Hirdetés

Aktív témák

• válasz KMT #35527 üzenetére

Miért nem bíztál benne?
    Összevadászhatod magad is az Intel oldaláról a Socket P-s procikat, csakhogy az Intel nem jelzi, h melyik proci Socket P-s..
    A CPU-World már azt is jelzi, csak győzz kattintgatni, melyik proci mit is tud.

De ezeket odaírtam a wikis lista aljára is, mint forrás megjelölés akkoriban, amikor a listákat (Socket P, Socket M) csináltam/kiegészítettem.

Teljesítményekről itt van némi összehasonlítás:
    notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.html

A P sorozat nem lassabb. :N

A virtualizáció gyakorlatilag abban merül ki, h a Win 7-ek némelyik változatára fel lehet tenni egy virtuális XP-t, h ha olyasmit akarunk telepíteni, ami 64bit alatt nem megy, akkor a virtuális XP-n fut. Mint nekem pl. a scanneremhez nincs 64bites driver, de virtuális XP alól tudom használni a régi 32bites XP-s driverével. Ha ilyen igényed nincs, akkor például a P7ezer is tökéletes alternatíva a P8ezerhez képest.
    Egyébként a lista valóban nem teljes, van egy két proci amit nem tartalmaz, amik pl. 50-re, 70-re végződnek, mivel ezek ugyanazok, mint az eredeti processzor, csak pl. lehagyták a virtualizációt róla.
    És mivel átlagembereknek készült, ezért nem tartalmazza az LV, ULV generációt sem, meg az egymagos Celeronokat sem.

Azt a Dell gépet nem ismerem, és leírást sem találtam hozzá, ha jól néztem, a kis ablak a memóriákhoz ad hozzáférést.
    Mellette van egy nagyobb fedél is, azt levéve a merevlemezhez férni hozzá, és vele együtt a procihoz/hűtéshez is?
    Általában nem bonyolult a csere, akkor van gond, ha a gyártó úgy rakta össze gépet, h a billentyűzet kiszedésével kell kezdeni az egészet, és atomjaira kell szedni, h hozzáférhessünk a procihoz.
    Az enyém pl. ilyen egyszerű, de van ami horror ehhez képest.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Aktív témák