- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #35524 üzenetére
BASSSZ, MOST NÉZEM, HOGY GDDR3-AT ÍRTÁL. (Csak a biost kérdezted, elsiklottam felette.
AKKOR FEL NE TEDD A NÁLAM TALÁLHATÓ BIOS-OKAT, MERT AZOK MIND GDDR4-ESEK! (Már nem tudtam modolni.)
Órajeleket írtam is, de ezt gyorsan módosítom az oldalamon, mert ezek szerint nem 1értelmű. Amikor csináltam, még csak GB-nak volt GDDR3-as 3870-e.
Viszont van ott Sapphire coolmod is, csak nincs annyira levéve a fesz, mint a HIS-nél. -
katt777
félisten
válasz
crea1984 #35521 üzenetére
Mind2 jó a Sapphire HD3870 referencia kártyához, én is azt használtam a Sapphire-rel. De ahhoz hasonlóan lehet modolni egy Sapphire biost is, csak annak nem 900MHz lesz a GPU tuninghatára, hanem 885.
Unlockost csak óvatosan, mert az, hogy ilyen magasra lehet állítani az órajeleket, nem jelenti, hogy menni is fog azokon. Ezért maradtam én is a HIS-nél.
Bios-ok folyamatosan változnak, de tudtommal a 80-as is 40%-ról indul (enyém 30% minimumtól pörög, és 45°Ctól emelkedik, hogy halk legyen 2D-ben), és bizony 1.254V a 2D módja, nem 1.05, mint az enyémé.
De RBE-ral megnézheted a beállításokat. Ez fent van TPU-on? Mert akkor megnézem, vagy ha elküldöd.mod: néztem, TPU-on még mindig 077-es a legújabb, úgyhogy küldd el, vagy töltsd föl valahová, hogy elérhető legyen. Esetleg meg is buherálom.
-
katt777
félisten
válasz
Lacpac #35499 üzenetére
Bazki, tényleg nyoma sincs!
Bekapcsolását sem találom. Hát ez gáz, mint a VGA-hevítés.
A többi 1.5-ösben sem találtad?
Nem a multigpu-támogatás miatt került ki? De az is ciki lenne...TBG: Nézd csak meg az oldalamon a képeket, de főleg a lenti videókat, páran már felrakták újra a játékot, hogy megint végignyomják. A telepítési és betöltési sorrend is fontos, tájékozódj az 1. hsz-ból és a honlapomról, ahonnan a letöltések közül le is szedhetsz mindent, ami kell.
-
katt777
félisten
válasz
SetCHOO. #35509 üzenetére
Talán sok az a paszta. Mindenesetre túlhevüléskor szokott elszállni a kari.
A HIS-emen újkorában kőkemény, vastag paszta volt, ráadásul amúgy is forrófejű a kártya (8°C-kal melegebb üresjáratban, mint a Sapphire-eim voltak), alig bírtam leszedni. Gondolom, állt már valahol fél éve a cucc. Titan nanopaszta, vagy a sajátja is jó rá. No és a csavarok rögzítésére is érdemes figyelni.
Nagyon vékonyan, finom rétegben kell rákenni, vagy egy pici pöttyöt, ami szétnyomódik, de az előbbi jobb, mert biztosabban fedi a sarkokat, ha te magad óvatosan felkened.butcher eu: Vannak fémrészecskés paszták.
Naná, hogy Intel + ATI
De lehet, hogy az nV még abban is csal, hogy direkt nem zöld halált csinál.
-
katt777
félisten
válasz
NEISSE #35491 üzenetére
3870 hűtéséről már mindent leírtam logout-omon. Ezért mondtam, hogy inkább tájékozódj, mielőtt szidni kezdenéd a karit. Totál jó a hűtése, ha rendesen beállítja az ember, még ilyen biost is tettem föl, a Rivatuner hűtésvezérlésről nem is szólva (viszont a bios folyamatosan vezérel, a RT meg csak sávosan).
Hűtést cserélni csak akkor érdemes, ha valakit zavar a zaj, de én pl. úgy belőttem 2D-ben, hogy nem is hallani, pedig amúgy a házam ventijei sem zajosak.
Az a 3-4%-os ventifordulat meg hülyeség, már bocs. 30%-on tarthatja 50°C körül.twine: A potiról már nem is beszélve. De fölösleges szabályozni, mert teljes fordulaton is halk.
Lacpac: Talán még ma du. meg tudom nézni neked, addig keresgélj.
butcher_eu: No, hát AMD/ATI-hoz piros halál illik, nV-hoz zöld (na, olyat még nem láttam, tehát az nV tuti jó
), Intelhez meg kék.
-
katt777
félisten
Nono! Nézz csak el Oblivion topicba, vagy a honlapomra, tedd fel szépen a látványjavítókat, aztán örülsz majd, ha városban nem esik 20FPS alá, kint meg tartja legalább a 30-at.
Viszont olyan gyönyörű lesz, hogy Crysis bekaphatja, hóóó! (Na ó, a víz az nem.)
kanYe: Kérdéseidre a válaszok soxor bent vannak a topicban, még a kártyák leírásai is. Csak keress rá, ha nem akarsz nyálazni.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #35470 üzenetére
Instabil a tuningod. Nekem is adott piros halált, amikor az epu-val játszottam, de ez legalább Ferrari-színű. Kell neki fesz.-emelés, RAM-visszaosztás, valami, ami stabillá teszi a cuccot.
SetCHOO.: Pedig csak én magam is qrwa soxor íratm, milyen szarok a RAM-sünik tapadási szempontból. Pöttyints rájuk egy kis hővezető pasztát, az megtartja. Az elhalálozás vsz. a rossz pasztázás miatt van.
-
katt777
félisten
válasz
NEISSE #35434 üzenetére
Hát, nyertél 0% sebességet és rosszabb minőséget.
Vagy +5-10% sebességet, és még rosszabb minőséget.
Jó csere volt.Többet értél volna, ha hőzöngés helyett beállítod a rendszeredet, vagy, ha már nV-t akarsz, akkor olyat, amelyben energia-gazdálkodási lehetőség is van. És TESZTELSZ, rendesen beállított rendszerrel. Bárki segített volna itt, ha azt kéred.
Egyébként nem értek egyet a többiekkel, gyere csak nyugodtan a topicba, én legalábbis jót szórakozom azokon, akik osztják az észt, miközben minden mondatukkal a hozzá nem értésüket igazolják.
Nem leszólni akarlak, csak mint mondtam, jobban jártál volna, ha tájékozódsz, és tesztelsz.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #35421 üzenetére
Felteszed a Crysis Wars-t, aztán nyomhatod a végtelenségig.
Nekem mondjuk ott wan a Prey, NOLF1-2, SSam1-2, stb., bármelyiket végigtolom újra. Far Cry-t is nagy élmény volt fullban tolni, amikor meglett anno az 1950XT-m.
Vagy ott a Blacksite és a Turok, amelyeket fikáznak azok, akik a legszarabb játékokra 90% feletti értékelést adnak, de mind2 élvezetes és hangulatos. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #35417 üzenetére
Szerintem már csak a hátralévő rész.
Ergo: ha unod, játssz mással. -
katt777
félisten
Itt szólok, mert P5Q topicban nem látlak mostanság, hogy igazad volt az EPU-t illetően. Megnéztük Quad-dal és C2D-vel, a CPU fogyasztásmérő pont az 1/3-adát mutatja a valós fogyasztásnak, ti. full terhelésen, alap órajelen mindegyik procinál így volt. Ergo amikor 5W-os fogyasztást jelzett, akkor megzabált 15W-ot is!
(annál már majdnem lehet olvasni, ha villanyizzó!
Be is írom a cikkembe.
-
katt777
félisten
válasz
NEISSE #35395 üzenetére
ATI-sok tudják (bár a jelek szerint páran mégsem
), hogy az ATI kártyák a nagyobb felbontásban és minőségben érik utol az nV-kat. Volt egy 8800GT-m is, és azt adtam el, mert 1680-ban, minden grafikát felmaxolva a 3870 szépen elkalapálta a riválist (teszteket nem véletlenül nem FULL-ban nyomják, no meg akkor nem lennének 40-50FPS-ek Crysisben). 3870-et lehetett tuningolni 10-12%-kal, 8800GT-t 22-25%-kal, de utóbbi még így is csak SM2-ben tudta megverni az ATI-t, persze már a 8.5-ös driverrel, és azóta az ATI még javult. És a 8800GT van olyan gyors, mint a régi GTS-ek.
A 2008. június előtti tesztek nem mérvadóak.
Szóval én elgondolkodnék (de főleg okosan tesztelnék), mielőtt visszabizniszelek egy max csak kicsit gyorsabb, viszont jóval elavultabb VGA-t (nem is beszélve az nV nem is létező 2D módjáról, aminek köszönhetően folyton fogyaszt és fűt).
Ja, és a CoD4 meg simán megy 3870-nel, valami irdatlan FPS-szel, szóval ott valami driver-pucolási hiba maradt nV kártya után. Driver Sweepert, esetleg OS reinstallt javaslok. -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #35385 üzenetére
Eszem-f@szom megáll, hóóóó!
Hát elvagyok én VM nélkül Windows ME óta.Nem akad a rendszer, nem lassul, nem fagy ki, egyáltalán: egy csomó szívástól megkímélem magam, amelyektől mások nem.
És ez nekem megért 9000Ft-ot +2 GB RAM-ért, főleg, hogy a régi 800MB-osokat még 19k-ért vettem anno az "olcsó" AMD-s konfighoz.Egyébként 2GB RAM-mal is csak FEAR XP-hoz kellett bekapcsolnom a lapozófájlt, oda is csak Vista x64 alatt. Mert a Vistát is be lehet állítani.
A honlapomon van CWh RivaTuner monitorozással (Clear Sky is), hát, még a 2 CPU-t sem használja ki, amúgy meg tényleg kell neki egy izmos és nagy RAM-mal szerelt VGA.
Anno Crysis 1 db 3870-nel 1900MB RAM-ot használt, CF-ben viszont csak 900-1000 körül.
Azt különösen nem értem, hogy amikor bagóért adják a RAM-okat, mit spórolnak rajta egyesek, miközben OC-s VGA-kra, és más marhaságokra nem sajnálják a pénzt. -
katt777
félisten
válasz
Lacpac #35378 üzenetére
1.5.9.1314 is van már.
Mondtam már, hogy a legfrissebb mindig az oldalamról elérhető.
Amúgy nagyon szar lehet, hogy ennyiszer kell frissíteni (hetente 2 verzió), és még mindig túlhevíti a 3870-et. Azért kipróbálom, de lefogadom, hogy ez is.
Ugyanúgy tuti nem megy még mindig Vista alatt.
Ja, azt sokan elfelejtik, amikor 3870-re húzzák a 3850-et, hogy az előbbiben is van 10-15% tuning.
Ezért közelítgetem én a 4850-eket. A 4xxx karik nem nagyon hajthatóak túl.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #35374 üzenetére
Az jó döntés, csak előbb vegyél valami nagyobb felbontású megjelenítőt. Most max 3850-re érné meg cserélned.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #35370 üzenetére
Lószart gyorsabb annyival.
Ahány emberrel összehasonlítottam hasonló játékokban, alig volt előnye. Éppen erre céloztam az előbb. Az persze lehet, hogy néhány játékban a drivert már hozzáoptimalizálták a 48xx karikhoz, mert mint ezt is írtam korábban, az új VGA-kkal a régiekhez való támogatást már nagyban hanyagolják általában.mod: Teljesen alkalmazásfüggő. Ne feledd, hogy kis felbontásban izmos proci is kell alájuk. Mindkét kari előnyei nagyobb felbontásban domborodnak ki. Én 1680-ban átlag 10-15% +t tapasztaltam a 4850 javára, de hangsúlyozom, ez az általam és ismerőseim által használt programokban volt. Figyelembe kell venni azt is, hogy a 38xx kártyákhoz fél évet kellett várni a jó driverre, tehát az is lehet, hogy egyszer majd megugrik az utóbbiak teljesítménye. No és a kis különbség miatt van az, hogy ami nem megy 3870-nel, nem fog menni 4850-nel sem, ami meg megy, az úgyis megy mind2-vel, ami driverekkel persze megint változhat.
-
katt777
félisten
És hányan nézik meg? (Ill. pont a lényegesen lassító beállítások nincsenek ott.) De a user-ek 90%-a ránéz: á, full grafika, 32FPS, jó az, aztán csak les, amikor feltolja maxra, és megakad a gép. Az utolsó oldalon meg ott vannak az állítólag tényleg fullos beállítások, amelyek viszont az eredmények ismeretében, kétségeket ébresztenek bennem hogy pl. AA valóban maxon volt-e. De a lényeg, fullon sem a 4850, sem a 3870 nem viszi, erről szóltam anno, max előbbin pár feature-t feljebb tehetsz, viszont azért rohadtul nem éri meg az árkülönbözet, a csere meg még kevésbé.
-
-
katt777
félisten
Na, Guru3D kezd a többi oldalhoz süllyedni manipulált tesztek tekintetében. Íme, így csalták el a beállításokat, hogy jól fusson "full"-ban a CS. (És ami még nem látszik a képernyőn... Különben elég érdekes, hogy 32FPS-t kapnának 1600x1200-ban, amikor nálam tényleg full-on kb. 10-12.
-
katt777
félisten
válasz
stevve #35320 üzenetére
Francokat.
Megy az szépen, bár tény, hogy (minden) full-ban max 8 FPS, de az is stabil. High-ban, alacsony élelmosással játszható (1680), és nem droppol ott sem. Lapozófájl és kevés RAM becseszhet. Akinél akad, annál nem OK a rendszer (pl. hagyja futni Vista alatt az indexelő szolgáltatást, más rezidens progit.stb.).
twine: Biztosan ritkán szólok hozzá...
De jó Katt-nak is, sztem ismernek.
-
-
katt777
félisten
Sztem pucolj, aztán csak drivert installálj. Ha nem OK, OS reinst lesz.
Oops: nincs valami elbarmolva a tuningodban? Mert az egy dolog, hogy mennyin megy a proci, de a RAM-sebesség is számít. Olykor a kevesebb több. Nálam pl. 3.8GHz-en mennek maxon a RAM-ok, utána messze 4 GHz fölött mennének megint ilyen sebességen, ami a hűtő miatt nem megy, ergo 3.8GHz-en célszerű maradnom. AMD-s koromban volt ilyen drasztikus grafikai visszaesés, amikor éppen a RAM-kezelést barmolta el az MSI a biosban, így a kisebb procik fele sebességen üzemeltették a RAM-okat. Persze nem biztos, hogy ez a gáz, csak egy 5let. -
katt777
félisten
Nem itt a baj, hanem pl. az aut. emelt PCI-E frekivel. Nos, az AMD, ha gyenge is, előrébb jár e téren. Jobban tette volna az Intel is, ha a saját erősségében fejleszt. De nekem mindegy, mert a mostani konfigom jó darabig meglesz még, max majd egy Q9650 megy bele, i7-tel meg szívjanak a gazdagok.
-
katt777
félisten
HASZNÁLD A KERESŐT!!!
(Esetleg 48xx topicban, vagy onnan küldtek el?
)
HIS IceQ 3870-et nem éri meg semmilyen 4850-re cserélni. Ahogy néztem játékokban 4850-es kollégákkal szemben, magas összetettséggel és felbontásban alig van előnye az újdonságnak. Konkrétan Oblivionban alig pár +FPS, de STALKER-ben sincs igazán előnye. Igaz, nálam 10% OC-vel megy a 3870. Lehet, hogy más játékokban gyorsabb, de ki nem szarja le, hogy 40 helyett 50 FPS-szel megy?
Csak határesetekben van jelentősége, ott meg lényegében mindegy. Persze 48xx drivereket is optimalizálhatják még.
4850 hangos, forró, hűtést kell cserélni, biost modolni sem árt (kisebb fogy), főleg, hogy az EPU-6 a 48xx karikat még nem tudja kezelni.
Prociban elgondolkodtató, hogy az i7-es Inteleket nem lehet már tuningolni az architektúrájuk miatt, szóval itt a lehetőség az AMD-nek a visszavágásra. És ezért még az Intel fektetettt milliárdokat a fejlesztésbe...
Viszont a procicsere jót fog tenni a VGA-dnak, szóval marajd a mostani VGA mellett, nézd csak meg a fejlődést E8400-zal, komoly lesz!
Tápnak OK-nak kell lennie; ha 18A-ed van a 12V ágakon, akkor tuti.
-
katt777
félisten
válasz
person #35265 üzenetére
8.9-nek mennie kell, vmit rosszul telepítettél. Először is pucolj le minden ATI drivert, aztán driver sweeperrel takaríts, és egy reg. clean sem árt, mert ha eltoltál valamit, a többi Catalyst sem fog felmenni rendesen.
Megteheted még, hogy elindítod a driver telepítőt, amíg kicsomagolja magát, aztán kilépsz, majd az eszközkezelőben megadod a VGA-nak a frissítést (kézzel), és kijelölöd abban a könyvtárban, ahová kicsomagolta magát. Azzal tuti OK, de ez is csak pucolás után. -
katt777
félisten
Levegőnek is maradt hely?
Egy jó kis ház, megfelelően elhelyezett ventikkel aranyat ér. Főleg, ha pl. egy NFP121300 dolgozik a VGA fölött kifelé 100m3/h légszállítással, egy másik meg mellette befelé. De maga a VGA végül is passzív. De akkor én jobban jártam, mert kaptam a 3870-re hűtőt, és ha leszedem, akkor az enyém is passzív, de van +1 ventim. -
katt777
félisten
válasz
zsolt1129 #35231 üzenetére
Nálam rendben van, tuningot is viszi, hál' isten a 8.8 után.
FaiL˘: A cicergés nem feltétlenül jó jel (esetleg túlterhelés van), de lehet, hogy nem lesz gáz vele. Ha a VGA csicsereg, azt vidd vissza, garban ált. cserélik, mert a tücsök nem gyári tartozék. Megjegyezném, hogy 550W-ot és 38A-t ajánl az ATI, de 450W és 2 v 3 külön-külön 18A-es 12V ág elég szokott lenni. Nálam mindenesetre CF-ben sem volt semmi oda nem illő zaj.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #35218 üzenetére
Ott valami más van, amitől függ a C++, mert nálam soha, egyik rendszeren sem adódott probléma. A CCleaner tehát csak tünet. Egyébként megnézheted közvetlen install után, miket töröl ki, az okozza az összeférhetetlenséget (esetleg abból kiveszed a pipát, tiltólistára rakod, és többet nem okoz gondot). De ha mindenképpen rossz, akkor a rohadt nVidia miatt van!
A lényeg, hogy tudod, mit ne tegyél.
P5Q tesztet bővítettem okos kis EPU és bios beállításokkal, úgyhogy ha valaki új lapot tervez venni, ne hagyja ki!
-
katt777
félisten
Pár kép csak kedvcsinálónak, még mindig 1280x800, alacsony saját árnyék, és fele AF/AA. Szép a víz és a part, és a magasabb AA/AF-nek sem érzem hiányát, pedig amúgy érzékeny vagyok erre, Obli-topicosok mesélhetnének róla.
A 2x2D (RedNeck Rampage, ha valaki emléxik még rá) bokrokat viszont már a Timeshiftben is pofátlanságnak tartottam eladni, játékba betenni meg szén cikinek:
-
katt777
félisten
válasz
stevve #35214 üzenetére
C motor nagyon CPU igényes. Egyébiránt minden "DX10"-es, éppen azért, mert valójában nem DX10-esek, tehát a CPU-nak kell veszettül pörögnie. Nézd meg: AC valóban DX10-es, nem is kell neki izomagyú processzor nagy felbontáshoz és full grafikához sem. Ebben az 1-ben mindig is elismertem, hogy jó.
Viszont 3870-et 3GHz-en CWh-ben is kihajt egy E8400, totál VGA-limites vagyok. De majdcsak meglesz az a 4870, legkésőbb Karácsonyra.
Ha azt akarták volna, hogy a meglévő hardvereken zökkenőmentesen fusson, már eleve úgy ment volna. DX9-ben, Oblivionban, graf moddal gyönyörű havazás van, és lényegében nem lassít a megjelenítésen (arra legalábbis van pár kemény graf-mod). De nézd meg a honlapomon, milyen grafikát tud az DX9-ben. Talán csak a vízpartok élethűsége hiányzik, az DX10-ben tényleg baba. -
katt777
félisten
válasz
stevve #35212 üzenetére
Nem baj, ha nem hajtod ki, csak éppen te írtad, hogy mennyire le kell venned a megjelenítést a játszhatóságra. Nálam mondjuk dolgozik az EPU-6, így ha akarom, terhelés alatt 3.6GHz-et is használhatok (bár 3870-nek fölösleges 1680-ban, csak a tuti kihajtás végett teszteltem így), miközben munka alatt 0.86V-on és 1587 MHz-en dolgozik a proci, a RAM-ok 705-ön (ez már DDR), miközben RAM és lap feszt is leveszi, szóval lényegében alig fogyaszt a gépem, főleg a -Vmodolt VGA 2D-vel.
-
katt777
félisten
Egy kis okosság (STALKER Clear Sky), miért NE HASZNÁLJUNK CPU-Controlt x64 VISTA ALATT:
Vista CPU-kezelés: 100/5-17%
CPU-Control CPU-kezelés Vista: 0-4/100%x86 Vistát nem tudom, de x86XP-n viszont pont fordítva van, CPU-C nélkül 100+1%, és azzal 70-80/10-20%.
Mivel CWh alatt 60-70/30-40% volt az eloszlás, ott már nem is sérleteztem kí.
Egyébként 1+2-t adtam meg neki, azaz hogy mind2 magot használja.
Ennyit a 4-magos procik időszerűségéről.
-
katt777
félisten
válasz
stevve #35208 üzenetére
Az 1/3-os VGA kihasználtság egyhén szólva megmosolyogtatóvá teszi megjegyzésedet, hogy a procid 2.5-ön "pont elég". Nem önmagában szar, hanem az igényesebb VGA számítási feladatok adatellátásához több dolga lenne a procinak (de nem bírja), ezért vagy CPU-limites. És ezért szoktam mondani, hogy nincs önmagában kihajtás, csak relatív (viszont 4GHz-es proci tekinthető abszolut-nak
).
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #35203 üzenetére
A CoD "szintje" alatt ugye nem a 4-est érted?
Mert ahhoz felfelé csak 2 program kapaszkodhat: az Airborne meg a Men of Valor.
Ha csak graf, akkor nem szóltam, de azért az UT3 motornál vannak jobbak.
Valami esetleg megpróbálhatná elérni az ósdi Oblivion felmodolt, DX9-es grafikáját, de sztem reménytelen.
FC2-re nagyon kíváncsi vagyok. -
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #35201 üzenetére
NEM. Nem optimalizálták. Úgy szaggat most egy jobb hardveren, jobb driverrel, mint régen. Ebből következően minden optimlizációról szóló híresztelés kamu. Az meg már hadd ne érdekeljen, hogy 8 FPS, vagy "optimalizálták", ezért 8.3 FPS...
A netkapcsolatomat is optimalizálhatná valaki, mindjárt megint totál leáll. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Szerintem spec szart sem optimalizáltak rajta. Anno is 7-8 FPS körül szaladgált fullon DX10-ben, meg most is. És akkor 6000+ volt egy MSI K9AP-ban (driver meg javában 8.5 előtti, azaz gány), most meg egy E8400 egy P5Q-ban jó driverrel (VGA mindkét esetben kihajtva, de az AMD gyengesége max pár tized FPS-t jelentett maxon).
Viszont azt aláírom, hogy No1 a játékélmény. Ne is Clear Sky-ozz! -
katt777
félisten
Hát, én inkább tolom 1280x800-ban VH/H beállításokkal, vagy 1680-ban H-n, hogy a régi jelöléseknél maradjak. Inkább, mint hogy a VGA-m áráért egy 2 generációval korábbi grafikai "élménnyel" kínozzam magam.
Egyébként a DX9/10 a játéknak tök mindegy! Naná, hogy ez is csak papíron DX10-es!Akárcsak a Clear Sky. Hogy még meddig fognak minket ezzel etetni! Egyedül az AC volt DX10-es, de annak nem is kellett a DX9!
Kár, hogy egy kupac fos (sztem). De nem is akadt full grafikával, azaz látszott, hogy ha tényleg DX10, akkor tényleg jobb a DX9-nél.
-
katt777
félisten
válasz
zalika #35181 üzenetére
Nem néztem én le senkit, a tanulásoddal sincs semmi bajom (csak az anyagi korlátok miatt írtam, mert én is tanultam sokáig pénzkereset helyett), azért is raktam oda a smiley-t.
Szóltam a következetesen ismételt helyesírási hibáért, mert böki az ilyen durva elírás a szememet, de a te érdekedben, nem azért, hogy froclizzalak. Sajnálom, hogy félreértetted.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #35179 üzenetére
Na, menjél vadászni!
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #35173 üzenetére
Játékleírás a honlapomon v. a logoutomon. De szaladj csak el előle, valamelyik sarki ágyúból lőj bele 1-2-t, ha már elég messze vagy, szaladj tovább, és ue. még néhány körön át. Ha kifexik, kést a szemibe!
A pályán rendelkezésre álló fegyverek nálam sem tartottak sokáig. -
katt777
félisten
válasz
zalika #35174 üzenetére
Hú, bazki, az rosszabb, mint SzombatHejj!
(Pedig 1 kivétellel itt is akár 60%-kal drágább minden, mint lent, Pesten.) Útiköltséggel is jobban jársz, ha leugrasz Pestre!
(pl. vonattal) Megrendeled a cuccot személyes átvétellel, aztán viszed. Bár a gar meg..., hát, nem irigyellek. Erről megint a szegény ember esete jut eszembe az ággal...
-
katt777
félisten
válasz
zalika #35171 üzenetére
Lapban P43-ast (olcsó és korszerű 16k-tól) vagy P45-öst ajánlok (alig drágább és korszerű 19k-tól), de egy olcsó P35-össel sem fogsz teljesítményt veszíteni. Prociból az E5200 még olcsóbb is, tuning nélkül nagyjából azonos teljesítménnyel (ahogy mondtam), de már 2MB cache-sel, ami nagyon sokat jelent az újabb játékoknál az AMD-vel szemben, ráadásul 800MHz-es, szóval még a RAM-jaid is tök OK-k hozzá. Viszont 21-22 körül már 1066FSB-s E7200-at kapsz (és már 3 MB cache-t). A tuning mind2 Intel esetében legalább 3.5GHz-ig valószínűsíthető, de fesz. emelés nélkül a 3GHz biztos. És az lazán jobb teljesítményt fog nyújtani, mint az 5600+.
Azért C2D topicokban kérdezz rá, mert ezeket csak hozzávetőlegesen ismerem. -
katt777
félisten
válasz
zalika #35169 üzenetére
Ha azonos teljesítményt nézel, az Intel az olcsóbb (+tuning), direkt így árazzák. Én is szívtam kicsit a fogamat a mostani processzorommal, de azóta is hálálja a bizalmat és a befektetést, ami az olcsóbb, de kényszerűen gyakran váltott AMD-kről korántsem mondható el. 7xxx körül nem gondolkoztál? Persze, ugye, a lapcsere, és hát tuninghoz RAM sem árt, de nekem is csak 1x kellett bevállalnom. Olcsó DDRIII-ig + olcsó QX9650-ig már elleszek ezzel, nem kell "olcsón" fejlesztgetnem, hosszú távon sok pénzért (AMD), mindeközben harmatos teljesítményért.
Nem fog kifingani, csak az nForce valamiértnem szereti az ATI kártyákat, bár az is lehet, hogy nálad éppen semmi gondja nem lesz. Az nF önmagában forró, minél régebbi, annál inkább. És hát az 560-as nem mai gyerek.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
mokus1 #35150 üzenetére
Ja, csak hiába, mert ha maxra tuningolod (ez nálam 22-25% volt), akkor SM2-ben ugyan elveri a maxra tuningolt 3870-et (12%), de az új játékoknál ez nem számít (mindkét kari zökkenőmentesen viszi az ilyeneket), viszont SM3-ban (HDR) még a feleannyi tuninggal is lenyomja az ATI, az ugyanis annál jobb az nV ellen, minél nagyobb felbontást és összetettséget használsz, de főleg az utóbbi.
Nem véletlenül a 8800GT-met adtam el.
Oblivionban jól látszik, amikor 88GT-sek nem tudnak annyi látványjavítót felnyomni a játszhatósághoz, mint én.
A HIS karim is ref., szóval hanyagolom a Vmodot. -
katt777
félisten
A javított gyári bios-ok 40%-on mennek alapból (010.073 fölött). Ezért kell modolni, mert jobban szellőző házakban fölösleges a 40%. Én is 30%-ot adtam meg neki, pedig messze nem a legjobban szellőző házam van, és 33-34%-on pörögve 50°C alatt tartotta a karit (ez van a letölthető biosomban is). Egy jobban szellőző házban simán lehet 20%-os min-t megadni neki, hogy mondjuk 40°C-tól emelje, és akkor az is halk lesz.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #35129 üzenetére
Ha ez vigasztal, nekem sem. Az SP1 betesz neki, sima Vistával rendben van. Lényegtelen, mert CCC-vel is lehet egészséges mértékben tuningolni, ráadásul hűvösebb is a kari. Én most RivaTunert tettem Vista alá, azzal semmi gond, és az oldalamra ehhez is a PowerUser beállításokat, amelyekkel CCC felett is lehet tuningolni.
Bővítgetem a Warhead és a Clear Sky beszámolókat is.
XG 8.9 még mindig nincs, de a sima eddig hibamentesnek tűnik.
-
katt777
félisten
válasz
mokus1 #35127 üzenetére
Inkább a cache kevés (bár páran kötik az ebet a karóhoz, hogy nem
), nem a proci sebessége (ez E6xxx vs. E8xxx is jelent utóbbi javára akár 10%-ot is azonos sebességen, persze alkalmazástól függően), no meg nálam 4GB RAM van, nem mintha ez sokat számítana XP alatt.
És persze semmi lapozófájl, ha olvasni akarok, tudok magam is lapozni, és nem fogyasztok áramot.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #35124 üzenetére
Bsszus, mostanában hetente új verzió? Az oldalamon megtalálod az állandó legfrissebb linkjét. Nálam 8.9-cel megy most, +3°C, de Chilla van rajta. Amúgy inkátt 5-6°C. Érdekes, mert szépen kimonitorozza a fesz-t is, és hát 1V-on van.
Nem is, naponta, vazze, az én linkemen már a tiédnél is újabb van. -
katt777
félisten
válasz
kavicssli #35115 üzenetére
Sokkal kevesebbet fogyaszt, DX10.1-et is tud, stb. Addikt létedre nincs kitöltve a konfigod, de ha a 2900-od ki volt hajtva, akkor a 3850-nel sem lesz probléma.
Ha 38xx, akkor HIS IceQ3-at vegyél (akár turbot), ha 4850, akkor HIS IceQ4-et. Minőség, tuningolhatóság, halk működés, alacsony hőmérséklet. Szóval megérik a felárat. Bios mod azért majd kell nekik, mert lazán csak 3D módban mennek a 38xx-ek alapból. Gondolták, ha már hűvös, minek az árammal takarékoskodni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest