Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Pici telefon, óriás akksival?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanos
aktív tag
Lineáris tápegységgel kapcsolatban lenne kérdésem.
Van egy Topping D50 DAC-om. HTPC-m USB csatijáról kapta a tápot ~2 évig. Úgy voltam vele, hogy kicsit fejlesztek a rendszeren, rendeltem hozzá egy 15VA-es lineáris tápegységet. (A DAC-nak elvileg 5VA is elég lenne).
Szóval a lináris tápegységgel megtáplálva a DAC-ot azt tapasztaltam, hogy pontosabbak a hangok, "több a levegő" a hangzásban - ahogy várható is volt. Ugyanakkor lényegesen kevesebb lett a mély, és a rendszerem hangja pedig átbillent a harsány kategóriába. Egy óra zenehallgatás után elfáradt a fülem. A lineáris tápegységet kivettem a láncból, visszaálltam a régi HTPC-s táplálásra - így bármeddig hallgatható.Kedden vettem egy új hangfalat, kétszer akkora mint a régi Chorus 716S-em. A hangfal vadi új, még bejáratós, a mai menettel idáig 3 órát ment. Egyelőre tologatom, a DAC filtereit kapcsolgatom (ismerkedünk). Ismét bekötöttem a DAC-nak a lineáris tápegységet. A hangzás egyértelműen precízebb, jobb, de összességében ismét azt tapasztalom, hogy kevesebb a mély. Igaz ami mély hang van az feszesebb, pontosabb, de valahogy kisebb energiával érkezik. Nincs az a mellbevágó hatás mint a lineáris tápegység nélkül.
Szerintetek ez normális jelenség? Létezik, hogy kevés a 15VA a DAC-nak? Én úgy gondolom, hogy egy alacsony frekis analóg jel előállítása nem igényel több energiát, mint egy magas frekisé.
Szóval nem értem, miért kevesebb a mélyem.
Erősítőm 2x100W-ot tud 8 Ohmon. A Chorust röhögve kiszolgálta, de az újhoz is bőven elegendő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest