- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Én az MSI-ről tudok nyilatkozni:
- nem lehet szoftveresen szabályozni a ventit, ennél fogva 100%-n pörög, így egy kicsit hangos, de még elviselhető. 5V-ra kötve csak közelről hallani a hangját, és még úgy is elég jól hűti a gpu-t. idle 25-30 °C körül, load 45-50 °C.
- szinte az összes ref. kártyán 1.0ns Hynix ramok vannak, előfordulhat Samsung is.
- a logout-omban lévő vmod ref. kártyára jó, szóval GW kilőve
- tuning: lásd logout
1.45v-al ment a gpu 900 Mhz-t, 1.50v-al 950-t. Én az előbbit javaslom mindennapi használatra, mert így CCC-ből tuningolva 2d-ben 1.05v-n megy a gpu. (900 Mhz fölé nem sikerült vinnem az overdrive limitet.)
a ramokat felesleges kínozni, mert vmod nélkül is mennek átlagosan 1150 Mhz-t, vmod-al se megy sokkal jobban. -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5210 üzenetére
Sikerült pont a leghangosabbat kiválasztanod
-
barnam_
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5137 üzenetére
Abból nem, de volt ugyanaz pci-e-ben, csak x1050 volt a neve
-
barnam_
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5124 üzenetére
Pedig 3650-ből a DDR3-as is ritka, nemhogy DDR4-es. Szerintem olyan nincs.
-
barnam_
nagyúr
Tegnap esti termés:
3DM01: 61170 [hwbot link]
3DM03: 35637 [hwbot link]
3DM05: 20607 [hwbot link]
3DM06: 10729 [hwbot link]
3DMV: 4358 [hwbot link]Azért nem rossz egy 2 magostól
'06-ban egy hajszálnyira vagyok a 2. helytől (hwbot-on), de az már csak gyorsabb procival jönne össze. -
barnam_
nagyúr
The memory used on this card boggles my mind. Sapphire used Hynix H5RS5223CFA N0C modules which are rated at 2Ghz DDR but instead chose to run them below 1800Mhz. What gives? Either they have timings that are tighter than a virg…oh, forget about that line… or the memory is running well under its rated speeds.
Szóval annak ellenére hogy 873 Mhz-n megy rajta a memória, valószínűleg menne 1Ghz-n is.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #4982 üzenetére
Bios-ból megy a PowerPlay, de szerintem driver minimum kell hozzá. CCC nem, mert az csak egy kezelő felület.
Amit linkeltél, azon a RivaTuner van, az rajzol ilyen grafikonokat. -
barnam_
nagyúr
Ezt tedd fel: ATI HDMI Audio Device (mind3 szerver nagyon lassú)
Amúgy nekem is elég lenne alapon, de a GTA4-hez kevés.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #4907 üzenetére
Venti/szellőzés nélkül biztosan forró lesz.
Ez se lenne rossz választás, elvileg halk hűtője van. -
barnam_
nagyúr
ahol nagy a differencia, azok a ROP-ok és a memóriavezérlő.
Na ez az, korábban azt írtad (lehet nem pontosan idézlek), hogy az rv730 8 ROP-ja sebességben felér az rv670 16 ROP-jával szemben. Ennek ellenére az eredmények nem ezt tükrözik. Vagy lehet hogy más is szerepet játszik a 4670 gyenge szereplésében? (a memória vezérlőn kívül) -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4810 üzenetére
Kikapcsoltam az Overdrive-ot, és Riva-val beállítottam 830/1150 Mhz-re. 3DM06-ban a Canyon Flight tesztben 36.308 átlag fps-t ért el. Overdrive-al beállítottam 830/1150 Mhz-re, és 36.234 fps lett. Tehát működik.
Jah látom, hát ez gáz, mert ez így nem jó, még egy 3DMark06-ot sem tudsz tolni. Nem tudod mivel bizonyítani.
Ez a legkevesebb gond, mivel ha Rivatuner-el állítom be, akkor a valósat mutatja. -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4806 üzenetére
Bios frissítés után felismeri az "új" vga-t, és feltelepíti hozzá a drivert. A driver felmegy, de a CCC kiírja hogy nincs ATi vga a gépben. Ezután leszedtem a drivert, majd újratelepítettem, és ugyanazt írta ki.
Kipróbáltam mégegyszer, a 900/1200 továbbra se működik, szerintem azért mert a signature fájlban 750/1004 mhz van, a bios-ban pedig 750/1000.
Szóval még próbálkozok -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4771 üzenetére
Most alapon is 35C°-os a gpu. Félek hogy vészesen megnőne a hőtermelés fesz. emeléssel.
Ha átviszed a másik szobába a gépet, nem lesz olyan vészes.A Clock Info 01/02/03-t kell átírni, azt Te is megtudod csinálni. A ventit is állítani akarod?
Nem csak dos alól lehet, a Winflash pont arra való, hogy Windows-ból frissíts.
Jöhet a pü -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4769 üzenetére
A Sapphire hűtésével szerintem esélytelen 1Ghz fölé menni, mert az ahhoz tartozó feszen már nagyon melegedne. Talán 1.5v-t még elviselne, azzal meglenne úgy 950 Mhz körül.
Az még 24/7-es használatra se sok, mert 2D-ben mehetne 1.1v-n, egy jobb hűtésnek pedig nem okoz gondot.
Azt tegnap fedeztem fel, hogy ha Rivatuner-el (vagy bármi mással) tuningolsz, akkor nem csak az órajelek (gpu/ram) maradnak fixen, hanem a feszültséget is emeli! Azért nem mindegy hogy 1.23v-n vagy 1.64v-n megyDe ha bios-ba beírod a tuningot, akkor megy a PP.
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Végeztem a tesztekkel:
3DMark05: 1025/1180 - 3800/1140 MHz - 20540 pont
3DMark06: 1025/1180 - 3800/1140 MHz - 10519 pont
3DMarkVantage: 1020/1170 - 3800/1140 MHz - 4323 pont -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
"3.) Alapórajeles teszteknél mind a processzor, mind a videokártya alapon. RAM órajel max. a RAM gyári értéke lehet. Alacsonyabb órajel (pl. 800-as memória 667 vagy 533MHz-en) a kedvezõbb késleltetésért megengedett. VGA driverben a teljesítmény állítása, valamint a BIOS hangolása (a CPU órajelét érintõ értékeket kivéve!) szintén lehetséges."
Vagyis a Te eredményed már tuningosnak számít.
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
3DM06-ban 9 pontot javított az eredményemen a 9.1-es Catalyst
-
barnam_
nagyúr
Képzelheted hogy beszartam mikor megláttam a multiméteren hogy 3v...
Tudtam hogy keveset kell satírozni, de hogy ennyire... szerencsére nem lett semmi baja. Jól bírja, pedig Hynix
Azért is nehéz, mert két forrasztási pont között kellene a NYÁK-ra grafitozni, ami olyan kicsi terület, hogy a ceruza helye vastagabb. Lehet hogy forrasztanom kellene.
A 4850 pencil modból próbáltam következtetni a helyes ellenállásra. Az elsőt nem találtam, csak a másodikat. Nincs ötleted melyik lehet az? Vagy hogyan lehet megtalálni?(#4575) Gabis: Persze, jobb klikk az ATT ikonjára a tálca mellett, 3D profilok -> max sebesség.
ja hogy miért: csak 3Dmákban használom így, mert így több pontot ad. Amúgy max teljesítményen szoktam használni. -
barnam_
nagyúr
No, kipróbáltam a vmod-ot: a gpu-t ez alapján, a memóriát pedig ez alapján csináltam.
Hiába satíroztam ezerrel, a gpu-n csak nagyon keveset tudtam emelni, 1.3v-ról 1.33v-ra, ami annyi mint halottnak a csók...Ellenben a vMem mod működik, sőt annyira, hogy könnyedén 3V+ t adott a memóriának!!
Szerencsére hamar észrevettem, ezután 2.23v-ra lőttem be. Xp-n megszívatott a 3DM05 és 06, ezért csak Vantage-ban tudtam kicsit javítani: [link]
1300 Mhzszerk.: ááá, a Rivatuner nem engedte 1250 mhz fölé állítani
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
Nem találkoztam még olyan P35-s alaplappal, ami 8x/8x-as CF-t tudna.
Idézek a PH tesztből:
...a P35 a videokártya számára fenntartott 16 sávot kétszer 8 sávra is fel tudja osztani, de erre csak egy speciális PCIe konnektorral és BIOS-támogatással képes.
Szóval elméletileg lehetséges, de többnyire az alaplapgyártók egyszerűbb megoldáshoz folyamodtak, hozzácsaptak 4 sávot a 16x mellé. -
barnam_
nagyúr
válasz
Partyface007 #4408 üzenetére
megpróbálhatod Rivatuner-el kikényszeríteni a 75 Hz-t, nálam CRT + Vista-nál bevált.
de nem tök mindegy LCD-nél hogy 60 v. 75 Hz? -
barnam_
nagyúr
válasz
CHIPman #4338 üzenetére
Biztos hogy jó ötlet gombostűvel megoldani?
Szerintem biztonságosabb csatlakozóval megoldani, lehet kapni 12V-5V adaptert, de 5 perc alatt készíteni is lehet egyet. Vagy venni kell egy venti szabályzót, mint pl. a zalman fan mate2. Csak azzal az a gond, hogy a 4 tűs csatlakozó nem megy bele. -
barnam_
nagyúr
válasz
#31757056 #4332 üzenetére
Mondjuk alapon nem hiszem hogy sokkal gyorsabb lenne a gDDR3-nál, az a 100 Mhz előny szinte semmi, 1100 Mhz-t a legtöbb gDDR3-as 4670 is viszi. Sok embert az érdekelne, hogy esetleg tuningolva van-e előnye a gDDR4-ek, ergo memória sávszélesség limitált-e az RV730.
Nekem az a véleményem, hogy 20k körül érdemes venni GW/C3D/Msi-t, és akkor hűtésre se kell költeni, vagy 30k körül 4830-t. 1-2 hete még 28-ért lehetett vadi új 4830-t venni ph-s bazárból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fotók, videók mobillal
- Linux kezdőknek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- iPad topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilokra jön a Resident Evil Survival Unit
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest