Keresés

Aktív témák

• HEBI

senior tag

válasz zeg #10 üzenetére

Ezt a bizonyos AMD-t 1700,1800+ érdemes, mert nem megy a stabilítás rovására, viszont a gép teljesítmény sokat javul.
    Szerintem a ''határidős'' feladatnál a sebesség is döntő...

• HEBI

senior tag

válasz zeg #8 üzenetére

Kedves okos emberke, egyszer majd ha látsz olyat nézz meg egy ACAD 200x -et egy komolyabb gépen (képzeld a CAD az lehet olyan gyors, hogy azt Te el sem tudod képzelni), egy CAD által támogatott (opengles) videokártya pl úgy megforgat neked egy összetett objektumot, ahogy az általad említett elégséges gép lerendereli. (_facetres 10-zel, anyagokkal együtt). De persze ez 2D-ben is megmutatkozik, ugyanis ahhoz kell teljesítmény, hogy egy több ezer vonalláncból álló rajzot, panolj, elforgass,stb. Ezt egy mai komolyabb gép teljesen folyamatosan képes elvégezni, nem fogod látni ahogy kirajzolja (mint az általad említett régi szép időkben), ezzel is sok időt lehet ám nyerni.

• rudi

nagyúr

válasz zeg #10 üzenetére

OFF
    Kedves zeg! Gartulálok a kellemes modorodhoz ;)

Lehet hogy Te nagyon sokat dolgoztál CADes cuccokkal, de a PCs hardver téren talán nem vagy olyan jól informált. Mindenből amit írtam igyekeztem a legjobb ár/érték arányút választani. Igaz hogy 2Dhez elég az 1GHzes proci de az 1200as Duron és az 1700+ os XP között 5000ft az eltérés. Ugyanezért írtam 80as vinyót a 40es helyett és 9100as Radeont a Rage128 helyett. És ezért írtam 17000es alaplapot 30000es helyett. Igaz lehetne 12000körül venni ECS-t de minek...?

És végül a húzás: a proci amit emlegettem a T-Bred-B magos AthlonXP amiből EGYFORMA az 1700+os és a 2200+os, ugyanarról a gyártósorról jönnek le és szinte csak a véletlen dönti el hogy olcsó 2200+os vagy még olcsóbb 1700+os lesz, ergo ha kell a többlet teljesítmény akkor 2 út van: megvenni a drágábbat vagy húzni az olcsóbbat. Ja és még valami, a modern alaplapoknál a húzás kb. egy restart idejébe kerül (MSInél menet közben) szóval ha atombiztonság kell akkor nem húzunk, ha meg speed akkor igen ;)
    ON

Aktív témák