- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Föl kell rakni a net keretrendszer 2.0-át minimum.
Anyám, még a link is ugyan az, csak te gyorsabb voltál mint én.
-
tzsolesz
nagyúr
Azért mert áruló lettél egy csúf 8800GT-vel.
( na aggyad csak idefele
)
Azért mert nekem a GTA4-hez kellet az 1Gb vram..
Mindig vágytam egy 4850-re, hát most itt az alkalom rá. A 128bit meg GDDR5 meg valahogy idle fogyasztásban nem győzött meg. Ebből meg BIOS moddal olyan kis kezesbárányt csinálok, hogy a 4770 is megirigyli 3-szor is.Ráadásul, ennél a karinál működik az ATT ami nekem fontos szempont. egyszerűen nem tudok nélküle létezni.
Végül is ennyi.fireproof Akkor mitől félsz.
-
tzsolesz
nagyúr
Sajnálattal közlöm, hogy kiléptem a klubból. A kártya még most is a szívemhez van nőve, éppen ezért nincs messze, unokaöcsémnél él tovább tőlem 500m-re.
Mivel volt egy monitor váltásom (1680x1050) már nem mindig volt kielégítő a kis tökös teljesítménye, bár elég jól állta a sarat. Most volt alkalmam eladni a régebbi imádott karimat, egy Sapphire 2600XT-ét, meg ugye a 4670-et, így összejött a zsé egy 4850-re. Ami ha minden jól megy elég lesz erre a felbontásra egy darabig.További sok szerencsét, és sok fps-t minden topic lakónak, a továbbiakban is számíthattok a tanácsaimra, a karival kapcsolatban, és tőletek is szívesen fogadom az ötleteket, egyéb problémák megoldására. Tehát ezután is látogatom ezt a topicot is, ha nem gond.
Üdv.
PS.: Jó tanács az új tulajoknak, fórumozóknak: Mindig hallgassatok Aggregátor, CPT.Pirk, Cayman, Chaser bácsikra, és nem lesz gondotok semmivel.
-
tzsolesz
nagyúr
Az MSI alapon egy picit rezonálósabb hangot ad mint a Sapphire mert az 100%-on jár egyfolytában, ezért talán alapon egy kicsit halkabb a Sapphire.
3D-ben változik a helyzet, ott a Sapphire elkezd hangosodni az MSI változatlan marad, de ki lehet bírni, mert nem vészes. Ebben a kategóriában én általában a legolcsóbbra bukok. Sok baj úgy sincs velük. -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #6253 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a 4670-ben azért elég jól működik a PowerPlay is, szerintem jobban mint a 3850-ben. Én annó 18K-ért vettem az Alien Computersben, a megjelenést követő napon. Akkor egy 3850 21-22K volt mindenhol. Egy 9600GT pedig 26-27K volt a legolcsóbban. Ez volt a legjobb döntés. Ma sem bántam meg.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX #6249 üzenetére
Egyébként a 4670-esek elég tuningosak is.
Nincs olyan játék a Crysis-en kívül, amihez ne lenne elég egy 4670. Tapasztalatból mondom. Minimum 25 játékot próbáltam ki rajta. Mindegyiket highon, és 2X vagy 4X AA-val. A Crysis-t nem bírta AA-val, anélkül elég jól ment. A GTA4 is soknak bizonyult neki highest-ben. De 1280x1024-ben high-on, és a csúszkák középen, a proci 3.5Ghz-en, 3Gb RAM-al, totál folyamatosan, és gyorsan ment, átlagosan 30-35 fps fölötti képkockaszámmal. Mind ez XP-én. Vistán nem hajlandó normális sebességet produkálni. Egyszerűen kifogy a szuszból játék közben, tele van laggal, akadozik, textúrák későn rajzolódnak ki, stb....
1680x1050-ben, mindent le kell venni 1-5-ös szintre, low, és mediumra kell vágni, és megint csak szépen megy. Ez nem olyan rossz azért.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi.
Az életben nem használtam erre még a kártyát. HD filmek gyönyörű szépen mennek, és hangja is volt eddig mindnek. Így nekem egyelőre még nem kell áttérnem 9400GT-re. Már csak azért sem, mert ha filmet nézek, akkor annak legalább szép legyen már a képe, és ne valami mosott szar, mint az eddig látott GeForce karik képei voltak.
Ámen.
-
tzsolesz
nagyúr
Nincs működő ATT. De a rivatunerben is lehet szabályozni a ventit.
A catalystben is gyönyörűen megy a ventiszabályozás a Sapphire-nál. Tuningolni lehet őket Rivatunerrel, és a catalystban is.
A Powerplay kiválóan működik az összes 4600-as szériánál. Mi Aggregátoral moddolt biost használunk, így például nálam még jobb lett a powerplay, és a ventiszabályozás is.
A HD4xxx hasonlóan nyűgös, vagy javult a helyzet? Ha lehet azt mondani akkor az ATT hiánya nálam elég nagy baj, de nem olyan vészes azért. Csak hát megszoktam, és nem nagyon lesz hozzá már szerintem működő verzió.
Amúgy meg olyat kel kifognod 4770-ből ami szabályozza a ventit. Akkor meglepetés nem érhet. max. nem a legelsők között leszel akik megvásárolják.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, nem jött össze, képzeljétek ez termék elfogyott a boltból.
Éppen van ilyen kártya náluk, de azt ők magasabb beszerzési áron vették, így azt magasabb áron is adják 55K-ért. Kérdik tőlem hogy kell-e így. Mondtam neki hogy nem.
gyiku: Igen igen szerintem is ez volt a baj. nem volt jó ötlet most ott reklámozni ezt.
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, azt hiszem a héten átpártolok NV-hez.
Persze csak addig amíg el nem adom jó áron, és nem veszek belőle egy 4890-est.
próba cseresznye utolsó 5-6 hsz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #5855 üzenetére
Így van, a 3-4 extra gépigényű játékon kívül (crysis, stb...) maximum 1680x1050-ig elég medium/high közeli grafon 2XAA-val. 1280x1024-ben pedig highon 2XAA-val, sőtt sokszor 4XAA sem vágja hanyatt magát.
FULL HD-ra minimum 4870 1Gb, de inkább 4890 kéne. Azokkal kompromisszum nélkül lehet játszani.Most töltök egy F1-es játékot, kiváncsi vagyok hogy megy neki 1680-ban.
Egyébként jöhetnek a kérdések 1680x1050-es kérdésben, mert már két hónapja olyan monitorom van. A játékok 80%-a amit néztem, meg sem kottyan a 4670-nek.
COD5 az nagyon megy neki, de a BIAH, NFS UC, Tomb R UW, MOHA, SPORE, stb... is fullon mennek.Az FC2-re már nem elég sajnos, a Crysist még nem néztem, de nem is akarom.
GTA4 sem menő ebben a felbontásban, mert kegyetlen sok kompromisszumot kell kötni. A látótávolságot le kell venni majdnem teljesen, és csak mediumon folyamatos a játék. highon érződik, hogy nem kedveli, bár úgy is játszható valamelyest.
-
tzsolesz
nagyúr
Végül is a GDDR4-es verzió maximum 3-5%-al erősebb a GDDR3-tól.
A másik pedig az, hogy a 9600GT az esetek 70-80%-ban erősebb mint a 4670 kb 15%-al átlagban, de ezt sokkal több fogyasztással, és nagyobb árcédulával DX10.1 támogatás nélkül, és tápcsatis kivitelben.
Amúgy is van egy két játék ahol a 4670 erősebb mint a 9600GT. Nézd meg a PH! tesztet amikor megjelent a 4670.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #5821 üzenetére
Igazából olyan hogy ref. hűtős 4670-ből nincs is. Talán a Sapphire-t lehetne ref. hűtősnek nevezni, meg a GeCube-ot. A többi mind egyedi hűtős. ha jobban belegondolok, akkor a Sapphire is az, csak az hasonlít a legjobban ref. hűtőre.
Ez egyébként érdekes kérdés volt.De jóóóó.
Többiek??
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #5816 üzenetére
A fő ok amiért cserélnék,hogy kevesebbet fogyasztana és a HD3850-es nagyon zúg ami idegesít.
Ez már lehet elegendő ok a cserére is akár. Vegyél valami hűvös, és halk verzsönt, és lesz egy energiatakarékos, halk, és hűvös játékos géped.
monti20 Gondolom nem a prescott cerkával akarod azt a VGA-t megzavarni.
Ugye?
-
-
tzsolesz
nagyúr
Neked mennyit enged? Nekem 778-at max. ezért is nem ajánljuk. egyébként ha visszolvasol, akkor Aggregátor készített egy biost ami megoldja hogy 1000/1200-ig lehessen húzni a karit.
tényleg, még én sem dúrtam rá az enyémre.
A rivatunert szoktuk használni, csak azzal az a baj, hogy ha aktív, akkor nem működik a powerplay.
Ezért várjuk az ATT-t mint a messiást. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Unregistered #5761 üzenetére
Jaaaa, így okés.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Unregistered #5758 üzenetére
Abban az esetben, ha átvált 3D-ben 600-ra a gpu frekije. Az normális, de te nem ezt írtad.
-
tzsolesz
nagyúr
A Tombraider Underworld az valóban csumán megy nálam is 1680x1050-ben, és tényleg szép a graf.
Én személy szerint örülök neki hogy meg vagy elégedve a kártyával, használd egészséggel. Az meg hogy hogy megrögözött NV-és voltál, nem baj, mert most már pártatlan lettél.
Amúgy szerencséd van, hogy akkor vettél 4670-et amikor kijött a GDDR4-es Sapphire, mert ezen sokkalta jobb hűtő van, mint az enyémen. Csendesebb is, hűvösebb is.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5709 üzenetére
Ennek örülök.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5707 üzenetére
Jó lesz az, tedd fel, előtte meg szedd le az előzőt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5703 üzenetére
Mit is csinál pontosan?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ateszzero #5671 üzenetére
Intelnél nincs HT link, csak AMD-nél.
Az alaplapoddal semmi gond, a procid nem bírja a tuningot sajnos.
A VGA-d is bírja minimum 830/1150-et, csak takarítsd ki a hűtőjét, és amikor a 3Dmark06-ot futtatod, akkor állítsd a ventit 100%-ra manuálisan CCC-ben, mert ott az lehet a baj, hogytúlmelegszik. Na meg az, hogy lehet, hogy nincs fixálva a PCI-E freki a lap biosában. Azt tedd 100-ra.
Aggregátor: Bírja is, hisz eddig annyin ment...nem tudom minek kellett lejjebb venni 2.9-re.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ateszzero #5620 üzenetére
Minek kellett 845-ig fölhúzni? A 900-as határ nem azt jelenti hogy annyin kell feltétlenül járatni.
Nem kel visszarakni az eredetit, mert abban meg csak 778-ig engedi a tuningot, miközben a kártyád egyértelműen bírja a 830/1150-et. Nem 845, hanem 830 amit nagy általánosságban elviselnek ezek a gpu-k. Van amelyik bírja a 850-et is stabilan, de ez kártyafüggő.
Mindig olvass utána mindennek, mielőtt túl hamar következtetést vonsz le bármiből is.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#19617792 #5539 üzenetére
Elég fura, mert az én P35-ös (nem éppen fapados) alaplapomban is meg van a 340Mhz-es FSB WALL.
A G31-es lapokban meg se cpu fesz, se PCI-E frek, stb.. állítási lehetőség sincs. Na még sorolhatnám. Egy Giga P31-es lapban meg azért van több opció a tuningra. nem értem én ezt.Eddig Asus, és MSI G31-es lapokat néztem de egyikben sem lehetett semmit állítani (fesz stb...), tehát fapadosabbnak tűnt mint a P31-es kivitel.
-
tzsolesz
nagyúr
Az ígéretem.
Stormrise
E5200@3.4ghz
2Gb 800Mhz
HD4670 alapon 9.3 catalist1280x1024 MEDIUM 1XAA: 48-59fps
1280x1024 MEDIUM 8XAA: 48-59fps1680x1050 MEDIUM 1XAA: 44-52fps
1680x1050 MEDIUM 8XAA: 44-52fps1280x1024 HIGH 1XAA: 24-32fps
1280x1024 HIGH 8XAA: 24-32fps1680x1050 HIGH 1XAA: 17-22fps
1680x1050 HIGH 8XAA: 17-22fpsAz AA természetesen működik, és gyönyörű is, sőt az árnyékok is nagyon szépek. Érdekes, hogy 1680x1050-ben is még játszhatónak tűnik a játék, de a karakterek irányítása már picit nehézkes, ettől függetlenül a mozgások még nem akadoztak nagy mértékben.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tanker21 #5463 üzenetére
igen is meg nem is.
nem
Az 1GB-os szerintem még mindig jobb mint a GDDR4 512MB, mert nem gyorsabb a GDDR4-es RAM miatt még 1%-al sem (ilyen 0.5-1 fps játékok alatt a tesztek szerint).
Ezzel szemben már most vannak olyan esetek, amikor kifut a kari az 512Mb-os keretből, és jól jönne a több RAM. Lásd GTA4, stb...igen
Ha szereted a halk működést játékok alatt is, mert a GDDR4-es hűtője sokkal halkabb, és hatékonyabb, mint a GDDR3-as verzsöné.
Döntsd el mi a fontos.
-
tzsolesz
nagyúr
Túl sok a "L"-er, és kevés a "S"-er, így lelassult a "beszerzés".
-
tzsolesz
nagyúr
Délután 13.00 óra körül tudok mondani Stormrise eredményeket 1680x1050-es felbontásig.
Kipróbáljuk mit tol 4xAA-val highon a kis vakarcs DX10.1-ben.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ricco_hun #5439 üzenetére
Nem rég van még meg az új moncsim. Előtte 19"-os volt, ez meg egy 22"-os LG.
cod4, cod5, ut3 <-- Ezeket a játékokat kiröhögi a 4670 kétszer, még szűrőkkel is 1680-ban.
Az az igazság, hogy 20-25%-ot kell nagyjából levenni az 1280x1024-ben produkált teljesítményből. Azt meg még ki lehet bírni.
Most bemondom a frankót, ha valóban csak ilyen gépigényű, illetve alacsonyabb-akkal nyomod, akkor elegendő lesz a 4670 is 1680-ban.Persze a nagy nevek GTA4, Crysis, Crysis Warhead, meg a hasonló gépigényű szarul optimalizált játékok nem fognak menni normális sebességgel.
Plusz: Most néztem a Clive Barker's Jericho-t 1680x1050, minden highon, Motion b. highon, és villámgyorsan fut ez is. fps-t nem néztem, de kegyetlen stabil, és villámgyorsan megy. Ha ehhez tudsz viszonyítani, akkor hajrá.
-
tzsolesz
nagyúr
Én eddig 3 játékkal játszottam 1680x1050-ben fullon. Tomb Raider Underworld (4xAA, minden maxxon) 50+ fps. De szépen megy a COD5, és a Far Cry 2 is. Igaz az utóbbi csak 2xAA-val nem megy 28fps alá, az átlag 35fps.
Van erő azért ebben a kis dögben. A VGA Speed-en van róla teszt. Ott egy két játékban, élsimítással üti a 3870-et.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #5366 üzenetére
Na igen
Gyerünk egy kicsit álomvilágba, és tegyük fel valahogyan az XP-re a DX10-et.
Találós kérdés: melyik drivert tegyük fel, hogy ismerje is fel a kártya a Dx10-es utasításokat?
1. Windows Vista ATI Catalist 9.3 WHQL?
2. Windows XP ATI Catalist XP 6.3?
3. Windows XP nVidia ForceWare 178.180?Az egész értelmetlen, és ezt lehet még fokozni is.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5362 üzenetére
Azt tedd fel, ami most van. Az ördög nem alszik.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5360 üzenetére
figyelj, ha nem olyan nagy gáz, akkor inkább húzd újra a rendszert. Már csak a 3 napos cseregari miatt is érdemes gyorsan biztosra menni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5356 üzenetére
Nem driver gond az. Valami nem tetszik neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest