- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze, az tisztasor. De azért egy esőt illene kibírnia, még ha hevesebb akkor is. Amúgy egy refurbed Xs, amit “wie neu” (azaz, olyan, mintha új lenne) állapotban vettem másfél éve. Reménykedtem benne, hogy ha már 3 év garanciát vállalnak rá, akkor normálisan fog működni annyi ideig. De tévedtem már nagyobbat is
-
válasz
hegedus001 #35 üzenetére
Te szerencsés vagy, én kevésbé. Ettől függetlenül részemről megb@szhatja az Apple, mert se jack csatlakozó, se normális vízállóság az esetemben. Erősen fontolom a droidra való visszamigrálást.
-
hegedus001
aktív tag
Nyílván nem viszi a vízbe az ember a telefont, ha nem muszáj, viszont nálam sosem volt panasz az apple vízállóságára. Kipróbáltam már medencében, mostam ki a portokat zuhany/csap alatt és semmi baja nem lett. Nagy túrákon is kapott már el az eső, de volt hogy nehezen szólt a felső hangszórója amiatt mert egy 50 km-es túrán 80%-os páratartalom volt, és mindenemből csöpögött a víz a 10. óra végére
1 nap száradás után tökéletesen helyre állt a hangszóró ebben az esetben is. Szóval nálam kaptak rendesen, de tökéletesen funkcionálnak azóta is. -
hegedus001
aktív tag
válasz
Stauffenberg #32 üzenetére
A jacket egy fojtogatással összehasonlítani remek, mármint az egyik szükséges amásik nem
A fejhallhgató vs. TWS - Nálam nem a stúdió fejhallgatót váltja kis egy TWS füles, hanem a madzagos füleseket, amiket napi szinten használtam anno, meg is döglöttek/törtek elég gyorsan. Ezzel szemben a TWS sokkal jobban bírja. Edzés közben sem zavaró
A rendes fejhallgatókat én sem váltanám ki egy semmirekellő TWS-el, nem ugyan az a kategória. Ellenben a TWS fejhallhatókkal, de szerintem azok sem hallnak meg 3-4 év után. Nameg, egy csomót tudsz vezetékesen is használni nem csak TWS üzemmódban.
-
válasz
Stauffenberg #32 üzenetére
+1 a vízállóságra amúgy. Az LG V40-em többször is vízbe esett, van hogy direkt víz alatt fotóztam vele, semmilyen beázás nem érte, szemben az iPhone-nal, aminek egy heves esőzés után beszart a face ID-je, és azóta sem működik, mert letiltotta magát. Ezért megérte elhagyni a jack portot, Apple
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hegedus001 #15 üzenetére
"Mire használják még a jacket a telefonokban?"
Ez egy érvelési hiba. Ha a gyártó elveszi a lehetőséget, akkor semmire nem használják, de ez olyan, mintha fojtogatnál egy embert és azt kérdezgetnéd, hogy miért nem vesz levegőt, TALÁN NEM IGÉNYLI?
Amúgy meg kismillió tök jó fejhallgató van a piacon, amik madzagosak. Persze szaporodnak a bluetooth verziók, de aztán ha megdöglik benne 3-4 év után az akku, akkor nem ritkán teljes GTK cseréltetni és csak elektronikai hulladék lesz belőle, miközben egy régivágású madzagos stúdió/Hi-Fi fejhallgató örök élet + 1 nap, néha cserélsz rajta párnát ha elfáradt, kontakt hibát is jellemzően lehet rajta javítani még akár házilag is ha értesz a forrasztáshoz, de egy hozzáértő szaki 5 ezerből munkadíjjal együtt megoldja.
Van egy bluetooth TWS earbudom sporthoz meg városban mászkáláshoz, de a nagy fejhallgatót csak adapterrel tudnám használni, ami sokkal sérülékenyebb (és a telefon saját USB-C portjára nézve veszélyes, amit egy vagyon javíttatni, szintén GTK kategória).
Nekem ebben az nem tetszik, hogy az utolsó két jack csatlakozós telefonom is vízálló volt már, senkit nem zavar ha ott van rajta, de ehelyett mindenképpen 3-4 év alatt elfáradó akkuval hajtott cuccokról hallgatunk zenét, mert nincs elég baja az elektronikai hulladékkal a világnak.
-
winhate
őstag
válasz
hegedus001 #28 üzenetére
Soha nem volt vizallo telom nincs ra szuksegem.
Az akksi csere regebben volt. Sajnos az ujabb teloimnal mar nem lehet. Gyors toltest ruhellem, nem sietek sehova, nem szeretnem szetqrni a cellakat.
Powerbank nekem szinten felesleges. -
hegedus001
aktív tag
Nem vagyok vájt fülű, nekem a spoty bőven elég
Főleg a teremben, amúgy meg csak podcasteket hallgatok.
Az online rádió még mindig játszik, az akksit minek akarod cserélgetni, ha a pl ott vannak a 613384324 KW -os gyorstöltésű telefonok?! (viccen kívül, baromi gyorsan feltöltesz már egy telefont) Egy powerbank már fillérekért kapható. Ha ez kell a vízállósághoz, akkor nálam nem is kérdés a dolog.
-
Squirrel
őstag
Micro sd hiánya az tényleg fájó pont. De megértem az akksi cserélhetőségét es jack hiányának problémáját is.
-
winhate
őstag
válasz
hegedus001 #11 üzenetére
Minosegi zenehallgatas az nem a bt nal kezdodik.
Zenet nem streamen kell hallgatni.
A radio igen is fontos volt.
Az akksi cserelhetosege szinten fajo pont.
Nagyon sokszor lemerult a telo akksi csere azt folytattam. -
szkaroly
senior tag
válasz
hegedus001 #20 üzenetére
Mert a fülbe helyezhető része sokkal nagyobb.
-
lolal
senior tag
Ez örvendetes hír, csak remélni tudom hogy a “köröttes” szolgáltatás nem a hozzájuk szokásos módon fog megnyilvánulni, mert az katasztrófális. Rejoyal van személyes tapasztalatom. Velük minden rendben.
-
BÉCSÉ
csendes tag
Igen, ezt meg tudom erősíteni. Meg a garancia fogalmát is elég szabadon értelmezik...Arról már nem is beszélve, hogy ha rendelsz valamit, simán eltelnek napok, hogy nem értesítenek ki időben arról, hogy megjött a terrmék. Az egyes üzleteiket már fel sem lehet hívni, mióta központi számon fut az összes.
-
Nekem az is rejtély, hogy ha már flagship egy telefon, akkor az audio képességek miért nem képviselik ezt a szintet. Nagyon sajnálom, hogy az LG nincs már a piacon, mert ők voltak az egyedüliek, akik tényleg adtak a hangzásra. Ok, a Zenfone meg az Xperiák is többek, mint a semmi, de ha jól tudom ők nem dedikált chipet használnak, hanem a qualcomm beépített megoldását. De legalább a csatlakozó megmaradt.
-
szkaroly
senior tag
válasz
hegedus001 #15 üzenetére
És ha nincs otthon vezetékes net (nincs wifi), a mobilnet meg 10-20 mbit/s akkor hogyan fogod felrakni a felhőbe majd leszedni a több giga adatot?
Egyesek azt hiszik mert nekik 1000 mbit-es netjük van otthon, akkor mindenkinek az van.
Tipp: nincs.
jack: miért vegyek BT-s fülest ha nekem a kábeles is jó. Értem én az előnyeit, de hadd maradjon már meg a választási lehetőség. Amúgy engem a kb. 1 óra múlva idegesíteni kezd a BT füles fülkagylóban elhelyezkedő része (nem a gumiharang).
-
hegedus001
aktív tag
Értem, alul művelt analfabéta vagyok. Mire használják még a jacket a telefonokban? Milyen funkciót adtak nekik a gyártók?
SD kártya.... Istenem
10 éve nem használok csak a fényképezőgépben. Mire nem elég 256 meg 512 GB? Főleg amikor ott a felhő tárhely is, amihez bárhonnan hozzá férhetek, és akkor még azt nem is említettem, hogy otthon is tárolhatom offline az adataimat.
Érvelhetsz a sebességgel, de a nagytöbbség a legalja kártyákat vette mindig is, mer'hát arra ugyan annyi minden fér rá!!!! aztán meg szépen elszálltak...A költségvetésed meg ott csúszik el, hogy centekről esteleg pár dollárról beszélsz, de csak 1 készülékben gondolkozol, pedig millió darabot adnak el, és sem az Apple sem a Samsung nem jótékonysági szervezek hogy sok-sok milliót eldobjon. Hidd el minden tökéletesen ki van számolva.
-
ujvendeg
tag
válasz
hegedus001 #11 üzenetére
Szakértelem, óh! Szaktársam nézzen már utána, mert kínos olvasni sorait: a Jack-csatlakozót csak nálunk hívják fülhallgató-csatlakozónak - sokkal több dologra lehet használni, csak kicsit érteni kellene a telefonhoz, ennyi az egész. De van a csatlakozóról irodalom a neten. Egyik felől verseny-hajigálás a videomérettel, az MP-számokkal, a másik oldalon egy 512 GB-os tárhelyű, amúgy is méregdrága telefon még drágább lesz - nem ellentmondás ez? S a megoldás? A jó minőségű, gyors, jóval olcsóbb TB-ban mért microSD - ez egy új, innovatív készülék költségvetésében nem tétel - de mégis "elfelejtik". És vita, vita: kell-e? Igen kell, mert a hiánya - közvetve - egy újabb trükk a gyártók részéről: drága felhasználó, vegyél újabb készüléket, nagyobb tárhellyel. Végre ébredeznek, és törvény lesz az otthon cserélhető akku - a leszokás erről ugyancsak a haszon érdekében történt.
-
ujvendeg
tag
Soleco szaktárs! Szóról szóra, (a na vajon miért?) agyonreklámozott Rejoy kínálata - nyugodtan állítható - igen-igen gyér, nyugati irányban ilyen vállalkozás fél nap alatt bezárhatna. S a minősítő szöveg is "egyen-szöveg": mond is valamit, nem is, és ami a legfőbb probléma: a nálunk új termékként árusított modellekből igenis lehet megbízható hirdetőtől jóval olcsóbban vásárolni. Egy használt mobilt árusító vállalkozásnak minimum tizenöt-tizenhét márka készülékeit kellene kínálnia -tessék a gsm-boltokat megnézni. Ha a jótállásra és az ellenőrzött termékre hivatkoznak, az édeskevés - amennyiben a magánkereskedelemben (a vevő részéről) némi hozzáértéssel megkapható az adott készülék eredeti dobozban, gyári tartozékaival, karcmentesen: én minden telefonomat ilyen állapotban adtam el, s nem az átverés volt a célom. Még az iPhone is veszít, az értékéből az új példány vásárlását követő öt percen belül - aki ennek dacára megveszi a nem éppen alacsony árairól híres Euronics telefonjait, őneki sok szerencsét.
-
hegedus001
aktív tag
Oké, de a rejoy ad hozzá akár több év garit is. mintha rendes boltból vennéd. A használt piacon nem viheted vissza az eladóhoz mert kinevet.
Én nem ódzkodok a használtpiactól, van aki szervizeli a telefonomat ha baj van, de ha kell a gari, akkor a rejoy nagyon is jó választás
-
hegedus001
aktív tag
Meg a gombokat az antennát, a kis fekete fehér kijelzőt hogy akksit spóroljunk, meg gondolom a 2-3 G-t is mi?
Ugyan már, 2023 van, itthon minden oda vissza bluetoothal működik. Tök jó fülesek is vannak minimál pénzért. Rádiót meg hallgatsz online. mire kell még az a nyomorult Jack?
-
Remek kezdeményezés , ellenben nagy kar , hogy nincs feltüntetve (de lehet csak én siklottam el felette ), hogy milyen állapotban van az adott kiszemelt készülék .
-
winhate
őstag
" Ezt egyébként a törvényhozás is felismerte, ezért készül az a szabályozás, amely kötelezné a gyártókat arra, hogy olyan eszközöket dobjanak piacra, amelyeknél a felhasználók otthon is tudnak akkumulátort cserélni."
Na vegre!
Minden telomhoz volt pot akksi mindig.
Az utobbi 12 ev alatt e miatt kb 2 telot vettem.
Nagyon fontos lenne az akksi cserelhetosege!
Ja es kerem vissza a jack csatlakozot is 😉 -
Soleco
tag
Rejoynál iPhone 14 Pro Max 435k-ért, közben Árukeresőn alja helyeken 430k-tól indul, illetve 3-4 éves telefonok árából meg bőven találni jobb alternatívát, de ha ennyiben megy, örömteli, hogy foglalkoznak vele. Számomra túlárazottnak tűnik a használt piac.
-
Szerencsére egy iPhone-nál (leginkább 12 és újabb szériások) könnyen ki lehet deríteni, hogy eredeti alkatrészeket kapott-e, az általános beállításoknál mutatja.
Plusz rémlik valami olyasmi is, hogy a nem hitelesített alkatrészekkel a készülék egyszerűen nem hajlandó együttműködni. -
janeszgol
félisten
Nálam az a baj, hogy megrögzött eredeti alkatrészes vagyok. Pláne iPhone-nál kirívó, de már Androidnál is. Ha már nem gyári alkatrésszel szerelt (pláne a kijelző), akkor nálam kuka kategória. Ezért vagyok óvatos használt iPhone (meg más telefon) vásárlásakor.
De a kezdeményezés példaértékű és én támogatom, akár csak a Rejoy esetében is. Kevesebb e-hulladék, elérhetőbb termékek a megfelelő réteg számára is.
-
BÉCSÉ
csendes tag
Tök jó, akkor már csak az eladóiakat kéne edukálni mind szakmai, mind kommunikációs téren.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Úgy tűnik, hogy konkurenciát kapott a Rejoy, ami végső soron mindenkinek jó, de főleg az iPhone-t kereső ügyfeleknek.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest