Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
Nos ez egy INI fájl az AtiTool-hoz.
Először készítsetek egy biztonsági másolatot a saját gépeteken lévő profiles.ini-ről. Ezt az állományt egyébként alapértelmezetten a c:\Program Files\ATITool\ könyvtárban lelitek meg. Ami még fontos, hogy az eredetiben nézzétek meg, hogy a „CardID=” sorban milyen szám van. Ebben nem vagyok biztos, hogy mindenhol ugyan az. Ha ez beigazolódik akkor a letöltött ini-ben írjátok át az összes sorban a saját számotokra.
Szóval. Letölt, javít ha kell, eredeti ment, eredeti felül ír program indít…
A 3D_brutal profillal óvatosan… Nem biztos, hogy minden kártya bírja (662/1000)…
És a fájl: [link] -
DonDragonka
őstag
válasz
mattheus #4958 üzenetére
Ugyan én AtiTool-t használok, de megosztom veletek, hogy nálam hogy is megy ez a 2D/3D „kapcsolgatás”. A kulcsszó profil. Az AtiTool képes olyan profilokat eltárolni ahol a GPU, a MEM, a feszültségek, a ventilátor százalékos teljesítménye, a MEM időzítése, külön-külön elmenthető. Nálam 3 van. Alap, 3D_Alap, és 3D_brutal. Sorrendben az első a 2D-s, a második a 3D-s, míg a harmadik a tuningolt állapot. Mikor melyikre van szükség, azt töltöm be egy szempillantás alatt. Van a progiban valami 3D-s alkalmazás figyelés ami annyit jelent, hogy ha érzékeli, hogy éppen 3D-s alkalmazás fut akkor betölti a beállított profilt automatikusan.
Én csak szívtam a RivaT-vel, de nem ezért álltam át AtiT-re hanem a fentiekben összefoglalt kifinomult profil lehetőségek miatt.
Amennyiben érdekli a közösséget, megoszthatom véletek a profilokat… -
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #4810 üzenetére
Nos ez a hűtő sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ez is 7-10 fokkal gyengébb minden téren mint a gyári.
Szóval most megint a gyári „muzsikál” a fülembe…
Egyébként adtam az AC2-nek még egy esélyt.
Be kell valljam, hogy elsőre valóban nem jól rakhattam fel, mert most nagyon is jól szerepelt. 2-3 fokkal jobb volt mint a gyári, de csak úgy ahogy ti is mondtátok. Nyitott ház és egy 12 cm-es venti oldalt ahol a fesz.szab. bordák vannak.
Mivel egyenlőre nem áll módomban ilyen összeállításban használni a masinát és a szétrobbantott látvány jobban zavar mint a hangos venti ezért egyenlőre a gyári marad a kártyán, de az AC2-est nem dobom ki mégsem, csak majd egyszer átalakítom a házat, vagy veszek valami jobban szellőzőt.
Ezen megfigyelések okán most kérek elnézést mindenkitől amiért úgy lehúztam az AC2-es hűtőt. Valóban igaz az, hogy jól szellőztetett házban és néhány jól elhelyezett venti segítségével ez tűnik a legjobb megoldásnak. -
DonDragonka
őstag
válasz
Tibiajax #4827 üzenetére
Ácsi bratyó! Ki mondta, hogy nekem bárminemű problémám lenne a karesszal????
Tökéletesen megy, jól húzható az egyik legjobb dolog a gépemben. Te valakivel nagyon keversz engem. Soha nem panaszkodtam, csak egy, valóban szar dologra, az X2-es hűtőre, de azt kivágtam kukába, mert NÁLAM nem jött össze ami nálad ennyi.
Mit nem vágsz? Azt mondod, vagy legalábbis utalsz arra, hogy nálad 100 fokos a VR. Ugyan akkor meg győzködsz arról, hogy a jó szellőzéssel ez is elkerülhető és hogy neked az van. Itt kérem van némi ellentmondás, de lehet, hogy csak én értelek félre akkor bocsi…
Én nem szeretem szétberhelve, kibelezve látni a gépemet. Nem tehetek róla, de zavar még a plexis házak látványa is. Én már csak ilyen maradi vagyok. Épp ezért az általad egyébként nagyra becsült javaslat nálam biztos, hogy nem járható út.
Egyáltalán nem bántottál meg sőt… nekem kifejezetten jól esik, hogy a korombélit még leöcsizik… Nekem jó kedvem lett ettől, a tiéd se romoljon hát el… Legfőképp, hogy az én hozzászólásom sem akart bántó lenni… -
DonDragonka
őstag
válasz
Tibiajax #4821 üzenetére
Hát ha már így össze bratyiztunk akkor had maradjon ilyen a stílus bátyám-uram…
„közel 100fokos tud lenni, akár, massziv game alatt. No kérlek alássan, erre mit mondasz?”
100 fokos????????? Hol? Kinél? Mitől? A gyárival (s ezt ha kívánod képpel is tudom igazolni) 100%-os ventinél, 71 foknál többet én még nem bírtam összehozni. Jah pont ezért vágtam ki az ACX2-t mert az valóban inkább fűtötte mint hűtötte.
„Itt jön a képbe, ujra, hogy ha jo a házszellőzésed, akkor megvan a megfelelő huzat és nem lesz gond. - Ezt viszont már az x2-nél is leírtuk. Ergo: gyak. tök mindegy.
Mit gondolsz?”
Előző pontban lévő, tőled idézett mondat alapján neked ezt a jó szellőzést nem igazán sikerült összehoznod…
A lényeg, hogy majd ha felraktam meglátjuk… Mondjuk neked már nehezebb lesz erre a hűtőre váltanod ha esetleg beválik mert a jó kis X2-es ragaszkodó egy típus…
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DonDragonka
őstag
válasz
mattheus #4811 üzenetére
Alapvetően, ha az ember szerelget előfordul hogy elnéz valamit, kifelejt valamit vagy csak pusztán nem jól rak vissza valamit. Ez szerintem az itt lévő „gurukkal” is nem egyszer de többször előfordult már. Olyankor van a baj, ha azon lépéseket követően se indul a rendszer amiket te leírtál. Egyszóval nyugi. Addig, amíg hasít a masina nincs itt nagy bibi. A tápod meg bőven a sok egyéb eszköz miatt ugyan lehetne egy kicsit combosabb de szerintem amíg nem indulgat újra a géped egy komolyabb játékot követően addig nem kell cserén gondolkodni. A legbiztosabb jele annak, hogy kevés a táp ha menet közben egyszer csak újraindulgat a masina.
-
DonDragonka
őstag
válasz
DroneZ^ #4770 üzenetére
Valentin nap lévén most nem tudok kellően hosszan reagálni a problémádra. Az a baj, hogy alapvető dolgokkal kéne kezdenem, de erre ma nincs időm.
2 dolgot tehetsz.
1. vársz holnapig amikor is, ha addig nem teszi meg más, fogok tudni segíteni.
2. olvasol... sok a hozzászólás, de ha 1-től elolvasol mindent akkor profi xt-s válik belőled a végére.
Bocs de most tényleg csak ennyit tudok tenni érted. -
DonDragonka
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #4740 üzenetére
Az Asus kareszok is jók...
-
DonDragonka
őstag
Nos én éppen abban látom az érdekességét az általam belinkelt tesztnek, hogy nagyon jól megmutatja, hogy mi kell ahhoz, hogy nagyjából azonos teljesítményt kapjunk a három kártyán. Mit kell kikapcsolni és mit nem ahhoz, hogy az XT hozza egy GTS szintjét. Értelem szerűen nem jobb azoknál sőt. Ám kompromisszumokkal még igen is van létjogosultsága az XT-nek is minden játékban. Liheg nagyon, kilóg a nyelve, csúnyábbak az élek, kissé randább a kép de hozza azt az fps-t amit egy GTS…
-
DonDragonka
őstag
Itt egy jó kis teszt: [link]
8800 GTS OC(550/1300/1600) 320MB vs. 8800 GTS (500/1200/1600) 640MB vs. X1950XT (625/1800) 256MB
Jó böngészést, 17 oldal…
Sok és érdekes következtetés vonható le belőle, no de ezt majd ha már többen is elolvastátok… Várom ám a véleményeiteket… -
DonDragonka
őstag
[link]
Wazzzeee... Mi ez az óriási, paksi atomerőművet igénylő „szörnyeteg”? Van itt valakinek olyan háza amibe LAZÁN beférne?
Ha már volt, bocsi... -
DonDragonka
őstag
Na ilyenné válik egy topik ahol magával a topik tárgyát képező eszközzel teljes mértékben elégedettek a tulajok és nincs semmi szakmai dolog ami bárkit is érdekelne…
-
DonDragonka
őstag
válasz
Vagyok_ #4665 üzenetére
Ici-pici kötözködés engedtessék meg nekem.
Lehet, hogy méretben kompatibilis, de…
…az én X600-as kareszom akkor hasalt meg, húzott állapotban, amikor a memória sünik közül, Zalmi hűtés mellett leesett az egyik.
Ezzel csak azt akarom pedzegetni, hogy neked is van egy spéci hűtőd no meg egy valószínűleg hibás kártyád és ebben én vélek némi összefüggést felfedezni, de szigorúan csak a gyakorlati tapasztalataim végett.
Legalábbis elgondolkodtató… -
DonDragonka
őstag
válasz
Vagyok_ #4654 üzenetére
Az X600-as kártyám így púrcant ki. De az mindenhol ezt csinálta, minden 3D-s alkalmazásban.
Egyáltalán nem biztos, hogy a kártya a ludas. Az általad említett részeken nekem akkor csinálta ugyan ezt amikor a gép prociját túlhúztam.
A Canyon Flight teszt különösen érzékeny a CPU/MEM húzásra, hibára…
[Szerkesztve] -
DonDragonka
őstag
-
DonDragonka
őstag
„Fejleszthetőség? Az meg minek, holnap már olyan alaplap lesz a piacon, ami miatt az egérpadomat is kicserélhetem...”
Lehet, hogy megköveztek az alábbi kijelentéseimért, de a fenti megállapítás (na ezt jól megcsavartam…) szerintem a 233MMX processzorok és a hozzájuk tartozó platformok óta megállja a helyét. Ilyen alapon soha ne vegyünk semmit mert úgy is elavul már akkor amikor a boltból kilépünk…
Persze vannak időszakok amikor az embernek valóban érdemes várnia, mint most a DX10-es VGA-ra. Érdemes várni rájuk, ha másért nem akkor az XT és XTX kártyák árcsökkenése miatt. Kíváncsian várom, hogy az ATI DX10-es kártyája milyen hatással lesz a most 70E-100E-s kártyák árai főleg ha beszáll az árháborúba az NVIDIA is. Reménykedjünk, hogy nem „széria-radírozás” lesz a vége mint az A64 939-es kétmagos prociknál amiket vajh most miért is nem lehet sehol sem kapni… -
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4577 üzenetére
Akkor olyan képet nem tudsz készíteni amin a CPU-z adatai is látszanak?
Van egy olyan érzésem, hogy nálad valami globális probléma van. Vagy valóban érne 20 fps-t a tuningolt proci vs. sima proci???? (CPU teszt1 enyém vs. tiéd) Eredményben pedig 200 pont különbséget (CPU score)??? -
DonDragonka
őstag
válasz
Tibiajax #4559 üzenetére
Tibajax...
Te meg túlságosan csendes vagy még ha kérek valamit arra sem reagálsz...
Saját véleményem szerint a két hozzáállás közül ez utóbbi rosszabb egy aktív totyikon…
Ne, ne vedd zokon, nem sérteni akarlak, csak gondoltam, megjegyzem már...
Most fogom megkapni, hogy olyan vagyok én is mint a Fuzik... -
DonDragonka
őstag
válasz
Tibiajax #4507 üzenetére
Alapvetően nem kell, de a magasabb OC érdekében ajánlott, már ha az a cél. Nekem 115-ös PCI-E freki mellet ment már a kártya 700/2000-en is, csak azt néztem be, hogy ahol ezeket a beállításokat néztem ott a csóka vízzel hűtötte a kareszt. Nekem a gyári hűtés lévén ezeken az OC beállításokon már baromira melegedett…
-
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4433 üzenetére
Tudom láma gondolat, de hátha…
Új kártya cserénél szerintem fontos, hogy a driver is újra legyen telepítve méghozzá úgy, hogy előtte eltávolítod a „vezérlőpult; Programok telepítése és törlése”-nél. Amikor elindul a Kíndóz nem hagyod, hogy Ő telepítsen hanem elindítod te magad a telepítőkészletet. Ugyan ez a szitu szerintem az AtiTool-ra is igaz.
Ha eddig ezt nem lépted meg, szerintem egy próbát megérne. -
DonDragonka
őstag
Próbáld meg úgy, hogy a rivatuner-t eltávolítod a gépedről. Nálam is csinált furcsa dolgokat amíg fenn volt. (Igen a Rivat, nem pedig az AtiT) Valamit elcsesz az a progi, de hogy mit azt én sem értem.
Ezt követően az AtiTool-t is szedd le. De ez még így nem elég. Ha leszedted a rivatunert és az AtiTool-t akkor a Catalyst-ot is uninstalláld és telepítsd újra. Ezt követően az AtiTool telepítsd csak vissza. A Catalyst CC-ben az ATI Overdrive-nál Unlock-old a cuccost. Ha ez után sem megy rendesen az AtiTool akkor szerintem telepítsd az egész oprendszert újra mert ott valami bibi van… -
DonDragonka
őstag
Csak az igazságos viszonyítás kedvéért íme alapon 100%-os venti mellett:[link]
-
DonDragonka
őstag
-
DonDragonka
őstag
''Az volna csudijó, ha meg tudnád kergetni a vasat AtiTool 3d szőrös kockával és tudna menni legalább 10-15 percet. Akkor ugyan is látnád, hogy ha nem is közvetlenül, de felépítéséből adódóan a gyári hűtés kedvezőbb a fesz. szab-oknak mint az Acc.. Tapasztalataim szerint games vagy xDmark alatt nincs úgy megterhelve a kártya mint az AtiTool szőrkockája által.''
Mi nem világos a fenti idézetből???? -
DonDragonka
őstag
Az Accelero X2-es hűtőről összefoglalnám a SZEMÉLYES tapasztalataimat:
Pozitív:
Olcsó
Halk
Negatív:
NÁLAM semmivel sem hűtött jobban mint a gyári.
A fesz szabályzókat még rosszabbul is hűtötte.
Nem hogy a tuningot nem bírja de még a gyári értékeken is kifagyott a rendszer.
Nagyon nagyon nehéz leszedni. Ez akkor hátrány ha nem vagy vele megelégedve mint én vagy bexarik a kártya és vissza szeretnéd rakni a gyárit a gari miatt…
A gyári ugyan hangos, de legalább bírja a tuning beállításokat és nem fagy vele semmilyen program. Amíg nem lesz a Silencer 5-höz hasonló megoldás addig én már nem piszkálom a gyári hűtést.
Valami ilyesmire várok:[link] -
DonDragonka
őstag
Kedves Joshi!
Engedd meg, hogy időrendi sorrendben, visszafelé válaszoljak kérdéseidre:
„Erre [link] miért nem reagál senki? Főleg az akihez intéztem a hozzászólásomat?”
Válasz: esetleg azért nem reagáltam, mert nem vagyok a számítógéphez kötve és bármily hihetetlen van ám élet a NET-en kívül is. Tegnap volt jobb dolgom is mint csipp-csupp ügyekről csevegni nehéz felfogású ám de bár türelmetlen eszköztárssal…
[link]
Válasz: Az volna csudijó, ha meg tudnád kergetni a vasat AtiTool 3d szőrös kockával és tudna menni legalább 10-15 percet. Akkor ugyan is látnád, hogy ha nem is közvetlenül, de felépítéséből adódóan a gyári hűtés kedvezőbb a fesz. szab-oknak mint az Acc.. Tapasztalataim szerint games vagy xDmark alatt nincs úgy megterhelve a kártya mint az AtiTool szőrkockája által.
[link]
Válasz: [link]
Utolsó megjegyzésem a fentiekhez. Ha a sok idődet amit itt a fórumon „pazarolsz”, hasznosan olvasással és értelmezéssel töltenéd, talán választ is találnál szinte minden kérdésedre… -
DonDragonka
őstag
Mint ahogy azt a tapasztalat bizonyítja a gyári hűtő, hűti méghozzá jobb hatásfokkal a fesz szabályzókat. A különbség közel 10(!) fok a gyári javára. Az sem elhanyagolható tény, hogy az Accelero-val még az alap órajelen is kifagyott mint azt már megírtam, míg a gyárival a legmagasabb eddig elért OC mellet is vígan hasít a masina órákon át, mindenféle fagyás nélkül.
Az tény, hogy a gyári hangosabb, de stabilabb is cserébe. Nálam még a gyári hűtő nem fagyott ki soha akár több órányi Quake4, vagy NFSC közben sem, az Accelero meg már a 3Dmak05-öt sem bírta ki. -
DonDragonka
őstag
válasz
joshua7 #4353 üzenetére
267*11-nél (2937MHz) nem megy többet a memória beállítások miatt, de már ezen a sebességen nem stabil…
Volt már, 275*11 is (3025), de akkor olyan memória beállításokkal, amik a mostani beállításoknál lejjebb húzták az összképet.
Nálam ez a vége.
Itt látszanak a memória beállítások is: [link]
[Szerkesztve] -
DonDragonka
őstag
válasz
Gorombilla #4351 üzenetére
AtiTool kiírja lsd. itt: [link]
Az első hőmérséklet felülről... -
DonDragonka
őstag
válasz
joshua7 #4345 üzenetére
Lehet ezt rosszul felrakni?
Nem, nem a 100%-al hanem a gyári 80%-al hasonlítottam össze…
Igazándiból hozta a gyárit GPU illetve MEM hűtés terén de a fesz. szabályzó nagyon gyorsan és nagyon magas hőmérsékletre emelkedett…
Most ment a gyárival közel egy órát hiba és leállás nélkül aminek a végére a GPU 77 a MEM 62 és a fesz. szab. 79 fokosra bírt felmelegedni… 80%-os hűtésnél 662/999-es OC mellet… -
DonDragonka
őstag
Na ezzel az Accelero-val én befürödtem…
Lényegesen rosszabbul hűt mint a gyári hűtés. Olyan szinten, hogy 5 perc AtiTool után levágta a VPU még a gyári értékeken is, nem hogy tuningolt módban.
A feszültség szabályozó majdnem eldurrant 86 fokosra melegedett, míg a gyárival 1 óra után is csak 77 fokos volt 80% hűtés mellet!!!! A többi érték is (GPU, MEM) magasabb volt 2-4 fokkal mint a legbrutálisabb tuning mellet gyári hűtéssel. Egyszóval leszenvedtük az Accelero-t és visszaraktam a gyárit. -
DonDragonka
őstag
válasz
HarryDEC #4278 üzenetére
Nem vettem kötözködésnek sőt…
Örülök, hogy rákérdeztél mert engem is érdekel, hogy ez mitől lehet. Egyébként az adatlapomon azok az értékek vannak feltüntetve - mint nálad - amiken jár a vas.
A kettőnk közötti különbség egyrészt ebből fakad, másrészt az, hogy mire ez a nagy szórás ez nem ad választ.
CCC-ben nálad milyen beállítások vannak? Hátha ott van valami difi… -
DonDragonka
őstag
Nekem éppen itt várja az asztalomon egy Accelero X2-es, hogy rászereljem a kártyára. Nálam nem volt kérdéses, hogy miért ilyen felépítésű hűtőt vegyek.
Volt egy nagyszerű 700-as zalmim még az x600xt kártyámon. Mint az gondolom már feltűnt nálam nem sok alkatrész jár az alap beállításain. Nos a jó kis x600xt is full-ra vol járatva. Ment is szépen egy darabig. Azután egyszer csak elindítottam a gépet és többé nem tudtam használnia vga-t 3d-ben. Fontos kiemelnem, hogy nem játék közben döglött meg, hanem egy napi első bekapcsolást követően. Szétesett a kép minden beállítás mellet. Mikor szétkaptam a házat kiderült, hogy az egyik kis memóriahűtő süni, nem bírt ellenállni a gravitációnak és lepottyant a memóriáról…
Természetesen nincs bizonyítékom arra, hogy a kártya ezen események következtében adta meg magát, de az x1950xt esetében ilyesmi még csak véletlenül sem fordulhat elő hiszen akkor biztos, hogy elcsattan az a mem modul amelyikről épp leesne a süni.
Ezzel senkit nem szeretnék lebeszélni az egyébként nagyon jó minőségű és kiváló Zalman hűtésről, hiszen ahogy elnézem egy egyedi esetről van szó ami ráadásul csak gyanús, de nem bizonyított.
Én minden esetre tanultam a dologból és ma már csak olyan hűtést választanék, választok ami olyasmi mint a Silencer, vagy az Accelero.
Érthető okokból jobban bízok 4 csavarban mint némi ragasztóban… -
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4247 üzenetére
Lényegében pont ugyan annyit:
1024x768 4xAA 16xAF SSoff 36/73/195
Viszont ami érdekes:
Megnéztem, hogy 1600*1200-ban nálam mit hoz a játék
FEAR bench: 4xAA 16xAF SSoff Avg:38
FEAR bench- FRAPS-szel mérve: 4xAA 16xAF SSoff Avg:59,033
Itt kérem nem kis eltérés mutatkozik a Soak által belinkelt teszt eredményeihez képest...
No ennyit a tesztek hitelességéről. Minden gépen, minden konfigban máshogy muzsikál minden játék. -
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4238 üzenetére
Azt, hogy mennyit gyorsult nem tudnám megmondani, mert soha nem néztem alapon még…
Íme néhány frissiben készült teszt:
3Dm03: [link] 18940
3Dm05: [link] 11608
3Dm06: [link] 5253
Úgy gondolom, hogy ezek az eredmények az én konfigurációmban elég jók. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy most jutottam egy tuning, finomhangolás végére… -
DonDragonka
őstag
Népek! Kinek mennyire sikerült feltuningolni a GPU-t illetve a MEM-et?
Nálam atom stabilan megy 662/999-en…
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós kamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest