- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
7-10 MB amúgy sem kicsi, az legalább 150-200 ezer elemet, vagy sok blokkot tartalmaz a modeltérben. Ha ezek mellé van még legalább 6-10 papírtér sok viewporttal megfűszerezve, akkor mindegy milyen gépet raksz alá, szaggat, lassul. Autocadnél csak a processzor órajele és a RAM mérete számít.
A kapott rajzokat takarítjátok, mielőtt dolgoznátok benne? Mi pl. saját rétegeket használunk, felrobbantjuk az összes blokkot és a végén purge-ölünk. Ennél azért bonyolultabb, de már írtunk rá LISP-et, így szinte teljesen automatizálva lett a tisztítási folyamat. A meglévő papírtereket is törölni szoktuk. A legbonyolultabb rajzok is maximum 5 MB-osat szoktak lenni végeredményben, de inkább 1-3 MB a jellemző.
Papírterekből mi is sokat használunk és régebben hasonló problémák voltak nálunk is.
A probléma az volt, hogy minden egyes megnyitott papírteret eltárolt a gép a memóriában és egy idő után elfogyott a 16 GB. A beállításokban, System fül, bal alul (Layout Regen Options) átállítottuk "Cache model tab and last layout"-ra (LAYOUTREGENCTL=1). Így csak az utolsó megnyitott papírteret tárolja, amire viszonylag gyorsan vissza lehet váltani, ha szükséges. Azóta gyorsabb a papírtér váltás és a memória sem fogy el. -
sabrinho
tag
Jogosnak nem jogos, mivel a vonalak külön jelölését semmilyen jogszabály nem írja elő számunkra és jelentős pluszmunka, amire ők nem kötelezhetnek. Egyikükkel beszéltem, ő arra hivatkozott, hogy ha a kivitelező eltépi, tudja kiét tépte el. Mondtam neki, mi saját magunknak egyeztetünk, úgyhogy tudni fogjuk...
Egyébként én egy darabig megcsináltam a debreceni szoftverrel, de olyan szinten zsúfolt lett tőle a rajz, hogy azóta nem csinálom.
A legszebb, hogy mi kizárólag földkábellel foglalkozunk, a kekeckedők jó része pedig légkábellel van jelen a területen... -
Tapló
csendes tag
Na találtam egy megoldást. A nyomtatási ablakban létre kell hozni egy oldalbeállítást, a tetején a hozzáadás gombbal (előzetesen beállítani a szükséges nyomtatást). Majd amikor a közzétételt csináljuk (kötegelt nyomtatást) akkor ki kell jelölni azokat a layoutokat, amiket módosítani szeretnénk, majd jobb egér gomb / oldalbeállítás megváltoztatás, végül a legördülő menüben kiválasztani az előbb létrehozott nyomtatási beálltást. És közzététel.
Ezzel tehát azt értük el, hogy számos papírtér esetén nem kell végigmenni az összesen, hogy a nyomtatási beállításokat elvégezzük. Remélem a gyakorlatban is jól fog működni.
Leírtam, hátha valakit érdekel.
-
tom956ster
aktív tag
Ugyan nem vagyok programozó, de alap felhasználói szinten erre nem tudok megoldást 18 év tapasztalattal... sajnálom.
Egy mód van, de az csak arra jó, ha pl.: pecsétet vagyis mosz kockát akarsz mindenhol módosítani: alapból blokkban rakd be a kockát attribútumokkal, de abból csak annyit ami minden lapon alapból változhat (lépték, rajz száma, stb.) konstans dolgokat pedig csak simán szövegként. Így egy blokk szerkesztéssel mind a 60 lapon tudod a konstans adatokat módosítani egy mozzanattal. -
-ZeeZee-
senior tag
-
lumpy92
aktív tag
-
lumpy92
aktív tag
Szia!
Most lett ár időm, utána néztem, ahogy igértem!
Találtam egy LISP forrást a neten (nem a saját szellemi termékem sajnos), nálam működik.
Mivel fájlt ide nem tudok feltölteni, bemásolom az AutoLISP kódot:(defun c:PPATH ()
(setenv "PlotToFilePath" (getvar "DWGPREFIX"))
(princ "\n Plot path now matches Drawing path. ")
(princ)
)Ezt egy az egyben bemásolod egy jegyzettömbbe, majd elmented pl. PPATH néven. Total Commanderben a fájl kiterjesztését .txt-ről átírod .lsp-re. AutoCADben beírod, hogy _APPLOAD, majd betallózod ezt a fájlt (ha beválik az indítópulthoz is hozzáadhatod, így a későbbiekben a CAD indításával betöltődik).
Fogsz egy rajzot, elmented valahova. Ezután beírod parancscsorba, hogy PPATH (ekkor frissíti a nyomtatási útvonalat a rajz helyére).
Ezek után ha nyomtatnál (pl. PDFtoDWG-vel), automatikusan a rajz mappájába akarja majd tenni.
Nálam működik a leírtak szerint. -
lumpy92
aktív tag
Ha a Közzététel parancsot használod (régi verziókban Kötegelt nyomtatás), akkor automatikusan oda készíti el. Ha csak 1 oldalt akarsz, akkor csak azt hagyod alul a listában.
A Beállítások, Nyomtatás fül, Automatijus közzététel útvonal véén felugró ablakban lehet ezt beállítani, bár szerintem ez az alapbeállítás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest