- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Kleroo #52278 üzenetére
VW konszernen belul alkottak nehany autot amelyek elso osztalyuak hifizesre.
Nekem az elozo autom egy Seat Leon volt, annak az ajtaja gyarilag egy zart doboz.Idealis alap az epitkezeshez.
Ha jol tudom ebbol az idoszakbol a Golf IV, az Octavia, es a Passatok ajtaja is hasonlo felepitesu. -
akela91
addikt
válasz
Kleroo #52274 üzenetére
Igen, a 4 hangszóróval közepes hangerőig nem annyira szar a gyári, de sajnos abszolút nem kielégítő, ezért léptem. Egyébként meglepő, hogyha a faderrel csak a frontot szólaltatod, akkor az összes mély elvész. Úgyhoyg lett volna szívás ha csak a front szettet cserélem és a hátsóakat kikötöm mélyláda nélkül.
-
akela91
addikt
válasz
Kleroo #52262 üzenetére
Idő közben ha visszaolvasol PiciPetivel csináltatom meg. Lesz szigetelés ,nagy reflex láda, 2 erősítő. Kihozzuk amit lehet ebből a focusból.
Jah közben rendeltem egy másik fejegységet a jvc kdx-220 helyett Peti ajánlására (KENWOOD KMM-122).
Mindennel együtt olyan 150k körül áll meg(fej + alpha 165 ön kívül használtan minden) ,és egy jó hosszú hétvége elé néz PiciPeti
-
footy
addikt
válasz
Kleroo #52153 üzenetére
Tudtommal RCA helyett van "hangszóró" csatis verzió is pont ilyen esetekre. Ez mennyire fos? Nagyon
Vagy kell egy high-low konverter(jó minőségű!!! 8e+) vagy pedig egy erősítő ami tudja a magas szintű jelbemenetet.Szerk: Most így visszaolvasva szerintem te is a magas szintű jelbemenetre gondolsz.
-
opeter70
senior tag
válasz
Kleroo #50402 üzenetére
Nézd, nem bontottam még le az ajtókárpitomat, hogy megnézzem, de szerintem nem.
Félretéve a viccet: Nem fog lefolyni, ha tisztességesen fel van ragasztva.
Mivel ezt kimondottan autós felhasználásra készítik, nem is szabad neki.
Bitumen bűz sincsen, azt garantálhatom (saját tapasztalat).Egyébként a Hanno PF830-at én is jobbnak tartom valamivel, de ha számít a kisebb súly és az ár, akkor mindenképpen ez ajánlható.
-
Czimby
addikt
válasz
Kleroo #50393 üzenetére
A Gladen szett ami váltotta az MX-t kicsit jobb is lett hiszen a magasa meghízott és 3Ohm-os lett minden, így fejről jobban hajtható.
Soudaband könyebb, azzal zárd le a szerelőnyílásokat és akkor a súly sem nő meg nagyon viszont a hang is jobb lesz. A maradékot meg átveszem, nekem a hátsó ajtókra kellene hasonló célból, csak szerelőnyílásokat lezárni.
-
s4tch
veterán
Hátsó ajtóba nem muszáj beépíteni, csak bonyolítod vele a helyzetet, és agyonvágod a jó fázis lehetőségét. Ha fejleszteni akarsz, inkább abba az irányba tapogatózz, amit orbano is ír: szigetelés, mélysugárzó. Egy korrekt kis aktív szubbal is jobban járnál, mint egy hátulra beépített mélyközéppel...
-
orbano
félisten
semmit nem fog csinálni a basszusaiddal. a basszussal egy jó erősítő, egy jó szigetelés és panelozás tesz csodát, no meg egy mélyláda
de most tényleg mit akarsz ettől? levágod a tetejét 120hz-nél, és hallgatod, ahogy erőlködik kicsit 120 és 50hz között erősen meredeken zuhanva, tönkretéve mindenfle tiszta hangzást, amit az első szettet remélhetőleg produkálni tud?
-
BBéci
legenda
-
orbano
félisten
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Ha a húszezres szettek minden téren kielégítőek lennének, senki nem venné a drágábbakat.
24 éve foglalkozom autóhifivel, már a legelején tisztában voltam a hangminőség és az ár összefüggéseivel. Persze nekem sem sikerült elkerülni a zsákutcákat, mert nem voltak netes fórumok. -
orbano
félisten
Mennyiért vetted a fejet?
Ha egyedül vagy és le tudod kapcsolni a hátsókat, akkor végülis miért ne? De az első szett is tisztességesen fog szerintem hátul szólni, szerintem próbáld meg, hogy valóban szülséges e.erősítővel is hallgathatod ugyanakkora hangerőn a zenét, mint erősítő nélkül, csak a minőség lesz dimenziókkal jobb. szigetelni pedig csak az ajtókat kell, az azért nem nagy pénz. persze az RCA és a hangfalkábel is szép summa, de azért az sem a világvége, ha okosan vásárolsz, és az anyós alá rakod az erősítőt.
nekem pl enny iaz anyagigény az erősítő bekötéséhez. most erre még számolj fel 2-3 ezer forintot az első szett kábelezésére, nekem az már megvan.
tápkábel 20qmm max. 6m 6.000.-
rca kábel Neotech szerelve max 5m 8db dugó 3.400.-
hangszóró kábel 5m 2.000.- (ez a subé)
szerelési anyagok (biztiház ,védelmek,saruk stb.) 3.000.- -
Octi
aktív tag
Szerintem az egyik 16-os szettet, és a pár 20-ast felejtsd el. Ezek árából inkább vegyél egy normális ládát.
Szerintem a mekdiót hanyagold. Hasonló áron van jobb is.
Előre rakjál egy normálisabb Kicx szettet, ládának egy DLD 500+ -t, erölködőnek egy Solid Audio MS40 vagy Kicx KAP45-öt. Hidd el, vigyorogni fogsz ha meghallodAz ajtó problémádra pedig egy kiemelő keret a megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest