- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
válasz
GaborGh #32800 üzenetére
Sztem a denaturált szesz jóval
büdö"szagosabb",és nehezebb is beszerezni, mint a fehérbenzint. (Gyógyszertárakban csak 70%-os alkoholt árulnak.)
Azonkívül a denaturált szeszhez szoktak hozzákeverni adalékanyagokat, amelyik egy része oldja a műanyagot.
Azonkívül az alkohol nem biztos, h oldja.
Nálam gyakori, h ragacsos dolgokat kell letávolítani különböző dolgokról (munkahelyen), benzinnel szoktam, az alkohol nem szed le mindent, az inkább fertőtlenít.+1:
Én már láttam olyan párszázezres DJ CD lemezjátszót, amit a vérpistike DJ le akart mosni acetonnal, és eme cselekedete közben nem vette észre, h milyen szép gödröket sikerült a műanyagba maratnia.De teljesen mindegy, furcsállom, ha a notebooksotrenál ilyen amatőr módon szedik le a matricákat.
-
-
Üdv!
Egy Asus notiról van szó, még nem tudom, h pontosan mi a típusa, (de Celeron M 530-as proci van benne). Windows XP van rajta.
A hiba most kezdődött vasárnap délután:
Az USB-be dugott fénylépezőt nem ismeri fel.
A fényképezőből kivett, és a memóriakártya-olvasóba dugott memóriakártyát szintén nem ismeri fel.
USB-be dugott pendriveot nem ismeri fel.
De az USB-be dugott telefont felismeri.Eszközkezelőben hiba nem látszik.
Telefont bármelyik helyre dugva felismeri.
A memóriakártyára, ill. a pendrivera azt írja, nincs formázva.
Pendrivenál engedélyezte a tulaj a formázást; elkezdte, majd "formázás nem sikerült" hibaüzenettel végzett/maradt félbe.
Hiba okát nem írta.Mi lehet a gond?
Ezt találtam:
http://pcforum.hu/tudastar/62695/USB+port+nem+mukodik.html
Driver reinstallara gondoltam én is, de ha nem szűnik meg a hiba, egy új oprendszerrel folytassam a hiba esetleges szoftveres mivoltának kiszűrését?
Esetleg arra gondoltam, egy Win 7 talán másképp állna a dolgokhoz.Vírusra is gondoltam, de Nod32 nem talált vírust.
Persze ettől még lehet rajt, több rosszindulatú alkalmazás-keresővel még nem próbálkozott. -
válasz
KonzolKartel #24982 üzenetére
Nem kérdezgettél a hiba felől máshol/másik fórumon?
-
válasz
KonzolKartel #24971 üzenetére
Amúgy mire nem volt elég a Core i3?
Viszont én úgy nézem, a HM55-ös chipset támogatja az Arrandale procikat, és a most benne levő is Arrandale.
-
-
válasz
IkszIpszilon #24966 üzenetére
Hát.. szép darab, csak gratulálni tudok hozzá.
HDMI tényleg nincs rajt, vagy csak elírták Iponnál?
-
-
válasz
veilside03 #24962 üzenetére
Ő az?
http://www.notebook.hu/notebook/toshiba/satellite/toshiba_l650-1fuDDR3-1066-os memóriamodulokat kezel a benne levő processzor.
De mire nem elég a 4GB ram? -
válasz
IkszIpszilon #24961 üzenetére
194ezer a legolcsóbb árgép szerint:
http://www.argep.hu/trend/DELL/DELL-XPS-L501x.htmlBár gondolom már késő.
-
válasz
wiggen123 #24954 üzenetére
Ezért kell megvétel előtt kipróbálni.
Egy Media Marktban, vagy Saturn, Euronics, stb ilyen nagyobb helyeken ki van téve vagy 30-50 noti 1-2 sorban végig. Azokon meg lehet nézni melyiknek milyen a kijelzője.Mondjuk ez elég új noti, ezeknek már jobb a betekintési szögük, mint 1-2 évvel ezelőtti modelleknek.
-
válasz
pala10 #24923 üzenetére
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.php
hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/egyeb_videokartyak.php
Ez alapján MXM 2-es modul megy bele:
http://www.mxm-upgrade.com/Table.htmlAz aprók közt lehet találsz olyan hirdetést aki javítással is foglakozik. Csavarozd le a gép alját, és nézd meg a VGA-t, vedd ki, nézd át nem látni-e rajta valami rendelleneset.
-
válasz
Girmin #24940 üzenetére
Hát, itt az aprók közt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpIlletve:
-
Vistát támogat csak a gép adatlapja alapján.
Drivereket gondolom nem tettél hozzá fel semmi extrát, mert a Win 7 alapból felismert gyakorlatilag mindent. Ez így is van rendjén, de ez esetben lehet, h valami mégiscsak összeakad.
Mivel elvileg a Vista driverei jók a Win 7-hez is, tedd fel hozzá a Vista drivereit, legalábbis a chipsetét/USBvezérlőét, aztán ha nem javul, akkor vissza a Vistát.
Ha a hiba ott is fennáll, akkor valami más lesz a hiba, de legalább ezt a lehetséges hibaokot kizártuk. -
válasz
KonzolKartel #24934 üzenetére
Illetve:
halmacpi.dllSokat kell olvasni, és a hiba oka nem egyszerű.
Értem, h alaplapcsere volt, de pl. milyen oprendszer ez?
Úgy értem eredeti, vagy valami torrent edition? Talán egy másik oprendszerrel is ki kéne próbálni, és alap programokkal, ne legyen tele mindenféle n+1-edik rendszerdiagnosztikai, meg oprendszergyorsító, meg automata programindítást elősegítő izékkel.
Aztán processzorcsere nem volt mostanság?Keresni kéne Blue Screen hibákkal foglalkozó topicot, ott jobban átlátják ezeket.
-
válasz
patyia #24915 üzenetére
Ha kiveszed az új ramot, akkor mit mutat a BIOS?
Nem akarok h×lyeséget írni, de mintha nálam is lett volna már olyan Fu-Si noti, aminek az alján a foglalatból ha kivettem a ramot, akkor is volt a gépben memória, valahol máshol, az alaplapra forrasztva egy 512-es modul.
Ha visszaraktam bele, akkor meg kevesebbet mutatott a BIOS, mint amennyi összesen volt a gépben.
Start menü --> Vezérlőpult --> Rendszer itt mennyit ír?
És a Feladatkezelőben mennyit ír?Ha a rendszerdiagnosztikai program 1.5GB-ot írt, akkor valószínűleg nincs gond, látja a géped az összes ramot.
-
válasz
IkszIpszilon #24706 üzenetére
Nem.
-
válasz
kosian24 #24609 üzenetére
Próbáld meg a Win7 topicban, itt úgy látom másnak se jut eszébe semmi jó.
-
-
-
Elég öreg gép, ezért csak XP-s driverei vannak.
Tedd fel rá, elvileg a Win7 felteszi magának a szükséges drivereket.
Ha nem talál valamit, azt meg majd jelzi, és lehet hozzá keresni.
De ahogy most átfutottam a Googlet, nem találtam hozzá Win7 drivereket (csak XP-t).
Egy próbát mindenesetre megér.De miért nem jó rajt az XP?
2GB ram XP-hez pont jó, de a Win7 alatt hamar elfogy. Persze ez függ attól, mennyire agresszíven használod a programokat.
-
-
válasz
KonzolKartel #24567 üzenetére
Nos, neked ez kell ebből:
Bug Check Code : 0x00000124Hát lássuk
Google mit ad rá:Merevlemez hiba, memória hiba, processzor chace hiba, adatbusz hiba, stb. egyéb hardveres hiba.
Első találat, majd onnét tovább egy 0×124-es kódról író oldalra.
Amint már javasoltam memóriamodulok kivétele egyenként, slotonként, ill. tesztelése memtesttel, aztán merevlemez kivétele, másik gépben kipróbálása, egy másik merevlemez behelyezése, kipróbálása, procicsere, ha egyikkel sem javul meg, akkor alaplapcsere.
Nekem a notim (A500 Toshiba) az első nap elkezdett kékhalálozni, vittem is vissza azonnal, szó nélkül kicserélték. -
-
válasz
KonzolKartel #24547 üzenetére
Memóriát tesztelted már?
Kék halál okát meg ezzel meg tudod nézni:
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html -
-
válasz
Dr.gonzo #24523 üzenetére
MSI-t inkább ne vegyél.
Az első Asus nem rossz, a másodikban a processzor elég gyengus.
Tessék, egy lista, h eligazodj a CPU-k közt:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlÉs itt egy másik, a mobil VGA-k teljesítménysorrendje:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.htmlAmit pedig vegyél, az a Dell n5010.
Egyedül erre van 3 év gari, és ezen minden el fog futni.
Amik ennél olcsóbbak, azokban jóval gyengébb grafikus kártya van. -
válasz
rybank #24518 üzenetére
Te nem a hibernálásról beszéltél, hanem a készenléti állapotról, nem?
A kettő nem ugyanaz.
A készenléti állapotban a memóriamodulok áram alatt maradnak, így megőrzik tartalmukat, és ezért tud a gép bekapcsolása után a rendszer gyorsan felállni.
Hibernálásnál ahogy előttem is leírták, a memória tartalma a merevlemezre mentődik, és bekapcsolás után onnét visszatöltődik. Ez jóval tovább tartó folyamat, mint a sima készenléti állapot.Nem tudok róla, h aki rendszeresen készenléti állapotban hagyja a gépét, annak előbb menne tönkre, bár a memóriák, és a hozzájuk vezető áramkörök így folyamatosan áram alatt vannak, ez tény.
A hibernálásnak az az értelme, h ha használat közben lemerülne az akksi, és nem tudja a felhasználó lementeni a dolgait, ne semmisüljenek meg az adatai, félbehagyott munkái.
-
válasz
laragirl83 #24514 üzenetére
Abban még csak integrált VGA sincs, a processzorba integrált Inteles HD chip dolgozik benne.
Ahogy Chaser is írta, vásárlás/kiválasztás előtt érdemes lett volna átnézni az adatlapját, milyen videokártya van benne. -
válasz
huskydog17 #23274 üzenetére
Feladatkezelőben kéne megnézni, h mi okozza a prociterhelést.
Tálcán jobb egér --> feladatkezelő indítása -->folyamatok --> CPU-ra kattintva sorbarendezi %-os teljesítmény alapján.
Aztán vagy leírod ide, h mi okozta, vagy Googleba beírod.
-
-
-
-
-
válasz
petyus_ #23098 üzenetére
Ilyesmit keress:
http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=130Esetleg ilyet:
http://pcworld.hu/video-notebook-huto-bemutato-20080609.htmlDe ilyet ne:
http://www.pcx.hu/pcx_upload/kepek.jpgEz a legutolsó típus csak akkor ideális, ha a notid melegedő alkatrészei, illetve a légbeszívó nyílásai pont a ventillátorok fölé kerülnek. Erre azonban elég kicsi az esély, ezért inkább olyat keress, amiben egy b×zi nagy 20-25cm-es ventilátor van, vagy olyasmi mint a fenti Zalman.
-
-
válasz
semetka #22991 üzenetére
Az Asus oldalán vannak fent a BIOS frissítések, ott van leírás is hozzá, hogyan kell frissíteni. Gondolom csak egy futtatható exe fájlt kell elindítani, és újrainduláskor frissül.
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=hu-hu -
válasz
Integrator #22982 üzenetére
Sztem t×k állat, amikor a sok Samsonite táskás ember közt megjelensz egy ilyennel a hónod alatt:
Akkor már inkább ilyet keress:
Am a notinak nem volt saját táskája?
Ha konferenciára járnék, nekem Samsonite táskám lenne.
Esetleg egy Nike/Adidas/Puma, de ezt nem biztos, h értékelné a többi öltönyös ember .
Ami még elfogadható, az egy parányi egy csillogó HP, Dell, Toshiba felirat egy elegáns táskán, amiből sejteni lehet, h a notihoz járt.Ahogy ro_bert17 is írta, először azt nézik meg, miből veszed ki, és utána azt is, h mit.
-
válasz
fixedgear #22929 üzenetére
Eszközkezelőben megnézted, driverek rendben vannak?
Nem lehet, h CCleaner leszedett valamit amit nem kellett volna?
Állítsd vissza a legutóbbi működőképes változatot.Azt viszont nem értem, a CCleanerben miért tettél pipát oda, ahonnét nem véletlenül vannak kivéve alapértelmezésben?
Az alaplap pittyegése valóban hibára utal, milyen BIOS van a gépen?
Itt találsz útmutatót a BIOS csipogások jelentésére:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=hu&q=bios+beep&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 -
válasz
Chaser #22926 üzenetére
Hát Te elég magas pozicióban vagy, azt hittem a fájlvisszaállítás nem jelent gondot.
Arra gondoltam, ha letörölsz valamit, ugyebár az visszaállítható, amíg felül nem írják. Csak egy olyan program kell hozzá, ami "átfésüli" a lemezt.
Nem tudok mondani programnevet, mert én egy olyan verziójút használok, amit nem lehet letölteni sehonnan, viszont a Google fog tudni segíteni Neked:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=hu&q=f%C3%A1jl+vissza%C3%A1ll%C3%ADt%C3%B3&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8 -
válasz
saspipi #22920 üzenetére
Nos, 150ezer alatt kapsz Core i3-as procival, és HD4570/HD5470/HD5145 videokártyával szerelt gépet is. Ha már ennyit rászánsz, akkor ilyennel játszogatni is lehet.
http://ipon.hu/webshop/product/_asus_k52je_ex225d/164334
http://ipon.hu/webshop/product/_asus_k52jb_sx072d/157425
http://ipon.hu/webshop/product/_asus_k52je_ex232d/164335http://ipon.hu/webshop/product/_toshiba_satellite_l650_146/155064
http://ipon.hu/webshop/product/_toshiba_satellite_l650_1c2/158410http://ipon.hu/webshop/product/_dell_inspiron_n5010_piros
Ez az utolsó Dell ez három év garis, a többi kettő. Ezeddig amolyan bestbuy termék volt 155ezer körüli árával, ami ráadásul folyamatosan csökkent (170fölött indult valamikor), de sajnos a forint most elég sokat romlott, így visszamászott 160ezer fölé. :S
Amiket linkeltem, nagyrészt csak a memória mennyiségében különböznek. 2-3GB elég szokott lenni általános felhasználásra, ne a 4GB-nyi ramon legyen a hangsúly, inkább a Core i-s procin (szinte a legkisebb is bőven hozza a felső/középkategóriás Core 2 Duo procik szintjét), meg a használható videokártyán (minimum HD4570/HD5470/HD5145).
-
válasz
Chaser #22921 üzenetére
Mivel a T3ezres procikat is viszi, gondolom kezeli az összes 45nm-es procit. De csak 667-es FSB-n hajtja őket, illetve úgy tűnik az L2-t is csak 1MB-ig "észleli", bár ez utóbbi nem logikus. Mielőtt kifizeted, próbáld ki benne, viszi-e a T6ezres szériát. Gondolom úgyis itt az aprók közt keresel procit, így csak megbeszélés kérdése a kipróbálás.
Fájl visszaállítóval végigscanneled a merevlemezt, a rejtett partícióról gondolom azzal le lehet menteni a dolgokat.
-
válasz
saspipi #22916 üzenetére
Hát, linkelhetted volna a notikat, a procik nagyjából egyformák.
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlA P6100-es az Core i alapú, korszerűbb, energiatakarékosabb fajta; a T4500 meg Core 2 alapú, régebbi picivel. Netezni, film, zene, office.. ezekre elég.
MSI-t inkább nem ajánlom, sok rosszat mondanak róla, katasztrofális a szervizháttere. Asus az megbízható.
Miért pont ez a kettő közül kell választani? -
-
válasz
Chaser #22914 üzenetére
http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=35507
Válaszd ki bal oldalt a Compatibe products-ot, a támogatott legnagyobb procikat sorolja fel.A rejtett partícióval mit akarsz csinálni?
Ne nyúlj hozzá, arról tudod visszaállítani a rendszert, ha szükséges.
Esetleg egy fájlvisszaállítóval (recovery) hozzáférsz. -
Az eSata port használható USB-ként is. Ezek ilyen hibrid csatlakozók, az általad linkelt adatlapon is fel van tüntetve egyébként.
Az integrált videokártya pedig erre képes. Lefelé görgetve kapsz FPS értékeket, ezzel-azzal el lehet szüttyögni vele.
Ahogy most rákerestem, 130-ért találtam legolcsóbban.
Annyit megér.
Mennyiért vennéd? Nem írtál árat.A Toshiba nagyon jó márka, felsőkategóriás szériája is van.
-
válasz
AusWolf #22756 üzenetére
USB-be dugott külső merevlemezt a PE Windos felismert, és kezelte, tudtam fájlokat elindítani a merevlemezről, tehát az USB csatikból jön a nafta.
Gondolom akkor a belső satás HDD is kap megfelelő tápot.SSD-m nincs, de az annyival kevesebb áramot venne fel a sata csatiból?
-
válasz
viktor9510 #22743 üzenetére
dupla
-
válasz
viktor9510 #22743 üzenetére
Lehet valami ilyesmi állja el a levegő útját a hűtőbordáknál.
www.dj-beat.hu/phimage/content/20091230140108_2c4d19ec3d.jpg -
-
válasz
daveredline #22749 üzenetére
Azon a gépen a HD4350 miatt elég szegényes beállításokkal fogsz csak tudni játszani. Megy rajt minden, de 1024×600-on, vagy még kisebb felbontáson, és alacsony grafikai beállítások mellett.
Am ha a Youtubeon beírod a keresőbe, h HD4350 gameplay, akkor fog kidobni videokat, ott megnézheted mi hogy megy rajt. -
-
válasz
Anniie #22454 üzenetére
Elvileg a Win 7 felteszi az összes drivert amire szüksége van.
Ezért nem kiabált a rendszered, h helló, nincsenek driverek..Eszközkezelőben azért megnézhetnéd, jelez-e ismeretlen eszközt.
A Toshiba oldalán pedig fent vannak az illesztőprogramok természetesen:
Esetleg ha a "TEMPRO" nevű programot felteszed elsőként, az egy olyan Toshiba alkalmazás, ami figyeli, mi hiányzik, ill. ha jelenik meg új verziójú driver a notihoz azt jelzi, és nem a felhasználónak kell keresgetnie.
Nekem is Toshiba van, a Tempro néha egész jól jön. -
-
-
válasz
ZEN1TH #21894 üzenetére
Na figyu, azzal tisztában vagy, h miért kellett a 32bites rendszert tovább fejleszteni 64bites kiterjesztésűre? A 32bites oprendszerek nagy rákfenéjéről, a 4GB-os memóriakorlátról már hallottál?
Akkor kicsit olvasgass:
logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese/teljes.htmlPHTV-n az adást nem láttam (még), és ha nem a PHTV-n hangzott volna el az a mondat, akkor azt mondanám, aki mondta, annak lövése sincs az informatika mélyebb vizeiről; de mivel a PHTV-n hangzott el, ezért gondolom valóban arra gondoltak, amit Boxi88 is írt, h egy Core i-s procinak már illik egy korszerű oprendszert feltenni, és ez nevezetesen a 64bites Win 7.
-
Hát, nem feltétlenül kell.
Semmi baja nem lesz a gépnek alvó üzemmódban sem ám!A fedéllecsukáskor mi volt beállítva?
Nem az véletlenül, h elkezdjen hibernálódni? Mert az mint írtam, elég sokáig tart, és valószínűleg elkezdődött hibernálni, mikor lecsuktad, majd mikor kis idő múlva visszajöttél, felnyitottad, meg elkezdett újraindulni, vagyis visszatöltődni. Ez elég sok ideig tart, ha hibernálásra van állítva a fedéllecsukás.Egyébként ha a hibernálásra nincs szükséged, akkor simán ki is kapcsolhatod a gépet, majd legközelebbi elindításnál meg újra be. A hibernálás nem a kikapcsolás helyett van, hanem egy alternatív megoldás pl arra az esetre, ha a telep lemerülne, és már nincs időnk elmenteni az éppen használt programok állásait. Na ekkor jól jön a hibernálás, ami lement mindent, majd amikor feltöltöttük a telepet, vagy sikerült a gépet csatlakoztatni stabil tápellátáshoz, akkor onnét tudjuk folytatni a dolgainkat, ahol abbahagytuk őket. De akinek erre nincs szüksége, az simán ki/bekapcsolgathatja a gépet.
-
Az alvó üzemmódban csak a memóriamodulok kapnak áramot, így őrzi meg a gép az utolsó állapotot, ezért tud hamar visszatérni a készenléti üzemmódból.
A memóriák végig áram alatt vannak.
Azt döntsd el Te, h ez árt, vagy használ-e egy gépnek.
Tudtommal nem árt. Egy noti képes akár 24/7-ben is folyamatosan működni.Hibernáláskor ezzel szemben a memória tartalma lementődik a merevlemezre, majd a gép teljesen kikapcsol; és bekapcsolás után a merevlemezről visszatöltődik az utolsó aktuális állapot a memóriába. Ez időigényesebb folyamat.
Azt meg nem tudom, miért van az az 1 perces néma csend a gépeden, ha lehajtod a fedelét. Illetve sejtem..
Mi van beállítva, mit csináljon a géped, ha a fedelét lecsukod? -
válasz
Laptophiba #21882 üzenetére
Merevlemezt tedd át egy másik gépbe, működik-e?
-
-
válasz
Oxy.kiraly #21873 üzenetére
Mit jelent ez a nagyon-nagyon melegszik?
Átlagember nem nézegeti a hőfokokat tesztprogramokkal.Pontosan melyik verziója van Neked az N500-nak?
Felszereltségre gondolok.A videolejátszás általában jobban terheli a procit, ha a VGA nem segít be.
-
válasz
gessztenye #21872 üzenetére
Az aprók között szoktam látni szervizelést vállaló hirdetőket:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/listaz.phpDominiator:
Ugyanúgy megy a telepítés. -
-
-
válasz
aclandiae #21844 üzenetére
Erről már olvastam valamikor, de nem vagyok képben, mivel engem nem érintett, ezért nem olvastam el az idevonatkozó cikkeket, csak a címekre emlékszem.
Google sok találatot ad, keress rá, hátha leírják valahol a problémát, esetleg a Win7 topicban is kérdezd meg. -
válasz
gerolka #21846 üzenetére
Hol veszed a kijelzőt?
Mert ott kéne megkérdezni az eladótól.Régebben olvastam itt az aprók közt akik ezzel foglalkoznak, biztosan tudnak segíteni, de szerintem mindegyik 20pines, 14.1"-os jó hozzá.
-
válasz
Gakocsis #21797 üzenetére
Ehh... szinte nem is tudtam eddig, h vannak NEC notik, csak beírtam Googleba, és elolvastam pár adattáblázatot. Erről ennyit. XD
A VGA meg ez alapján MXM-es, tehát cserélhető.
Mármint nincs ráforrasztva az alaplapra, hanem ha lecsavarozod a gép alját, akkor a hűtőcsövek, ventilátor eltávolítása után egy slotból kivehető, és a helyére másik tehető.Csináltam egy képet az e-bayes alaplap alapján:
http://noob.hu/2010/10/03/gpu.PNG
Valamit nem értek. Ha a kék kocka lenne az MXM-es modul helye, a sárgával bekarikázott körök azok az MXM-es VGA lefogató csavarjai lennének elvileg.
Csak azt nem értem, az mi ott, amit pirossal jelöltem. Az egy GPU lenne?Ezt majd ha hazaértél, légyszíves ellenőrizd le, mármint szedd le a noti alját, nézd meg, valóban cserélhető-e. Aztán keress egy másik VGA-t bele, és menj el, tegyétek bele, mert lehet, h a szervizben valóban csak lusták voltak. Aztán ha megjavul a kép akkor örülj, h mégsem kell új notit venned.
Egyébként ha egy régi alapfelszereltségű noti lenne az a NEC akkor azt mondanám, vegyél újat, de ha meg sikerül javítani, akkor használd csak nyugodtan tovább, elég jó kis gép az még most is.
Esetleg egy nagyobb (8600GT) VGA-t tegyetek bele, ne 8400GS-t, de a többi paramétere nagyon jó még most is. -
válasz
Gakocsis #21795 üzenetére
Hát az Athlon eléggé nagy visszalépés lenne a T7ezres procikhoz képest.
Az igaz, h az is elég minden feladatra, de nekem pl. biztosan nem kéne. Bár ez csak magánvélemény.Az a baj azzal a HP-val, h a VGA egy vadállat benne, amire neked semmi szükséged nincs, a CPU viszont jóval gyengébb.
A NEC-et 1280×800, 1440×900, 1680×1050, ezekkel a panelekkel szerelték, ezek meg 16:10-esek. Nem?Hallod, kérdezz rá a másik topicban milyet ajánlanak:
http://itcafe.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek/friss.html
Én nem tudok ajánlani, inkább csak alkatrészcserékkel foglalkozok, de a társtopicban szívesen segítenek majd.
Vannak még (bőven) 200ezer alatt használható VGA-val, és jóval jobb CPU-val szerelt notik ám! -
válasz
Gakocsis #21793 üzenetére
Igen, pont a World in Conflict volt az, amin csodálkozok, mert annak aztán van grafikája, én is alig győztem alá vasat pakolni, ezért gondoltam, h biztos olyan notit keresel, amiben komoly VGA van.
A Cossack szüleimnél is fent van az otthoni laptopon, ha otthon vagyok huzamosabb ideig, én is szoktam egy-egy hosszabb játékot tolni rajt.
Nos, ha ilyen igényeid vannak, akkor szerényebb VGA is meg fog felelni neked.
HD4570, HD5470 ezeket előszeretettel pakolják mostanság a notikba.Talán az a Lenovo is jó Neked, amit linkeltél, bár a G210M-et nem ismerem. Picivel alatta van a fenti bekezdésben említetteknek. Youtubeon egyébként találsz szinte minden notiról gameplayt.
Viszont mielőtt megveszel egy notit, azért nézd meg közelről is.
Mostanság már nem 16:10-esek a kijelzők, hanem 16:9-esek.
Magasságuk kisebb.
Ha ez fontos szempont egy táblázatkezelő használatakor, lehet érdemesebb 17"-ost venned. Pláne, ha nem hurcolászod. -
válasz
Gakocsis #21788 üzenetére
A Lenovoban levő T6600 proci az jó, de a G210M videokártya az nem való játékra, inkább csak döcögnek rajt a játékok, majd megnézed a listán hol áll.
A NEC-edet megnéztem már a legelső hsz-odnál is, 8400GS van benn. Ismerem azt a kártyát, volt olyannal szerelt notim, részemről játékra az sem alkalmas. Akkoriban a 8600M GT volt a "játékra használható" kategória.
Alaplapot mondjuk találtam egyet hozzá: [link]Ezt az utolsó bekezdésed nem értem.
HD filmek lejátszásánál szokott "besegíteni" a GPU a CPU-nak, de játékok alatt nem. -
-
válasz
Gakocsis #21784 üzenetére
Akkor majd megnézed, ha hazaértél.
Megnyugtatlak, a HD5650-es egy nagyágyú a noti VGA-k piacán.Ami abban a notiban kevés, az a CPU. AMD Athlon II N330.
Ez még a T4ezres Intelek alatt van.. :/A LED kijelzőtől meg ne félj, ugyanaz mint az LCD, csak a háttérmegvilágítása nem fénycsöves, hanem LED-es.
-
-
válasz
sz.zoli25 #21777 üzenetére
Nekem nem maradt üres...
http://noob.hu/2010/10/03/pendrive.JPG
Jobb oldal, "L" meghajtó.Valamit nem jól csináltál.
Az exe fájl, amit letöltesz, rámásolja a szükséges fájlokat a pendrivera.Végülis most megnéztem mit csinál az exe:
kicsomagolja magát ugyebár a "C" meghajtón a "SWSetup\sp38864" mappába.
Ezen belül a "rompaq" mappa teljes tartalma másolódik át a pendrivera.Elvileg akkor elég, ha a formázott pendrivera átmásolod a tartalmát a "rompaq" mappának.
-
válasz
sz.zoli25 #21770 üzenetére
Nos, ez alapján megcsináltam: [link]
üríts le egy pendriveot.
töltsd le a fájlt. (a fenti linken van)
indítsd el a letöltött fájlt.
a képernyőn meg fog jelenni egy felugró menü.
kattints rajt a "bootable USB key"-re.
felugrik egy ablak, leformázza, és rámásolja a pendrivera a szükséges fájlokat.
Total Commanderrel ellenőrizheted is, h mit vett rá.Ezután mit kell tenni ahhoz nem találtam leírást..
De más notiknál a következőt kell tenni:
kikapcsolod a notit.
visszakapcsolod, és kiválasztod induláskor a BIOS-ban, h az USB-ről bootoljon be
feltelepül és újraindításnál már hagyd, h ismét a HDD-ről bootoljon (állítsd vissza)esetleg ha van gyors gomb (általában valamelyik F billentyű, de ezt írja bekapcsoláskor a post képernyő alján), akkor induláskor nem kell a BIOS-ban turkálni, elég a gyorsgomb lenyomására felugró ablakból kiválasztani miről bootoljon a gép.
-
-
-
-
-
válasz
AnTomySm #21759 üzenetére
Ha kis képátlót keresel, akkor nem hátrány természetesen.
Arra gondolt cigam, és én is, h egy átlag noti 15"-os, a nagyobbak 17"-osok, ami ennél kisebb, az meg már túl kicsi úgy általában a népeknek.
De szerencsére a Te esetedben ez úgy látszik nem hátrány, sőt mivel kisebb, könnyebb, hordozhatóbb, még örülsz is neki. -
-
Igen-igen, nekem nem is kéne, az már túl kicsi képátló.
Legalábbis annyi pénzért. :/
Ezekkel a 16:9-esekkel amúgy sem vagyok kibékülve, h×lye egy trend lett ez, a 16:10-es képarány jobban használható volt.És hát az oprendszer hiánya is egy kritikus szempont, nem is figyeltem, h az sincs az Asushoz. :S
Én nem tudok gépet ajánlani, nem is nagyon szoktam, vannak itt akik jobban értenek hozzá, inkább alkatrészcserében segítek, ha tudok.
-
válasz
N-vidi-A #21739 üzenetére
Mutatsz egy képet az aljáról?
Abból meg tudom mondani kell-e "szakember" a cseréhez, vagy egy pici csavarhúzókészlettel Te is nekiállhatsz akár.Nem nagy kaland egy ilyen MXM-es VGA csere, nehogy azt hidd.
Asztali gépben a procicsere macerásabb, hidd el. -
válasz
AnTomySm #21744 üzenetére
Lenovo, HP, Dell, Toshiba
Amit kerülj: Acer, eMachines, Packard Bell, MSI.Ezeket sem kell kerülni, de nem véletlenül kevesebb a garancia rájuk, illetve a másik topicban akik jobban értenek hozzá, azok majd elmondják, miért nem ajánlott ezekből válogatni.
Asust nem tudom hová tenni, azt nem szidják azt hiszem, illetve a paramétereidnek megfelelő notik közt az volt az első a notebook.hu-n.
Nekem pl. ilyen van, ez is jó gép:
usanotebook.hu/toshiba-satellite-a500-1dn/P21740
Garanciakiterjesztéssel 5 évig van rá gari. Már kinéztem hozzá egy P8600-ost ~20ezerért, az majd megdobja még a sebességét.A márkás gépekkel az a baj, h ami hardveresen megfelelne az elvárásaidnak, azok elég borsos áron vannak csak. :/
-
válasz
themebuilder #21742 üzenetére
Hát ezt nem igazán értem.
Akkor az már egy másik típusszámú notebook.
Ezek nem asztali gépek, nem lehet csak úgy csereberélni a VGA-kat. -
Ez így van.
5470, 4570, stb..ezek egyik se játékra valók. Felesleges pénzkidobásnak tartom őket. Eldöcög rajtuk ez-az, de ha nem gamelni kell, akkor már inkább Intel GMA4500, netezni, videozni (HD-ben is) az is elég.
Ha meg van ~200-230ezer egy notira, vegyünk olyat, amiben jó VGA van, később se legyen kevés a teljesítménye. Procit lehet cserélni később nagyobbra (nem is olyan drágán), de VGA-t nemigen lehet bővíteni.
Persze mindenkinek saját magának kell eldöntenie, mire akarja majd használni a gépet, és mennyit tud rászánni. Én csak a magánvéleményemet írtam le.
-
válasz
AnTomySm #21728 üzenetére
Az a Samsung jó gép, de a VGA-ja egy elég alap darab.
Új, meg minden, de játékra egyáltalán nem való.Legalábbis a GF 310M nem tévesztendő/hasonlítható össze a GT sorozat jobb darabjaival.
Tessék, itt össze tudod hasonlítani a VGA-k erejét:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlItt meg a processzorokét:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlAcert ne vegyél, nem véletlenül csak egy év gari van rájuk.
Ezeken a fórumokon nem sokan fogják ajánlani.Akkor inkább már ezt az ASUS-t, bár picivel kisebb a kijelzője.
notebook.hu/notebook/asus/asus_k_sorozat/asus-k42jv-vx050dA fenti táblázatokból már magad is kikereshetsz megfelelő processzor/VGA kombinációval rendelkező gépet, oszt rákérdezel a másik topicban mi a véleményük róla:
http://itcafe.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek/friss.html
200ezer környékén már vannak egész jó gépek játékra is, amik még évek múltán is futtatni fognak mindent.
Segítség képpen: T6600 + GT230M kombó alatt ne válassz. -
-
Itt a notid adatlapja:
http://www.notebook.hu/download.cmt?id=273SO-DIMM foglalatú DDR1 400MHz-es ramok mehetnek bele, maximum 2×1GB.
-
válasz
atti1848 #21686 üzenetére
Abban a notiban a HD4570-es 512GDDR3 rammal rendelkezik.
Legalábbis a leírások alapján.
Akárhány bites oprendszert teszel fel rá, akkor is csak 512-t fog használni.Tehetsz fel 64bites rendszert, és akkor a teljes 4GB-nyi memóriát fogja látni a rendszer, de akkor sem a VGA, hanem a programok fogják használni.
Esetleg olvasd el ezt, kedvenc írásom a témában:
logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese.html
Minden 32bites oprendszerre érvényes, nem csak az XP-re. -
-
válasz
Brasco86 #21673 üzenetére
Érdekes, ha megy a gép bedugott tápegységgel, akksi nélkül, akkor a töltő elvileg jó, nem?Én az akksi hibájára tippelek. És mivel már elég régi, el is tudom róla képzelni, h meghalt. Így is jó sokáig bírta.
A ledek villogása amúgy is az akksi hibáját jelzi.Az a fagyasztós trükk lehet egy próbát megér, jót röhögtem rajt mindenesetre.
Pontosan milyen noti ez?
-
válasz
Zolee11 #21660 üzenetére
Chipset: Intel GM965
A notid ez?
CPU:
Max 800-as FSB-jű procikat támogat a chipset.
Nagyobbat is tehetsz bele, de csak 800-on fogja hajtani.
Mehet bele 65, ill. 45nm-es is.
Itt összehasonlíthatod melyik mit tud:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlItt ki tudod választani, milyenek mennek bele:
http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=28117
Kattints bal oldalt a "compaitble products"-ra, azok közt lesz a processzorlista.
Ezen kívül még szinte mindegyik T2ezer, T4ezer, T5ezer, T6ezer, T7ezer belemegy (Socket P foglalattal).Memória:
2×2GB ram mehet bele, de maximum csak 667MHz-es DDR2-es modulok.
Most 1GB 533-as van benne. Előfordulhat, h 800-as modulokkal el sem indul, érdemes vásárlás előtt kipróbálni.HDD:
Jelenleg 5400RPM-es, ha gyorsítani akarsz rajt, kereshetsz 7200-est is hozzá. Miért kell a nagyobb tárhely? Ha nem letöltésre, akkor adattároláshoz külső HDD-t is vehetsz. -
válasz
PókerFész^^ #21645 üzenetére
Everest nem ír ki semmi okosat?
Vagy pontosabb meghatározás kellene? -
válasz
hammerking #21652 üzenetére
Szerintem nem.
A noti régebbi kiadású, és szoftveresen nem orvosolható, az SDHC pedig "lefelé" nem kompatibilis.Adatlapon legalábbis nem szerepel, pedig biztos ráírták volna.
De ez csak elmélet részemről, lehet valaki jobban tudja.
-
CPU-t próbáljátok ki másik gépben, de én is alaplap/GPU-hibára tippelek.
A ventilátor gondolom hőcsöveken keresztül a VGA-t is hűtötte, így azért is tekerhetett annyira, mert a VGA felől kapott túl sok hőt.CPU nem szokott csak úgy meghalni, inkább a nagyobb VGA-k, mondjuk a HD3200 az pont nem az.. :/
-
válasz
Napster #21650 üzenetére
Garancia nincs már rá gondolom.
Én alaplap hibára tippelek, gondolom új oprendszer, BIOS buherálás már megvolt..
Használok egy régi Asrock asztali alaplapot egy gépben, annak is rosszak az USB-i, egy PCI-os USB kártya van beledugva, azt tudom csak használni.
Talán majd jön más, és mond valami bíztatót.Ha bedugsz valamit, eszközkezelőben ráfrissítesz, akkor sem "veszi észre"?
-
válasz
Bull Boss #21622 üzenetére
Nem poros véletlenül a belseje nagyon?
Akkor szokott a venti ész nélkül pörögni, ha nem tud elég levegőt fújni, mert porcicával el van tömődve a levegőbeömlő/kiömlő-nyílás.A 2ezer meg nem az induló ár volt? Minimálár gondolom nem annyi.
Legalábbis igen karcsúnak tartom azt a 2ezret.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest