- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrRL19
senior tag
válasz
szabonagyur #21487 üzenetére
értem hát akkor sajnos meg kell váljak a T500-as lapostól mivel nekem kelleni fog az a hdmi port
konkrét lapos amit ajánlanál ?! több is jöhet ...
-
MrRL19
senior tag
válasz
szabonagyur #21485 üzenetére
tehát akkor így nem tudom használni hdmi-vel
annyi kérdésem lenne , hogy t500 hasonló lapos van e ami HDMI-s? esetleg vele egy árban vagy picivel drágább
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szabonagyur #21481 üzenetére
Értem, hát ez nem a legjobb hír amúgy. Szóval swappol, ha kell ha nem és ez pluszban emeli a winyóhasználatot. Hát ez szép...
Na mindegy, egyelőre parkolóállás, míg végez a lemezellenőrzés. Közben úgyis F1 időmérő (a reggeliről lemaradtam)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szabonagyur #21476 üzenetére
Köszi az infókat mindenkinek
Indulás után 1100-1200 MB ami használható a 2 GB-ból, ennek ellenére az erőforrás figyelőben folyamatosan ott figyel a pagefile.sys, de pár perc után megnyugszik és minden szépen IDLE állapotba kerül
Emiatt nem hiszem, hogy TiWorker-es probléma állna fenn, bár nem volt még vele tapasztalatom, viszont az olvasható róla, hogy pörgeti a procit, amiről itt szó nincsen. Proci szinte alapon 0.74 GHz üzemel, de közben ha megnyitok egy vezérlőpultot, akkor a winyó használat ugrik 100%-ra (nem a proci, az szinte ugyanúgy IDLE környéki állapotban marad)
Ez ami furcsa nekem, hogy bármilyen dolog, ami winyóhoz nyúl egyből 100%-ra ugrasztja a lemezkihasználást. Alap win defender van egyébként használatban, mert mcaffee life safe (vagy ilyesmi
) volt rajta, de azt lekaptam első körben
Egyébként a scanning and repairing drive (C) még mindig 10%-on áll (win indítás előtti lemezteszt bad sector scannel kiegészítve). Furcsa, hogy szinte egyből 10%-kal kezdett és azóta itt áll, csak közben pörögnekkörbe a kis pöttyök.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szabonagyur #21474 üzenetére
Valószínű ilyesmi lesz. A proci Idle 0.78 GHz-en pötyög. Ennyit láttam a feladatkezelőben, de komolyabban nem néztem rá a hardver oldalra.
Mivel tudnék majd több infót kinyerni belőle, ha valamikor végez majd a lemezellenőrzéssel?
Nem kívánok winyót cserélni benne, mert "csak" gyorsításra érkezett hozzám, de feltűnően magas értéken használja ki a gyári winyót, így sok mindent nem sikerült rajta eszközölni eddig
Viszont, ha ez a normális ezeknél, akkor nem próbálom meg megjavítani, ha nem is lehet
No megvárom a a lemezellenőrzés végét. tweaking.com win repair-t akartam rajta futtatni, de már a lemezellenőrzés során hibát talált, így most ezt próbálja helyrerakni. De azért na. Lassan egy órája fut és még mindig 10%. Bár ezen lehet nem kellene csodálkoznom, mert MS-ék sem állnak a helyzet magaslatán a %-os jelzés tekintetében
-
válasz
szabonagyur #21397 üzenetére
Hú, na erre nem figyeltem, korábban olvastam a cikket, de átsiklottam ezek felett.
32 bitesek nem 3 gigát támogatnak? A Home Pro és az Ultimate biztosan...Ami igaz, a Starter a legkisebb csomag.
-
Csapy
csendes tag
válasz
szabonagyur #21388 üzenetére
a házzal semmi gond...édesapám alkotott
-
MrRL19
senior tag
válasz
szabonagyur #21355 üzenetére
6gb ram 64bit kell
-
MrRL19
senior tag
válasz
szabonagyur #21353 üzenetére
ja rendben akkor neki állók tesztelni
torrent oldalról szedhetem ?!
"nkor"és melyik op rendszert kellene le töltsem ?! meg köszönném a bővebb infót
-
Pöttön
őstag
válasz
szabonagyur #21343 üzenetére
Értem mostmár. Ezt valóban jócskán félre értettem akkor bocsi. Akkor a Dell e6410-nek a DP portja tud már hangot, vagy az se?
-
köszörü
tag
válasz
szabonagyur #21343 üzenetére
már észrevetem elég szabadon értelmezi a válaszokat
-
w.miki
veterán
válasz
szabonagyur #21312 üzenetére
ok, akkor nem teszem
-
w.miki
veterán
válasz
szabonagyur #21310 üzenetére
tudnál ajánlani egy biztosan jót?
-
w.miki
veterán
válasz
szabonagyur #21308 üzenetére
persze, az OS (és PS) is kölcsönzött, az is okozhat problémát?
-
w.miki
veterán
válasz
szabonagyur #21306 üzenetére
Tehát szerinted driverhiba, és nem virus, újra kéne telepíteni, igaz?
Valószínűleg ez lesz, de a HP drivereit már elsőre is utálat volt összevadászni, kitalálni mi kell, mi nem, úgyhogy ezt egyelőre halogatom -
w.miki
veterán
válasz
szabonagyur #21302 üzenetére
Gép jónak tűnik, fél éves sincs. Kék halál nincsen, csak néha egy-egy véletlenszerű (?) újraindulás.
-
kisharo
csendes tag
válasz
szabonagyur #20989 üzenetére
Egyébként kipróbáltam bootolható pendrivos ubuntun is, ott se ment, bedugtam és a hangszoró tovább szólt.
A másik problémám meg néha ledobja, nem ismeri fel az usb 3.0-ás eszközöket a 3.0-ás portról (mobilvinyó), de a 2.0ás eszközöket felismeri a 3.0- ás portban -
kisharo
csendes tag
válasz
szabonagyur #20987 üzenetére
jaja, már kettővel is kipróbáltam, közben még előtte bluetoothon párosítottam egy tabletet, ugye ott is van audio lejátszás, de nem tudom ez mennyit befolyásol, de már azt is letöröltem
-
NEMO1968
őstag
válasz
szabonagyur #20979 üzenetére
Szerintem a szőr valami csak a próba erejéig volt.
Tölt-tölt és nem megy tovább.
Javasoltam én is a csökkentett módot ,de szerintem nem tudja hogy kell.( WIN 8-nál én sem)
Közben kiderült,hogy videokártya drivert is frissített.
Szal szerinted nem hardveres gond? -
Sirandrish
legenda
válasz
szabonagyur #20962 üzenetére
Fujitsu? Nézegettem őket
-
Sirandrish
legenda
válasz
szabonagyur #20960 üzenetére
Semmi gond. Anyós ha minden igaz átveszi és akkor nézünk komolyabbat heteken belül. Mármint ennél komolyabbat..semmi erőmű
-
Sirandrish
legenda
válasz
szabonagyur #20958 üzenetére
Ha tudom hogy ennyire gyenge akkor nem vettük volna. De kérdeztem itt is. Azt mondták azokra amikre neki kell jó lesz. Mondjuk nem pont erre mondták hanem a hasonló kaliberű masinákra. Nem lett jó.
-
Sirandrish
legenda
válasz
szabonagyur #20955 üzenetére
Nem bizalom kérdése csak több helyről akartam hallani mert így meg tudtam győzni az asszonyt hogy ideje váltani
-
homeless09
őstag
válasz
szabonagyur #20516 üzenetére
Rendben!
-
homeless09
őstag
válasz
szabonagyur #20501 üzenetére
Pont ma el akartam egyet hozni, de mondom biztos nem jobb a beépített dual band wifinél...hát akkor tévedtem.
Ki fogom próbálni, köszi.
-
KisTücsök
addikt
válasz
szabonagyur #20508 üzenetére
Ja értem. Megpróbálok ügyelni. Amúgy tényleg elég kis gagyi műanyag.
Köszi!
-
KisTücsök
addikt
válasz
szabonagyur #20506 üzenetére
Óvatosan megpróbálom, ahogy láttam, nem olyan nehéz. Szerencsére matrica meg hasonlók nincsenek útban.
Viszont azt olvastam, hogy ha valami baja van, akkor eredeti állapotban, eredeti hardverekkel kell visszaküldeni.
-
válasz
szabonagyur #20503 üzenetére
hát az lesz köszi
-
Belako
tag
válasz
szabonagyur #20436 üzenetére
Nem tudom hogy mi van ez még új, már mint a op rendszeres dolog.
Próbálkozok hátha úgy járok mint a kutya. -
anonymus89
addikt
válasz
szabonagyur #20440 üzenetére
Rendben, elfogadom!
-
Belako
tag
válasz
szabonagyur #20425 üzenetére
2×2 akarok belerakni nem veszi be.Csak 1×2-t, de mind a két ram megy mind a két slotban viszont egyszerre nem. Csak 2-t lát
A bioszra azért gondoltam mert pl win7nél (Origi) azt írja hogy nem az.
De 8.1 azt megeszi gond nélkül csak frissíteni nem tudom. -
anonymus89
addikt
válasz
szabonagyur #20429 üzenetére
Megvan a gép Asus X550C azt hiszem ez az.
Én kis villámocskát nem látok rajta, de ettől függetlenül mehet még?
Kétféle megoldást írnak gyors keresésre gugliban az egyik, hogy biosban olyat kell keresni usb wake support a másik, hogy eszközkezelőben az usb gyökérhub/tulajdonságok/energiagazdálkodás fül alól a pipát ki kell venni, hogy engedélyezze a számítógép a hub kikapcsolását ezzel energiát takarítva meg.Van még más ötleted?
-
anonymus89
addikt
válasz
szabonagyur #20429 üzenetére
Koszonom utanajarok!
-
anonymus89
addikt
válasz
szabonagyur #20427 üzenetére
A reszletekre sosem figyelek, telefonrol van szo.
Biosban milyen neven kell keresni? -
bubi92
őstag
válasz
szabonagyur #20319 üzenetére
ajj sosem találom a megfelelő topikot sry
-
sajtee
őstag
válasz
szabonagyur #20304 üzenetére
-
sajtee
őstag
válasz
szabonagyur #20299 üzenetére
LoL-ozok hetente 2x mondjuk, illetve most kipróbáltam a CoD: Ghosts-ot, és a BF3-mat.
Ezek jól futnak, ennél csak régebbi játékokkal játszom, ha játszom, ezért is 4 gigával vettem a gépet - gondoltam, bőven elég.
Igen, sajnos csak egy slot van....Megpróbálkozok majd azért egy másik windows-szal, hátha lesz akkora szerencsém... Ha nem, akkor majd áprilisban veszek bele egy SSD-t
Köszönöm a válaszokat
(egyébként lehetséges, hogy a win-nel van baj? abból még sajnos nem sikerült beszerezni az eredetit, elég volt a gép ára most.)
-
sajtee
őstag
válasz
szabonagyur #20297 üzenetére
Értem.
Nagyon drágák most a RAM-ok (8GB 20000 O.o ), szóval lehet, hogy tényleg előbb beszerzek egy SSD-t, mert eddig minden gépen elégnek bizonyult a 4GB ram netezésre. Igaz, hogy asztalin, de akkor is.
-
sajtee
őstag
válasz
szabonagyur #20294 üzenetére
Így most a memória 29%-on állt meg. Mindent bezártam. (kivéve Intel HD graphics és NVIDIA Geforce Experience a háttérben)
A processzor így mindössze 1-7%-on volt, a lemez pedig 7%-on. -
sajtee
őstag
válasz
szabonagyur #20289 üzenetére
Igen, már minden.
Háttérben is kilőttem már mindent, amit tudtam, és az induló alkalmazások közt is csak fontosak vannak.
-
sajtee
őstag
válasz
szabonagyur #20287 üzenetére
Igen, mindent.
SSD tervben van, de előbb a ram-ot szeretném kicsit bővíteni.
-
Santi22
aktív tag
válasz
szabonagyur #20268 üzenetére
Nem automata, ki kell választatni a listából és egyesével telepítgetni. Így néz ki
Egyénként köszönöm mindkettőtöknek, jövök egy sörrel, illetve kettővel.
edit: Fellehet mindet is egyszerre, de én nem akarom, hogy a régebbi nvidia drivert lökje fel nekem, azt külön a frisset rakom fel. + a kártyaolvasó driver sem kell nekem, tök felesleges, sose lesz használva
-
Santi22
aktív tag
válasz
szabonagyur #20265 üzenetére
Mondjuk ha megpróbálom felrakni, sztem úgyis ki fogja írni, hogy nem támogatja a procim, ezért nem teszi fel.
Akkor már csak egy kérdés, milyen sorrendben rakjam fel ezeket? Vagy ez tökmind1? Eddig a chipset driver (intel mb chipset m lynx point) ment fel csak. -
Santi22
aktív tag
válasz
szabonagyur #20263 üzenetére
Angolul is leírhatod, tudok angolul, csak google-val nem találtam meg ezeket, hogy mit csinál és miért kell (lehet én nem tudok keresni rendesen). Amúgy ebben i3 van arra is vonatkozik ez a Turbo Boost?
-
Santi22
aktív tag
válasz
szabonagyur #20261 üzenetére
1. Fel kell raknod az Intel HD-t is...
Köszönöm a választ.2-3 szükségesek neked, majd egyszer leírom részletesen mi micsoda. A lényeg ami a gyártói honlapon van driver mind szükséges a géphez, Wifinél ha több van ott csak azt ami neked van a gépben.
Megköszönném, ha leírnád akár privátban is jöhet, mert mindig szeretek tisztában lenni vele pontosan mit miért is rakok fel. Amúgy ezek a gyári Resource DVD-n vannak, amit csomagoltak a laptophoz. Wifinél 1 van, meg a többiből is, azokkal nincs gond, csak ezt a hármat nemtudom (mostmár csak utóbbi kettőt), hogy mire való. -
SebajTobias
tag
válasz
szabonagyur #20237 üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Akkor feleslegesen haraptam le szüleim fejét :-)
Linuxal jobb lenne a helyzet?
Persze a pasziánszt be kell szerezni hozzá. -
RumiTT
tag
válasz
szabonagyur #20215 üzenetére
Megnéztem a gépen a boot beállításokat és a Boot Mode: UEFI -n van
Ez azt jelenti, hogy uefi.n telepítettem a wint?
( a gépre dvdről tettükn fel egy wint, majd winről daemonnal iso képből instaláltam a win 8.1-et) -
RumiTT
tag
válasz
szabonagyur #20212 üzenetére
Elolvastam, rákerestem interneten, ha jól értem akkor egy másik féleképpen kellene telepítenem a Wint. Ezt nem tudom hogyan kell, illetve nagyobb gondom, hogy most már lassan egy napja próbálom a régi gépemről átpakolni a dolgokat az újba és nem szívesen telepítenék megint win-t, hiába csak a C-t formázná.
Ezért akarok még megpróbálni esetleg más drivereket, hátha jók lesznek, ha nem akkor utána olvasok, hogyan kell telepíteniVagy esetleg tudsz linkelni leírást hozzá? Ami könnyen emészthető
-
anonymus89
addikt
válasz
szabonagyur #20190 üzenetére
Halas koszonet tudtam, hogy valakinek mar ismeros lesz!
-
hedgehog
senior tag
válasz
szabonagyur #20183 üzenetére
egyelőre nem tervezem, úgyhogy akkor marad a hdmi-dvi, az jó lesz az xboxhoz is legalább
Köszi! -
akos3
addikt
válasz
szabonagyur #20171 üzenetére
ok, köszi szépen, jónak tűnik
-
maliszka
csendes tag
válasz
szabonagyur #20157 üzenetére
Értem, tehát teljesítményben nem érzékelhető nagy különbség közöttük.
Köszi.
-
rabbit87
tag
válasz
szabonagyur #20138 üzenetére
Próbáltam, de ugye az SSD-re nem akarok, a külsö 3.0 usb rackra meg a fenti képen látható üzenetet dobja és a C-re (ssd) állítja be.
-
rabbit87
tag
válasz
szabonagyur #20136 üzenetére
Eddig nem figyeltem, mert gyors volt.
De akkor fogy el, ha nincs.
Csináltam egy pár nappal ezelöttre rendszer visszaállítást, (ott sem volt lapozó), szinte megtáltosodott egy fél órára kb. -
AtHoS
nagyúr
válasz
szabonagyur #20114 üzenetére
Köszi a tippet, de angliából származik a lapos, így nem hinném, hogy garos lenne, meg aztán 2011 novemberében lett véve (akkor angliából hazajött tulajtól) a lapos, így szvsz mindenképpen fizetős lesz a szerviz.
Energiamenedzsment progit javasoltak még kipróbálni, ha már BIOS-ban nincs lehetőség variálni. Viszont milyen progik jöhetnek szóba illetőleg lapos esetében az ilyen progik működőképesek lehetnek?
(HP Pavilion dm4-1050ca lapos (i5 430M 4GB DDR3, 500GB winyó, 14")
-
Mantin
aktív tag
válasz
szabonagyur #20013 üzenetére
Megvettem az Intel 520-ast, már fel is telepítettem és tökéletes/szédületes! köszi az időt
-
Shanyy
csendes tag
válasz
szabonagyur #20047 üzenetére
Csak ha az optibay-ben a vinyó van bent. A DVD meghajtóval minden működik rendesen.
Remélem nem szériahiba, mert direkte úgy reklámozták ezt a szériát, hogy lehet bele tenni plusz HDD-t... Úgy néz ki a kínai bóvli caddy átka lesz ez az egész. Lehet ki kéne próbálnom egy márkásabbat valamelyik számtech-boltban.
-
Shanyy
csendes tag
válasz
szabonagyur #20045 üzenetére
Szervusz!
HP ProBook 650 G1, és bár régen rendeltem, de szerintem ez a caddy lesz az.
EDIT: Vagy inkább ez. Ilyen olcsóbb fajta volt szerintem.
-
Kbali
nagyúr
válasz
szabonagyur #20041 üzenetére
Ez utóbbit is tudom, mhd4500-on is már megy, itt inkább beállítani kellene jól, az is lehet, hogy a tv-n.
-
Kbali
nagyúr
válasz
szabonagyur #20026 üzenetére
Ha biosban nem tiltod a dedikáltat, akkor a külső megjelenítőt mindig az integrált kártya fogja meghajtani
-
djBaree
csendes tag
válasz
szabonagyur #20032 üzenetére
Köszi szépen
-
djBaree
csendes tag
válasz
szabonagyur #20030 üzenetére
külső ház alatt mit értesz ?? Külső winyón szeretnék így spórolni ha már itt az asztali gépben a winyó ha lehet azt szeretném használni a laposban...
-
djBaree
csendes tag
válasz
szabonagyur #20027 üzenetére
köszi a választ esetleg ezzel kábellel? ezt 3.5-eshez is írják
http://www.go-pc.hu/kabelek_139/sata_kabelek_149/power_over_esata_esatap_152/delock_esatap_12v__22_tus_sata_21__31_atalakito_kabel_05_m_12745 -
Mantin
aktív tag
válasz
szabonagyur #20010 üzenetére
igen, magasít rajta, és azon a magasítón van egy csavar amivel rögzítve van a HDD, szóval lehet mégis csak a 7mm-es jó bele amire akkor nyilván át kell valahogy varázsolni ezt a magasítót.. :/
-
Mantin
aktív tag
válasz
szabonagyur #20004 üzenetére
Kivettem a gépből a HDD-t és lemértem: 7mm vastag, de van a végén egy távtartó szerűség, amivel olyan 1 centi vastag
ilyen esetben jó bele a 9,5-es és a 7mm-es SSD is? -
Mantin
aktív tag
válasz
szabonagyur #20004 üzenetére
aha, értem
Hát még egy ideig ráér, mert az optibaykeret.hu-ról jan.5-ig nem lehet rendelni, más ilyen oldalt meg nem tudok.. :/ -
Mantin
aktív tag
válasz
szabonagyur #20002 üzenetére
megnéztem HD sentinelben és 7mm-es Seagate van benne
-
Mantin
aktív tag
válasz
szabonagyur #20000 üzenetére
oksa és az ssd méretét nem tudod véletlenül?
csak mert az Intel 520 9,5es a kingston V300 meg 7mm, és az Intelt szeretném csak nem tudom hogy belefér-e -
SN2O
aktív tag
válasz
szabonagyur #19994 üzenetére
-
SN2O
aktív tag
válasz
szabonagyur #19991 üzenetére
win 8.1 és a töredezettségmentesítés ki van kapcsolva...
-
SN2O
aktív tag
válasz
szabonagyur #19989 üzenetére
Hát de bőven nyerek vele annyit hogy megérje!
1,5 óra pluszt bír hdd nélkül
Nod van fent, elvileg nincs ütemezett ellenőrzés, se más bekapcsolva...szóval az nem használhatná.
Feladatkezelőt hiába nézem, hogy mennyire van kihasználva a merevlemez...mert egy kalap alá veszi a kettőt
Torrent nem megy természetesen, ahogy írtam csak net/firefox. -
SN2O
aktív tag
válasz
szabonagyur #19987 üzenetére
Nem meríti az akkut feleslegesen...notinál nem utolsó szempont
Főleg mivel csak akkor kell ha játék megy.De mi használhatja, vagy hogyan tudom megtalálni?
-
SN2O
aktív tag
válasz
szabonagyur #19985 üzenetére
A HDD kikapcsol és kis idő után elindul...de lövésem sincs mért
-
empe220
csendes tag
válasz
szabonagyur #19955 üzenetére
de takarítás után is ezt csinálja, pedig minden fullosan össze van rakva, új paszta stb.. nem értem...
-
empe220
csendes tag
válasz
szabonagyur #19953 üzenetére
tudom tudom, de azért idleben 85-90 fok soknak tűnik.
elvileg az összes driver fent van
-
djBaree
csendes tag
válasz
szabonagyur #19947 üzenetére
Megnézem és megírom
-
djBaree
csendes tag
válasz
szabonagyur #19945 üzenetére
70 fok teszt alatt volt AIDA-ban 10 perc terhelés alatt ha akksiról van teljesítménycentrikusban is ennyi alapból 30-40 fok között mozognak mindkettő csak ha megy a teszt ugye az leterheli 100%-ban csak töltőről ilyenkor egyből felugrik ha megy a teszt vagyis ha terhelve van a proci 90 fok fölé is... hiába megy a venti mint állat melegszik... tegnap takarítottuk ki meg pasztáztuk... ...akksiról minden szép és jó csak hálózatról csinálja ezt terhelésnél... arra gondoltunk hogy mivel nem gyári töltő több feszkót ad neki és ez lehet a hiba ugyanis a processzor feszültsége is felugrik töltőről 12V fölé amíg akksiról 10.8-on van .. az AIDA szerint
-
b-age
csendes tag
válasz
szabonagyur #19942 üzenetére
Okés. Köszönöm szépen a válaszokat.
-
b-age
csendes tag
válasz
szabonagyur #19940 üzenetére
Hmmmmm.
És másik modellre "cserélni"? Mondjuk azt mondom, hogy veszek egy akármilyen Dellt (Persze nem szívesen vennék A544 helyett ilyen árban (125e) mást).Még egy valami: akkor miért mondhatta a laptopszalonos, hogy január végefelé várható ez a gép legközelebb. Vagy az már egy újabb verzió, akár más árban, stb?
-
b-age
csendes tag
válasz
szabonagyur #19938 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy fogy, a laptopszalonnál ez volt az utolsó gép (!), és azt mondták, hogy majd január közepe-vége felé lehet új adag.
Nyilván egy pixelhiba nem túl látványos, de azért egyfolytában zölden "világító" pixel, rohadna meg
Milyen lehetőségeim lehetnek szerinted?
Visszaviszem a gépet, akkor azonnal visszakapom a pénzt, vagy esetleg cseréltethetem ugyanolyanra? Ez esetben ez nyilván türelmet igényel, meg aztán lehet, hogy 2 hónap múlva lenne ilyen gép náluk.
(Mert gondolom azért csak lesz A544-es a piacon, nem fogynak csak úgy el...)
-
Járókeret
senior tag
válasz
szabonagyur #19932 üzenetére
megnéztem az alap winfosos energia gazdálkodást, leszedtem a lenovo power managerjét is. mindenhol rendben van minden.
biost,hogy kell update-lni? gondolom nem egy sima telepítés
-
Járókeret
senior tag
válasz
szabonagyur #19928 üzenetére
hát ha nem megy semmi, akkor minden oké (
). a lényeg,hogy mindig csak egy fő folyamat mehet, mert másra nem alkalmas.
amit linkeltem képet, ott feltűnt nekem,hogy 1,56-ot ír sebességre, pedig 2,3-as a proci. ez nem fura ?
-
Járókeret
senior tag
válasz
szabonagyur #19926 üzenetére
memória 80, proci 50. de ez csak most.
ha megnyitok még egy programot, akkor minden behal és felmegy 90-100ra a proci is meg a hdd is és a memo is
vasárnap tettem újra a gépet, nem mellesleg
-
Járókeret
senior tag
válasz
szabonagyur #19924 üzenetére
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
szabonagyur #19919 üzenetére
Köszi!
-
XEON_QUADRO
tag
válasz
szabonagyur #19902 üzenetére
az a win7 uefi telepítő készítésénél volt, de azon már túljutottam. Most ott tartok, hogy az általános sata driver nem jó, és keresek a géphez specifikust.
-
XEON_QUADRO
tag
válasz
szabonagyur #19900 üzenetére
3.0 portban _is_ ugyanazt az eszközillesztőt hiányolja... az install.wim 3,6G fájlból meg nem kellett kitúrnom semmit, mert a rufus megtette helyettem.
-
XEON_QUADRO
tag
válasz
szabonagyur #19898 üzenetére
ilyen alap dolgokat eleve tudtam, már amikor nekifogtam tegnap, de most a 2.0 pend.-t a 3.0 portba is beletettem, azt az eszközillesztőt továbbra is hiányolja. Az a gép meg 2011-es asus...
Az újabban készített pendrive-on ot van a bootx64.efi a leírt mappában.
Ahci drivert hiányolhat? Ja, nem, mert ide módban is ugyanez... -
XEON_QUADRO
tag
válasz
szabonagyur #19896 üzenetére
Hááát...ööö... nincs rá lehetőség, a vinyó meg már gpt-s... afenének, amikor 500GB...
-
Adammer
csendes tag
válasz
szabonagyur #19856 üzenetére
power 4 gear van, de ebben nincs ilyen sajnos
-
Adammer
csendes tag
válasz
szabonagyur #19854 üzenetére
Asus
akkor nincs semmilyen márka független progi?
samsungon találkoztam ilyennel, de azon gyárilag volt.
Az asus-os cd-n ilyen nem volt -
Gabesz87
veterán
válasz
szabonagyur #19850 üzenetére
Ok, köszi! Érdeklődtem ott is.
-
Gabesz87
veterán
válasz
szabonagyur #19847 üzenetére
Ó nem tudtam, hogy van saját topicja, sorry. BIOS frissítés szerintem nincs új, szoktam nézni úgy havonta kb, fel szokta, tenni, ha van.
Amúgy beletrafáltál, mert eléggé elcseszett venti vezérlése van. Erre a Lenovo fórumon is panaszokdnak, hogy ingadozik néha a fordulatszám: felpörög, majd vissza, újra fel és így tovább. És ez elég idegesítő. Mondjuk lehet, hogy ezt valamelyest javították az egyik korábbi BIOS frissítéssel, mert nekem már régen tűnt fel ez, mostanában ez a gond van, hogy elfelejt hűteni, amikor kéne. De ez régen nem így volt. lecsekkolom a BIOS frissítést aztán meglátom. -
Kbali
nagyúr
válasz
szabonagyur #19831 üzenetére
Összefügg az alvással: tehát, ha beállítod, hogy 30 perc után aludjon, 60 perc után pedig hibernáljon, akkor ez így, egymás után fog működni.
-
mttssz
senior tag
válasz
szabonagyur #19829 üzenetére
Ott néztem, akkor nem találtam, most viszont igen, ez a menü:
Köszönöm a segítséget mindenkinek. -
mttssz
senior tag
válasz
szabonagyur #19821 üzenetére
Nem tudtam hogy ezt így váltja, köszönöm.
Arra esetleg van mód hogy az alvás és a hibernálás közt eltelt időt beállítsam? 8.1-es Windows van rajt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
szabonagyur #19809 üzenetére
Igen én is ilyen szofisztikáltan gondoltam a kivitelezést.
-
laci laci
addikt
válasz
szabonagyur #19794 üzenetére
Biztos,hogy nem érthetően írtam.azt akarom,hogy eddig a win7 gépemen csináltam a telom.Most már sajna win 8.1-en kell csinálom,csak az a gond,hogy a telo drivere csak win7-hez van.
Válasz:Inew v3 ,csak mindig bütykölőm és ehhez a driverek.Pl:mtk driver...
-
D5
aktív tag
válasz
szabonagyur #19788 üzenetére
Közben meg az jutott eszembe, hogy ha egy új HDD-t vennék, na azon aztán meg semmilyen előtelepített cucc nincs, szóval csak nem gányoltam el semmit...
Asszem egy SSD lesz a megoldás.
-
Remekelek28
őstag
válasz
szabonagyur #19782 üzenetére
Az a képernyőbill kellene. Milyen néven keressem?
Venni nem akarok,mert meglesz csináltatva,csak addig kell.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest