Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Szvsz annyira nem nagy baj hogy csak 500-ra veszi le a 2D órajelet. 850/1150MHz-en is csak 34°C nekem idle... az az 1-2 °C nem számít.
stevve: Alaplapi hőmérséklettel az a gond, hogy ahány chipset/szenzor, annyi érték. Meg az alaplapi hőmérséklet nem jelenik meg pontosan a házban lévő hőmérsékletben. Pl. nálam a déli híd forrónak tűnik ha ráteszem az ujjam, de a levegő az csak langyos.
Meg szerintem minden háztartásban előfordul egy egyszerű szobai hőmérő. -
barnam_
nagyúr
5V-n megy a venti, és 2D-ben 0.9V-n a gpu:
idle: 30-32°C körül, szellőzés nélkül
load: 50°C körül szellőzéssel. ha nem annyira megterhelő a játék, vagy nincs tuning, akkor 45°C körül.egyébként múltkor eszembe jutott hogy össze kellene gyűjteni hogy az különböző gyártók 4670-ei milyen órajelekkel, és hőfokokkal rendelkeznek. utóbbinak persze csak akkor van értleme, ha a környezeti hőmérséklet is adott.
-
barnam_
nagyúr
Hát nem tudom, jellemzően azok állítják hogy nagy a gépigénye a Vista-nak, akik nem használták huzamosabb ideig.
Nekem csak 2 magos procim van, és 2GB rammal se fogta le a gépet, 4-el meg főleg nem. Látogasd meg a vgaspeed.hu oldalt, ott a napokban jelent meg egy ezzel foglalkozó írás. -
barnam_
nagyúr
válasz
CHIPman #2956 üzenetére
Nekem megmaradt a 2600XT után
(#2957) glutamin: Az 500Ft-s adapterrel nem fog hang átmenni a HDMI-n, arra csak az a jó, amit ATi vga-hoz adnak.
(#2971) elfelejtette: 7300GT-nél tuningosabb vga-m még nem volt... 55% OC
(#2974) CPT.Pirk: Én már nekiestem volna a vmod-nak, ha lenne ceruzás mod.
-
barnam_
nagyúr
először is olvasd el az alaplapod kézikönyvét, anélkül nehezen tudok segíteni, hogy nem tudod mit hol keress,
másodszor pedig látogasd meg ezt a topicot:
Tuning, kezdőknek, szájbarágósan -
barnam_
nagyúr
válasz
tutinet #2906 üzenetére
Milyen procid van?
Nekem E2160, azzal még soha nem akadt mkv, igaz csak 720p-t néztem, 1080p már értelmetlen a monitorommal. Nekem nincs semmi codec pack feltelepítve, csak a KM Player, és nem is állítgattam semmit.szerk.: én a helyedben legyalulnék minden progit, meg codec-et, és kipróbálnám az előbb említett KM playert, vagy a vlc media playert.
-
barnam_
nagyúr
válasz
elfelejtette #2898 üzenetére
Sapphire-hoz képest jó, a 2600XT-m is 75°C körül volt.
igen, a CV jobban melegíti a gpu-t mint a játékok. nem lesz semmi baja a kártyának attól, mert 70°C-n megy.
-
barnam_
nagyúr
Megnéztem hogy bírja 1280x1024-ben a GTA4-t:
A proci 3Ghz-n, a vga 850/1150 Mhz-n ment.
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
8238, 329745, 17, 43, 24.983Nem rossz ahhoz képest, hogy először 1024x768 low detail-ban is alig akart menni.
8.12 + tuning + driver max teljesítményre + contig.exe ennyit javított.
Egy erősebb procival talán nem is menne 24 alá az FPS. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Én is ezt kérdezem
Ha a GTA4-et nézzük, akkor talán megér +3k-t, mivel már 1024x768 felbontásban High detail-en 605 MB-t eszik a vram-ból. Ha XP lenne nálam, RT-vel megnézném valójában mennyit használ (tudom pontosan nem tudja kiírni).
Csak proci is legyen mellé, mert anélkül még kisebb lenne a különbség. -
barnam_
nagyúr
1GB-s HD 4670-el hogy megy a GTA4? Gyorsabb mint az 512-essel?
-
barnam_
nagyúr
válasz
gabikiraly2 #2847 üzenetére
Nem neked válaszoltam ám...
-
barnam_
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #2826 üzenetére
A 2Ghz (és nem 2x2 Ghz)-s proci és 1GB ram elég kevés lesz.
Ha nem tervezel proci tuningot és memória bővítést, akkor szerintem felesleges a HD4670. -
barnam_
nagyúr
Most így van beállítva, nem nagyon megy 24 fps alá.
A vga 830/1150 Mhz-n megy.hogy ne csak medium texture detail-t tudj beállítani:
"Grafikai korlátozások feloldása:
hozz létre commandline.txt néven egy szöveges fájlt a játék főkönyvtárában, majd másold be a -norestrictions -nomemrestrict kapcsolókat. ezzel feloldod a grafikai (nomemrestrict) és memória (nomemrestrict) korlátozást. ezen a módon egyéb beállítások is elérhetők, a teljes listát a játék Readme fájljában találod." -
barnam_
nagyúr
Próbáljátok ki a GTA4-et úgy, hogy a drivert a 3D beállításoknál max teljesítményre állítjátok. Nekem így pár fps-t gyorsult, így már medium helyett high-ban játszom
-
barnam_
nagyúr
az új RBE-vel már MSI-n is lehet állítani a ventilátort, de hiába, mert akkor is 100%-on pörög
Levettem a 2D feszt 1.15V-ról 0.9V-ra, kb. 1-2 °C-t csökkent a gpu hőmérséklete. Most 32 °C-s úgy hogy 5V-ról megy, és a házventik nem mennek. -
-
barnam_
nagyúr
Vállalkozó kedvű fórumozók kipróbálhatják a Sapphire oldalán lévő 8.12-es drivert, itt azt írják hogy végleges.
szerk.: biztos észrevették hogy nincs még 10.-e, úgyhogy gyorsan leszedték az oldalról
-
barnam_
nagyúr
válasz
CHIPman #2599 üzenetére
Ha a GTA4-el akarsz játszani, kösd fel a gatyád
Erős proci kell hozzá, úgy tűnik egy 3 - 3.2 Ghz-es C2D kevés neki, vga-ból pedig HD4600-nál erősebb kell hogy 1280-ban, medium, high beállítások mellett játszható legyen.
Rendszer memóriából is kell 3-4 GB, meg videomemóriából is legalább 512... -
barnam_
nagyúr
válasz
birozoli7800 #2587 üzenetére
3GHz-n megy.
Geza26: névnapom alkalmából felvettem a Mikulás jelmezt
-
barnam_
nagyúr
1GB vram felesleges erre a kártyára.
Asus és MSI hűvös, de nem lehet szabályozni a ventilátort.
Még mindig ez éri meg a legjobban:
HIS HD4670 512MB DDR3 PCIE - 23.389Ft -
barnam_
nagyúr
az elképzelhető (valami oknál fogva), hogy egy másik pp módban megy.
nálam van 2d, még1 2d, meg 3d.
mondjuk nálam csak ritkán vált a második 2d módba, ami 300/500 Mhz.nézd meg mégegyszer milyen módok vannak a bios-ban.
ha nincs olyan mint amennyin megy, akkor valami szoftveres gond van.
drivert nem frissítetted azóta? -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #2457 üzenetére
Az elméleted (4670 15% OC = 9600GT) ott bukik meg, hogy 15%-os tuning sok esetben nem egyenlő 15%-s teljesítmény növekedéssel.
A játékok jók, talán a MOHA (Airborne?) nem kell, az a 2600XT-vel is simán ment.
Jut eszembe, ha még megvan a 2600XT-d, akkor azt is belevehetnéd a tesztbe. -
barnam_
nagyúr
%-ban kifejezve azt mutatja hogy jobban tuningolható mint a 4670, pedig valójában nem, mert a 4650 csak 807 MHz-ig bírta, a 4670-ek meg általában 850 Mhz-ig.
2 ezer forinton ne spórolj már, egyszerűen nem éri meg a 4650 ddr3 ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest