- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy kompakt készülék ma a legkelendőbb
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
róland
veterán
Szvsz jelenleg talán a SonyEricsson telefonok a legstabilabb készülékek. Nokia 6280-as telefonokból nagyon sokat szervizelnek mostanában, a nyár eleji széria nagyon rossz volt. Azóta új hardverrel gyártja a Nokia a készülékeket, meg persze új szoftverrel is.
Ha nem kell a 3g (bár szerintem már nem érdemes kihagyni), akkor esetleg a SE k790i is jó (ez egy 3g nélküli k800i), s ez olcsóbb valamivel, már ha lehet kapni. -
róland
veterán
válasz
blueMerle #4445 üzenetére
Fanatikusoknak még mindig megéri. Vagy akár lehetne itt is Open Source fejlesztés. (Sajnos én nem tudok programozni, így bele sem vágtam olyan dolgokba, mint normális média lejátszó, vagy szöveg megjelenítő. Talán ez a két nagy hiányossága az S40 platformnak.)
Bár most sokan rákaphatnak, mert például flash-t is tud kezelni a platform, abban meg talán valamivel könnyebb fejleszteni. -
róland
veterán
válasz
AMDKiller567 #4443 üzenetére
Nem becsülöd túl, csak még a programozók maradtak le az S40 3rd Edition platformról. Ahogy terjednek majd ezek a telefonok úgy lesz egyre több elérhető program hozzájuk. (Érdemes megnézned a 6131, 62334/6234, 6270, 6288 telefonok programjai között is, sőt még akár a 6111-es programok között is, mert ezek mind az új S40-es platformra épülő készülékek.)
-
róland
veterán
válasz
AMDKiller567 #4234 üzenetére
Sajnos 6280 szoftvere nagyon elfuserált ezen a téren. 3gp videókba még csak bele lehet pörgetni, de mp4-be semmiképpen se. Még nem találkoztam olyan szoftver verzióval ,ami orvosolná a problémát.
-
róland
veterán
Ptk-nk egy érdekes szakasza, hogy ingó dolog tulajdonjoga találással megszerezhető. Tehát nem feltételenül a megtalálónak kell keresnie az eredeti tulajdonost. Inkább az eredeti tulajdonosnak a saját ingóságát.
-
róland
veterán
Igazából még minden gyártó azt ajánlja, hogy első feltöltéskor formázni kell a Lithium-(valami) akkukat is, a teljes kapacitás eléréséhez. S az sem hátrány, ha az első 1-3 töltés előtt megvárod, amíg a telefon kikapcsol, annyira lemerül az akku.
Nekem ilyen módszerrel sikerült 2-2,5 évig életben tartanom mindenféle akkuimat. (Melleseleg kapkodással tettem már tönkre Li-polimer akkut 2 hónap alatt.) -
róland
veterán
válasz
Viktor0610 #3023 üzenetére
Motorola-val még nem volt dolgom, de noname eszközzel már igen. És azokkal is nagyszerűen működtek mind a Nokia, mind az Se telefonjaim.
-
róland
veterán
válasz
Fighter18 #3019 üzenetére
Hardver és szoftver együttesen dolgozik egy videófelvétel elkészítésén. Sajnos a felbontás az épp a hardver része, tehát ha mondjuk házilag nem cseréled ki az érzékelőt, akkor a felbontásod marad a gyári érték. De nem a szenzor felbontása a legfőbb problémája ezeknek a telefonba épített kameráknak. Íme egy kép egy SonyEricsson T630-cal (aminek a fel(nem)bontásáról ne is beszéljünk):
-
róland
veterán
Tapasztalatom szerint Nokia és Sonyericsson nagyon jól kommunikál egymás közt BT-n keresztül. (Többet is volt alkalmam kipróbálni, egymás Bt-s tartozékaival is.) Szerintem ha a SonyEricsonnal ment, akkor mennie kellene a Nokiával is. A Bluetooth verziószámának itt nincs nagy jelentősége, az újabb BT szabványok felülről kompatibilisek a régiekkel.
-
róland
veterán
válasz
Görgőőő #2878 üzenetére
Ha a T-t nézed, akkor az első oszlop egy részletfizetéses készülékvásárlás induló részletét jelzi, második a sima 2 éves hűségnyilatkozat, harmadik az 1 éves hűségnyilatkozat és a negyedik oszlop a dominó árakat tartalmazza.
Amúgy pont az előfizetés miatt olcsóbbak az előfizetéses telefonok. -
róland
veterán
válasz
(Kolombusz) #2882 üzenetére
Vagy nem DOmino, vagy nem NET50. Amúgy ez engem is érdekel, lehet, hogy váltanom kéne díjcsomagot.
-
róland
veterán
válasz
TomFace #2801 üzenetére
Arra gondolsz, hogy egy szolgáltató által forgalmazott kártyafüggő készüléket függetlenítenek-e?
IGEN, csak sajnos nem valami olcsón. Ha mostanában vetted, akkor pl. egy előfizetésnél aláírtál valamennyi hűségnyilatkozatot. Ha figyelmesen átolvasod, akkor abban szerepel egy összeg, melyet akkor kell kifizetned, ha a telefonhoz tartozó hívószámot a vállalt hűségnyilatkozati idő tartama alatt felfüggeszted.
Ezek után még jó sok pénzt legombolnak rólad azért a pár perces műveletért, amivel kártyafüggetlenné teszik a telefont.
[link] Íme a T-Mobile aktuális díjszabása a 10. oldalon szerepel egy táblázat alján olyan, hogy hálózati korlátozás feloldása, mellette egy 9.600,- Ft-os összeg. Valamint a 27. oldalon a 9-es számú megjegyzésben az alábbi szöveg: ''(9) Az akció során igénybevett kedvezmény visszafizetésén felül.''
Szóval nem törvényellenes, illegális, csak kicsit drága. -
róland
veterán
Ez így, ebben a formában nem igaz. Nekem is Westel-es kártya van a 6280-ban, mégssincs semmi baja, a GPRS-szel. A gond ott van, hogy a régi kártyákhoz a Westel, majd a T-Mobile nem aktiválta az ingyenes funkciókat a központi adatbázisban. Ezért nem megy a GPRS. Nekem is volt ilyen problémám, kiderült volt egy inaktív beállítási ponrt, amit ott helyben aktívvá tett az ügyfélszolgálatos és simán működik azóta is.
-
róland
veterán
válasz
Szólista #2684 üzenetére
Z600-on nem megy, nekem ez volt csak T630-ban. (A két teló szoftvere szinte ugyanaz, meg a hardverben is csak kevés az eltérő dolog).
Nokia 6600-tól fölfelé, vagyis inkább azután megjelent mobilok között keresgélj. Amúgy egy FM-vevős mobillal többre mész, mint a wap-rádióval. -
róland
veterán
válasz
Jégkokó #2683 üzenetére
De, az általad felsoroltakkal ki is merül az igazán hasznos dolgok listája. ELVIRA és HAM WAP-ot én is használom. (HAM = Hivatalos Autóbusz Menetrend)
Most egy 6280-at nyúzok, de a FociVB elődöntőjét nem tudtam rjata nézni, mert a retekklub nem elérhető a wapon, a német adók fizetősek (a hálózati díjon felül), osztrák adók nem jöttek be, angoloknál nem volt aki közvetítse wapon. Akkor meg mire is jó a mobilTV? -
róland
veterán
válasz
Szólista #2673 üzenetére
Nekem sima GPRS-es SE-m volt, azon ment volna, de sajnos nem támogatta még a streaming media-t.
A lényeg, hogy ezt az interneten/wap-on sugárzott adatfolyam megjelenítést támogassa a készülék. Az újabbak már támogatják. Ezek után asszem, sima betárcsázós nettel is mennie kell, de a GPRS kapcsolat biztosan elég neki. Annak idején a Nokia 6600-on próbálgattam ilyet, ami ugye max. GPRS-t tudott és működött vele.
Anyagi vonzat:
1.) Ha működik a betárcsázós módon is, amiről sajnos nincs információm, akkor a percdíjat kell fizetned.
2.) Ha GPRS, stb. módon működik, akkor az átvitt adatmennyiség díját kell kifizetned.
Mivel jársz jobban? Ha veszel egy hordozható TV-t. Szvsz, nagyon drága a WAP és a mobil internet is. Túl sok korlát áll még az elterjedése előtt.
WAP amúgy is haldoklik. Drága, nincs megfelelő tartalom, korábban lassú és a kevés tartalom megjelenítése is élvezhetetlen volt.
Mobil internetben van fantázia, de kissé drága még. -
róland
veterán
válasz
Viktor0610 #2601 üzenetére
Azt néztem én is. Ott találtam a TakeMS-t.
-
róland
veterán
válasz
Viktor0610 #2599 üzenetére
Biztató kezdet. Nekem eddig A-Data jött be, de sajnos nem látok 1 GB-ost belőle sehol sem. Privát: Hol dolgozol? Most is árultok ilyet? Vagy valami 1 GB-os miniSd kártyát? Nokia 6280-hoz kellene.
-
róland
veterán
TakeMS miniSD memóriakártyákról valakinek van valamilyen tapasztalata?
-
róland
veterán
válasz
Viktor0610 #1001 üzenetére
És milyen telefonok kerülnek bele a listába?
-
róland
veterán
válasz
Viktor0610 #999 üzenetére
Csak nem bennfentes vagy?
Amúgy én másik szolgáltató felé vagyok ''elkötelezve''. -
róland
veterán
Inkább kékfog, mint infra. Infra nagyon lassú, ráadásul sok kompatibilitási problémája van. Eltérő telefonok nem szeretik egymás infráit.
Nokia és SonyEricsson telefonok BT-n és infrán is jól kommunikálnak egymással. (Tapasztalat) De a BT (kékfog) sokkal gyorsabb, meg nem kell, hogy egymás felé nézzen a két infra adó-vevő. -
róland
veterán
válasz
Viktor0610 #799 üzenetére
Igazad van. Legalább azt az egy évet bírná ki mindenki.
-
róland
veterán
Pl.: SonyEricsson K700i a T-Mobile-nál Domino csomagban 29.900,- Ft-ért. Jelenleg a Nokia és SE készülékek infra és Bluetooth megoldásai a leghasználhatóbbak. Nekem egy t630-am van (most épp szervízben, mert akkuja meghalt), de nem volt gondom a bt-jével. Több Nokia-val is együttműködött, meg persze az otthoni szgépemmel.
Ha jól tudom közel 41 MB ram van a k700i-ben, javat természetesen tudja. -
-
róland
veterán
Sehogy. Szinte sehogy. A MIDI túl bonyolult ahhoz, hogy mp3-ból vissza lehessen kódolni. Ehhez már túl sok információt veszít el az mp3-as fájl. Jobban mondva bele sem kerülnek az információk. Egy tisztességes MIDi fájlból akár kottázni is lehet (és nem úgy, hogy te csinálod hallás után, hanem a tárolt adatok alapján programmal).
Van egy-két midi átalakító, de nem kapsz elfogadható eredményt. Legtöbbször valamiféle zongorára átalakított dallamot fogsz kapni. -
róland
veterán
Találj ki valami hibát, hogy így meg úgy vacakol a telefonod szoftvere. Érdemes telepakolni a meóriáját, telefonkönyvet (de azért legyenek meg biztonsági másolatban a dolgaid) és mondd azt nekik, hogy nagyon lassú a telefonod, meg néha kikapcsol minden ok nélkül, stb. Legegyszerűbbb utat fogják - nagy valószínűséggel - választani, és egy egyszerű szoftvertelepítést csinálnak. Persze nekik már az új szoftver kell, hogy meglegyen. (Ezt azért jó megtudni előtte, mert sokszor nem lehet eljátszani ezt a trükköt.) Nekem volt már szerencsém így szoftvert frissítettni és nekem tényleg lassú volt a telefon.
-
-
róland
veterán
Éljen az új esztendő! De ki volt az az elvetemült marketinges, aki a T-nél hagyta kikerülni 2006.01.01. első órájában az új készülék árakat? Amúgy épp egy árcsökkentés volt. Az biztos, hogy nem fogják elkapkodni a telefonokat az első napon!
-
róland
veterán
-
róland
veterán
válasz
verser233 #343 üzenetére
Telefont látja az FMA? Meg figyelj arra, hogy a bal oldalon csak a fő részre állj rá, majd a jobb oldalon jelöld ki a képeket és úgy kérd a letöltést. Milyen telefonod van? A 2.0-ás csak T61/0630-cal működik problémamentesen. Az új 2.1-es béta már a SE telefonok nagy részével jól működik és a jövőben kiadni terveztt 3-as verzió fogja a telefonok nagy részét rendesen támogatni.
-
róland
veterán
Nokia 6270 vagy 6280 milyen kódolású vidókat játszik le? (Annyit tudok, hogy 3gp és talán mpeg4, de az érdekelne, hogy mp4-ből milyen videó és audió kodekekkel készültet hajlandó lejátszani.)
-
róland
veterán
válasz
operator10 #270 üzenetére
Ha jól emlékszem 1234 az alapkód. De ügyfélszolgálaton készségesn segítenk.
-
róland
veterán
Upssza! Sikerült egy Spywaret összeszednem, amikor ezt az ImTOO-t próbálgattam (no nem a progi volt a hibás, de nem igazán tetszett, hogy a kipróbálható változat csak 2 percnyi anyagot engedélyez kódolni).
-
róland
veterán
Milyen programmal tudok 3gp vikészíteni? Vagy SonyEricsson telefonok milyen mpeg4 formátumú videókat játszanak le (DivX, XviD, stb.)?
-
róland
veterán
-
róland
veterán
Headsetet vagy adaptert keresel? Amúgy szinte bármilyet vehetsz. Számítógépen felejtsd el a gyári szoftvert, inkább nézz utána a FloAt's Mobile Agent-nek. Nagyon aranyos kis SonyEricsson-kezelő progi. (Csak azt nem értem, hogy a gyár miért nem tud ilyen programokat mellékelni a telefonjaihoz.)
-
róland
veterán
válasz
IkszIpszilon #149 üzenetére
GÚGLI!!!
Ha ilyen kérdéseid vannak keress már rá a google-lal.
Íme egy webcím: [link] -
róland
veterán
válasz
IkszIpszilon #140 üzenetére
Elszomrítalak, ami már elérhető áron kapható abból egyre többeknek lesz rajtad kívül.
-
róland
veterán
Vidd be szervízbe, valami apró problémával, ami azért garanciális javítást igényel. A szervízben töltött idő nem számít bele a garancia időtartamába, tehát annyival hosszabb a gar. Ezt ötször kellene eljátszanod egymás után. Egyszer én is hajtottam rá, de kiderült, hogy nem a készülé a hibás, pedig már csak egy gar-os javítás volt hátra.
-
róland
veterán
válasz
cucimokus #94 üzenetére
Float's Mobile Agent. Az kell neked. Én egy T630-cal használom, nagyon aranyos, hogy végre nem egyesével kell küldözgetnem a képeket.
Semmi más nem kell, csak párosítani a telefonodat a win XP-vel, aztán elindítani a programot, bekapcsolni a telót, aztán már látod is az egész telefonod tartalmát.
Ha nem menne a stabil változat, mert az elvileg csak a 610-630-as telókat kezeli, bár volt akinek ment más telefonnal is, akkor próbáld meg a 2.1 beta-t.
[link]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest