- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
arnyekxxx #193 üzenetére
"de aki nagyon keveset van otthon azt is egyedül teszi az nem mosogat el napi 260 liter vizet szóval az eredeti komment így is marad teljesen irreális."
Igazából teljesen mindegy, hogy te mit tartasz irreálisnak, mert olyasmiről nyilatkozol nagy magabiztossággal, amiről ténylegesen semmit sem tudsz, maximum feltételezéseid lehetnek.
-
-
bteebi
veterán
válasz
arnyekxxx #126 üzenetére
És #128 is:
Szerintem meg mindkettőre nagy szükség van, vagyis lehet. A lakók számának, (életvitelének) és a lakótér méretének függvényében mindkettő lehet nagyon, vagy kevésbé fontos (egy emberre pl. mind a kettő felesleges), de ha elég sokan laktok pláne szűkebb helyen, akkor mindkét gép már-már "muszáj". És mindkettő sok időt, és pláne macerát megspórol.
Mi 2 éve ősszel meg télen volt, hogy 3 ruhaszárítót is kerülgettünk egy kis lakásban. Aztán meguntuk, és vettünk egy jobb AEG szárítógépet. Eddig érdemben nem volt vele semmi gond. Most már pár dolgot óvatosságból nem teszünk bele (kényesebb anyagok, meg a ragasztott matricájú cuccok, tehát sok gyerekruha), de a legtöbb ruha belemehet. Az igazi fícsöre számomra amúgy nem is az, hogy megszárad a ruha kb. 3 óra alatt (bár tök jó, hogy nincs kipakolva 3 szárító 3 helyen, amiken ellenőrizgetni kell, hogy mi az, ami már száraz és levehető, hogy végre lehessen megint mosni, mert lesz hová teregetni), hanem az, hogy kellemesen puha MINDEN ruha, míg korábban minden tök kemény volt. Persze az is nagyon jó, hogy az a szárításonkénti jó 2-3 liter víz nem a lakás levegőjébe megy bele, akár már-már dohosságot előidézve, hanem a szárítógép vízgyűjtő tartályába.
A mosogatógép ötünkre pedig rengeteg időt spórol meg. Sőt vizet is, és valószínűleg energiát is - a mosogatógépben se magától lesz meleg a víz, de a kézi mosogatáskor elhasznált sokkal több víz se a levegőből vonja ki a hőt.
#136: "mondjuk egy lapos tányért valóban könnyen elmosol kézzel, még tán szebben is, legyen így"
Egy jó mosogatógéptől nem mosogatsz el szebben kézzel se. Mert tökéletesen fog mosogatni. Gyakorlatilag bármit. Nyilván nem baj, ha nem rossz tablettát raksz bele, de pl. nálunk az öblítő meg a só is a leggagyibb DM-es (bár azok is gyakorlatilag ugyanazok, mint a márkásak), a tabletta viszont viszonylag jobb fajta (talán Jar Platinum, vagy valami hasonló).
-
Gargouille
őstag
válasz
arnyekxxx #148 üzenetére
Oké, értem, hogy neked személyesen nincs rá szükséged, de másnak még lehet ettől sokkal jobb megoldás, mint kézzel mosogatni. Nem tudom van-e gyerek, de mondjuk a sok cumisüveg, kulacs, kajásdoboz és társai, amik naponta keletkeznek... a lényeg, hogy attól mert neked más a személyes preferenciád, még nem kell általánosítani.
-
Gargouille
őstag
válasz
arnyekxxx #138 üzenetére
"egy gyerekfogkefével meglepő helyekről is le lehet szedni a dzsuvát"
Nyilván. De azért elég életszerűtlen, hogy majd kis fogkefével nekiállsz piszmogni egy napi mosatlannak. Mielőtt lett mosogatógépünk én mosogattam kézzel, míg a gyerekek 8 évesek nem lettek. Napi kb. 1 - 1.5 órám ment rá. Nem az a kérdés, hogy meg lehet-e kézzel is csinálni, nyilván meg lehet, az óceánt is át lehet evezni, de mégsem úgy fogsz menni nyaralni.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #141 üzenetére
Nagyon kevés olyan edényt használunk amit nem lehet mosogatógépbe rakni.
A mosogatógép nálunk minden nap megy, van amikor többször is. Pár hete voltak itt a szomszédok grillezni, azon a napon 3x ment az XXLes gép, amibe tényleg rengeteg dolog befér, ha azt kézzel kellett volna elmosogatni, akkor valaki fél napig csak ezért állt volna a konyhában.
A szárítógép meg max. egy héten egyszer megy, ritkán megy többször.
Teljesen más szintű a két gép kihasználtsága.
-
válasz
arnyekxxx #87 üzenetére
Ajvéééé, megérkezett személyedbe a sokadik fotelharcos aki vérprofi a témába
Telefonon megrendeltük a tető azbesztmentesítését.
Kijött egy brigád, a ház köré húztak egy légmentes felfújható sátrat, többszörös zsiliprendszerrel.
Felvették a scifis űrruhákat, szkafandereket, majd a lehető legkisebb fiziki sérülés mellett lebontották a palát a tetőről.
Minden darabot külön bebugyoláltak egy folpack szerű műanyag fóliába, ezeket légmentesen zárható nagyszilárdságú műanyag tárolókba pakolták.
Miután minden kész volt, 5x szűrőrendszerrel ellátott légelszívókkal kitakarították a területet.
Lebontották a sátrat, elpakolták és közölték hogy az azbesztpala szakszerű, certifikált megsemmisítése, minden lépés 25 évre ledokumentálva,
Ez nekem áfás számlával 13.865.552 forintba került.Jaaaa.. VÁRJÁL...!! Lehet nem így történt?
Nem, tényleg nem így volt.
Hanem úgy hogy kijött a tetőfedő brigád, letúrta a palát, összetalicskázták egy kupacba.
Majd én mint jó kisfiú, elkezdtem telefonálgatni mert tisztába vagyok vele hogy nem környezetbarát.
kb. 3-4 órai webes keresés, telefonálgatás után, ebbe benne volt 10-15 recycling cég, 10 szemétlerakó, 10 magát a weben fennen hirdető veszélyes hulladék megsemmisítő.
Mindegyik NEMleges választ adott, lakosság nem nem, nem, NEM adhat le -vihet be hozzájuk semmit csak szerződött cégekkel állnak szóba. A szerződött cégek meg velem nem álltak szóba.Erősen elgondolkodtam hogy felhányom az utánfutómra és elviszem a legközelebbi erdőbe. Aztán győzött a józan ész.
Következett még 40 perc telefonálgatás és találtam egy olyan vállalkozót akinek állítólag szerződése van ilyenekre és majdnem 100rongyért végre megszabadított a palától.
Nem fogadnék nagyobb összegbe hogy nem suttyomba egy mezei hulladék lerakóba borította ki némi kenőpénzért de perpill. ez mellékes mert én azóta jól alszo, megtettem amit tudtam lepasszoltam a felelősséget. Illetve megvásároltam a tudatot hogy így ez korrekt.Mint leírtam, ugyanígy jártam a fennen hirdetett
"napelem az jó, az újrahasznosítható, hozza be, átvesszük ingyé, megköszönjük"
Lónak a tökét, horror összegért tehettem le egy kuyaközönséges szemétlerakóba. A többi szemét közé dobáltuk be, hol is van az újrahasznosítás...??Folytassam, soroljam, van még vagy 10 ilyen példám.
Vagy elhajtanak vagy inged-gatyád kifizeted.
Hol van a mantrázott zöld hozzáállás, a csapból is folyó duma hogy ezek jajj de qurva jók, megoldott a recycling, tárt karokkal várjuk a lakosságot hogy ne az az erdő szélére b@assza ki a szemetét?Próbáld meg ha nem hiszed.
Kapsz tőlem 10.000Ft letelefonálható percdíjat ha elkezdesz keresgélni, telefonálni hogy MO. területén jelenleg hová tudnál bevinni mint LAKOSSÁG lebontott azbesztpalát , napelemet, gépkocsi szélvédő üvegeket, kátrányos hullámlemezt (Onduline, Guttanit) stb. stb. stb.Várom válaszodat.
-
Gyurka6
őstag
válasz
arnyekxxx #89 üzenetére
Köszi a válaszod!
Túlságosan nem nyugodtam meg...
Gázzal fűtöttünk, sorház, két oldalt szomszéd, 10cm szigetelés elöl-hátul, tetőtér ferde részen nem túl vastag a szigetelés. Az ablakokra gondolok, mint lehetséges veszteség termelők.
Néhány konektoros "mérővel " majd körbe nézek. -
bteebi
veterán
válasz
arnyekxxx #85 üzenetére
"A Miele 2 év garit ad pedig ugye a Miele az A Minőségi Háztartási Gép."
Sőt, az ipari mosogatógépeire 1 (egy) év garanciát ad, pedig azok kicsit drágábbak, mint a háztartásiak. Szívunk is vele sokat. Alig volt használva, akkor is kímélve, de kb. 13 hónap után, vagyis épp a garanciaideje után ment tönkre. Azóta már többször is szervizelték 100+ ezerért, és most épp megint szar.
Engem nem igazán győzött meg. (Mondjuk a legtöbb laborban Mielét használnak, és eddig még amúgy nem nagyon hallottam rá panaszt.)
-
mjani1172
addikt
válasz
arnyekxxx #95 üzenetére
melyik szolgáltatóval kell megbeszélned, hogy nem csatlakozol a hálózatához?
Szerintem azzal aki itthon szolgáltat. Most írhatnám EON de úgyis belekötnél.nálad démász van stb.........
https://www.naplopo.hu/rendszerek/napelemes-rendszerek/halozatra-kapcsolt-hibrid-uzemu-szigetuzemre-is-alkalmas-napelemes-rendszerek
Egyébként már kétszer ? leírtam. De mindegy is, hiszen folyamatosan ugyanazt leírom, aztán megint és megint. -
-
azbest
félisten
válasz
arnyekxxx #85 üzenetére
Az ársávhoz kötött minimum jótállás segít valamennyit. Bár nem feltétlen javításban, hanem cserében gondolkodnak.
Az a támogatás, hogy legyen pótalkatrész készletezve, legyenek szoftveres frissítések, sebezhetőségekre, kompatibilitásra, azok a legolcsóbb eldobható doloknál nem férnek bele. Telefonok, routerek és hasonlók esetén látszik ez nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Formula-1
- Steam Deck
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest