Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #4784 üzenetére
Szerintem többet hozna az mint 20%-ot. ha nem változtatnánk semmit az RV790-s architektúrán, akkor 1GHz-n lenne alapból a 20% meg. Na de ott van még mellette 400SP pluszba, meg a kétszer annyi textúrázó, és ROP. Ez meg lenne szvsz 50-60%-os teljesítménytöbblet. így 20% meg 60% kiadná a 80-t is. De nem mindenhol lenne meg, mert vannak olyan grafikai motorok, amik inkább a GPU sebességére érzékenyek, és kevésbé a végrehajtó egységek számára.
-
-
zuchy
őstag
"We saw Evergreen, DirectX 11 card" - Fudzilla
Ez a google fordító brutális: "Feladó amit láttam, akkor nem mozaik, és kevés az egyéb trükkök a DirectX 11 SDK csomagot." -
zuchy
őstag
Na de nekik csak egy diájuk van a Fermiről.
Az AMD-től már láthattunk 40nm-s wafert RV830/40 chipekkel, egyszer le is lett fényképezve az új generációs HD5xxx. Valamit muszáj lesz dobniuk, mert az AMD nagy valószínőséggel MCM-s karikkal jön.(#4712) Gonosz15: Fejlesztőik vannak nekik is, csak nem a GPU az irányvonaluk, hanem a GPGPU. Sőt az Nv már a Tegrára koncentrál a legjobban, nem pedig a videokártyákra.
-
zuchy
őstag
válasz
Cyberpunk #4703 üzenetére
Nekem is működik win7 alatt a PB...
Csak beállítás kérdése.Eléggé hallgat az AMD lassan pedig már csordogálniuk kéne a pletyiknek, infóknak, eddig ennyit tudni, hogy szeptemberben vagy októberben a legesélyesebb, hogy megjelenjen.
Az egyetlen infót is Abu szerezte.Durván hallgatnak...
-
zuchy
őstag
válasz
tzsolesz #4472 üzenetére
Ezzel a rendszerrel alapból tarolnának, ha ilyen lesz.
SZVSZ 900Mhz-t mondok reálisnak.
Van egy olyan érzésem, hogy ezek is forróak lesznek. TSMC ha nem oldja meg a gondokat, akkor feszelni kell a GPU-kat rendesen, hogy jó legyen a kihozatali arány. Jó látom?tzsolesz: Egyrészt egyszerűbb két kisebb chipet legyártani, mint egy nagyobbat, és többet is lehet csinálni belőle,(MCM-s chipet) mint egy darab nagy chipet. Olcsóbb, sokoldalúbb, egyszerűbb és a jövő is erre az irány felé mutat. Egyetlen hátránya a CF skálázódás. Vagy egy MCM-s chip egy chipnek látszódik? Na ezt nem tudom.
-
zuchy
őstag
válasz
tzsolesz #4469 üzenetére
Annál szerintem több lesz. 1.4 Giga inkább. Ilyen szinten nem lehet már 1 giga alatt vacakolni.
Amúgy szerintem ha ilyen lesz, akkor a 1600SP-s MCM-s lesz a legjobb választás. a 4850 utódja. Vagy még az MCM-s RV840 2400SP-vel. Nv-nek most nagyon kell kaparnia, ha nem akar lemaradni...
-
zuchy
őstag
Aztamindenit!!!
Nézem a videót nézem, mondom hol van már az a videó, ez a csaj csak pofázik, meg pofázik. Aztán végén tudatosult bennem, hogy a csaj nem igazi.
Ha nem lenne a végén, ahol megmutatják, hogy renderelt, akkor el is hiszem, hogy valós.
Na ilyet kéne a játékokba! -
zuchy
őstag
Szerintem megcsinálják az MCM-s rendszert. Egy GPU-val le tudnák fedni szinte az egész termékpalettát. És egy esetleges csíkszélességváltást is egyszerűbben meg tudnának csinálni. A hibás RV840-ek meg mennének az alsó kategóriába.
Mivel két fajta chipről beszéltek a HD5850 és a HD5870 el kapcsolatban, az 50-be menne az 1200SP-s RV840, GDDR3-al, a 70-be meg két darab RV840 GDDR5-el, az lenne az RV870.
A csúcskategóriába meg menne 4db RV840 1200SP-vel. Mondjuk ilyen szinten már nagyon fontos a megfelelő támogatottság, igen jó drivereket kell írni, mert azon múlik minden, mert hiába 4 GPU, ha csak egy van kihasználva.Persze lehet ebből egy szó sem lesz igaz, majd kiderül.
-
zuchy
őstag
válasz
attiLANte #4276 üzenetére
Csak bejön az én elképzelésdem...
Két RV870 MCM-be. Vagy talán két RV840 MCM-be és akkor az lenne az RV870...
8 utas Crossfire támogatás a nyár végén jön, elvileg semmi akadálya. Még a chip formája is hosszúkás, hogy elférjen egymás mellett kettő könnyebben.
Bár lehet, hogy az gyártástechnikai okokból hosszúkás, elvégre az atom is hosszúkás, még sem MCM... -
zuchy
őstag
válasz
schwartz #4210 üzenetére
Igen ennek én sem örülök. Nem lehet majd összeválogatni a Neked szimpatikus alkatrészeket és összedobni. Nem örülnék neki, megszűnne a varázsa, hogy minden PC szinte egyedi, vagy legalábbis nem ugyan olyan mindegyik.
Bemész a bótba oszt gépet akarsz venni. Van: AMD(pl x360) Intel(PS3),
(de lehetne fordítva is tök 8). Ezekből is lenne olcsótól egészen a drágáig mondjuk 4 kategória. Nah hát ez nekem nem kell.
Az összes hardveres topik értelmetlen lenne, mert minden gép tökéletesen mükszik.
Visszasírjuk mi még a ezeket a "régi szép időket"(#4218) janos666:De én babrálni akarom!
-
zuchy
őstag
Az mindenképpen jó lenne, ha fognák a GT200-at és 40nm-en kezdenék el szépen gyártani, 256-bites busszal, 1GB GDDR5-el.
Nekem kijön, nem pontosan, de megközelíti: 576/65 x 55 = GT200b, 478mm2.
De így megmondani pontosan nem lehet.a GT212 (40nm-s GT200 változat, 256-bit) olyan 330-340 lenne. Mint annó a G80-->G92 váltásnál.
A 512-bites ROP-okat lehetne 256-bit alatt használni, úgy hogy mindegyik ROP fele annyi sávszélt kapna? -
zuchy
őstag
Igaz, elfelejtettem, hogy a GlobalFoudries nem gyúr 40nm-re.
Akkor marad még az UMC a TSMC-n kívül. De hát ha még egy év kell a viszonylag jó kihozatalú 500mm2-s chipek gyártásához, akkor mikorra lesz itt az Nv csúcskártyája?
Vagy az lesz, hogy amíg nem javul a kihozatal, addig kis példányszámban lehet majd elérni a GT300-at. -
zuchy
őstag
válasz
Bluegene #4059 üzenetére
Na igen, belefért volna jóval több SP akkora méretben, de te is tudod, hogy a nagy haszon a középkategóriában, vagy alatta van.
Oda meg nem lehet egy 400-500mm2-s chippel jönni, na meg a kihozatal sem lett volna ilyen fényes ekkora chipnél, aztán az hogy fűtött volna.
Ezért érdemesebb a csúcskategóriát lefedni több kisebb chippel, mert így olcsóbb az előállítás, magasabb a kihozatali arány....Azt hogy a Nv-nek a GT300-as GPGPU-ja mennyire lesz erős DX11-ben a Radeonhoz képest nem tudom, ha tartják a GPGPU-s megközelítést, akkor lehet az lesz a helyzet, mint a Stormrise-ban jelenleg. Talán erre vezethető vissza a "kevéske" 1200SP, mert minek.
És ha ez így lesz, akkor Nv megint szívni fog...nem tudom.
Nagy chip, mely nagyon jó GPGPU, de hatalmas mérettel, DX9-ben viszont ütni fog rendesen, szemben az RV870 GPU-val, mely a jövőre készül.
(#4060) Gonosz15: De azért 800SP 750MHz-en, 3000SP meg pl 500-on.
-
zuchy
őstag
válasz
Bluegene #4027 üzenetére
Szerintem meg a "hamarabb jön mint gondolnánk"-ot max win7 startja elé gondolják, találgatják. Nem hiszem, hogy sok ember tudja hogy mikor jön, egyedül az AMD-ben egy ketten.
De inkább csiszolgassák még azt a gyártást, hogy win7 startra akár 100MHz-el is nagyobb órajellel jöjjön ki.
Nv most nem tud beleszólni, volt olyan pletyi, hogy újratervezték a chipet és legkorábban csak 2010-ben jön. Persze ezek nem tényleges infók, de valamit talán sejtetnek.
-
zuchy
őstag
És ez az elsődleges cél...óriási hype az 5xxx széria körül, tesztek tömkelege, mennyivel gyorsabb mint a 4xxx széria, (ami valóságban nem lesz annyi), majd miután mindenki betárazott belőle, jövő év késő tavasszal jöhetnek a Rev.2-es verziók...ahogy az a 4870-4890 esetében is volt. Így majdnem dupla akkora hasznot fognak bezsebelni.
Ááá kétlem. Ez addig menne jól, míg meg nem néznék a kártyákat az emberek, hogy milyen erős is valójában. Ezzel talán még rosszabb helyzetbe kerülnének, mint amibe Nv van most.
Nem lehet átb@szni az embereket, azt megjegyzik. Nem flame-ként szánom, de most milyen hype van 8800>9800>GT250 körül.elrettentő példa.
Én a mondó vagyok, hogy amit bemutattak ComputeX-en az az RV840 volt 1200SP-vel.
RV870-ben lesz szerintem 1600-2000SP
Ők is tudják, hogy Nv most nagyon be fog keményíteni, nem akarják, hogy megint nullszaldóval gyártsanak kártyákat, és értékesítsenek. -
zuchy
őstag
De ha normálisan meg csinálták volna, akkor nem lenne rinya és vennék a PC-sek a GTA4-et... De hát egyszerűbb tojni az egészre.
Ez nem jó hozzáállás, koppanni fognak valamikor a jövőben.Dare2Live: Amúgy ez a Tukwila milyen proci?
Ahogy nézem, csak 1.4 milliárd tarnyó az L3 cache
-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
csatahajós #3842 üzenetére
Végül is elképzelhető...talán azért nyújtottak a chipek, hogy elférjen kettő egymás mellett.
Az 1200 SP az így reálisnak tűnik. Ez 180mm2, az RV740 meg 137mm2. Mondjuk az RV740-ben eleve sok a redundáns terület, nem tudom, hogy az RV8xx-ben mennyi lesz.
Az 5870X2 a pletyik szerint GT300 ellen lesz pozicionálva.
Lehet altatják a népet szutyok 1200Sp-vel azt majd kiderül, hogy MCM-s lesz
Persze ezek csak az én agyszüleményeim
-
zuchy
őstag
válasz
Komplikato #3834 üzenetére
Érdekes a kép, az RV770 még viszonylag négyzet alakú volt, de ez már téglalap alakú.
Nem hiszem, hogy ez az RV8xx lenne, hiszen néhol látszik hogy 4 négyzet alakítja ki a chipet. Az Rv770-nél középen volt elhelyezve az SIMD tömb. Annyira nem értek a chipek felépítéséhez, szóval lehet hogy tévedek... -
zuchy
őstag
Szerintem meg nem elég a mennyiség az RV740-ből. Hogy a kereslet ne essen alább, azért vitték le ideiglenesen a 4850 árát. Ha majd tud a TSMC megfelelő mennyiségű RV740-t gyártani, akkor majd mehet vissza a 4850 ára és a 4770 elérhető lesz nagy mennyiségben.
A következő chipek neve RV8xx lesz nem RV5xx.Az régebben volt.
Meg nem hiszem, hogyha mégis most gyártanák az RV8xx-et, beáldoznák a magas 4770 keresletet. RV8xx-et ráérnek még később is gyártani.
Maxium egy-két mérnöki példányt gyártanak. Talán egy waferből jelenleg kijön egy működőképes RV8xx. -
zuchy
őstag
Szerintem meg esélyes, hogy ennyi SP-vel fog jönni. Nem csak az SP-ket kell nézni, pl a ROP-okat megduplázzák, egyéb belső optimalizálások, stb. +900MHz. Nem kell felétlenül 2,5x-ezni az SP-k számát, ha új generáció jön. Nem is lehet a végtelenségig növelni.
Én még az 1600-at tartom valósnak, 2000SP-vel már túl nagy lenne a chip, de még kell bele megfelelő mennyiségű redundáns terület is, mert a 40nm-es gyártás gyengélkedik, ami még tovább növeli a chip méretét. -
zuchy
őstag
Hmm, szóval marad az eredeti felállás a SP-k és a textúrázók között. De a ROP-okból 2x annyi lesz, ellenben a SP-ből csak 1,5x. Tehát ROP limitált volt az RV770-is, most rágyúrnak erre a részére is a chip-nek. Mondjuk eléggé meglepő lenne, ha július 9.-ére kijönne 900MHz el
40nm-en.
Pixel és Texelfillrate szépen emelkedett, előbbi nagyobb lesz, mint az X2-nek.
Simán meglesz a duplázás. -
zuchy
őstag
R800 információk.
Érdekes. R800-nak GT300-al kell versenyeznie fuad állítása szerint.
Akkor mire fel a 8 utas CFX támogatás? 1 lapba 4 db R800?
Ez kapásból 1000W< -
zuchy
őstag
válasz
wolfman #3755 üzenetére
Azok a 40"-os LCD tévék bizony megkajálják a 160-200W-ot.
Hogy ON is legyek: Szerintem nem fog visszaesni az RV870-es karik fogyasztása. Se a hőmérséklete. De a hőmérséklettel nincsen is baj...ű(#3756) AXisBOLD: Mi mindig ki szoktuk kapcsolni az ilyen stand-by készülékeket. Igaz keveset fogyasztanak így, de MINDIG mennek. Sokat lehet így spórolni, ha az ember egyszerűen olyan elosztót használ, amin van kikapcsoló gomb
-
zuchy
őstag
válasz
robyeger #3741 üzenetére
Azért ennyivel a megjelenés előtt nem érdemes megjósolni, hogy milyen forró lesz. Nem csak a teraflops-októl függ. Függ a gyártósortól is, hogy mennyire lesz akkorra már bejáratva. GT200 is nagy chip, mégsem hangos annyira, mint a jóval kisebb radeonok.
Nagy chip lesz, nagy nyákkal nagy hűtőbordával. -
zuchy
őstag
Egyet nem értek. Mért kell átnevezni az .exe-t, hogy menjen a CF
Mindegy mire nevezi át az ember? Volt ilyen Crysis-nál is ha jól emléxem, hogyha átnevezte az ember szebb látványt kapott. De ez urban legend volt...
Meg volt olyan is, hogy direkt le volt tiltva asszem Need for Speed Prostreet-ben Nv alatt az autó árnyéka, ha átnevezte az ember előjött az árnyék. Radeonnál nem kellett annál a játéknál átnevezni, ott volt árnyék. Nyilván az utóbbiban NV keze volt bent. -
zuchy
őstag
Egy kicsit OFF:
Lencsevégen a Larrabee szilíciumlapka.
32 mag és 32 vektor feldolgozó egység van benne.
-
zuchy
őstag
válasz
janos666 #3573 üzenetére
Ha az E8400-at meg tudod oldani hogy stabil legyen 5GHz-en akkor szerintem az jobb választás. Bár ki tudgya mikor jön el ténylegesen a 2+ magosok támogatása?
Én mindenképpen le fogom cserélni az E6750-esem egy E8400 4+GHz-re.(#3574) Beowulf_78: Szerinted elég egy E8400-re egy Thermalright HR-01 plusz
4 GHz vagy a fölötti freikire? Tudom ez procifüggő is de a hűtőtől is számít. -
zuchy
őstag
válasz
sniper elite #3530 üzenetére
Most már kezd kialakulni a GPU-k alaptulajdonságaik. GT300-nál az 512 SP 521-bit GDDR5 az reális lehet. Ez minimum 2x teljesítménynövekedés. Viszont benne lesz még ez az új MIMD nevezetű cucc, amitől elvileg, a pletyik szerint gyorsabb lesz mint a SIMD.
Ha az ATI egy 1200SP-s GPU-val jönne, akkor elég messze állnának teljesítménybelileg.GT200 -->GT300 minimum 2x teljesítménynövekedés.
RV770-->RV870 (1200SP-vel) olyan 1.5..1.7x teljesítménynövekedés mert a régebbi volt 750Mhz-es, az új meg a pletyik szerint ~900MHz. Amit reálisnak vélek. Persze csiszolhatnak még itt ott, de olyan sokat nem ér. Szerintem.Én az 1200-at kevesellem, de lehet ez is átvágós pletyi, mint az RV770 esetében.
Olyan ~1600-at tartanék jónak... -
zuchy
őstag
Uppsz, bocsi skacok
Angol tudásom kicsit hiányos.Mindenkinek: hát ha nem Q3-ban jön akkor mikor? Ha Q4-ben jönne elveszítik azt az előnyüket, hogy hamarabb lesz kint az ATI/AMD DX11-es kártyája. De ezt a hírt nem is érdemes nagyon komolyan venni, messze még Q3 is nem hogy Q4...
-
zuchy
őstag
Fudzilla szerint Q3-ban jön az RV870
(#3392) VinoRosso: Hát az egy eléggé belépőszintű 4 magos. Én nem vennék olyat, lehet még a 3GHz sincs meg neki tuningban, nem tudom.
-
zuchy
őstag
válasz
Bluegene #3338 üzenetére
Mondjuk csődbe nem holnap fognak menni....
Nullszaldós karikkal is el lehet lenni, de hosszútávon nem gazdaságos.
Inkább a partnerek elvesztése miatt kell félnie a Nv-nek.(#3340) Bluegene: Az Nv inkább csődbe megy, mint hogy az Intel felvásárolja őket
(#3342) schwartz: Ez meg mia manó?
-
-
zuchy
őstag
Hmm jó cikk, teszt lett!
Érdekes, hogy mekkora a CPU limitáció még 4 mag mellett is. Nem tudom, hogy hogyan nem lesz CPU limit egy HD5870X2 CF-nél...sehogy. Innen pedig nincs érteleme a VGA-k nak feljődni, amíg nincsen hozzá egy megfelelően erős CPU. Nem hiszem hogy sokan nyomják 2560x1600-ban. -
zuchy
őstag
Szerintem meg lehet, hogy nyáron fog jönni. Nv nyárra semmiképp sem tudná kiadni a G300-at, lépéselőnyben lennének, ha megtennék. És szerintem meg is teszik. Csak hát az ára lesz elszállva egy kicsit. De majd azt úgyis meglátjuk...
A készletek meg biztos hogy elfogynak, mert viszik mint a cukrot a Radeonokat.
Ez az 1200SP nekem is kevésnek tűnik, akkor vagy MCM-ben lesz 2X1200SP, vagy egy chip-ben 1600-2000SP. 256 bit nem tudom mennyire limitálná 4-5 GHz-es ramokkal.
-
zuchy
őstag
válasz
janos666 #3258 üzenetére
Holnap úgy is teszek fel új win-t, meg majd megnézem, hogy érintkezik-e rendesen a kártya, de már vagy 5x lett azóta ki-be téve, és úgy emléxem, hogy egy új win se hozta vissza.
Talán most... Mint mondtam, tuning után csinálta, miután felettem az Accelero S1-et.
Lehet, hogy valamit elrontottam az új hűtő feltételekor? -
zuchy
őstag
Mirror's Edge-ben a 4870X2-t rendesen orrbaverte, amikor levettem a buszsebességet 8x-ra
Erről jut eszembe:
Nem tudod, nem tudja valaki, hogy mért megy a vidkártyám 8x-osan 16x helyett? (Az alaplapi sín az 1.1-s PCI-E.) Mert már megpróbáltam mindent, írtam ide-oda, adtam a (G)MCH-nak plusz feszt, kiszedtem a karit meg elemet, és úgy CMOS-Clear, legújabb BIOS-t tettem fel, de semmi. Betonbiztosan tarja a 8x-t. Mielőtt lecsapta volna 8x-ra tuningoltam a 8800GT-m, és utána tűnt fel...
Most vagy a kari vagy a lap a rossz.És már nagyon idegesít, hogy nincsen kihasználva százszázalékosan a kari, csak tuningal hozza a 16 alapbeállításos szintet.
sose lesz egy normális gépem.
-
zuchy
őstag
Ezt találtam, igaz Cryengine2, de nem is Nvidiával kell itt összehasonlítani, hanem ATi-t ATi-val. Ja meg a HD4890 az OC...
-
zuchy
őstag
válasz
Mercutio_ #3063 üzenetére
Akkor érdemesebb szívatni kifelé a házból a ventikkel, nem fújni belefé, ha kevés a hely ahol kimenne-bemenne.
Amúgy az előlapnál akarod kivágni, mert nem látok én ott ventinek helyet?
A két oldallemezere kellene vágni két lyukat és az egyiken be, a másikon meg kimenne a meleg levegő. -
zuchy
őstag
válasz
cowboy_bebop #3058 üzenetére
Szerintem itthon a HD4770 ára 30-35e körül fog elhelyezkedni. 30 alatt nem lesz semmi képp sem.
-
zuchy
őstag
Mondjuk igen, ezzel a verzióval nagyot lehetne ütni.
De én is a másodikat tartom reálisabbnak.
Kérdés, hogy kell-e az 512-bit. Nem lehetne 256-bit és 5 GHz környéki ramokkal?remélem jól értelmezem amit írsz
(#3012) Mercutio_: Jaa értem, szóval barebone. Nincsen valamilyen hely egy 8 centis ventinek? Amúgy szerintem bírni fogja, tudom, engem is idegesít, ha valami melegszik...
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest