- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevo
aktív tag
Olyan probléma merült fel win7 (64bit) alatt, hogy semmilyen videó lejátszót nem tudok megnyitni (bsplayer, micro, mediap. stb.), ha közben fut a háttérben az ATT, amint ezt kikapcsolom minden rendben műkszik, vista alatt ezt nem csinálta. Lehetséges hogy az a baja, hogy be szeretné tenni az FPS kijelzőt a képernyőre és ezért akadnak, van olyan játék ami szintén nem indul el, de ha kilövöm az ATT akkor az is megy gond nélkül.
Ötletek?
-
Grillo
őstag
Srácok, ezzel a progival lehet belőni FanSpeedet, hasonlóan az ATT-hez? GF9800GTX+-om van.
-
picur220
veterán
válasz
Badman 4ever #456 üzenetére
Én má nem próbálkozok, max majd az új gép új VGA-ján
Nincs vmi VGA tuning topik itt? -
picur220
veterán
Sziasztok!
Tudom, hogy ősrégi gépem van, meg hogy miért nem cserélem már le, de most le szeretném írni a tapasztalataim. Szóval adott olt egy Sapphire Radeon 9600PRO kártya, amihez kicsit hozzápiszkáltam ATiToollal. Direkt úgy kerestem előzőleg a neten, hogy radeon 9600 overclocking, ki is adta, hogy a 0.26-os atitool jó ehhez, na mondom fasza, kipróbáljuk. Alapórajel: 500MHz, rányomok, hogy find max core 502-nél minden baja voltszerencsére VPU recover aktiválta magát, szóval No para!
Find max mem-nél kb ugyanez, csak ott az alap 200nál már lefele vitte az atitool az órajelet, na mondom majd kézileg! Core-t 2MHz-enként turbóztam, 502-nél minden baja volt, visszahúzom, még mindig minden baja van! Már az ikonokat sem tudta XP alatt megjeleníteni! Felqrta az agyam, se recover se semmi nem működött, na mondom újraindítok, és hagyom a francba az egészet!
Újraindítás után visszaállt minden, szóval a gép megy szépen!
Venni fogok új gépet, valszeg 4850-es karival, azt lehet húzni vmennyire? Vagy ahhoz már nem atitool kell? -
meci23
csendes tag
Szia! 3DMark06 egy elég jó módszer, hogy stabilitást tesztelj!
Egy másik program (játék) a Crysis! Az a tapasztalatom, hogy 3dmark alatt stabil tulhajtas Crysis alatt már nem biztos, hogy stabil!
A sorrend szerintem: ATT Artifact scan, 3DMark06, Crysis!
(Legalabb is en igy hasznaltam)Udv. zoli
-
Drizzt
nagyúr
Szerintetek ha az artifact tester nem jelez hibát mondjuk egy óráig, akkor biztos jó a kártyám az órajelein? Más: más jó artifact tester van? Valami olyan lenne jó, mint az Orthos procihoz, csak VGA-ra.
-
Hurkaleves
őstag
Csatlakoztam az ATi-sok táborába.
Én is elkezdtem piszkálni az új vga-m ( x1800xt 512mb ) ATT-lal, de nekem ez a profilok mentése dolog elég kacifántos..
Csináltam egy profilt, aztán a túlhajtás ablaknál sehogysem akar megjelenni. Mit kell még belőni ahoz, hogy ott a Túlhajtás opciónál ( órajelek/venti szabályzás/fesz.-ek ) profilt tudjak berakni? -
TotalStorage
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy HIS x1650gt ICQ Turbo karit (gyakorlatilag x1650xt) és próbaképpen legújabb AtiTool "Find max gpu"-t indítottam, de elsötétült a képernyő, 'ctrl-alt-del' majd 'esc' után visszajött, és a számláló már 605MHz-nél járt. Persze leállítottam. A "Find max mem" esetén ugyanúgy sötétség, de ennek már reset gomb lett a vége.
Ilyent még sosem láttam (nem ez az első ATI kártyám...) -
meci23
csendes tag
Sziasztok!
2900xt kártyám van és atitools-al probaltam huzni! A baj az, hogy 874MHz fole alapfeszen (1.2V) nem tudtam menni, ezert feszultseget emeltem (1.3 V)! Azonban, ha ezutan az orajelen valtoztattam, a feszultsegerték minden alkalommal visszaallt 1.2V-ra!
(Az Everest-el neztem a feszértékeket, miutan gyanus lett, hogy feszemelessel sem ment foljebb)!Udv, Zoli
-
Thrawn
félisten
AtiTool 0.27 béta 4
Változásokról egyelőre nincs hír. -
Thrawn
félisten
válasz
00roli00 #444 üzenetére
A változások listája:
- Teljes Vista és XP64 támogatás
- Minden ATI RV6xx ASIC támogatva
- Az R600 támogatásban nincs újdonság
- Javított támogatás többkártyás rendszerekhez
- Az utolsó nem WHQL NVIDIA driverek G8x kártyáknál nem támogatottak
- Órajel léptetés kezelése javítva
- Javított vertex/pixel/unified shader kijelzés
- Újabb 20 régebbi és újabb ATI ASIC támogatás beépítve11:20 AM CET - Frissített telepítő letölthető:
- Összeomlás javítva X1950 és hasonló GPU-k esetében
- HD2900 újra váltani tud 3D órajelekre -
00roli00
aktív tag
-
barni00
tag
Üdv!
Az miért lehet, hogy megnyomom a default gombot és elsötétül a képernyő és nem is jön vissza ergo reset?
0.26 verzió karesz: x1950 pro his iceq III -
qw78er89
aktív tag
Sziasztok!
Hát lehet, hogy nagyon béna vagyok, de hol mutatja a GPU hőmérsékletét az AtiTool 0.26? Vagy nem minden kártyánál van ez az opció? Én egy 9550-el próbálgatom. Ez passzív hűtéses. Lehet hogy így nem kéne?
Előre is KööSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSZZZZZZZ! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Motion_Blur #437 üzenetére
Tools and Options\Onscreen display...
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Hol tudom kikapcsolni, hogy nem mutassa 3D-ben az FPS-t?
-
proper
őstag
egy kis segitséget kérnék
nem csak atitoolal de semmivel nem tudom huzni a kártyát, tegnap még ment
átirom a gpu-t 600-ról 660-ra nyomom a set clock-ot és simán visszaáll 600-ra
valakinek van valami ötlete? -
Thrawn
félisten
Megjelent az ATITool 0.27 beta 2!
Változások:
- Added monitoring window
- Added basic overclocking for R600 (please test and feedback, how about R600 CF?)
- Added detection and monitoring for RV63x
- NO VISTA RELATED CHANGES (yet)
Letöltés: [link]
[Szerkesztve] -
ROBERTOH
őstag
válasz
Integrale #430 üzenetére
Ha nincs beállítva az atitool-ban, hogy minden gépindításkor betöltse az adott profilt, akkor ha újraindítod a géped, akkor az alapbeállításokon fog a kártyád futni, tehát nem szükséges letörölnöd semmit. Ha pedig nincs e beállítva, és szeretnél egy profilt használni, akkor elindítod az atitool-t, kiválasztod a profilt és rákattintasz a load-ra, és így a gép kikapcsolásáig megmarad a kari a megemelt órajelen; de persze közben is visszarakhatod alapra, ha a default-ra kattintasz!
-
Integrale
veterán
Sorry már nem tudtam moddolni. Megnéztem azt a profiles. ini-t és ezt írja :
[Default]
Core=398.00
Mem=297.00
Numkeys=0
Comment=
2D=0
3D=0 -
romeozor
csendes tag
hogy a kártya magától megjegyezze a beállításokat a biosát kéne flesselni, de azzal sincs gond ha megmondod az atitoolnak hogy windows induláskor induljon el és töltse be az egyik profilt
-
Integrale
veterán
Uff! Gondoltam, hogy meghúzom egy kicsit a kártyámat (Saphire Radeon 9600pro +silencer2)
olvasgattam a hozzászólásokat és letöltöttem az ATItool-t:
autómata keresésre katintottam mem: 347(694) core 421 (mindkét esetben ment volna tovább is csak leállítottam) és a kérdésem a következő ha én ígyhagyom és bezárom az ATItool-t akkor visszaállítja alapórajelre? a mentett profilt hova rakja?csak úgy lehet megoldani hogy emelt órajellel kezdje hogyha berakom indítópultba?
sok kérdésemre a válaszokat előrre is köszönöm!! -
-
Foglalt név
addikt
Nekem ''működik''.
Először upgradeltem és semmi változás nem történt, de mondom még1 próbát megér, uninstall és utána dobtam fel. Elindult. Sőt, állítja az órajeleket. Aztán egy respect a vistának újra indította a vidkártya drivert, mikor túlhúztam. Valahogy azonban nem klappol minden. Van, hogy akkor gyorsabb, ha defaultot állítok és fordítva, szóval néha kicsit furán loadolja az értékeket. Ez még elviselhető, kitapasztalható. A baj, hogy egyszer indul el, minden telepítésre. Bezárom és utána mint a 0.26 nem ismeri fel az órajeleket... -
ABnormal
őstag
válasz
animatrix11 #418 üzenetére
beállítod pl a 2d settinget : core 200,memory 300,megnyomod a set clock gombot,save profil pl 2d néven,megcsinálod ugyanígy a többi beállítással is és a settings/3d detection résznél beállítod,hogy a 3d-s profilodat töltse be 3d-s alkalmazásokkor 2d-ben pedig a 2d profilodat...ati kártyákkal működik
-
AtHoS
nagyúr
Na igen, megjelent!
lehet az én készülékemben van a hiba, de nálam a 0.27b1 indításakor memória hozzáférési hibával áll meg és így nem is hajlandó elindulni.
0.25b15 volt előtte meg a 0.27-el történő próbálkozás után is, ami kitűnően működik.
Szóval vigyázni ezzel az új verzióval.
(XP eng prof 32bit + Gigabyte 6600GT 128MB + FW84.21) -
mcmike
őstag
válasz
EQMontoya #409 üzenetére
Nekem egy Sapphire X1900XT 512MB van Accelero X2-vel, és valszeg az első körből mivel elég drágán vettem...
Akkor én most a BIOS-ban át tudnám írni a feszültségeket? Akkor a kártya stabilabban túlhajtható? Vagy miért jobb ez?
Nem elég ha AtiTool-al ''adok a p0fájának'' ? -
Thrawn
félisten
Megjelent az AtiTool 0.27 Beta 1:
- ATI kártyák támogatása Vista alatt
- NVIDIA kártyák támogatása Vista alatt
- Driver szintű túlhajtás hozzáadása a jobb kompatibilitás miatt
- X1950 Pro túlhajtás támogatása driver szinten
Ez a verzió nem működik a Vista 64 bites verzióján. Ki kell kapcsolni a driverek aláírás ellenőrzését.
Letöltés: [link] -
Komplikato
veterán
válasz
dennisjunior #416 üzenetére
ATI Tray Tools-ban azt hiszem van ilyen opció, de lehet nem emlékszem jól?
Szerkeszteni meg elvileg RaBiT-el lehet ???
Persze mindenből csak legfrisebbet szabad használni ... -
animatrix11
őstag
ha kisegítene valaki megköszönném:
[link] -
ROBERTOH
őstag
válasz
tejesember78 #415 üzenetére
''Mindenki másképp csinálja.'' Van aki rákattint a ''find max core'' és ''find max mem'' gombokra, és amikor elkezd hibázni a kocka kirajzolásánál, akkor leállítja, és felhúzza mindkét értékét a hibázás alá x értékkel (pl 30-40 MHz), van aki elkezdi az értékeket 10-zel növelni, és ha hibázik, akkor visszavesz mondjuk 5-öt. Van aki meg megnézi, hogy az ilyen karit másoknak meddig sikerült húzni, és beállít egy olyan értéket, ha jó, akkor növel, ha hibázik, akkor csökkenti az értékeket... Úgyhogy tégy belátásod szerint!
-
dennisjunior
tag
Sziasztok
Megnézné valaki akinek fent van, hogy a 0.26 os ATITOOL-al a bios dump működik-e x1950-pro-val? Vagy esetleg nem tudtok progit amivel lelehet menteni a bios-át? -
tejesember78
tag
sziasztok letöltöttem az atitool nevezetü progit de még sosem használtam nem tudom hogy müködik hol tudnék olvasni róla hogy hogyan kell használni
-
ROBERTOH
őstag
Sziasztok! Én is felraktam az atitool 0.26-os verzióját. Lenne vele kapcs. néhány kérdésem:
Feszültséget is emel find max core/mem alatt?
Miért lehet az, hogy felhúztam vele memet/gpu-t, 3D view csodásan futott rajta (15-20 percig hagytam), 3dmark is szépen elment vele, viszont amikor befejezte a tesztet és be kellett volna jönnie az eredménynek, csak fekete képernyő jött be az egérkurzorral. ctrl+alt+del többszöri próbálkozására eltűnt a feketeség, és a megszokott módon leállította a win-t... Ötlet? -
pink75
aktív tag
szasztok,
az atitool melyik verziójában van meg a vinyó ''acoustic manager''?
újabbakban nem találom -
vivera
csendes tag
Hali
Felraktam énis ezt a kis progit de nem aktív a hőfokmérrője.
MSI X1600 Pro PCI-e karim van. -
Renegade88
tag
Hogyan kell kiiratni, hogy mennyi Voltot eszik a kártya?
-
Szmuki
tag
hi all!az atitool-al lehet olyat csinálni hogy pl:ne kelljen mindig beállítani a frekiket hanem amikor indul a win ő alapból elindul és betölti az aktuális beállítást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Apple Watch
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Formula-1
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest