Hirdetés

  • ASUS blog: hátra a csatlakozókkal!

    ph Az kanyargó kábelek lerontják a PC belsejének kinézetét, és a szellőzést is akadályozhaták. Az ASUS remek megoldást kínál ez ellen.

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz BBéci #15496 üzenetére

    "Nem vagyok képes felfogni, miért kellene bizonyítani? Bíróságon vagyunk?"

    Nem "kell". Legalábbis addig, míg egyértelmű, hogy szubjektívitásról van szó. "Szerintem ez ilyen..., Én úgy hallom, hogy..., Azt gondolom, hogy..., Az én környezetemben ezt tapasztalom, hogy...". De amikor átmegy a kommunikáció abba, hogy "Ez márpedig ilyen..., Ez a cucc ezt csinálja..., Ne mond, hogy olyan, mert én hallom, tehát tévedsz..., Ha nem azt hallod, amit én akkor szar a füled, rendszered, mert az úgy van ahogy én hallom...", akkor azért jobb lenne objektív alátámasztás is. Hiszen ha objektív kijelentéset teszünk és ehhez akár vitába bonyolódva ragaszkodunk mint, hogy pl az a digi kábel fizikailag változtat a hangon, tehát mindenki számára megváltozik, mert ez a fizikai valóság, akkor erre azért nem ártana objektív alátámasztás.
    De szerintem ilyen úgy se lesz, ezért én azt tartom célszerűnek, hogy a szubjektív fülünkkel érzékelt tapasztalatokat ne globális objektív "igazságként" értelmezzük. Magunkban sem. Tehát az, hogy én így hallom, csak egy lokális kis igazság, csak saját magamnak. Nekem ez a realitás, de másnak nem biztos és a világ se biztos, hogy így működik. És ha ez tudatosul, akkor más tapasztalását is könnyebb elfogadni, akkor is, ha nem egyezik a sajátunkkal. Neki az a realitás, nekem ez, a világ meg úgy működik, ahogy, lehet egyikünknek sincs igaza.

Új hozzászólás Aktív témák