- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi94
őstag
Köszönöm a válaszokat, az a baj, hogy a pénzt már nem fogják visszafizetni.
De amúgy ha már itt járunk, megrendeltük az osztályból 25-en dvd-n az egészet, az még hagyján, hogy egy szerencsétlen menüt nem tudtak csinálni, de mindössze 6-7 embernek (az egyik én vagyok) játssza le akármi is normálisan. Nekem is csak a gép, mert a dvd lejátszó nem olvassa be.
És ez a balf@sz banda csinálta a képeket is, hát nem részletezném, hogy milyenek lettek, még az a jó, hogy amilyen bénák, ideadták a RAW fájlokat is, tehát talán a beállításokkal a gépen elcseszett beállítás valamilyen szinten orvosolható, de a szögek is szerencsétlenek szinte minden fotónál. És akkor a java még csak most jön, mert a tablófotózást is ők csinálják, azt még meg sem kaptuk...[ Szerkesztve ]
-
-
Lassú Víz
addikt
-
csabi94
őstag
válasz Lassú Víz #16906 üzenetére
Még nem vagyok benne biztos, hogy nem lesz még egy szalagavató. Nemám.
Igen, az a baj, hogy ez 90 ember döntése volt, és senki nem ismerte őket szerintem. Mindegy, ez van, az emlékek úgyis bennem élnek, főleg, hogy én nyitottam az egészet zongorajátékkal egy egész komoly darabbal ahhoz képest, hogy nem jártam tanárhoz. -
*Ropi*
félisten
válasz csabi94 #16907 üzenetére
Abszolút hallásod van, vagy hogyan koppintottad le a zongorát? Gratulálok!
Sajnálom a történteket: nagyon nem szép húzás ilyen megismételhetetlen pillanatokat tönkretenni. PÜ-ben megírhatnád (ha nem titok), hogy volt ki ez a "tehetséges" versenyző!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy hozzá nem értő fog kérdést feltenni, előre mondom.
Ez az objektív kinek jó választás? Arra gondoltam, hogy általában élethelyzeteket fotóznék, kvázi előttem max 5 méteren belül történő dogokat és ez a fix megoldás tetszik nagyon. Ha jól tudom ez nagyobb teret is lát be ill. az obi minőségéről is jókat olvastam, azt írják, hogy elég éles képek készíthetőek vele és most elég jó árban meg tudnám vásárolni.
Elsőre ennyi, köszönöm, aki szán rá egy percet és válaszol.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Lassú Víz
addikt
Ha rajzolatban kiszolgálja akkor 6D, 5D és társai. APS-C vázon a 64 mm ekvivalens portrézni még kevés, utcai fotózáshoz meg sok. Mit vársz egy fix megoldástól? Biztosan van rossz fix objektív is, de általánosságban elmondható, hogy a fix objektív az adott gyújtótávolságra optimalizált ezért szebb rajzolatú mint egy zoom és emiatt sokszor fényerősebb is. Viszont kényelmetlenebb is, mert a zoomot elég odatekerni ahová szeretnéd, a fixet meg cserélni kell. A lábzoommal meg az a baj, hogy a perspektíva is változik vele.
"Ha jól tudom ez nagyobb teret is lát be"
Mihez képest? Egy 70-200-as teleobjektívnél biztosan
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
copass
veterán
válasz csabi94 #16905 üzenetére
portfóliót meg kellett volna nézni, megkérdezni a volt ügyfeleket (hogy tényleg megvoltak-e elégedve)... de számomra még mindíg hihetetlen hogy az emberek képesek látatlanba bárkiben megbízni.
gondolom olcsó volt.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
cOxeR
Ármester
válasz copass #16913 üzenetére
Ez lehet kicsit durva lesz, de szerintem lassan felnőhetne a megrendelő sereg, hogy ha nem jár utána... akkor bepalizzák őket, és ezt követően pedig mindenki magára vessen.
Rengeteg ilyen ember van... és utólag reklamálnak az emberek... előre kell gondolkozni egy kicsit és mérlegelni, aztán nincs nagy csodálkozás és csalódás a végén.
Mindig is lesznek ilyen emberek, akik eladják magukat és a nem létező rutinjukat, és sajnos vannak emberek akik csak a saját bőrükön tanulják meg.
Ne értsetek félre sajnálom őket... mert ez a dolog taplóság a vállaló részéről, de pl.: autót sem veszel úgy, hogy nem indítod be... hogy egyáltalán van-e benne motor... hanem megveszed, mert kívülről jól néz ki... aztán meg pislogsz, hogy hoppá ez mindenre jó csak közlekedni nem... -
copass
veterán
mondok egy példát: lányomat bölcsiben fotózták, megkérdezték hogy akarom-e mondom persze simán, mondták hogy a képek darabja 150 ft így támogatjuk a bölcsi alapítványát, tehát a gyerekeket. vettem vagy 10-20 képet amin a lányom rajta volt, kész. ugyanez megvolt az oviban is, azt is megvettem mindet, 500Ft/db, mert az is támogatásos dolog. a képminőség változó, volt hogy az óvónő jobb képeket csinált mint a fotós. de itt a tartalom a lényeg.
és most jön az idegbaj rész:
azt mondták az óvónők hogy a szülők el akarják feszt kérni a képek negatívjait, volt hogy ellopták a képeket, meg hogy majd ők előhívják olcsóbban és pont azok mondják ezt akik tehetősek, tehát x5,pepölmobil.
Nem a szegény gyerekek szülei verik magukat, akik nem is fotóztatják le a kicsit, mert úgyse tudják kifizetni,enni is alig van mit, a kicsi meg persze zokog, ahogy látja hogy a többieket fotózzák őt meg nem, pedig ő is hogy szeretné. persze a fotós lefotózta és odaadta a szüleinek a képet ingyen. a többi szülővel meg összedobtuk nekik.
addig ez az ólcsóhuszárkodás fog menni, amíg az emberek hozzáállása nem változik meg.
mert mindíg lesz aki ezt megfogja lovagolni azt az olcsóbb a jó dolgot.
én soha nem veszem meg a legolcsóbbat, a középútat keresem, mert ha vmi nagyon olcsó akkor az már gyanús, ott mindíg átverés van. ebay,vatera,kínai cuccok,kaja, ruha,stb. lehet ragozni.
Mesélte egy fotós barátom, hogy van egy gyerekfotós pesten, aki így adja át a képeket:
Ő választ ki 10 db képet amiket megkapsz. nem is látod a többit.
Fél évre előre le van kötve minden napja!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
válasz copass #16911 üzenetére
A weboldaluk ordító felkiáltójel arra, hogy ne foglalkozzon velük az ember, de ezt nem mindenki tudja / akarja észrevenni. Cserébe olcsónak is drága: morcosabb áraik vannak mint cOxErNek vagy nekem...
"Mesélte egy fotós barátom, hogy van egy gyerekfotós pesten, aki így adja át a képeket:
Ő választ ki 10 db képet amiket megkapsz. nem is látod a többit.
Fél évre előre le van kötve minden napja!"A Steve Jobs hatás: "Ez van, ezt kapod. Ha nem tetszik mehetsz máshova!" Persze ennek előfeltétele, hogy nagyon jó képei legyenek amit csak nála kapnak meg az emberek, különben hamar felkopik az álla.
Egyébként valahol érthető: a gyerekfotózásban sokkal több háttérmunka van, mint azt kívülről az ember el tudná képzelni. Egyrészt a változatos enteriőrök és hátterek beszerzése, másrészt az utómunka is hangsúlyosan sarkalatos pont abban a műfajban.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz *Ropi* #16916 üzenetére
nem semmiért nők a legjobb gyerekfotósok...mondjuk pinterest-el már könnyeben lehet
lopniinspirálódni!
mert egy anyuka nem azt nézi hogy milyen éles a kép, milyenek a fények stb., hanem hogy milyen cuki a ruha,a háttér, a részletek.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
cOxeR
Ármester
válasz copass #16917 üzenetére
Ez is lehet durva lesz... de egy valamirevaló fotós pont ezért nem vállal ilyen munkát... mert sok a kókler... és sok a hátvízen beevező ember az ilyen helyekre... se tabló, se ovis csoportképezés.
Igen, azok szoktak nagyon zsidózni akiknek nem okoz gondot... ez is igaz és sajnos jellemző kis hazánkra. Persze van kivétel, legalább is én ismerek többet is.
Az meg sajnos egy bevált metódus, hogy kevés képet adnak... és a fotós választja... hidd el, ez nem feltétlenül egy rossz metódus... mi is ezt járjuk és okkal.
-
Winne
nagyúr
válasz Lassú Víz #16910 üzenetére
A nagyobb térnél gondolok itt arra, hogy ha egy kis szobában kell fotóznom, akkor is belefér minden, látószögre nagyobbat lát be. Inkább erre gondoltam, lehet rosszul írtam.
Most vagyok vásárlás előtt, azért kérdezek inkább előtte, mert ha ezt megvenném, akkor inkább nem vennék 18-55-ös kitet, hanem a másik obival rámennék inkább a nagyobb távolságokra, vagy csak sima vázat vennék, ez még kigondolás alatt. Megállja ez így a helyét?
-
Lassú Víz
addikt
Figyelj arra amit *Ropi* ír! FF-fel is csak korlátozottan.
Ne tévesszen meg az objektív mérete, attól még az egy 40 mm-es gyújtótávolságú optika. Legjobb lenne, ha kerítenél akár kölcsönbe is egy zoom-os kompaktot vagy más gépet, és kipróbálnád, hogy ugyanott állva milyen gyújtótávolságnál mit lát az optika a térből, meg különböző gyújtótávolságnál ugyanakkora tárggyal kitöltve a képet hogy változik a tartalom és milyen messzire kell ehhez menni.
De nekiindulhatsz úgy is, hogy van egy alkalmi vételű objektív és akkor gyorsan veszel hozzá fél millióért egy vázat. Aztán még annyiért objektívet mert hamar rá fogsz jönni, hogy a fix 40-es nem elég.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Winne
nagyúr
válasz Lassú Víz #16925 üzenetére
Az világos, hogy nem elég sok dologra, azért kérdeztem, hogy arra jó-e amire írtam. Komoly és drága gép semmiképpen sem lesz, az 1100D és a 600D között gondolkozom most, arra jutottam, hogy tanulgatni és csak hobbi célra nekem bőven elég lenne, aztán meglátjuk mennyire köt le.
Ezt a kompaktos tesztet megcsinálom mindenképpen.
-
Byk01
őstag
Ezeken a vázakon a 40mm nem alkalmas arra, amire neked kell. Ahhoz szerintem a 20mm a max., Canonon már az is ekv. 32mm.
Ha csak a nagylátó érdekel, lehet, jobban járnál a Nikon/Pentax/Sony hármas valamelyikével (ha tükrös gépet akarsz), mert hangyányit nagyobb a szenzoruk, és így annyival többet fognak be a szobából. Például az előbb írt 20mm-es gyújtótávolságú objektív azokon ekv. 30mm-esnek megfelelő látószöget ad, és bár nem tűnik soknak, a nagylátó tartományban minden mm számít."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
*Ropi*
félisten
válasz sideburns #16929 üzenetére
A válasz egyszerűbb, mint gondolnád: bármi, ami mások által (5 méteren belül) történik és a többi ember érdeklődésére tarthat számot szélesebb körben, az élethelyzetnek nevezhető.
Pl.: karambol, látványosan magasra spriccelő csőtörés, árvíz, egy pár csókolódzik a naplementében, stb...
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz sideburns #16929 üzenetére
Az érdekes téma, kell keresni alanyokat, kitalálni fejben a képet aztán megpróbálni megcsinálni Nekünk most sulis feladat volt az önarckép, az is érdekes, kicsit hasonló, érzéseket kell átadni ezzel is, bár amiket te kitaláltál azok nehezebbek Néha szoktam vázolni rajzlapon fotót, hogy mit szeretnék ha ilyen van és akkor átláthatóbb lesz, jobban jönnek az plusz ötletek is.
-
jjeahh
nagyúr
na eldöntöttem, hogy veszek végre egy nd szűrőt szóval, ha 1/3200 körüli zársebességet le akarok szorítani 1/180-ra, milyen nd-re is lesz szükségem? van ennek értelme? fogok látni egyáltalán vele lv-n valamit?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz scarabaeus #16936 üzenetére
köszi!
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Elektrosokk
addikt
Mivel Ropi nagyon jól megválaszolta az utolsó kérdésemet, és megvettem a sigma 105 makit , amit imádok.
a következő kérdés. új perspektívát keresek, kimondottan lányok fotózására a lábaik alul, közül, elől, hátul. Nem túl drága nagylátószögű optikát keresek. tájakat nem fotóznék vele. Mi az ajánlás ? ja és fullframe a vas.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #16939 üzenetére
ebay-en 35 font (kb. 13k huf), az elég sok nekem, mivel 15 font-os manuálra venném, meg a közeljövőben amúgy is tervezek venni egy 45-ös natív olyzuiko-t, és akkor a régi nd-t kidobhatnám a kukába gondolom
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz jjeahh #16940 üzenetére
Ne spórolj az ND-n, de tényleg. Vettem már olyan ND-t ebay-ről ami annyira szar volt, hogy nem tudtam élességet állítani mert az egész kép tiszta homály volt. Minél nagyobb a gyutáv annál jobban kijön a jelenség, és nekem Helioson már csinálta... Egyszer kell megvenni az ND-t, nem sok az, menetátalakító gyűrűkkel pedig fel tudod rakni minden kisebb dologra. Egy olcsó ND teljesen használhatatlanná tudja tenni a képminőséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
HollyBoni
veterán
válasz jjeahh #16942 üzenetére
Igen! Kicsit hülyén néz ki, de ez van. Érdemes akkora ND-t venni amekkora a legnagyobb obidon a szűrőmenet. Mondjuk én használok 55mm-es szűrőmeneten átalakítóval 52mm-es ND-t, 24mm-es obin, és nem lóg bele.
ND8-as Hoya olcsóbb, de én mindenképp ND16-ost vennék a célra. Ja, és vigyázz, ebay-en elég sok hamis cucc ezekből.
[ Szerkesztve ]
-
Elektrosokk
addikt
na és mi lesz a nagylátómmal ? tokina 17mm nagyon gagyi ?
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
fo_di
őstag
szaisztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen módon lehetne egyszerű síkágyas szkennerrel jó minőségben filmnegatívot szkennelni? lenne sima 35ös meg 120as filmem is, amit be kéne szkennelni, de a szkennerem alapból nem tud filmet. miből lehetne valami egyszerűen megoldható módon jó háttérvilágítást applikálni a film mögé?
köszi -
fattyu
veterán
nem nagyon. még ha adsz is neki háttérvilágítást a felbontás valami siralom lesz. nem arra vannak kitalálva a sima szkennerek hogy 3.5X2.5 centit szkenneljenek be értelmesen.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
*Ropi*
félisten
válasz Elektrosokk #16938 üzenetére
"Nem túl drága nagylátószögű optikát keresek."
Definiálnád a "nem túl drága" fogalmát?
Ha ütésállót keresel ami az esetleges belerúgástól is véd, az drága lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest