- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Aktív témák
-
A foglalat valóban nem elég, de miután kiderült a chipset, már nem nagyon van több kérdés.
A CPU-World-ös link valóban rossz, ez a helyes:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2/TYPE-Core 2 Duo Mobile.html
Lejjebb görgetve lehet kiválasztani a Socket P foglalatot.A foglalat egyébként azért nem mérvadó, mert ezeket a procikat lehet a PM965-ös chipsetcsaládba is tenni. Viszont ott csak 800MHz-es FSB támogatott, így az 1066-os FSB-jű procik kiesnek, pláne az újabb P-s széria.
De a PM45-nél ez nem probléma.Aztán a másik:
A gépedben levő Celeron szinte ugyanabba a TDP osztályba tartozik, mint a kétmagos processzorok. Tehát átlagosan nem fogyaszt kevesebbet, pedig csak egy magos.
Celeronokból pl. rendre kihagyta az Intel a Speed Stepet, az 5százas sorozatban sincs bent ez a feature.A SuperPI köztudottan egy magot használ, éri is elég kritika emiatt, mivel nem használja ki a többmagos processzorok számítási kapacitás-beli többletét.
Gondolom a notebookcheck-en az egyik oszlop superPI értékeket mutat, ezért kérdezted. Fent állítható, h milyen tesztprogramok oszlopai legyenek láthatók, nem feltétlenül kell a SuperPI-re hagyatkozni.
A Passmark bár nincs a listában, azért szintén érdemes átnézni:
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.phpA fogyasztáskülönbség az energiamenedzsmentből adódik, a P sorozat fejlettebb energiagazdálkodású, és a felhasznált alapanyagok minőségi változásának köszönhetően a magfeszültség is alacsonyabb.
Amikor megjelenik egy-egy új processzorgeneráció, az Intel oldaláról letölthető a részletes "datasheet", de a lényeget általában összefoglalják az informatikai oldalak ismertető cikkei is.
A gyártástechnológia (45nm) nem minden.De én már régen leszedtem volna azt a nagy ablakot, és megnéztem volna, h hozzáférni-e a procihoz.
Pasztád van? Lehet a régi már meg van keményedve, és nem fogod tudni "átdolgozni" az új procira.Egyébként itt az aprók közt keress:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpEgész olcsón ki lehet fogni néha jó darabokat.
-
Miért nem bíztál benne?
Összevadászhatod magad is az Intel oldaláról a Socket P-s procikat, csakhogy az Intel nem jelzi, h melyik proci Socket P-s..
A CPU-World már azt is jelzi, csak győzz kattintgatni, melyik proci mit is tud.De ezeket odaírtam a wikis lista aljára is, mint forrás megjelölés akkoriban, amikor a listákat (Socket P, Socket M) csináltam/kiegészítettem.
Teljesítményekről itt van némi összehasonlítás:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlA P sorozat nem lassabb.
A virtualizáció gyakorlatilag abban merül ki, h a Win 7-ek némelyik változatára fel lehet tenni egy virtuális XP-t, h ha olyasmit akarunk telepíteni, ami 64bit alatt nem megy, akkor a virtuális XP-n fut. Mint nekem pl. a scanneremhez nincs 64bites driver, de virtuális XP alól tudom használni a régi 32bites XP-s driverével. Ha ilyen igényed nincs, akkor például a P7ezer is tökéletes alternatíva a P8ezerhez képest.
Egyébként a lista valóban nem teljes, van egy két proci amit nem tartalmaz, amik pl. 50-re, 70-re végződnek, mivel ezek ugyanazok, mint az eredeti processzor, csak pl. lehagyták a virtualizációt róla.
És mivel átlagembereknek készült, ezért nem tartalmazza az LV, ULV generációt sem, meg az egymagos Celeronokat sem.Azt a Dell gépet nem ismerem, és leírást sem találtam hozzá, ha jól néztem, a kis ablak a memóriákhoz ad hozzáférést.
Mellette van egy nagyobb fedél is, azt levéve a merevlemezhez férni hozzá, és vele együtt a procihoz/hűtéshez is?
Általában nem bonyolult a csere, akkor van gond, ha a gyártó úgy rakta össze gépet, h a billentyűzet kiszedésével kell kezdeni az egészet, és atomjaira kell szedni, h hozzáférhessünk a procihoz.
Az enyém pl. ilyen egyszerű, de van ami horror ehhez képest. -
GM45 chipset.
A 45nm-es, 1066-os FSB-s mobil Core 2 Duok chipsete.Ezeket viszi:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA P-s jelzésűek az alacsonyabb fogyasztásúak.
T-vel kezdődő: 35W
P-vel kezdődő: 25W
4magos: 45WA P7ezresek nem támogatják a virtualizációt.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Gaming notebook topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Renault, Dacia topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest