- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #12402 üzenetére
Feri... volna egy kérdésem hozzád... Mivel nem itt a topikban pörögtem így volt idő kiszerelni a magasakat. Egyelőre csak fityegnek a kábelen... szembe fordítottam magammal, az eredmény rengeteg részlet ellenben túl asok a magas. Kb -10dB-re kellett tenni a fejen, hogy úgy nagyjából együtt szóljon a mélyközéppel. Ez nálad is így volt? Nyilván ha meglesz a jó beállítás akkor majd az erősítőn fogom lejjebb venni a gaint. Csak picit soknak tűnik a kettő között a különbség. A csattogás nem múlt el teljesen de javult a helyzet.
-
Joe fiú
senior tag
válasz
k-feri65 #12279 üzenetére
Köszi,most megnyugtattál, hogy nem csináltam rossz cserét. Közben találtam én is leírást róla,megtaláltam már a remote szál helyét.
Gondolom azért a fejegységről hajtáshoz képest még így is tapasztalok előrelépést?Az a baj,hogy mikor fejegységet vásároltam tavaly nem gondoltam volna,hogy valaha szükségem lesz három pár rca kimenetre,csak aztán folyamatosan derülnek ki dolgok és mindig becsábulok valaminek.
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #12250 üzenetére
Fizika nélkül,még a tűz mellett ülnél és dinó csontokkal dobálóznál
Na ja. a gyártók pedig hasraütésre terveznek.Ami nem jó(hallgatózást követően) kuka
Ha valamelyest jó, akkor maradhat.Na, ezek igen drága proejktek volnának
Való igaz,hogy egyes installok más-más hangképet mutatnak különböző autókban,de hiszed vagy sem ez is a fizika részét képezi -
cicmanyek
aktív tag
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #12080 üzenetére
A kijelzőt ki lehet kapcsolni... amúgy köztudott, hogy az a kijelző ilyen tekintetben egy rakás fos (sípolás). De ha már beállítottad kikapcsolod és nincs vele gond. Ami nálam van példány annak is halovány egyébként a kijelzője... de ennek is csak addig van jelentősége míg be nem állítottad a rendszert. Amennyit mostanában kérnek értük (20-30k) annyiért best buy szerintem.
-
-
simii16
aktív tag
válasz
k-feri65 #11930 üzenetére
Így visszaolvasva tényleg elég érdekesre sikerült. Ez tükrözi a témában való jártasságot is..
A lényeg annyi lenne, hogy nincsen hangváltó a szetthez. Az erősítőből a kábel közvetlenül megy a mélyközéphez. Az éles hangszóró pedig a mélyközépre csatlakozik.
Így érthetőbb valamennyire? -
MrPG8
aktív tag
válasz
k-feri65 #11741 üzenetére
Hmm, átgondolom, meg lemérem hogy van-e elég hely neki.
@orbano: Én is inkább afelé hajlok, hogy elég egy 2 csatornás. Milyen erősítőd van?
Azt esetleg nem tudjátok, hogy ha az eredeti kábelezést használom és veszek egy első szettet, akkor a hangváltót is ki kell cserélnem, vagy elég bekötnöm a 4 hangszórót és kész?
-
-
MrPG8
aktív tag
válasz
k-feri65 #11733 üzenetére
Sziasztok!
Ismét a segítségeteket szeretném kérni, az erősítő vásárlása miatt. Szeretnék egy 4 csatornás erősítőt. Elől lenne ( elvileg) egy 13-as uDimension EL comp 5 hátul pedig 2 Kicker CVT654 (ezek foglalják el a legkissebb helyet hátul és nekem nem kell egetrengető basszus).
A kérdésem: legyen 1 darab 4 csatornás erősítő? Ha igen milyen? Én JBL GTO75.4-et és CS60.4-et néztem. Az utóbbi 10e-el olcsóbb. Vagy pedig Fusion EN-AM60040, de ez csak ilyen backup.
Vagy pedig az első szettet hajtsam meg a fejegységről ( DXZ938R ), és csak hátulra vegyek egy 2 csatornás erősítőt?
Még egy kritérium lenne az erősítőre, hogy ne legyen hosszabb mint 40 centi, ha lehet.Előre is köszönöm!!!
-
cicmanyek
aktív tag
-
cicmanyek
aktív tag
válasz
k-feri65 #11710 üzenetére
Nekem nem volt morel magasom soha , csak mélyközepem a HCW és az az element magassal ment úgy , hogy a tavaji szezon után egy héttel lett teljesen jó , de akkor annyira , hogy a Laci csak annyit mondott , hogy jobban szól most a kocsid mint az enyém...a Zoli meg csak annyit mondott , hogy teljesen elvarázsolt...
Azt hiszem az életben nem kapok még két ekkora dícséretete azoktól , akik kőkeményen megmondják , hogy a kicsit szar az nem kicsit szar , hanem nagyon... -
cicmanyek
aktív tag
válasz
k-feri65 #11708 üzenetére
Közben feljöttem , sokkal okosabb nem lettem , azt a hangzást ami a Grandéba volt az element magasakkal , ebben a kocsiban soha nem fogom hozni...
legalábbis az elementtel nem.
Holnap berakom a Focal mélyközepeket , és ha jobbak mint az element mélyközepei , (márpedig jobbak , csak kérdés , hogy mit szól ehhez az ajtóhoz)akkor a magas is repül.
Illetve valahogy úgy érzem , hogy az element mélyközép rátelepszik a magasakra...vagy nem tudom... -
-
Az-X
őstag
válasz
k-feri65 #11599 üzenetére
Igazából valami olyasmin gondolkodtam, hogy ha hídba kötöm a jobb-bal csatorna mélyeit abból mi lesz? Miként jelenik meg nekem az a hang. Míg ha külön külön kötöm erősítőre őket akkor megszólalnak külön külön. Egyébként, nyilván a mély tartományban már kevésbé van jelentősége annak, hogy stereo legyen. Aztán lehet, hogy csak egy hibás gondolatmenet a részemről... Amúgy ha SQ-zok akkor inkább valahogy úgy szeretném belőni, hogy rendesen szóljon... még ha sok idő is megy el vele
-
-
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #11554 üzenetére
Mondtam én ilyet
Az középnek jó max. ahogy ti is írtátok
Azt,a rongyot én mondjuk simán kivágnám.Valami szélzaj csökkentő,hőszigetelő
mifene lehetLehet valami olyasmi tarthatja vissza a megbontástól,hogy mondjuk beázik a
mebrán ,kárpit stb.De, nem kell aggódnia, mert amit a kéder(lehúzó gumi) átenged,azt az alsó üveg stabilizálón kiképzett vízcsatorna kétfele(hosszirányban)szét dobja.Következéskép, a kárpit és környéke nem kap semmit az égi áldásból
Hacsak, nem a Dunában fürősztik
Szerk. A francba, tényleg cicmanyeknek is Bömöse van -
MrPG8
aktív tag
válasz
k-feri65 #11554 üzenetére
Hmm, értem. Köszönöm mindenkinek! Sajnálattal hallom a dolgot. Viszont most méricskéltem és lehet, hogy a hátsót ki tudom cserélni 6x9"-ra.
Amúgy milyen márkákat ajánlotok? Én Magnatot néztem hangszóróknak, mert azt ismerem és bízom bennük. Erősítőnek meg Fusiont. De elég noobie vagyok az autohifiben, szóval várom a tapasztalatokat/véleményeket.
@cicmanyek: Hát ezt sajnálattal hallom. Megnézem a képeket, köszi!
@Peti66: Nem csak az az anyag a gond, hanem hogy ott már fém van az egész körül. azt meg nem igazán vágnám meg.
-
codilandi
tag
válasz
k-feri65 #11512 üzenetére
Jó volna egy ilyen cd is Feri
valamelyik pénteken oldjuk meg, vagy csak teszteljünk egyet ha kinn leszel. A 42hz annyira nem izgat, amúgy milyen ugrásokban megy végig?
orbano: köszi a linket, azt a cd-t is írjuk ki vagy hallgassuk meg vmikor. Felőlem cserélhetünk is egy kis időre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Path of Exile (ARPG)
- PlayStation 1 / 2
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest