- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
1. Igaz.
2. Igaz, de van olyan, ami nyomógomb és nem látszik, hogy egy, vagy kétállású.
3. Na pont nem jó, mert pl. Chaintech lapon be lehet állítani, hogy a Soft-OFF hány mp legyen, és akár 0 is lehet:)) Régi gépnél ok:)
4. A két darabos csati lehet P4-es is:) A különbség inkább az, hogy 2 db 6-os, egysoros, vagy egy kétsoros és opcionálisan ey 2x2-es. -
TitiRii
senior tag
na sokadszora egy kis korekcio:
ha a tápodnak 1 csatija van amit az alaplapra lehet dugni akkor atx ha 2 amit 1 más mellé kell dugni(és tök ugyan olyanok) akkor at
de ettől a ház lehet még atx es!
vha hátranézel és hátul minden csatlakozo(egép bill ami kicsi kerek egymás mellet,vagy allat atól függöen hogy állo vagy fekvő ház, mellete 2 lapos usb ami mellet lpt alat 2 com, van akkor a ház is atx es) vagyis ha kiszeded a régi alaplapodat akkor 1 nagy téglalap alakú luk lesz hátúl, ha csak kicsi kerek juk ahol a bilentyüzetnek kéne lennie akkor ats
3: ha atx a táp is a ház is, ne vegyél rá mérget hogy be fog férni, az uj lapok szélesebbek(méllyebbek) igy könyen lehet ha bele is fér,a cd romot vagy mobil rackekekt nem fogod tudni rendesen berakni,ezen kívül irdmos manapság egy 300w tápot beszerezni főleg amd mellé(250 is elmegyde fő a biztonság)
átlag 7-8 e ft körül már kapni házakat,amikbe bele férnek az uj lapok, és 300w táp van bennük) -
Bagoly
senior tag
Ha már itt ez a topik.....Vettem egy kisgépet netmegosztásra...régi baby-at-s házban van, de mivel az alaplap képes volt atx-es tápot is fogadni (és elszörnyedtem a vargánya tápon amivel jött) bányásztam magamnak egy régebbi atx-es tápot és beraktam...Igen ám, de a ház kapcsolója ugye at-s ezért nem ment túl egyszerűen. Végül is az AT-s ház reset gombját kötöttem az alaplapra power-nek, az eredeti (kétállású at-s) kapcsolót pedig egyszerűen nem kötöttem be.... A dolog műkdik is, egyetlen szépséghibája, hogy windowsos kilépés után nem kapcsolja le a gépet automatikusan....
Valakinek ötlet? -
Mc Elec
csendes tag
Helló!
Megnéztem az epox oldalán az alaplapot.
Komolyan bele akarod egy régi házba nyuvasztani?
Mi be kerül ez a DESZKA? -
ArchElf
addikt
Nekem mondjuk az AT-ás házamba is belement azt ATX alaplap, csak kellett egy kicsit barkácsolni...
:)
AE -
Mc Elec
csendes tag
Szia!
A kérdésed egyik részére a válasz:igen, beletudod rakni, a ház csak egy fémdoboz. Ha AT házad van és nem ATX legfeljebb a hátoldali csatikkal és az alaplap rögzítő távtartókkal lessz gondod. De ne keseredj el!! A fúró és a dekopir fűrész szinte csodákra képes! A nagyobb gond a Tápnál lessz! És még nem is a külömböző csatlakozókón és az ATX alaplapról történő vezérlésén van a hangsúj! Az AT-s tápokon nincs 3.3 volt még az ATX-es tápokon van. Ez eléggé nehéz probléma. Tehát ha a házad AT akkor némi fúrás faragás segítségével áttudod alakítani, de a tápot nem úszod meg. Egyébként erről van egy cikk a PH ban: ''Egy régi ház ATX-esítésének története''.
Nem lenne egyszerűbb szerezned egy használt házat?
Szia. -
NetGod
tag
Szoval ha en megveszem azt az epox lapot, (EP-8RGA+) akkor az tuti bele fog menni??? Arrol a laprol azt irtak, hogy ATX-es.
-
tomcs
őstag
na mindez helyesen:
at eseteben a kapcsolo a tapot kapcsolja, atxnel meg az alaplap kapcsolja a tapot.
at eseteben a ''kapcsolo'' az 1 rendes kapcsolo, azaz ''beakad'' atxnel nyomogomb azaz addig zar amig be van nyomva
3, 4 korrekt :)
kegjegyzes meg: atx-es gepekrol eltunedezett pl a keylock, a turbo gomb es a jumperekkel beallithato led-kijelzo amire a proci orajelet szokas beallitani. szinten nagyon fontos kulonbseg hogy atx eseteben a portok (soros, parhuzamos) az alaplapba vannak forrasztva es ebben az idoben terjedt el a szinkodolas is. at-nal legtobbszor csak 1 db din billzetcsatlakozo van es a tobbi meg szalagkabelekkel van hatlapi takarolemezekre kivezetve. -
Hequila
őstag
Van egy biztos módszer, amiről biztosan meg lehet tudni:
1. Ha a táp és a főkapcsoló (ahol bekapcsolod a gépet, a gépház elején :) ) össze van kötve egy dróttal, akkor az bizony csak AT, ha pedig a fent említett kapcsolót rá kell csatlakoztatni az alaplapra, akkor pedi ATX.
2. Ismét a fentebb említett kapcsoló 1 vagy 2 állású? Ha 1, akkor ATX, ha 2, akkor AT.
3. Ha benyomod a kapcsolót (ismét a fentebb említett kapcsolórol van szó) olyankor, amikor be van kapcsolva a gép, akkor azonnal kikapcsol, vagy vár még egy kicsit? Biztos módszer (és a legegyszerűbb is) ha nem akarod szédszedni a gépet, akkor indítsd el a Windows -t, és nyomd be a kapcsolót. Ha kikapcsol, akkor AT, ha nem kapcsol ki azonnal, akkor ATX.
4. Ha már szét van szede a gép, akkor nézd meg, hogy a tápcsatlakozó az alaplapró 1 vagy 2 darabban jön le. Ha 1 darabban, akkor ATX, ha 2 darabban, akkor AT.
Szerintem itt már van elég ötlet arra, hogy meg tudd nézni. Van egy sanda gyanúm, hogy a te esetedben AT -vel van dolgunk. -
NetGod
tag
Hello. Mint a tema is mutatja, nekem az ATX hazakrol lesznek kerdeseim. Ha mindent jol tudok, az EPoX EP-8RGA+ alaplapnak van egy integralt GeForce4 MX videokartyaja es egy valamilyen hangkartyaja (Gondolom AC97). Ha ez nem igaz, akkor surgosen javitsatok ki. Na de a dolog a kovetkezo: Ezt az alaplapot szeretnem megvenni, de nem tudom bele fog-e menni a hazamba. Hogy lehet megtudni egy hazrol, hogy ATX-e? Azok a hazak, amelyikek automatikusan kikapcsolnak azok ATX-esek? A hazamban most egy AMD-K6-333 van egy ALi chipsettel. Barmilyen 5letet szivesen varok: NetGod
Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Garanciális be quiet! System Power 10 650W 80 PLUS Bronze
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest