Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz Vertigo18 #77434 üzenetére
Szia!
A túlhúzás azért okozhat problémát, mert deformációt okozhat és ezért érintkezési hibák léphetnek fel. Igaz többnyire Intel vonalon találkoztam ilyennel, de semmibe nem kerül lazítani a két csavaron, talán próbáld ki.
Egyébként melyik az eltéveszthetetlen rajz? Szerintem jól látszik a hőcsövek eltolási iránya! Téged az téveszthetett meg, hogy az 5. kép másik oldalról mutatja a hűtőt és nincs feltüntetve a RAM elhelyezkedése. De ha jobban megnézed, akkor a rögzítő csavarok távolsága, és a borda kialakítása elárulja a titkot!
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Használ valaki B460M AORUS PRO lapon, Alpenföhn Brocken 3 hűtőt?
Az érdekelne, hogy a bordától elfér-e az elsődleges PCIe x16 portba rakott VGA?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz atika88 #76137 üzenetére
Igen szemmel!
Nagyon jól látszik ha akár, csak 1db érintkező is el van hajolva.
Már az adott platformon sincs külön északi híd, így a memória vezérlés a CPU-ba van integrálva. Ezért, akár egy-két elhajlott érintkező is okozhat ilyen hibát.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz MostaPista #76077 üzenetére
Valós órajel 800MHz----Effektív órajel 1600MHz.
Meg kell nézni, hogy melyik az a leggyorsabb memória amit az alaplap és a processzor is támogat, de csak memória cserével, nem fog látványos gyorsulást elérni!
Többet segít egy SSD(ha még nincs) a HDD helyett!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Szia!
Mekkora a legnagyobb magasság ami elfér?
A készletemben találtam egy Delock 82811 kábelt, és ennek a 90°-os vége 13 mm magas.
Van több típus és márka itthon, de ez 3-4 mm-el is alacsonyabb a többinél.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz rb26dett #75963 üzenetére
Ha nincs a gépben dedikált kártya ami esetleg "letiltaná" az integráltat, és az UEFI ide vonatkozó részében nem lehet beállítani sem, esetleg nézd meg a processzor foglalatot, hogy van-e elgörbült érintkező!
Ha van rá lehetőség, próbáld ki másik lapban a procit, illetve másik, biztosan működő procival a lapodat.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Doky586 #75760 üzenetére
Szia!
Az én lapom idősebb (Asus B150-PRO), de volt egy kis időm így kipróbáltam mindkét fájlrendszerrel, és működik.
Most már legalább tudom, hogy ezzel a módszerrel pont úgy működik a telepítés, mintha DVD-ről indítanám, így nem kell figyelni az MBR/GPT beállításra a telepítő média készítésénél, csak az UEFI-t kell megfelelően konfigurálni.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Tutti-amigo #75753 üzenetére
Olyan mintha a Pause/Break billentyűvel megállítanád a folyamatot.
Lehet, hogy marhaság, de nincs véletlenül beragadva az említett billentyű?
Mondjuk, abban nem vagyok biztos, hogy egyáltalán eddig el kellene-e jutni a postnak ha így volna.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz MostaPista #75695 üzenetére
Bocsi, az USB elkerülte a figyelmemet.
USB apa --> DIN anya adapter létezik, de az ellenkező ami neked kellene, olyat még nem láttam.A DIN-->PS2+PS2-->USB adapter meg lutri, hogy egyáltalán működőképes volna-e.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz MostaPista #75689 üzenetére
Szia!
Létezik DIN-PS2 adapter, csak boltban már ritka mint a fehér holló.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Girmin93 #75470 üzenetére
Szia!
Végső esetben én bevetem az Iobit driver booster-tNem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Brekkk #75466 üzenetére
Szia!
Ő a te embered!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Kiralybali #75435 üzenetére
"A fentiek azért érdekesek, hogy majd a telepítéshez, BIOS beállításokhoz kell-e egy PCI-E-es VGA kártya?"
Nem csak az említett esetekben, hanem úgy általában is kell egy dedikált VGA, vagy egy olyan processzor amibe integrálva van, feltéve hogy használni akarsz monitort is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz #33802016 #75364 üzenetére
Össze lehet kötni, többek között erre van kitalálva.
Az alaplapi ventilátor csatlakozók legalább 1A-al terhelhetők, ez a 2db 7centis ventilátor meg se kottyan neki.Kapcsolható molex alkalmatosságot nem láttam még, de egy kis elektronikai készséggel akár magadnak is megoldhatod.
-
abdulka1
őstag
válasz #33802016 #75362 üzenetére
Szia!
Szerintem ez a kábel megoldja a gondodat.
Arra azért számíts, hogy a visszajelzés hiánya miatt nem tudod szabályozni, de molexről egyébként se lehetne.Sajnos nem ismerjük a ventilátorok induló feszültségét, de egy ilyen adapterrel le lehetne csökkenteni a 12V-ot, kb 7V-ra, és ezzel a fordulatszám és a zaj is csökkenne.
(nem egy nagy tétel, talán megérné a befektetés)A fenti kábel létezik 5V-os kialakításban is, de azzal már, nem biztos hogy elindulna a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Ahogy nézem a képeket a Boot sorrendnél nem is látszik az SSD.
Ellenőrizd az SSD bekötését (SATA és betáp csatlakozó), illetve állítsd be a boot sorrendet.Mivel nem ismerjük a telepítés módját, meg kell nézned a jelenlegi beállítást, és át kell állítanod.
Az "Advanced mode(F7)"-ban a BOOT menüben van lehetőség váltani az UEFI és a Legacy mód közül.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Szia!
Az UEFI beállítások megegyeznek azzal alappal ami alatt telepítve lett a rendszer? Gondolok itt a UEFI/Legacy mód beállításaira.#75341 mmdms :
Sajnos nem ismerem azt a lapot. Az enyém egy korábbi modell, annak a könyvében jelezve van az AC97 is. Esetleg vedd fel a kapcsolatot a hazai supporttal, ők biztos tudnak információt adni.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Rénszarvas24 #75164 üzenetére
Szia!
Ez jó lehet neked!
Esetleg kérdezz rá a kollégára a kompatibilitással kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz retekbacsi #75126 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Zoolee19 #74990 üzenetére
Igen, többek között az is jó, de sajnos pont a kérdező nem reagál, így nehéz kideríteni, hogy merre hány méter.
#74994 Hegyirabló Szia! Azt a kimenetet csak az integrált VGA használja.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz LGG555 #74986 üzenetére
Olvasd el még egyszer!
"se win 7 se más nem butol", szóval akkor jelenleg a 10 sem, de azzal korábban működött. Ezek alapján most egy másik eszközről, vagy új készítésű telepítővel próbálkozik a kolléga.És szerinted miért nem ismeri fel?
Kis érdekesség a szóban forgó lap gyártói oldaláról.
Ettől régebbi lapon is gond nélkül működik az USB boot, ha összhangban van a BIOS beállítás a telepítő médiával.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz abdulka1 #74878 üzenetére
Közben kiderült, hogy a win7 által feltelepített driver okozza a hibát.
Ennek eltávolítása után ha a gép újraindul, automatikusa ismét feltelepül a rossz meghajtó program.
Meg lehet oldani, hogy a win ne telepítsen automatikusan?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-M68M-S2P Alaplap, Athlon II X2 250 procival, 4Gb DDR2 memóriával.
Az integrált VGA portról használva, néhány másodpercenként bevillannak színes sávok a monitoron, illetve ezzel egyidejűleg az egérkurzor mozgása is megtorpan. (PCIe videokártyával tökéletesen működik)
Az alaplapi chip nem meleg, ettől függetlenül újra pasztáztam.
A csatlakozó aljzat érintkezőinél, nem látok sem égést, sem forrasztási problémát.Mi okozhatja még ezt a jelenséget?
-
abdulka1
őstag
válasz Gabesz87 #74103 üzenetére
"BIOS-ban ezt át lehet állítani PWM-re?"
Ha a kézikönyv nem ad róla infót, akkor ellenőrizni kell az UEFI-ben.
" az Arctic-nak van egy molex ága is"
Nincs molex ága! Va negy másodlagos PST csatlakozója amivel sorba lehet fűzni több ventilátort. Amennyit az alaplapi port enged. (Általában 1A terhelésig.)
"Molex-en is működik amúgy a PWM?"
Nem!
"házhűtő ventinél számít egyáltalán, hogy PWM-es, vagy sem?"
Lényegében nem számít mert a DC (3pines) ventilátorok is szabályozhatók, csak arra kell figyelni, hogy a lapodnak megfelelő ventilátort vegyél.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz SwissAirplan #74075 üzenetére
A lap könyvében ez szerepel.
Az érintkezőket amit össze kell zárni néhány másodpercre, azokat itt találod.
-
abdulka1
őstag
válasz SwissAirplan #74061 üzenetére
Szia!
Nem írtad az előzményeket, hogy csak a lap magában, vagy esetleg komplett konfigként került-e hozzád, minden esetre egy BIOS resetet megpróbálhatnál!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Süni 1985 F #74021 üzenetére
A processzor foglalat érintkezőit, nem nézted véletlenül?
-
abdulka1
őstag
válasz RudiLicenc #74007 üzenetére
Szia!
A rossz illeszkedést okozhatja az is, ha nem megfelelő méretű alaplapi távtartót adnak a házhoz.
Anno a Spire Swordfin-ba, csak úgy tudtam belerakni a VGA-t, hogy a kártya hátlapi lemezét meghajlítottam, mert a gyári állapotában a csavar meghúzása miatt a kártya csatlakozójának a vége kiemelkedett a foglalatból. Végül ócska házakból sikerült összekukázni a megfelelő méretű távtartókat, és megszűnt a hiba.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Puffin #74003 üzenetére
Szia!
Az SSD-n milyen módon van telepítve a rendszer? (Legacy vagy UEFI?)
Ha ez nem egyezik a jelenlegi UEFI beállítással akkor az okozhatja a problémát.
Vagy a beállításokat módosítod, vagy telepítesz egy friss rendszert.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz steewcv65 #73949 üzenetére
Ha olyan processzort akarsz belerakni aminek kell ez a BIOS akkor úgyis mindegy, nem?
Ha meg nem akarsz olyat belerakni, akkor minek akarsz frissíteni?
Ami nem rossz, azt nem kell javítani!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Cingáriusz #73777 üzenetére
Szia!
És mi az a másik proci?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
abdulka1
őstag
válasz Nestor16 #73312 üzenetére
A vásárlói visszajelzések között van egy kép ami alapján szerintem az a megoldás, hogy a plusz kábelből kihúzod a tüskesort.
Az csak egy toldó közdarab.
Valószínűleg, csak azért dugták a kábel végébe, hogy ne vesszen el.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Frozen #73309 üzenetére
Szia!
Jó lenne egy két fénykép, hogy mit és hova akarsz dugni, mert látatlanban elég nehézkes bármiféle tanácsot adni.#73308 Nestor16:
Legalább egy linket mellékelhetnél, hogy lehessen tudni mit vettél, és az oldal információiból ki lehessen deríteni, hogy milyen tartozékokat adnak hozzá.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz ImACeltic #73302 üzenetére
Szia!
A bolti adattáblán szerepel, hogy "Csatolófelület: SATAIII".
Olyat nem fognak oda írni, hogy SSD port, mert mást is lehet oda csatlakoztatni. (HDD, ODD)Kicsit zavaró volt az eredeti posztod szövege is, mer létezik olyan hogy külső SSD. Azok USB porton csatlakoznak a géphez.
-
abdulka1
őstag
válasz zsoltika3510 #73272 üzenetére
Ennyi infó alapján a legnagyobb jóindulattal sem tud segíteni senki.
-
abdulka1
őstag
válasz fede94 #73149 üzenetére
De úgy érzem még mindig elbeszélünk egymás mellett.
A fordulatszám vezérléshez ezek a csatlakozók vannak.
3 pin DC vezérléshez.Ha nem a megfelelő módot állítod be, nem tudod megfelelően beállítani a fordulatszámot, zajos lehet a ventilátor vagy max fordulaton pörög esetleg leáll, vagy akár károsodhat is.
A csillámpónihoz van
3 pines ARGBEzek egymással sem, illetve a fenti az áramellátást biztosító csatlakozókkal sem összekeverendők!
-
abdulka1
őstag
válasz fede94 #73132 üzenetére
A ventilátor végén milyen csatlakozó van? (nem az rgb-re gondolok)
Ha 3 pines akkor a vezérlést állítsd DC-re, 4 pines esetén viszont PWM-re.
A mód beállítása után, ha van lehetőség, optimizálni/kalibrálni kell a ventilátorokat az UEFI-ben.
Ezután a Fan expert "fan tuning" lehetőségét is futtatni kell, majd kézzel beállíthatod a neked tetsző hűtési profilt a hőmérséklet-fordulatszám függvényében.
Az a 4-es elosztó, véletlenül nem a csillámpóni vezérlője? Sajnos ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni mert érdeklődés hiányában, sosem foglalkoztam vele.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz fede94 #73130 üzenetére
Be kell állítani a ventilátoroknak megfelelő vezérlési módot az UEFI-ben!
Amíg ezt nem csinálod meg, nem fog működni a program.
Nem írtad, hogy milyen ventilátorkart használsz, de a 3 pines aljzat az fix 12V-ot ad, az nem vezérelhető csatlakozó.
A másik kettő hibrid aljzat. Azokra köthetsz 3 és 4 pines ventit is a megfelelő vezérlés beállításával
Ha elosztót használsz ,akkor azonos ventilátorokat köss rá, ne legyen vegyesen 3, és 4 pines.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz fede94 #73111 üzenetére
AISuite II ez van a lapod támogatási oldalán is.
AISuite III ez az újabb lapokhoz van, de megpróbálhatod.
Érdekes lehet az a ház, mert az elmúlt 20 évben sok gépet összeraktam, de soha nem ütköztem ilyen problémába a csatlakozókkal.
A gyári (brand) konfigoknak van egyedi kialakítású csatlakozója, de ha jól értem, itt nem erről van szó.
Tudnál feltölteni egy képet amin olvasható a csatlakozókon levő felirat?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz fede94 #73097 üzenetére
Mielőtt bármit szétszednél.
A lapod manualja szerint a HDD led tüskéi egymás mellett vannak, csak IDE_LED néven van jelölve.Ellenben a felette levő PLED csatlakozó tüskéi között van egy üres hely, de az oda való vezeték végén, 2 külön csatlakozónak kell lenni, kivéve, ha valami brand gépházad van. Akkor viszont a többi sem nagyon fog stimmelni
Figyelmesen nézd meg mit hova dugsz, mert nem fog működni semmi.#73104 fede94 : Asus AISuite programon belül a Fan Xpert. De a megfelelő működéshez az UEFI/BIOS-on belül be kell állítani a ventilátornak megfelelő vezérlés típusát, illetve ha van rá lehetőség el kell végezni az optimizálásukat is, ugyan ott.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz szika87 #72973 üzenetére
Szia!
Ráírva esetleg a csomagolásán lehet, de legegyszerűbb, ha megnézed a kábel végén a két csatlakozót.
Ha azonos sorrendben vannak a színek akkor egyenes bekötés (gép-modem közé), de ha eltér a színsorrend akkor kereszt/crosslink bekötés. (gép-gép közé)Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz KillerKollar #72921 üzenetére
Szia!
Ezen a linken megtalálod az AMI BIOS hibakódok jelentését.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Szia!
Sem a lapod, sem az aláírásodban szereplő processzor nem tartalmaz integrált grafikus vezérlőt, így nincs ami jelet küldjön ki a monitor felé.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Zsoltszaba #72746 üzenetére
Szia!
Ami hibátlanul működik azt ne javítsd!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz bumper #72575 üzenetére
Nem jó!
Az a lap már a 8-9. generációs LGA 1151-es procikat sem kezeli, ráadásul az említett procinak még a foglalata is más.(LGA 1200)
Aki ajánlotta a lapodhoz, ahhoz ne menj többet tanácsér.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz wandor0930 #72447 üzenetére
Tárgytalan, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz fecke78 #72118 üzenetére
Szia!
Félre ne érts, nem kritizálni akarlak, de nem lenne jobb egy hozzáértővel összerakatni a gépet? User error esetén nagy lehet a szomorúság ha elszáll néhány alkatrész. Ha egy hűtő bekötése problémás, mi lesz a többivel?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz mefistofeles #71882 üzenetére
Szia!
Ha Linux alatt volt, akkor Win alatt is van, mert a BIOS/UEFI függetlenül működik az operációs rendszertől.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz jokeph #71768 üzenetére
Építettem néhány hónapja egy költséghatékony R3 1200 / RX550 / 8GB (2x4) 2400MHz konfigot.
A cél a WOT és a Fortnite futtatása volt elfogadható grafikával.
A tulaj tökéletesen meg van elégedve a teljesítményével.
Szerintem, itt valami más probléma lesz nem a VGA.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest