- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi012345
őstag
válasz föccer #16247 üzenetére
Értem, igazából itt tényleg eszméletlenül nagy pontosság kéne. Az lesz szerintem a gond, hogy ha a scaennlés nem jön be, hogy egyszerűen nincs ilyen feloldóképességű optikai eszköz. Bár ha nagyon sok pénz van a dologra, akkor lehet hogy egy érdeklődést megérne valamelyik gyártónál. Mondjuk a Voigtländernél vagy a Leica-nál, de annál szerintem az a kész célgép is olcsóbb lenne amit említettél.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Jó ez jpg. BMP-ben, 8bit szürke árnyalatban nem tudnál nekem készíteni egy képet valamiről?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Előre is köszi
Közben ahogy nézegetem valahol 3800x3800 dpi körül megáll az élet scanner oldalon. Elvileg ez már 0,01 alatti felbontást tudhat produkálni. Ez elvileg 6400-ig fel tud menni, remélem nem csak filmről.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
vizcsap
tag
Sziasztok!
Mennék fotózni egy sóbarlangba, de vannak kétségeim, hogy mennyire "használ" a sós levegő az obinak+váznak.
Kell aggódnom vagy ki kell bírnia a cuccnak?"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
scarabaeus
őstag
válasz vizcsap #16255 üzenetére
Bírnia kell, bár nem is gondolom, hogy egyáltalán megpróbáltatás lenne. Alaposan utánaolvasok minden helynek utak előtt, idén volt Wieliczka is, és sehol nem olvastam, hogy gondja származhatna belőle fényképezőnek, nomeg odakinn sem volt figyelmeztetés.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
vizcsap
tag
válasz scarabaeus #16256 üzenetére
Köszönöm, akkor nem aggódok
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
Mentiii
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni Nikon D5100-asomhoz egy külső mikrofont, hogy eliminálja a fókuszálás hangot, meg amikor kapcsolom át a fókuszt manuálisra felvétel közben. Továbbá lagzin való kamerázáshoz a hang minősége is elég fontos lenne
Mi a véleményetek róla? Ha lehetséges, szeretnék ebben az ármagasságban maradni.
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Mentiii #16260 üzenetére
Minél lejjebbről induljon a frekvenciatartománya (hogy mély hangjaid is legyenek) és minél lineárisabb legyen, meg érdemes olyat nézni, ami tud szélzaj szűrést és rugalmas gumi felfüggesztésen van, hogy ne vegye át a kameratest zajait.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
titán
válasz Mentiii #16260 üzenetére
Így néz ki egy normális frekimenet grafikon.
Amihez ilyet nem mellékelnek,
1. annál kár is nézni a specifikációs listát, abból semmi okosság nem szűrhető ki, minden hasra ütés.
2. azért kár pénzt kiadni.
3. az egy kalap szarnak sem jó.Amihez mellékelnek,
1. az még nem garancia a sikerre.
2. annál meg lehet nézni, hogy megfelelő az elméleti linearitás.
3. ha a linearitás is jónak tűnik, akkor már csak az a kérdés, hogy mekkora a tűrés, magyarul mekkorát hazudtak a grafikonon.
4. ha normális gyártótól származik, csak annak a grafikonnak érdemes hinni.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
*Ropi*
félisten
válasz Mentiii #16264 üzenetére
Most meglepődtem, mert más adatokra emlékeztem a Rode mikrofonoknál, de olyan az oldaluk, mintha copy / paste módszerrel töltötték volna ki és minden mikrofonnak ugyanazok a paraméterei kivéve a súlyukat és a méreteiket.
Egyébként jó véleménnyel vannak róluk általában. Persze nem feltétlenül újonnan kell őket megvenni: akkor még jobb ár / érték arányt képviselnek.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz copass #15430 üzenetére
ismerősöm megkért, hogy egy 30x20-as, 305 dpi-s képet 360x240-be nyomtassunk ki ...
megcsináltuk a grayscale TIF-et, de az 5. lépésnél, a PDF kreálásnál elszáll a program.
mi lehet a baja?JPG-et szeretne?
ekkora méretben nem lehet JPG-et menteni ... )))-.valami más program lenne még ami 70 db A3-asra képes egy ekkora képet szétosztani, és vagy kinyomtatni, vagy PDF-et menteni? (ez a legjobb, hogy PDF-et ment ... mert ha egy lap hibásan jönne ki, akkor nem kell az egész 70 db printelését megismételni
adobe acrobattal is megpróbáltuk, de pont az előbb felvázolt probléma állt elő, elég sok lap hibbás lett, 10%-ot nyomtatott csak ki korrektül némely lapon, majd ezt ismételte az egész lapon végig zebramintát alkotva ....
3 órig csinálta a spool file-t (28 giga ) és 2 óráig nyomtatta a 70 lapot ...
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
-
copass
veterán
pdf-ből nyomtatni szívás, én rohadt nagy építész terveket plotteren vektoros dolgokat, de amint van benne egy kép ami felvan nagyítva, háát az szopás na. le is fagy. hpdesignjet500 nem egy taliga.
pdfxview ami a legjobb szerintem. gyorsabb bárminél és sokat tud.
mindenképpen jpg-ben jobb lenne nyomtatni, tehát a kapott pdfből csinálni kell jpg-et, pdfxview tudja."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Schanyee
senior tag
Sziasztok!
Amiket ebay-en árulnak 15 dollár környékén Cokin szűrő szetteket azok hamisítványok/másolatok lehetnek? Nálunk jóval drágábban adják ezeket, de annak meg nem látom értelmét hogy vegyek egy szettet ami csak a képminőséget rontja erősen.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Schanyee #16272 üzenetére
Nyilván másolat, ez nem is kérdés
Vannak eredetiek is bayen."annak meg nem látom értelmét hogy vegyek egy szettet ami csak a képminőséget rontja erősen."
Ugyan még nem használtam ilyet, de szerintem a különbség minimális lehet. Én is gondolkoztam rajtuk (amilyen olcsón kapni az utángyártott szetteket, meg néha egész jó dolgokat össze lehet velük hozni), de utána végiggondolva a méreteket (az ebayes P-utánzat 77mm-es menetre megy, ~90×90+ a keret -- m4/3-on komikus lenne), használatával járó macerát (állvány ajánlott, szűrőátalakító és keret fel, majd üvegek be), ahhoz az 1-2 képhez folyamatosan cipelni, amiken jól jönnének, már nem volt annyi kedvem hozzá. Néhány képszerkesztő programban utólag, szoftveresen is hozzá lehet adni grad filtereket, és akkor még csak nem is kell ott helyben ezzel vacakolni.
Nem tudom, hogy ezzel (színátmenetes -- naplementéhez nd vagy tobacco, éghez kék -- filterek utólagos, szoftveres helyettesítése) a többieknek mi a tapasztalata, véleménye.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Lassú Víz #16274 üzenetére
Sima és grad-ND nálam is van, de a hagyományos kerek, forgatható fajta. Amire elsősorban gondolok, azok a színes verziók, azok dobják igazán meg (darabszámban) az ilyen lapszűrő-kiteket. Ezeket szvsz digitálisan is elég jól lehet helyettesíteni.
-
sbazsi
veterán
-
Mentiii
tag
Sziasztok!
Fotós felszerelésemhez szeretnék megfelelő ceruzaelemeket + töltőt vásárolni.
Jelenleg ezeket néztem ki magamnak:
ANSMANN Energy 8 Plus töltő
Szlovákiában 70,62 € - ért megtudnám vásárolniÉs ezeket az elemeket néztem hozzá:
SANYO XX eneloop AA NiMH 2400mAh 4 db
Ebből 4 darabot rendelnék.
A töltővel kapcsolatban fontos az, hogy
- mielőtt töltené az akksikat, merítse le Őket, hogy minél kímélőbb legyen és hosszabb az időtartam az elemeknek.
- Továbbá, hogy 8db AA elemet tölthessek egyszerre.A válaszokat előre is köszönöm!
-
Schanyee
senior tag
Köszi! Grad nd miatt gondolkodtam ezen a Cokin dolgon, de nem nagyon bízom ezeknek a minőségében. Én találtam 52mm-es menetre illeszthetőt, nekem az bőven jó lenne, szóval az talán kisebb. Kicsit félek, hogy adnak egy írásvetítő fóliát befestve ND szűrő címen. Bár akkor tuti rosszabb lenne az értékelése az eladóknak, de sosem lehet tudni Nálam ez tipikusan az a vásárlás lenne, amit elvileg szívesen használnék, de gyakorlatilag mivel nincs, ezért nem tudom mennyiszer lenne alkalmam használni, lehet nem is sokat. Ezért drágább változatra meg nem szivesen adok ki pénzt Na majd karácsony után, ha lesz pénz, idénre már nem sűrítem bele, úgyse jönne meg szilveszterig.
[ Szerkesztve ]
-
Itsu
tag
Sziasztok,lehet hogy rossz helyre írtam de akkor bocsi
Vennék karácsonyra egy fényképezőgépet,amit csak így nyaralás,utazások alkalmával használnám,megörökíteni a jelent,és ehhez keresnék egy gépet. milyet tudnátok ajánlani? max olyan 30-40 ezer forint lenne a felső határ anyagiakba...
köszi előre is
-
.mf
veterán
válasz Mentiii #16277 üzenetére
"mielőtt töltené az akksikat, merítse le Őket, hogy minél kímélőbb legyen"
Ezt meg hol olvastad?...
NiCd akkuknál még számított, NiMH, Li-Ion és LiPo akkuknál semmit nem jelent, vagy akár ronthat is -- ha teljesen lemeríted, megváltozhat a polaritása, gyak. tönkreteszed vele.Töltő 70+ EUR-ért? Vegyél egy elosztót és 2db 4-et töltőt, megvan a 8 akku egyszerre töltése és feléből kijössz
Schanyee: sztem a frontlencsét védő UV-szűrőn kívül egy cirkulár-polár, ND4 vagy ND8, és egy grad-ND elég ajánlott minden fotós készletbe. A dolog ott bonyolódik, ha az obik, amiket használsz, széles szűrő-átmérő skálán mozognak. (Nálam pl. 37-46-49-52-58, s még egy 62-es is befigyelhet).
Erre a helyzetre, hacsak nem veszel mindegyikhez egy szettet, két megoldás van:
- szűrőmenet-átalakítók, és 1-2 szett (pl. nálam 37-->46 átalakító, és a 37-esen is a 46-os szűrőit használom)
- vagy egy Cokin-rendszerű.
Amúgy az eredeti Cokin sem üveg.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mentiii
tag
Amit linkeltem 70 €-s töltő ezzel a paraméterrel rendelkezik:
Kisütési áram: 43 - 520 mAOlyan töltő kell, ami ezt tudja.
-
Schanyee
senior tag
Polárom van, meg step up gyűrűt is rendeltem már. Polárt időnként használom is, most talán gyakrabban fogom hogy megjött a pana 20mm, a hétvégén néha beleakadtam hogy hajszál híján épp elég csak az 1/4000, de inkább necces, maga a polarizálás hatását viszont ritkán használtam ki, vízfelületeken sosem tudtam eldönteni melyik tetszik jobban, de kicsi, könnyen befér bárhová, ezért nálam szokott lenni.
ND grad-on gondolkodom naplemente miatt esetleg, azért jutott eszembe a Cokin, de lehet inkább ND1000 lesz a következő beruházás vízesésekhez. Bár naplementét gyakrabban fotózok, de ott többet lehet menteni lightroom-ban is, míg vízesést nem tudok elmosni utólag. -
plus44
veterán
Remélem nem off: polaroid témában tudna nekem valaki segíteni? Akár privátban is.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
*Ropi*
félisten
"NiCd akkuknál még számított, NiMH, Li-Ion és LiPo akkuknál semmit nem jelent, vagy akár ronthat is -- ha teljesen lemeríted, megváltozhat a polaritása, gyak. tönkreteszed vele."
Ez így, ebben a formában nem igaz. A Ni-MH akkuknál is van memóriaeffektus, csak jóval kisebb mértékű mint a Ni-Cd-knél volt. Tehát ezeknek is jót tesz a cellánkénti 0,9 voltos szintig (75%) történő kisütés. A lítium alapú celláknál pedig szintén (cellafeszültségtől függő szintre) szükséges a kisütés több cellából álló akkucsomagok balanszírozásánál. Az igaz, hogy a Lítium alapú cellák nagyon érzékenyek az alulmerülésre és a túltöltésre is: ezek ellen a saját elektronikájuk védi őket, mert 2-3 alulmerüléstől kémiailag annyira károsodik a cella, hogy véglegesen használhatatlanná válik. A Lítium alapú akkuk annyiban másak, hogy minden egyes megkezdett töltési ciklust egy egésznek vesznek függetlenül attól, hogy csak 10 vagy 100% lemerülés után teszed fel őket tölteni. Az elektronikájuk számolja a ciklusokat és egy meghatározott ciklusszám után letilt: ezzel akadályozzák meg a kémiai instabilitásból adódó öngyulladást (tűz és robbanásveszély), ami amúgy is jellemző rájuk, ha nem megfelelően kezelik őket.
-
*Ropi*
félisten
válasz Mentiii #16277 üzenetére
Voltcraft IPC1-L-ből vegyél 2 db-ot! Ez mindent tud amit kell és a legjobb ár / érték arányú intelligens töltő a piacon.
Ha több pénzed van, akkor a Voltcraft CM410-et vagy Voltcraft CM420-at.
Vagy, ha nagyon sok pénzed van, akkor a Voltcraft CM2020-at.
-
.mf
veterán
válasz *Ropi* #16287 üzenetére
Köszönöm miszter kákániscsomót.
Mentiii: tőlem azt veszel, amit akarsz. De emberek millióinak (vagy tíz-, esetleg százmillióinak is) bevált a sima töltő is, ami legfeljebb csepptöltést tud extraként. A felárából pedig több csomag eneloopot is tudsz venni, amik lehet, hogy tovább kitartanak ennél a töltőnél (10k és egy sor hibára panaszkodó júzer? Nem szép kombó).
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Ne szívd mellre: csak a fórum jó hírét védem. Mert ha elromlik neki, akkor az fog eszébe jutni, hogy ezen a fórumon hallotta és azt fogja terjeszteni a barátainak, hogy ez egy rossz fórum ahol nem értenek hozzá (lesarkítva írtam).
Egyébként az elmélet mellett a tapasztalat is engem igazol: 150 (betűvel is leírom: százötven) darab AA-s Eneloopot használok a vakuimban kitelepülős fotózásokon, az első 60 db-ot kb. 5 éve vettem és még mindig kifogástalanul teljesítenek. A módszerem: minden feltöltés előtt kisütöm őket, majd a FULL felirat megjelenésekor kiveszem a töltőből, hogy ne csepptöltődjenek (egyébként én is IPC-1L-t, IPC-1-et és CM2020-at használok), mert azt az alacsony önkisülésű akkuk (Panasonic Infinium - ami gyakorlatilag Eneloop mert a Sanyo és a Panasonic egy cég, GP ReCyko, Sony CycleEnergy, stb.) nem szeretik. Ennek megvan az az előnye is, hogy annyira együtt futnak a cellák, hogy pár perces különbségekkel szoktak végezni a töltőben, tehát nem kell órákig ülni mellettük és várni, hogy melyik mikor végez.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
korábban olvastam itt, hogy CR-3V 3V-os akksival működik a Kodak Easyshare Z710 fényképező, ami érzékeny az akksi feszültségére. Ha 18650-es 5000mAh 3,7V Li-ion akkumulátor-t raknék bele, azzal menne-e szerintetek? Nem sok-e a 3,7V fesz neki.
Kösz!
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
titán
válasz kriszwells #16292 üzenetére
Nem hiszem, hogy innen a fórumról valaki részt vett a gép fejlesztésében, és így megalapozottan állíthasson valamit.
Tippem az, hogy nem lehet gondja, de én bátran verem a csalánt más f..zával. Aki együttérzőbb, az majd azt mondja, hogy ne használd. Ennyi. Egyik válasznak sincs semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
A Panasonic gépeiben ugyebár nincs képstabilizátor, ez OK. Viszont az objektívekben sincs mindben?! Amit adtak nekem hozzá kitben 14-42-es cuccost, gondolom abban sincs. Tehát amin van mega vagy power OIS kapcsoló, azok a képstabilizátoros objektívek a Panánál?!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
titán
válasz tylerddd #16294 üzenetére
Ha Panasonic 14-42-t kaptál hozzá, akkor van benne ois. Ha használtan vetted, és valaki Olympus 14-42-vel sózta rád, akkor cumi.
Nem minden Pana obin van kapcsoló, ahol nincs (kitobik), ott menüből kapcsolható a stabi. Ezek az obik csak Pana gépeken stabilizáltak, Olyn nem.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Miért lehet az, hogy az iskolába van egy gép amire nem hat a net blokkolás. Alapból a tanár ad netet ha belép valami netc felületre ott tud adni bizonyos ideig internet elérést a terembe, de van egy gép amire ez nem hat ki. Hiába dugok át más utp-t ugyan úgy van neki mindig net. Vajon mi lehet vele, hogy rá nem hat a korlátozás? Annyi a különbség, hogy más rajta a dátum 2014 et mutat és kb 4 órával előrébb van az órája. Más gépen kipróbáltuk, hogy átírjuk de nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest