Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hi!King

őstag

válasz Gábor001 #42 üzenetére

Pontosan, nagyon jól látod.

Ahogy a keresők piacán sem, mikor az Altavista és a Yahoo uralkodott.

A telefon oprendszerek területén a jelenre kiépült két ökoszisztémát addig nem veszélyezteti semmilyen konkurencia, amíg valami egészen más ki nem szorítja a mai értelemben vett okostelefonokat. Ugyanez igaz a keresőkre is.

Egyébként ugyanez volt a desktop oprendszerekkel is, teljesen más volt mikor a DOS/Windows kiszorította a korábbiakat, mint ha desktopról ki akarná most szorítani valaki a Windowst. Az ökoszisztémák akkor még nem voltak készek, a user szám 2 nagyságrenddel kisebb volt, akkor még szabad volt a pálya, most már nem. De a mobil informatika, ahol a Microsoft nem tudott sikeres lenni, azért erősen gyengítette a Microsoft monopóliumát, mivel a mobil piac tartalomfogyasztásban erősen átfed a desktoppal.

Vagy másik történet az Intel és az AMD története, az X86 piacra is esélytelen volt egy idő után a további konkurencia belépése, nem 1985--ben, de pl. a VIA próbálkozása a 2000-es években már harmatgyenge és esélytelen volt. Viszont a RISC platformok végül ugyanazon korszakváltás miatt végülis konkurenciát állítottak az Intelnek és az AMD-nek.

• Gargouille

őstag

Mint írtam én most nem a részletekben akartam elveszni, mert egyáltalán nem ez volt a lényege mondandómnak ez csak egy példa volt. Tudod, mint az állatorvosi ló, amin bemutatod a betegséget, de ehelyett meg a ló nevén filozofálunk. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

• net84

őstag

Igen, úgy nézett ki a váltás, hogy egy új mobilban teljesen újrakezdted :DDD . Amikor már nem csak a SIM-en tudtál telefonkönyvet tárolni, akkor max. kábeles módszerrel tudtad átgyömöszölni a névjegyzéket PC-re, majd onnan az új mobilra kis fazonírozás után. Aztán jött az infra, a BT. Az azért más világ volt. Néha még most is visszasírom a Mio A701-et (amikor mindenki arra törekedett, hogy minél kisebb mobilja legyen, ez meg egy kisméretű tégla súlyával és egy fél tégla méretével vetekedett :D ). Innen felüdülés volt az első Androidos telefont zsebre tenni, de a ceruza nélküli használatot és a kézírás lehetőségének hiányát nehezen szoktam meg.

Azért annyiban most is van "fennakadás", hogy 100%-ban még akkor sem kompatibilis a váltás, ha "ökoszisztémán" és gyártón belül maradsz.

Read only...

Új hozzászólás Aktív témák