogy 3 éve megvetted piszok jó áron, hanem azt, hogy jelenleg ennyi pénzért nem kapsz ilyen teljesítményt! Szerintem jelenleg ez a kártya a legjobb ár/teljesítmény arányú kártya a piacon. (A használtpiacot és a hihetetlennagy akciókat figyelmen kívül hagyva.)
-
Geresics
addikt
válasz
Dr. Romano #20388 üzenetére
Ha a 20eFt körüli áron nézelődsz, akkor tudom javasolni a 4850-et. Újan kb. 18-20eFt 1-3 év garanciával, boltból, számlával.
-
Geresics
addikt
válasz
agressiv #20370 üzenetére
Egyet értek, ezért írtam a fesz-értékek ellenőrzését.
Ha az rendben van, akkor lehet futtatni a jó öreg memtest86-ot, stb.
Mindenféle BIOS frissítését utolsó próbálkozásnak szoktam javasolni, mert akár baj is lehet belőle, de jelen esetben van 5Ft-om rá, hogy az lesz a megoldás. -
Geresics
addikt
Milyen operációs rendszerben? Egész máshol kell Win98-ban, XP-ben, Win7-ben, sőt, még Linuxban is...
Ha pl. Win7, akkor az asztalon jobb klikk, Képernyőfelbontás, és onnan már egyértelmű. (Angolt használok, ezért, ha nem pont így van fordítva, akkor sorry.)
XP alatt azt hiszem jobb klikk az asztalon, tulajdonságok, és az utolsó, vagy az utolsó előtti fülnél, stb... -
Geresics
addikt
válasz
Maximus43 #20313 üzenetére
Nekem is így kezdte, aztán később lett a kékhalálos játék. Szerintem frissítsd le a BIOS-t a VGA-n (és érdemes akkor már az alaplapon is), viszont azt javaslom, hogy csak akkor, ha már más megoldást nem találsz, mert lehet belőle nagy szop@s is. (Korábban már írtam, hogy én hogy jártam...)
Amit előtte én kipróbálnék:
- a Te kártyád egy másik gépben
- egy másik kártya a Te gépedben -
Geresics
addikt
válasz
Geresics #20235 üzenetére
Nos, ez kalandos volt...
A kártyámon eredetileg a 113-C223P-X001 BIOS volt.
Megpróbáltam bootolni a sokak által javasolt "FreeDOS for Pendrives" segítségével, de mindig error volt a vége, ezért a következő próbám az "ati_winflash_2.0.1.18" volt. Flashelés közben természetesen lefagyott, ami után nem akart elindulni a Win7, de azért csökkentett módban életre kelt! Sajnos azonban ez a program nem működik csökkentett mód alatt, ezért kénytelen voltam egy működő DOS bootot keríteni, és ebben a hpflash1 segített (leírásért és letöltésért klikk). Eztán már könnyűszerrel működésbe hoztam a DOS nélkül nem működő atiflash 3.99-et.
Már csak arra kellett figyelni, hogy a BIOS neve 8.3 karakter legyen a DOS szabályainak megfelelően, ezért át kellett nevezni a fájlokat X001, X006 és X007-re. X001 az eredeti, X007 a legújabb, és találtam még egy korábbi (X006) verziót is. Természetesen az X007 csak rontott a helyzeten, ezért bebizonyosodott, hogy jól tettem, hogy a hatost is letöltöttem...
A végső parancs tehát így nézett ki:
atiflash -p 0 x006.romA történetet azért írom le, hogy ne a saját hibájából tanuljon az ember, a parancsot pedig azért, mert nem mindenkinek van kedve átnézni az 5 oldalas helpet.
Már csak abban bízom, hogy megszűnik a probléma...
-
Geresics
addikt
válasz
siwok1 #20232 üzenetére
Itt valami félreértés lesz, a linken nincs igazán olyan információ, mai engem érint.
Nálam a hibát 99%, hogy a VGA BIOS frissítése megoldja, eddig legalább is ez az egyetlen megoldás, ami mindenkinek segített a kékhalál=atikmpag.sys hiba jelentkezésekor!
Vagy ma este, vagy holnap este ki is próbálom! -
Geresics
addikt
Nos, itt található majdnem minden VGA-hoz BIOS!
[LINK] -
Geresics
addikt
Eddig egyetlen olyan megoldást találtam, ami mindenkinek segített:
Mind a VGA, mind az alaplap BIOS-át frissíteni kell!
Ezzel csak az a baj, hogy az alaplapom már így is a legfrissebb, a VGA-mhoz pedig még nem találtam, de holnap nekiállok alaposabban keresni! Ha találsz addig valamit, kérlek szólj nekem is, ln is szólok, ha találok valamit! -
Geresics
addikt
Attól tartok, hogy VGA probléma. Nekem is Sapphire Radeon HD6850 1GB-om van, és hasonló a helyzetem:
Első indításnál, mikor betöltene a Windows, kékhalál (atikmag.sys hiba). Újraindul, és utána tökéletesen jó minden. Akár hányszor újraindítom a hiba nem jelentkezik egészen addig, amíg ki nem kapcsolom a gépet, és újra be nem kapcsolom.
A RAM-okat kiteszteltem, a hangkártyámat kicseréltem, a Windowst 8x újraraktam, ma megpróbálkoztam egy erősebb (Corsair VX650W) táppal is, és semmi eredmény, a hiba továbbra is pontosan ugyan az... -
Geresics
addikt
válasz
BigDarkJoy #20212 üzenetére
Szerintem ezt a kérdést már feltetted. Légy türelmes.
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz
szben05 #20162 üzenetére
Win-reinstall előtt volt hardver-mozgás a gépben? Esetleg mozgattad magát a gépet? Érdemes kivenni a VGA-t, lehúzni a tápcsatlakozót, majd visszatenni mindent, és úgy megpróbálni.
A "video mode not supported" utalhat esetleg arra is, hogy a felbontásod rögzítve van vagy a játékban, vagy a windowsban, érdemes azt is ellenőrizni! -
Geresics
addikt
válasz
Puma K #20156 üzenetére
Javaslom a Milyen videókártyát topikot, az ilyen kérdéseknek ott a helye.
(Ezért a pénzért kb. a 7950-7970 kapható.) -
Geresics
addikt
válasz
Mito594 #20131 üzenetére
VGA-k esetében általában igaz az, hogy amennyivel drágább, annyival erősebb.
Tapasztalat: E5200-as 3,6GHz-en elég szépen kihajtott egy HD5850-et, de mikor i3-2120 került bele, azért jelentős teljesítménynövekedés következett be.
Első, és legfontosabb kérdés tehát, hogy mennyi pénzt tudsz rááldozni?
(Persze vannak kivételek, és akad néhány "Best Buy" kártya, mint pl. a HD4850, ami ugyan nem egy mai darab, de átlagos felbontás (1280x1024 vagy 1440x900) mellett még a mai napig minden szépen elmegy rajta, és 3 év garral megkapható újonnan 18-20eFt-ért.) -
Geresics
addikt
válasz
AkosAkos #20127 üzenetére
Had válaszoljak csak az SSD-s kérdésre:
Sok helyen (többek között a PH! cikkekben is) lehet olvasni, hogy jelenleg a legnagyobb gyorsulást a SSD-vel lehet elérni (ha van egy jó alap konfig).
Kipróbáltam, vettem egyet, és azt tapasztaltam, hogy tényleg hatalmas előrelépés! Igaz, hogy csak SATA2-t tud az alaplapom, de még így is! (Skyrim pályabetöltésnél nincs időm elolvasni a szöveg első sorát!)
Aztán vett a haverom is, neki viszont SATA3-as alaplapja van, és kb. 2x gyorsabb neki minden!
Viszont, itt csak olyan műveletekre gondolj, ami a winchestert használja! Ilyen a játékoknál a pályabetöltés; a Windowsban a lapozófájl kezelés, a telepítés, törlés (Guild Wars 2-t most töröltem: 20-22GB 1mp alatt tűnt el!); vagy ha dolgozol a gépen (videóvágás, renderelés, stb.)!
Viszont Battlefieldben nem hiszem, hogy +FPS-t hozna, csak 2 pálya között negyed annyi időt kell várnod... -
Geresics
addikt
válasz
szcsaba1994 #20120 üzenetére
A Windows-ban 100%-os a VGA terheltsége, játékban pedig 50%-os?
-
Geresics
addikt
válasz
agressiv #20100 üzenetére
Azt hiszem kezdesz áttérni a személyeskedésre a szakmaiság helyett. Nem baj, nem zavar, de felnőtt embertől ennél azért többet várnék.
Abban pedig nyilván igazad van, hogy "fingom sincs" az egészről, nyilván viccből van felsőfokú informatikai végzettségem, és csupán a fingom szaga miatt vettek fel rendszergazdának egy közel 500 gépes rendszerhez...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Tomato firmware
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest