- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Melyik beállítást próbáltad? Nem a 4870-est? Vagy 2D profilt állítottál át 3D-re fesz. emelés nélkül? Eddig még nem volt baj a beállításaimmal.
Van direkt 3xxx system settings órajel/hűtés-profilok nélkül.
Ha gáz van valamivel, szólj, de csak ha a megfelelő beállításokat tesztelted. ATT majd' minden nap új van, és mindig teljesen lepucolom le a régit, majd az újra felteszem a beállításaimat, és 1x sem volt gond vele.
CCC-vel együtt meg nem szerencsés ATT-t használni és vice versa. -
katt777
félisten
Ja, ha van időd...
De akkor legalább tudod. Csak az ilyesmi akkor szívás, ha OS reinstall lesz a vége, főleg, ha valakinek nincs partíció-mentése.
8.9-cel nekem sem volt bajom (a 3870-nel), de ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan játék, amelynél esetleg ne bolondulna meg. -
katt777
félisten
Keress rá, hányszor mondtam, hogy 38xx karikhoz a 8.7 az utolsó jó driver, mert azóta a 48xx sorozatra fejlesztenek (és hanyagolják a régi hardvereket, mint mindig), még ha ennek, tapasztalataim szerint, vajmi kevés is a látszatja.
WesTM: És akkor a Catalyst-ről még nem is szóltál!
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #36326 üzenetére
Régi, szép idők... Perfekt ATT, Vmod, minden, ami kellhet. Így múlik el a világ dicsősége. Minél többen nézik az új Catalyst-et, minél több programmal, annál többen kívánják az anyjába az ATI-t megint. Jót röhögnék most, ha nem 4870-em lenne. De DX9-ben király, Oblivion-t már min 27FPS-szel futtatja!
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Foglalt név #36310 üzenetére
A 300-as táp karcsú. Hány A-t ad le egyáltalán a VGA 12V-ján? Ill. a sima 12V-on, ha átalakító kell.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Tegnap nem néztem föl az oldalára, erre ma mit látok, megint van egy új ATT. Remek. Már csak azt tudnám, előbb lesz-e jó, mint a Catalyst az új VGA-mhoz.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36287 üzenetére
Hogy jön ez ide?
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36278 üzenetére
Akkor modold azt az enyém szerint. ASUS-nál úgyis jobb az, mert a kártya ugyan ref-nek néz ki, de nem egészen az, és a bios-a is más. Ergo amikor ASUS-t tettem Sapphire-re, az ASUS extra funkciók nem működtek.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36275 üzenetére
Mondd csak, hogy rapper vagy, oszt' jó napot!
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36274 üzenetére
és Ollie: Elég megnézni a PhysX-et támogató játékok egyre bővülő listáját. Az már más kérdés, hogy egy értelmes sincs köztük.
Az összehasonlítást illetően valóban értelmetlen, nem is állítottam hogy az lenne. Ezért vannak kitiltva az ilyen tesztek a toplistából is. Egyébként önmagában nem értelmetlen, mert 2 PhysX-es konfigot össze lehet hasonlítani vele.
TTomax: Anyagilag nem éri meg. De logout-on volt cikk róla, hogy valaki megcsinálta ATI mellett nV-val a PhysX-et, szóval funkcionalitásban lehet értelme, már ha valaki hajlandó annyit nyűglődni vele.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36250 üzenetére
Elmentettem a honlapomra is, de látom, már itt a link.
Nálam már régen csinálta ezt az ugrálást, asszem mondtam is, már nem emléxem, bios-mod vagy mi a fene csinálta.
Ha csak 1x is feltelepítetted a CCC-t, már hiába szeded le, ATT nem lesz tökéletes. pl. egyben lesz az OGL és a D3D beállítás ablaka, kevesebb lehetőséggel. -
katt777
félisten
Hát az új Intelek el vannak cseszve szerintem, eleve mondták, hogy a beépített memória vezérlő miatt nem nagyon lehet majd tuningolni őket. Nem baj, én már elleszek egy darabig a mostani cuccal. Az AMD-nek meg van esélye behozni a 25%-os lemaradását.
Ja, "véletlenül" tolta ki a két kecske a többieket, biztos nem azért, hogy megmaradjon a pontelőnyük. De hagyjuk, mert megint ránk szólnak.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #36236 üzenetére
Az jó!
Hol élsz te? Én már múlt héten azért kapartam a lóvét, hogy meglegyen időben a kari.
-
katt777
félisten
Én még időben váltottam.
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #36227 üzenetére
Nocsak...
Most, hogy mindennek felszaladt az ára... -
katt777
félisten
válasz
Chaser #36220 üzenetére
Zsír új, használt árban, a garba kapott HIS 3870-em...
Tesztelve. Hirdetéseknél vagy pü.
3870-et simán le lehet szabályozni, hogy keveset fogyasszon. És csere nélkül is jó a hűtése.
Lényegében azt akartam mondani, hogy felőlem gyorsulhat a drivertől egy program (vagy csak visszálltak a grafikus beállítások alapra, mint némely játékok szoktag driver-frissítés után, csak a kolléga nem vette észre), ez irreleváns, amikor gyorsulás nélkül is zökkenőmentesen fut maximális grafikával. 48xx terén viszont bizonyos, hogy lesz optimalizálás még, ez a tesztjeimből kiderült. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36221 üzenetére
Ha tényleg annyi, addig rendeld meg, amíg ott van, mert akkor elméletileg már nem drágíthatnak rajta (legföljebb "nem lesz"). Az jó kari, 5k-ért megkapod a Chillát, és még pénzed is maradt.
Sztem csak elfelejtették frissíteni a mindennapos zuhanásban, sok helyen már az is van kiírva, hogy: nincs árlista. Depo-n nincs valahol? -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36215 üzenetére
Vegyél egy olcsó ref 4850-et (ha majd visszamennek az árak 32k körülire 45k-ról), ill. vedd meg tőlem a Chillát (azt akár már most is
), az megfelelően lehűti, és tuningolhatsz is. Ja, és az aztán tényleg csöndes.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36213 üzenetére
ATI-nak totál fölösleges 512MB fölött a RAM, az nV-nak kell az. Akkor már vegyél 512MB-os karit, mert ez már majdnem annyi, amennyiért a nem kicsit gyorsabb 4870-et vettem. Persze most semmilyen hardvert nem éri meg venni.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36211 üzenetére
Ez most IceQ? Mert akkor jó. Viszont rohadt drága.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36207 üzenetére
Nem tudom, nem olyat vettem.
De információim szerint lassabb (olcsóbb is). Nekem még 4850-re sem érte meg cserélni a 876/1276-on stabilan futó 3870-ről, bár ez a tuning is csak Oblivion, Clear Sky, és Warhead alá kellett.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #36204 üzenetére
Tudom, nálam van.
Vadi új és HIS.
-
katt777
félisten
Hát akkor jó nekem, hogy jó játékokkal játszom.
Vagy csak valamit még állítani kéne az ATT-on. Egyébként ma megint felkerült egy új verzió. Én sajna el sem hagyhatom az új VGA-val.
Pancsermeste: _sereef, vagy hogy írja, ő biztosan letöltötte és játszik vele, szóval a program nem hibás, és nem fertőzött. De persze én hiába mondom ezt a NOD-odnak.
-
katt777
félisten
válasz
Chaser #36197 üzenetére
Hát, nem értem ezt a táltosos dolgot. Amíg nem ment a szemétbe (ill. vissza a gazdájának), mert köze nincs a valós fizikához, nálam addig is teljesen rendben futott full grafikán. Vagy AMD procid van? Addikt létedre kitölthetnéd a konfigodat.
Azt nem írta, hogyan távolította el? Mert nálam utána bármilyen más drivert raktam is föl, attól kezdve a CPU nem kapcsolt fel 3D-módban, jöhetett a partíció-visszaállítás. Szerencsére már fel vagyok készülve ATI-ból.Pancsermeste: Ha csak nincs valami a gépeden, ami megfertőzi a letöltéseket, én már találkoztam ilyennel.
-
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #36199 üzenetére
Mert hülye. Én már rég nem használom. Más is töltötte le, játszik vele, és semmi baj. Tegyél föl AVG-t, az értelmesebb. Több vírust megtalál, és nem lő annyit vaktában.
-
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #36188 üzenetére
Huh, tényleg sima Area 51. Semmi köze a Blacksite-hoz.
Azért szponzorálják, hogy legyenek pilóták. Vagy mert valamelyik tábornoknak részesedése van a cégben. -
katt777
félisten
ATT miatt engem még semmi nem dobott ki.
No-kia: Scifi FPS. Beszámoló róla a honlapomon (link is ott, több jó ingyenessé tett játékkal együtt, mint pl. a Suffering, ami tényleg a legjobb horror szerintem). Sztem nagyon jó, egy kis Half-Life beütéssel. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a 3DVD-nyi (2 DLDVD-n volt dobozban) terjedelem hogyan fért bele 1.95GB-ba, de biztosan jobban tömörítették, mint a reatil verziót. Az USAF sponsored Ad-software, szóval lehet, hogy USAF behívók tűnnek majd fel rajta, de állítólag teljes game.
-
katt777
félisten
Jut eszembe: Már a Blacksite Area51 is letölthető ingyen.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36180 üzenetére
Én értem, hogy mit írtam, sztem olvasd át még egyszer.
Mellesleg az első 2 3D teszt használ 2 magot, de csak 60%-40%-ban mozog ide oda (és még csak véletlenül sem terhel jobban hiába limites a rendszer), a 2 másik 3D teszt csak 1 CPU magot használ, de azt 100%-on. nyilván nem véletlenül. CPU-Control sem segített rajta. -
katt777
félisten
válasz
Dobozossör #36170 üzenetére
Tápkábel? Illesztés?
VGA hibajelzés?
Károsította esetleg a VGA-t a szereléssel? Vagy a monitorkábelben esetleg elferdült egy érintkező? -
katt777
félisten
válasz
Pancsermeste #36171 üzenetére
A legminimálisabb tuninggal is kidobál egy csomó játékból. Már írtam párszor.
TBG: Ez is volt már jó régen, ki is dobtuk a szemétbe.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #36152 üzenetére
OSD az mindenbe beszívat (nyilván, hiszen ráír a 3D képernyőre), de monitorozás nem. Mindegy, ezzel tudok élni, ha már rendben (és hűvösen) megy a VGA-m.
Minden 3D06 és Vantage teszt felkerült a honlapomra, elemzések és pár grafikon is, logout-on meg majd bővítem, ha lesz rá hely. De most ott trónol a legutóbbi cikkem.
-
katt777
félisten
Nem is ez, hanem a processzorod. Olyan CPU-limited van, hogy a vasfüggöny sírva összeomlana mellette.
Nyilván ezért is bontották le.
Több magot nem (vagy kevéssé) támogató alkalmazásokban (azaz szinte minden játékban, mert a quad-támogatók is ált. csak a PhysX-et teszik ki, de 3D06, ugyebár, messze nem ilyen) cseszheted a quad-odat.
Default tesztben amúgy sem fogod kihajtani speciel, de úgy nem is játszol, szóval ha értelmesen akarod használni a 3D06-ot, akkor ne így. Ha meg pontszámokra hajtasz, akkor tuningolj, mint a zállat.hakos1987: Ne beszélj már zőccségeket, ott bújik az eredmény-ablak mellett a CPU órajel, csak a kolléga még azt sem tudja, hogy ha bezárja a kis ablakot, minden fontos adat ott lesz a nagyban.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Thrawn #36136 üzenetére
Tuning az inkább a Catalyst verzoótól függ, nálam a 8.8 egy csomó programból kidobált. XG-t érdemes próbálni, de abból sem a 8.8-at. Tuningból többet ér egy jó hűtés. A 3870-emen 860/1200 helyett 878/1296 is megvolt az egyébként éppen eladó GFX Chilla hűtőmmel. No persze IceQ-hoz nem nagyon kell, de a RAM-ok pl. azért mentek ennyivel jobban, mert a ref. hűtéssel a hűtőn kívül voltak, illetve azzal lefedve, így voltaképpen nem is mozgott fölöttük a levegő. Tudtommal az IceQ hűti a RAM-okat is.
-
-
katt777
félisten
válasz
TeeBee73 #36109 üzenetére
Hát az aztán durva, fél óra alatt szf. 48°C.
Azért a 2.5k-ért 2 normál hűtő teljesítményét kapod fele zajjal, ráadásul ha erősebben leszabályozod a ventit, akkor 1 normál hűtő teljesítményét kapod 7dB-lel, ami az 1/3-a az általános venti-zajnak. Hát nekem ezért megérte ráfizetni. -
katt777
félisten
Itt az új RBE (1.16).
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #36085 üzenetére
Még a HIS3870-emet se annyiért.
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #36083 üzenetére
Ahol 4850 beéri a 3870X2-t, ott driver hiba van, vagy nincs az X2 rendesen meghajtva.
Nem baj, ha nem használod a kari teljes izomzatát (erre vannak a csökkentett profilok), viszont alkalomadtán olyan erő van bennük, hogy meg sem mered közelíteni.
Ha minden alkalmazás rendesen támogatná a 2 GPU-t, akkor a 4870 sem fogná meg az X2-t.
Ki adna el egy 4870-et?Én tuti nem...
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36075 üzenetére
OK, csak azt akartam érzékeltetni, hogy játékokban nem lesz olyan gyors, mint a 4870. Nem tudom, nálad működnek-e a - profilok, de én 3870-nel is csináltam egy 1.174V-os, 499/999MHz-es profilt, amellyel minden játék zökkenőmentesen futott, és a kari is hűs maradt, mivel nem nagyon fogyasztott. Tényleg csak pár játékhoz kell az a teljesítmény, ami amúgy benne van a 3870-ben vagy a 4870-ben.
Jut eszembe: 3DVantage-ben 1680 EQ beállításokkal a 4870 126%-kal volt gyorsabb az elődjénél!
Többször is teszteltem, de még mindig nem tudom elhinni. 3D06-ban (DX9, ugye), "csak" 78%-os volt a gyorsulás. Szóval ezeknek a kártyáknak KELL a minél nagyobb igénybevétel, mert alapon, ahol még kihajtva se nagyon vannak, messze nem ekkora a gyorsulás.
-
katt777
félisten
válasz
hakos1987 #36050 üzenetére
Igazság vagyon a szavaidban (végre helyreállt a netem), csakhogy túlzás az X2-t a 4870 ellenfelének beállítani. 3DMark06-ban 2-3%-kal gyorsabb, de mint tudjuk, a tesztprogiban tökéletesen műxik a multiGPU, míg a játékokban nem. Tehát a 4870 gyorsabb. Viszont a 3870X2 "zóccsóbb".
Az is tuti, hogy a 48xx karik gyorsulni fognak, mert olyan hibákat produkál, mint anno a 3870, amikor a fejemet akarták itt venni, hogy a tesztem rossz, aztán a 8.5-ös Catalyst-től csak jó lett.
Ja, tényleg nem éri meg 4870-re váltanod, már ha minden játékod 100%-ban támogatja a 2 GPU-t.
Különben villoghatsz a Vantage pontszámoddal az éjszakában...
4.1GHz-en, jól meghajtott VGA-val...
3.3GHz-en 8077 pontot tudok felmutatni. Összehasonlítás végett egy Vantage Extreme Quality teszt (1680x1050 16XAF 8XAA @ 3.3GHz): CPU: 6736 GPU: 3899 (3.0GHz-en csak 3499 volt a GPU, ennyit a kihajtott VGA-król)
Már nézheted a honlapomat, csak egyrészt a grafikonok még nem készültek el, másrészt fél órája kínlódok az állandóan megszakadó freewebbel, ileltve a föltöltéssel.
Baszki, azért +67-78% nem semmi...
-
katt777
félisten
válasz
fatal` #36016 üzenetére
Bios mod. Csak hát a melegedés és a fogyasztás, célszerűbb takarékoskodni.
870/1270, az nagyjából az elviselhető határérték. Nálam hiába nem melegedett 74°C fölé, akkor is hibázott, fagyott, ha följebb vittem. Szar Catalyst verzióval meg már 800/1200-on is lazán kidob (a lá 8.8). 8.7 XG jó.
FeRRaR1: 8.7XG
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #36011 üzenetére
Nem a TRA alacsony gépigénye a lényeg, hanem hogy BÁRMELY alacsonyabb igényű játékkal takarékoskodhatunk anélkül, hogy veszítenénk a játék élvezetéből. Ez a TR profilbeállítás kapásból -15°C és ez Chilla alatt. Gondolom, nyilvánvaló az energia-megtakarítás.
Azért változik az egérmutató a kép fölött, hogy kattints rá.Tégy egy próbát, hátha...
hunfatal: Igen, mindig F8.
-
katt777
félisten
válasz
proci985 #36007 üzenetére
4870 is szépen kifújja a meleget a házból gyári hűtővel, jól beállítva nem is forrófejű.
Van egy 9600Ft-os házam, amelyet 2 db NFP8 tökéletesen átszellőztet 1200-as fordulaton, azaz lényegében 2x7-10dB zajjal (betehetnék +2 ventit is, ha kéne, oldalra és felülre). 45k-s házban max nyernék -2-3°C-ot (ennél többet nyernék +2 ventivel, ha kéne, esetleg kánikulában - erre ott vannak a házból kiszedett gyári ledes 8cm-esek), szóval arra aztán végképp fölösleges pénzt kidobni. Persze vannak az enyémnél sokkal rosszabbul szellőző hztak is, de 10k körül akkor is lehet jót venni, ha gondosan körülnéz az ember.TeeBee73: A hátsó 12cm-est cseréld le NFP121300-ra, esetleg tegyél be elölre is egyet (ha lent nincs hely akkor 3 fiók helyére), aztán rendben lesz. De ha két szabad fiókod van (annyi biztos), oda tehetsz egy NFP-8at, vagy alulra, ha fér. Csak egy kis kreativitás kell, és a maradék lóvéból lehet jobb VGA-t venni.
-
-
katt777
félisten
Tettem föl új ATT-hoz beállításokat a honlapomra. Csak beállítások (bármely ATI VGA-hoz) monitorozással, ill. teljes HD3870 beállítás üzemmódokkal, közte alacsony 3D-vel, energiatakarékos, normál 3D-vel, és OC-vel is. Részletek a honlapon.
Egyébként ma megint új ATT van fönt. -
katt777
félisten
válasz
TeeBee73 #35996 üzenetére
Szerintem még érdemesebb, de főleg olcsóbb a jó gyári hűtőből jó vezérléssel jó gyári hűtést csinálni, aztán még tuningolva sem melegszik 80°C fölé, és a venti nem teker gyorsabban 75%-nál. Van pár cikk erről a honlapomon és a logouton is (no meg jó párszor előfordul a téma a topicban), összefoglaló link meg az 1. hsz-ban, direkt azért, hogy ne kelljen hűtést cserélni, ha csak nem teljesen halk működésre vágyik az ember. Passzív hűtés meg nincs, mert a meleg ott marad a házban, főzve az összes hardvert, ergo úgyis kell venti, hogy kifújja a házból, legföljebb nem a VGA-n van, és ettől páran azt hiszik, hogy passzív a hűtésük. Leszámítva a házból kivezetett passzív hűtéseket.
És akkor az ember nem dob ki pénzt fölöslegesen. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
fekeandras #35983 üzenetére
Én nem kockáztatnám meg. GDDR3-as sem sokkal drágább.
-
katt777
félisten
válasz
fekeandras #35981 üzenetére
Hát én VGA-ban a teljesítményt preferálom, az tovább tart, és olcsóbb, mint a kártyacserélgetés (főleg, hogy felénk nehéz eladni a használt cuccot). Aztán CPU-ban legyen megfelelő, de izmos, a többi cucc meg minőségi, nem feltétlenül max teljesítménnyel. Így a legolcsóbb a rendszer az igényeimnek megfelelve.
Sztem 4670-ekre nem árt majd egy jobb hűtés, de mondjuk a 3850-re sem. -
katt777
félisten
válasz
TheLion001 #35951 üzenetére
Két külön felbontást adj meg a monitornak illetve a TV-nek, asszem ez dual módban megy, klón módban egyforma lesz a 2, ergo ha nagyobb a felbontás a monitoron, a TV-n nem lesz teljes a kép.
Videó megint más tészta, ahhoz theater üzemmód kell, és akkor felbontástól függetlenül kizárólag a video-jelet fogja kitenni a TV-re, mintha azon néznéd a filmet, azon kívül csak üres hátteret látsz majd.
CCC egyszerű módban, megjegyzem, varázslóval is beállíthatod az üzemmódokat.Pont amikor válaszolni akartam, elszállt a netem, úgyhogy mos ímhol.
Ja, láma vagy...
Olvass kicsit vissza.
-
katt777
félisten
válasz
Picturemaker #35948 üzenetére
Nem is éppen a 3DMarkokkal van gond, hanem a játékokkal (főleg, ha a proci kevés a VGA alá, márpedig az AMD nincs ott a topon, mert a kihajtással is szignifikánsan lassabb vele a 3D megjelenítés). De a honlapomon találsz teszteket, mekkora különbség volt 8.4 vs 8.5, és hogy miképp lépte út utóbbival az anno sokkal erősebb 8800GT-t a 3870.
Véletlenül nem 8.4xxx a drivered? Mert az már újabb verziós Catalyst.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest