Aktív témák
-
leviske
veterán
Szvsz ez benne volt a pakliban. Ha jól gondolom, akkor ezért adtak le az összes Elpida[?] GDDR5 memóriára előre rendelést, miután bejelentették, hogy elkezdenek gyártani. Vagy az Elpida-t keverem a Hynix-el, vagy valami mással? Azt tudom, hogy nem a Qimonda-ről volt szó...
-
leviske
veterán
(#602) Abu85:
(#603) gyiku: Annyira az AMD sincs jó helyzetben, hogy egy egyszerű "Mi legyen a neve?" kérdésen úgy fennakadjanak, hogy hónapokkal tolódjon a kiadás... Itt leginkább a partnerekről van szó. Nem fogynak úgy a HD4800-asok a válság miatt...
(#604) Abu85: Szvsz nagyon elrontanák a HD4800-asokkal újra kiszenvedett megbecsülésüket, ha képesek volnának csak amiatt, hogy 40nm, megindítani a HD5-ös szériát.
Bár tény, hogy a RV710 40nm-es átportolásával le tudnák megint fedni az egész piacot (értem ez alatt azt, hogy a RV710-el a HD4300-asoktól a HD4500-asokig, a RV740-el a HD4600-asoktól a HD4830-ig, a RV790-el pedig a HD4850-től felfelé), így akár hozhatnák is a HD5-ösöket, ami a kevésbé hozzáértő felhasználóknál komoly marketinget jelentene, de szerintem nem éri meg. A GeForce 9-eseknek sem volt pozitív visszhangja és a HD3-asokon is sokan csámcsogtak.
Szerintem okosabb döntés volna megindítani a HD4900 szériát és a HD4700 szériát, a HD46-asokat és a HD48-asokat pedig csendben kivezetni.
Bár attól félek, hogy ha a "Leo"-ban kapnak helyet, akkor esélyes a HD5-ös megnevezés.
(#606) rocket: a HD3800-asoknál bevezették, hogy a perfomance kártya van az előző generáció csúcskártyájával egy szinten. A HD4800-asokkal folytatták ezt a sémát. Szerintem is hiba volna, ha a HD5000-eseknél ezt elvetnék a marketing kedvéért.
-
leviske
veterán
Ne túlózzunk... a HD4-es szériánál picit meglepő lett volna, ha nem azzal a nevezéktannal érkezik, amit az előző szériával bevezettek.
A HD3-asok nevéről viszont ugyan úgy csak az utolsó pillanatban -miután a 8800GT megjelent- hullott le a lepel és akkor is véletlenül, a Diamond-nak köszönhetően.
Ilyen frissítés témával pedig még nem volt dolguk, tehát nem lehet biztosra tudni, hogy milyen néven jönnek az új karik... Az RV740-eseknek reális volna szerintem a HD4700 megnevezés, de aztán ki tudja, hogy nem-e a HD46-osokat, vagy HD48-asokat egészítik ki velük...
(#595) Abu85: Legalább Egy kiindulási pontot..! Fog valamelyik kártya nevében szerepelni valahol a 9-es??
MOD: És még annyit, hogy az RV790-es(ek) adatairól is van infód, vagy csak a RV740-es(ek)ről? Azt nem kell mondani, hogy mi...
-
leviske
veterán
válasz
sniper elite #570 üzenetére
Előrejelzések szerint a piac csak 2009 végén kezd majd megindulni. Ha tényleg a lassú RV770 eladások miatt tolják az RV790-et, akkor egyáltalán nem lehetetlen, hogy az RV870 is tolódik az év végére.
Nincs semmi okuk kilőni maguk alól az RV770-et, miután elvileg a GT212 is tolódik, vagy meg sem jelenik.
Így is csak reménykedni lehet, hogy az előrejelzések jók voltak és nem tolódik tovább a válság 2010-ig...
(Bár kérdés, hogy így mi lesz a nyár végi/közepi "LEO" debüttel?
)
-
leviske
veterán
Hmm... Megint visszatértek a master chip témához? Ahhoz nincs kicsit korán?
A képek valódiságában én erősen kételkedem, de biztosra nem mondok semmit. A 800SP-ra is csak legyintettem eleinte.
A jelenlegi véleményem az, hogy ennek még nem jött el az ideje... Bár ha sikerül hamarabb kiadniuk, mint az NV, akkor talán mégis pont ez volna a megfelelő időpont a bevezetésre. Végülis az első DX11-es játékok valószínűleg az első DX11-es kártyákra fognak íródni.
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
Nem felejtem el!
Komolyra fordítva a szót, szerintem egyáltalán nem lehetetlen. Tény, hogy nem volna könnyű megoldani, de nem lehetetlen. Olcsóbb volna rágyúrni a driverekre...
És így egyszerűbb volna a későbbiekben a master chip-es rendszert is bevezetni, amit -mondjuk- egy Fusion felépítésű CPU-val ötvözve, igen keményen alá vághatnának az Intelnek...
(#517) sniper elite: Márciusban jön az RV790/RV740 páros és várhatóan nyár végén jön a RV870.
-
leviske
veterán
Kíváncsi leszek, hogy végül lesz-e majd X4... A Catalyst-et szerintem addig fel tudnák turbózni,és ha jól tudom,akkor már egy ideje dolgoznak az MSI-vel a CFX frissítet változatán, ami már 4-nél több GPU-t tud befogadni.
Nem merném kijelenteni a 800SP-os RV770 után, hogy lehetetlen. Bár végülis a R700 sem egy tokozás alatti két RV770 lett. Majd meglátjuk.
Ami tény, az az, hogy egy X4-es kártyához a driverekre iszonyúan rá kell gyúrni és a fogyasztást is le kell csökkenteni. Bár, ha jól gondolom, akkor ez menni fog nehezen menni, miután a 1200SP-hoz nem hiszem, hogy annyi plusz tranyó kell majd, 40nm-en meg gondolom a RV770 sem enne sokat.
(#514) Dare2Live: Szvsz a logikus inkább az volna, ha a RV740 a HD4830 és HD4850 közé érkezne és onnan lefednék az egész piacot a HD4670-ig... Az RV790-el pedig a HD4870-től fölfelé terjeszkednének.
-
leviske
veterán
Egyelőre szerintem a Catalyst-ra fognak rágyúrni... sokkal jobb helyzetből indulna a RV790 is és a RV740 is, ha a Catalyst-ot olyan szinten kipofoznák, mint annó a 8.3-ban. Már eleve az is bíztató, hogy 4magos CPU jelenlétében elvileg az új kata esetenként +25%-ot is hoz.
-
leviske
veterán
Eredetileg ilyen hírek szálldostak az RV870-el kapcsolatban is, de egyelőre úgy tűnik, hogy ilyenről még nem lesz szó...
(#489) Abu85: Ez az alsóbb kategóriás GPU-kat is érinti, vagy csak a GT212 lesz halasztva/törölve? Vajon ez komolyabban fogja rossz irányba befolyásolni a RV870 megjelenési dátumát, vagy azért ott lebeg az ATi szeme előtt, hogy a DX11-el illene hamarabb készen lenni?
-
leviske
veterán
válasz
~Ph'vEscha #485 üzenetére
Ha tartják a szintet, akkor olyan lesz a viszonyuk, mint a HD3850 és HD4850-é...
-
leviske
veterán
Ez mi? Ez honnan? Ez igaz?
Vagy csak valakinek megindult a fantáziája....
(#384) nixx-21: A HD2900PRO óta az ATi stratégiája, hogy ködösíteni kell a megjelenés napjáig. Az RV770-eseknek sem lett volna ekkora sikere, ha már kezdetektől tudni a 800SP-t.
Így a legtöbb esetben nincs az NV-nak ideje válaszolni. Az RV740 vs. GT216(?) összecsapása lesz a legfontosabb ilyen pont. Hasonló időtájt érkeznek és ha az RV740-ről időben kikerülnek a pontos adatok, akkor a GT216 órajeleit még időben tudják korrigálni. Márpedig az RV740 640SP-ával és a GT216 160SP-ával szerintem leginkább az órajel fog dönteni...
Így szerintem addig jó, míg az RV790-ről csak pletykák vannak. Ha szükség van az előre bejelentésre, akkor már baj van...
MOD: Amúgy az R680 óta csak én nem találkoztam hivatalos Radeon roadmap-vel?
(#404) Keldor papa: Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a GT212 egy egyszerű 40nm-es GT200 lesz, de még így is képes lesz ütni.... Ezért gyanusak számomra a jelenlegi RV790 adatok. Bár aztán kitudja, lehet, hogy 40nm-en komoly órajel növelésekre lehet majd számítani.
-
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #371 üzenetére
960SP? 40nm? Március?
A 40nm hihető, a Március hihető, a 960SP-hoz pedig Abu kéne, de Abu nem fog semmit mondani.
Ha arra gondolok, hogy valamikor Novemberben állt készen a TSMC a 40nm-es gyártásra és ha hozzá teszem, hogy az egyik gyártó összes GDDR5 memóriájára rendelést adott le az AMD... egyáltalán nem lehetetlen.
(#374) Keldor papa: Nem hiszem, hogy ilyen hamar készen lenne annyi GPU, amivel az RV740-et piacra lehetne dobni. Elég nagy lesz rá a kereslet és eleve ki kell söpörni a vele egy kategóriában elhelyeskedő RV770LE GPU-kat.
-
leviske
veterán
Nem merném a fejemet tenni arra, hogy az AMD fog ilyenekkel szórakozni, bár biztos, hogy megpróbálnak majd ők is alkotni valamit a fogyasztás csökkentése érdekében, de nem hiszem, hogy olyan formában, mint az NV... HybridPower mellett sok esetben lassul a diszkrét VGA teljesítménye.
Amúgy én a RS880 és RV870 kapcsán még nem olvastam ilyenről.
-
leviske
veterán
Lehet (biztos) hülye kérdés(ek), de menyire lenne nehéz egy több SP-os GPU-t fejleszteni ez alapján a felépítés alapján? Egyszerűbb volna magasabb órajelű változatokon dolgozni, vagy azok nem hoznák a megfelelő teljesítménytöbbletet?
Vagy egyszerűen felesleges egy esetleges "gyors segítség a GTX295 és GT212 panaszokra" RV770 utódban reménykednem?
-
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #246 üzenetére
Mint írtam, egyelőre nem biztos a DX11-es GeForce-ok megjelenési dátuma sem és miután a GT200 is Q3/Q4 környékére lett beígérve, most is számítania kell az ATi-nak arra, hogy bizony hamarabb is előugorhat a GT300(?) a bokorból. És mivel a gyártást már jóval a kiadás előtt kell megkezdeni, ezért az ATi vagy megkockáztatja, hogy hamarabb lesz DX11-es GeForce (ami egy hatalmas érvágás volna a presztízsükre nézve), vagy "a kelleténél hamarabb" kidobja az RV870-eseket.
Megjegyzem, ha Q2 végén/közepén jönnének, még akkor is elmondhatná a HD4800-as család, hogy "bezony 1 évig mink vótunk a királyok", több időt nem kell hagyni két széria közt.
-
leviske
veterán
válasz
ulveczkii #206 üzenetére
Lehet, hogy most okoskodásnak hangzik, de szerintem az AMD már nyáron nem nagyon fog kiadni új GPU-t. 1040/1200SP-s GPU-t meg pláne nem valószínű. Nyárra én már a RV870 előszelét és legkésőbb Q3-ban a megjelenését várom. Nem hiszem, hogy az ATi kényelmeskedne és képes volna Q4-ig várni a DX11-es kártyáival. Azért egyelőre még erősen luxus kategória lenne számukra az NV-ra várni...
És ne felejtsük el, hogy eredetileg az RV770-eseket és a GT200-at is év végére jósolták.
Egyébként szerintem, ha lesz frissített RV770 (vagy a frissítésen még egy kicsit túl is lépnek / ala RV790), akkor szerintem a GT200b hivatalos bejelentésével együtt fog debütálni Január 8.-án. Így látnám értelmét. Ha most nem válaszolnak a GTX295-re akkor már nem is valószínű, hogy fognak. Bár szerintem a "VGA trónt birtokolni" igen nagy marketing értékel bír ahhoz, hogy egyszerűen hagyják elveszni. És végülis volt fél évük kidolgozni a RV770-nek egy nagytesót ami tartja a frontot a RV870-ig.
-
leviske
veterán
válasz
Bluegene #201 üzenetére
Én is így gondolkodtam, de miután az új Athlonok esetén is megtudták oldani, hogy L3 nélkül legyártsák, nem hiszem, hogy annyi plusz pénz volna kitervezni belőle azt a pár tömböt. Meg mondjuk az ATi-ra nem is vall, hogy egy "RV775LE"-t átnevezzen RV740-nek...
Gondolom a GT216 ellen erősen felakarnak fegyverkezni, a legerősebb fegyver pedig a jóval olcsóbb gyártás, amit pedig úgy könnyebb elérni, ha gyártástechnológiai váltás mellett a tranyók számát is csökkentik. De ez csak az én véleményem.
(#243) ulveczkii: Neked is!
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest