- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
A környezetvédelem jegyében más a forrasztóón összetétele... az meg így sz@rabb, de nincs benne ólom, mindenki boldog. A rázkódástól ezek a mikrorepedések felderíthetetlenek, ahogy pl. mosógépnél vagy más gépnél sem fog a szerelő javítani, a panelt cserélik.
Mi is autóipari al-al-al-al beszállítók vagyunk. 4 éve beharangozott project a mintázásokkal, stb. idén kellett volna felpörögjön, de elhalasztották a jövő év elejére. Szal. jól írták fent, mire tényleges sorozatgyártásba kerül valami, az jó esetben 5-6 év. Coviddal, válsággal együtt meg 6-9 év... Módosítani nem nagyon lehet, mert annak az egész beszállítói láncon végig kell mennie, új tesztek, minták, esetleg a műanyagokhoz formák, ami nem ócó.
Megoldás lehetne az elektronikai bizbaszokra (részben) valami moduláris rendszer, szabványos csatikkal... de ez senkinek nem érdeke.
-
atis123
tag
Rázkódás biztos nem, ugye nincs mozgó alkatrész.
Forrasztás, érintkezés. Amotortérben járó motor mellett mindig van valamiféle vibráció.
Hő? Hát egy közönséges laptop chip 100 fokon megy, plusz az autóban van beépített vízhűtés és akár ventillátornak is van hely.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy majd a hűtőkört a chipre is kierjesztik?
Por és nedvesség
Azt a készülékházak oldják meg, és nem a chip.Az autógyártóknál sem teljesen hülyék dolgoznak azért...
-
atis123
tag
A Tesla teljesen a nulláról építette fel a fejlesztési, gyártási és értékesítési modellt. A meglévő gyártóknak meg át kell állni. A Teslának, nem volt alkatrészellátási gondja a korábbi modellekkel, mert nem voltak. A régi modellekhez a régi fejlesztési módszerek kellenek, arra meg senki nem rugáz be erőforrást, hogy másfélszer annyi ember dolgoztatnak, hogy tudjanak kétféle fejlesztesi folyamatot vinni. Ez tényleg nagy előny a Tesla oldalán.
-
Hivatalosan:
- hosszú idejű működésre kell őket hitelesíteni (15 év)
- szélsőséges hőmérsékleti tartományban (-50 és +70 fok közötti környezet)
- rezgést is jól kell bírniuk
Nem TELJESEN bullshit a dolog, nyilván kicsit túl van lihegve.
Emellett maguk a szoftverek is erősen korlátozók, pl. automotive használatra hitelesített fordítót kell használni, stb.
Nem tudom, most mi a helyzet, majd 10 évvel ezelőtt, mikor autóipari Tier 2 beszállítónak dolgoztam, akkor az ügyfél (francia autómárka) képviselője megjegyezte, hogy hát kb. úgy megy a szoftver, mintha egy 2 éves telefonon futna, én pedig megköszöntem a dicséretet, mert, mint mondtam, maga a hardver kb. 6 éves színvonalat képviselt teljesítményben (és még messze volt a megjelenés!). Később nagy leb.szást kaptam ezért a mondatért a Tier 1 képviselőjétől, meg utána még a főnökömtől is, hogy rombolom az üzleti viszonyt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Micro Four Thirds
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest