- Realme GT 2 - aláírjuk
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5922 üzenetére
ugy olvastam hogy december 4
-
zolisx4
őstag
ezt nem hiszem el
Fontos tudni:A játék várhatóan magyar szinkronnal jelenik meg. A játék hazai megjelenése a korábban tervezetthez képest sajnos csúszik.
-
zolisx4
őstag
de jó lessz ez a játék
mikor is jelenik meg
-
zolisx4
őstag
kipróbáltam a Dirt 2 simán megy szépen full garafikán szaggatás és minden hiba nélkül jól néz ki mikor repül a viz
-
zolisx4
őstag
válasz
BigStraw #5893 üzenetére
ha vissza olvasol a vapor-x vga val sajnos sok gond vol nem tudom orvosolták e a problémát
mindkét kártya jó
de arra is gondolj hogy a következő kérdés ha megveszed a vgat hogy miért kapcsol le vagy elsem indul mert a tápod sem egy erős modell
[link]de itt megkérdezheted hogy mit bir a tápegység
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5868 üzenetére
rádásul nem is találom
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5868 üzenetére
nem is tudtam hogy kiadták a demót kipróbálom .
nekem az első se, jött be igazán pedig a neon motorról ódákat montak hogy igy részletes meg mittudom én de nem volt jó rádásul megvettem az eredetit .
a DX11 sem fog sokat változtatni rajta szerintem de ki tudja meglátjuk -
zolisx4
őstag
igen hát azt kézrátétellel néztem meg nem voltak melegek jobban mondba nem volt melegebb mint a gyári hűtővel de ezek a ram sünik amik ithon voltak ez egy sz.... az összes ebből igazán a réz ami ér valamit ez az alu ez semmi
és 40 % hangtalanul ment de ha jobb hatásfokú ventik vannak rajta akkor azok meghűtik az alattalévő süniket is de össze szedek hozzá rendes cuccot és kipróbálom
eddig az volt hogy nem lehet lehűteni csak ha a piros lemez marad rajta hát ez megdőlt
-
-
zolisx4
őstag
na egy kicsit szereltem
lecseréltem egy próba ereéig hogy mit is csinál ez hűtés egy hirtelen összeszedett cucc ból mit sikerűlt kihozni azért meglepö ezek a hőfokok jöttek kimivel ezt kipróbáltam hogy egy normálisan összeválogatott hűtéssel simán olyan hőfokot el lehet érni ami már igazán jó a VDDC lévő hűtés egy semmi amit ráraktam és memória is gagyi és igy sem melegedett tehát nem fontos rajta hagyni a piros lapot mert felesleges helyettesithető
-
zolisx4
őstag
vissza vettem de én a ccc ben sokkal hüvösebb lett a grid ben nem 90 fps van hanem 75 az meg teljesen mindegy én meg júniusban vettem ezt a másikat amit elrontottam azt meg júliusban
végülis csak a biost rontottam el ugy hogy el sem indult de aki megvette az megcsinálta valahogy
-
zolisx4
őstag
-
zolisx4
őstag
nem én is az új driverrel használom én eddig nem is figyeltem hogy az nekem 90 és 100 fok körül van engem nagyon idegesit
ez a bios frissités átirás nem tetszik nekem mert könnyen el lehet rontani az egész cuccot
azt énis észre vettem hogy FurMark alatt van hogy 75W ot mutat folt hogy 100w fölött volt a régebben
-
zolisx4
őstag
ez az de szerintem más a lap is más alkatrészek vannak úgy tünik
én a ventilátor fordulatát állitgatom próbálok egy megfelelő hőmérséklet fordulat sort kitalálni mert azért van a hűtésben tartalék de nem igazán sikerül ATI Tray Tools al próbálkozok
de másik biost sem találni amin picit emelve menne a fordulat -
zolisx4
őstag
ami a képen van ram süni az nagyon karcsú, ez csak eléletben gondoltam végig, igen tényleg van egy kis heatpipe csövecske és amin semmi sincs nem tudom a tripusát melyik volt de érdekes ,
MSI R4890 Cyclone OC 1GB PCIE erre gondoltam hogy semmi nincs rajta csak a hűtés a gpu-n
-
zolisx4
őstag
azért kérdeztem mert szétkaptam a vgát megnéztem mitől 100 fok .gyakorlatilag az pont a hűtő ventilátor altt van ott levegő szinte semmi nem megy rá csak amit a piros lemez eloszt
szerintem azért meleg lehet hogy érdemes rátenni egy zalman hűtést erre gondolokszerintem ez sokkal jobban hűt mint a gyári erre rátenni egy scythe musashit és jóval hüvösebb lenne de csak hangosan gondolkozom lehet hogy nem jó,
az is érdekes hogy van olyan vga amin középen van egy ócska borde egy ventivel és nem melegszik ennyire azt máshogy csinálták? -
zolisx4
őstag
jajj nem az enyémre gondoltam
mondjuk azért ha még tovább futtatom a VDDC felmegy 100 fokra is fél óra utánn .
kissis54 nek irtam hogy viszonyitása legyen ezen a hőfokon rendesen megy a kártya ha az övé lekapcsol akkor nincs mit tenni az garancia .
bocsi félre érthetően irtam
men válasznak irtam hanem uj hozzászólásnak
-
zolisx4
őstag
válasz
kissis54 #5815 üzenetére
szerintem nem a vga hűtése rossz hanem irtad is a ház szellőzik rosszul próbálj mellé rakni ventit ,lehet cserélni hűtést a vga-an .scythe musashi rámrgy és jó hütés de sajnos csak a gput tudod hűteni ez fél megoldás csak mert a gyári hőelvezető lemezt rajta kell hagyni a vrm ok miatt ami nem biztos hogy hidegebb lessz és neked az melegszik fel .inkább a ház szellőzését próbáld javitani .
-
zolisx4
őstag
ezt vágom énis a proci terhelve 100w ot megeszik az biztos, csak azt nem értem hogy az van rá irva hogy 620W és jó ha lead 430W ott hát ezt hihetetlen
a vga fogyasztását onnan másoltam ki énis az 1 hozzászólásból de ezek olyanok mint a tesztek akkor hiszem ha látom
Ne érts félre nem vitatkozni akarok távol áljon tőlem ,csak hihetetlenChieftec 550W az többet ad le gondolom, nem tudom ,de azzal sem volt jó
azt tudom hogy én ezt a gépet ami van az adatlapomon a tápcsere előtt egy 400w os CM el hajtottam és nem volt gond ,
-
zolisx4
őstag
A kártya TDP fogyasztása teljes terhelés mellett 190, terheletlen állapotban pedig 60 watt.
ez az egyik verzió de van még nagyon sok , amit lehet olvasni ,nem tudom mérte valaki?? -
zolisx4
őstag
válasz
ricshard444 #5801 üzenetére
szerintem reset eld a biost a lapon és úgy próbáld de ez csak ötlet
-
zolisx4
őstag
válasz
ricshard444 #5797 üzenetére
nem tudom valami más lehet nekem 650w os tápom van és nekem is volt CF em simánt ment hacsak tényleg nem hibás a táp ban valami de nem hiszem
-
zolisx4
őstag
válasz
chegauvara #5784 üzenetére
a tápegység biztosan nem kevés hacsak nem hibás
nekem pontosan ugyan ezt csinálta mikor Phenom II x4 810 est beraktam nekem bios frissités utánn nem volt többet hiba
-
zolisx4
őstag
válasz
kissis54 #5756 üzenetére
először is kikéne másik gépben próbálni hogy mit csinál
a 8600 as ment rendesen?
a FurMark al kéne tesztelni mert az leterheli a vgat rendesen és akkor a Gpu-z vel tudsz hőmérsékletet mérni .
nem hinném hogy a tápegység lenne a kevés hacsak nem hibás
de nem ártana az adatlapot kitölteni hogy tudni lehessen milyen procid van meg a többit ha tuningolsz akkor kevés lehet a tápegység -
zolisx4
őstag
hát ott nem válaszolnak na mindegy
-
zolisx4
őstag
ilyen gondja még nem volt senkinek? vagy hasonló
-
zolisx4
őstag
új probléma
az történt hogy nem futott semmi a gépen, egyszer vilan a monitor és átvált a win 7, egyszerű szinhasználatra ,nem volt átlátszó a tálca mint mikor elinditom a 3DMark Vantagét
de nem inditok semmit ,hű mondem ez meg mit csinál? elinditom a CCC ott látom hogy a vga 100 % on teker a 240 MHz is felment 850 re és elkezdett ugye a venti is felpörögni ahogy melegedett ,pár másodper múlvi vissza ált alap beállitásra a vga, win 7 maradt az egyszerű szinhasználaton na ezt eljátszotta vagy 4 percig, megnyitottam a vezérlőpultot megnézem frissit valamit de nem egyszer csak vissza ált az alaphelyzetbe na ez mitől lehet ilyet még nem láttam és nem is tapasztaltam nem is olvastam -
-
zolisx4
őstag
nekem régen volt egy asrock alaplapom az csinált hasonló dolgokat fagyott minden az xp telepités nem ment végig memória csere akkor lehetett telepiteni utánna egy játék sem indult el rajta addig még nem inditottam olyan alkalmazástz ami megterhelő volt adig jó volt az alaplapi integrált vga val semmi baja nem volt ,de amikor a 4850 est beletettem röktön össze vissza ment kicseréltem az alaplapot azóta ugyan azzal a memóriával ugyan azzal a 4850 es el azóta is hibátlanul megy a feleségem gépe lett ,azt akarom kihozni hogy az alaplap bizony tud olyan dolgokat csinálni amiből mindenre gondolsz csak a lapra nem ,azt hozzá teszem hogy az asrock az nem gigabyte de a komalyabb lep is lehet hibás mert ami nélad is van hiba az azért elég érdekes
-
zolisx4
őstag
-
zolisx4
őstag
tényleg nem tűnik melegnek a vga nekem ettől 10 fokkal melegebb
rendesen megy tesz alatt játéknál meg szétesik a kép próbálj drivert cserélni az szokott még bekavarni hogy volt NV driver a gépen és rá lett az ati driver téve erre tudok gondolni csak nálam meg ált a tudományHSM hátha tud jobbat mondani
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5689 üzenetére
ezt viszont nem tudom hogy a ddr 3 as memóriák nak mekkora fesz kell de gondolom az alaplap jobb esetben jól működik de a gigabyte alaplap elég gázos tud lenni GA-MA790GP-DS4H alaplapom szivatott mindennel még ki nem jött az F5 bios utánna minden baja megszünt
-
zolisx4
őstag
valamit nem jól csináltál ez túl hideg 1 perc furmark hoz
probáld ugy ugy hogy a fullscreent kapcsold ki igy a gpu z t is fogod látni mit mutat közbenazért én a tápegységre is gondolnák lehet az NV kártya nem vesz fel annyi áramot mint az ATI próbálj egy másik tápot is cserélni .
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5685 üzenetére
ne mondj már butaságot ,nem kell annak feszültséget adni nem tuningolni akar csak a hibát próbálja kideriteni igy még lehet hogy instabilabbá teszi a gépét ami alig megy
Aion.
simán túlmelegszik a vga egy furmarkot futtasmár le milyen hőfokot ér el a vga közben használhatod a gpu-z progit is mert azt nem irtad le hogy mekkora a hőfok a vga bana gpu-z több hőfokot is mutat -
zolisx4
őstag
elég összetett a dolog mert ugye a vga az ki lett próbálva a másik gépben ott jó volt a te gépedben is kipróbáltál másik vga t az is jó volt a csere eredményes volt ha terhelve próbáltátok és nem volt hiba majdnem kizárnám a vga t de azért a VAPOR-X el voltak elég különös gondok ha vissza olvasol .
te milyen vgat próbáltál a gépedben ? a VAPOR-X helyett ?
ha egy idő után csinálja csak, lehet túlmelegszik valami hőfokokat nézd meg -
zolisx4
őstag
válasz
Gaboman #5670 üzenetére
én nem hiszek a tesztekben ,,,,,
más alaplap más proci meg kitudja hogy készülnek a tesztek nem hiszem hogy az összeset 1 gépben tesztelték volna azt 10 en akárhányat,
hát majd meglátod kiváncsian várom hogy mit is tud a vga hőfok engem az érdekel igazán hogy othoni körülmények közt mit mutat -
zolisx4
őstag
kijött az uj driver 9.11
-
zolisx4
őstag
nem fogja kihajtani az biztos de jobb lessz mint a 4850 én lecserélném méghozzá ugy hogy eladnám a 4850 est kb 20 ért hozzá tennék 22 ezret és kb 22 ből már lehet egy 4890 es vga ami azért jobb, de ez egy ötlet.
ez a saját véleményem nehéz tanácsot adni más pénztárcájára hogy meg éri vagy nem -
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5663 üzenetére
nem tudom hogy van e olyan proci vagyis húzva biztosan van ami kihajt neked 2 db vagy esetleg több vgat 4 es vagy5 ös szériától függetlenül mindig lessz gyenge lánc szem
-
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5660 üzenetére
van egy nagyon jó alaplapod mikor vetted??
hát azért még 4db 5xxx sem hajt ki egy 1000w os tápot mondjuk van codegen ből is azt hiszem 1 db 4890 es megfekteti
a vinyó fogyasztásán nem sokat változtat hogy mekkora 1-2 TB os -
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5651 üzenetére
1000 W heggeszteni is jó ,de felesleges akkora táp
-
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5647 üzenetére
igen én próbáltam de sajnos a procim miatt nem nagy értelme volt ezért már csak 1 et használok
-
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5643 üzenetére
teljesen jól működik az én kártyám is ugyan igy felpörög indulásnál és le csendesedik mire betölt
-
zolisx4
őstag
én 400 as CM em használtam egy darabig azért elment vele simán nem problémázott
-
zolisx4
őstag
válasz
hossszú #5561 üzenetére
sajnos kicsit zajos, én a vga hejett javaslom a ház alakitgatását igaz nem tudom hogy milyen házad van de ha ügyesen használsz ventit ha lehetőség van rá
[link] ezt a tipust használd erre gondoltam Rendszerhűtő Chieftec AF-1238S 12cm, 12cm ventilátor, 3.8cm vastagság, 27dB zajszint, Golyóscsapágya ház szellőzése nagyon sokat számit
-
zolisx4
őstag
válasz
hossszú #5558 üzenetére
na konkrétan tudom mert én lecseréltem már a hűtését Scythe Musashi ra amit rá is lehet szépen tenni, nekem ref kártyám van és azon rajta van egy piros lemez ami elvezeti a hőt a ram októl meg még sok mindenen rajta van ha leveszed a piros lemezt ram süniket kell rárakni amik nem férnek el alatta a zalman sem fér el .akkor vissza raktam a piros lemezt és ugy raktam rá a hütést igy biztosan hüvösebb lessz a vga hát nem nagyon lett az a videoram még melegebb lett a gpu hőmérséklete esett pár fokot nem éri meg killódás csak igy vissza raktam a gyári hűtést amivel rendesen megy
HSM énis ezt montam hogy teljesen jók azok a pontszámok akár melyiket nézed simán ennyit tudnak a gépekben az összetevők miatt egyszerüen kevés a proci
-
zolisx4
őstag
-
zolisx4
őstag
ennyit tud a Sapphire a gépembe nincs eltérés az xfx és ez között mert felirtam még régebben mennyit csinál az xfx 9975 pontot kap ugyan ebben a gépben valamit elnéztek vagy sokat vártok a vga tól szerintem de HSM vagy TTomax jobban vágja ezt de szerintem sima proci limit ről van az én esetemben és Rexcor esetében is
-
zolisx4
őstag
válasz
marcus.fenix #5549 üzenetére
-
zolisx4
őstag
én is Win 7 et használok, nekem semmi baja ahogy felraktam felismert mindent és tökéletesen megy,egyedűl a SHIFT lassul be de az nem a WIN 7 től van, se fagyás teljesen jó nekem is volt a gépen NV driver és ati is egyszerre sőtt most is van nem volt kedvem újra rakni rendesen megy az ati val de egy újra telepités nem árt ha lessz időm énis újra rakom
-
zolisx4
őstag
válasz
marcus.fenix #5526 üzenetére
kicsit félre értettük egymást, biztosan van ami gyengébben szerepel, és ami jobbon, de én a tesztre utaltam hogy lehet hogy annak a vga nak van valami baja ugyan abban a gépben nem lehet rosszab a 4890 es legfeljebb, pont ugyan olyan a proci limit miatt .
Radeon HD 4890, 1GB, GDDR-5, 256bit, Aktív, DirectX10.1, TV-out, 875MHz/3900Hz nekem ez a tipus van és gyorsabb mint a 4870 es. -
zolisx4
őstag
[link] ez nem gyenge kiváncsi lennék mekkora a hőfok
-
zolisx4
őstag
ezek a tesztek elég érdekesek ,elméletileg ne vegyen senki 4890 est inkább 4870 eset mert a 70 jobb mint a 90 es ennyire hibás nem lehet a széria legfeljebb pár darab
-
zolisx4
őstag
Toxic nekem nem volt lehet hogy jó a hűtése
de azért azt hozzá teszem hogy hasonló a hütése mint a 4850x2 es annak nem volt valami jól sikerűlt hűtése hűteni hűtött csak felemelte a gépet úgy zúgott
-
zolisx4
őstag
én mindig a referencia hűtést részesitem előnyben pl az MSI HD4890 Cyclone 1GB PCIE jól néz ki de szerintem csak a meleget kevergeti a házban az xfx nek referencia hűtése van 1 kivétellel ha jól tudom ez az[link] az asus ról nem sokat tudok, tehát szerintem referencia hűtésben érdemes gondolkodni
-
zolisx4
őstag
nekem is XFX van és rendesen megy
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5384 üzenetére
énis most olvastam bele miket irnak ott hát inkább hagyom a fenébe azt sem tudtam hogy van nem még hogy állitsam
ez nem mezei embernek való téma
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5382 üzenetére
látom te is a tuning kezdőknek proci hűtőt cserélsz én meg tuningolnám a procimat de ez az alaplap hú de sz......r
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5379 üzenetére
nekem fű nincs amikor a javitást felraktam akkor csinált fekete sátrakat hát az a helyzet hogy én pont billentyűzettel játszom
eddig simán ment minden de a SHIFT megfogott nagyon nehéz irányitani a gtr2 ami a kedvencem azt is bill el játszottam teljesen végig és most is azzal játszom igaz közepes nehézségen
vagy a legkönnyebben
nekem a grid mikor megjelent azzal voltak gondok hogy bizonyos időközönként megált egy pillanatra a nem szaggatott hanem 20 sec enként megált egy tized másodpercre nagyon zavart, minden más ment rajta rendesen kilyott a laphoz egy új bios ráraktam és onnantól elmúlt a megállás hogy annak is mi köze volt hozzá nem tudom de semmit nem csináltam csak frissitettem a biost
ezért gondolom hogy a gép alkatrészei is számitanek hogy mi fut rajta rendesen és mi nem legalábbis szerintem -
zolisx4
őstag
nekem volt NV 260 oc kártyám azzal is ugyan ezt csinálta hogy nagyon lassul nekem fekete sátrat rakott a pályára és fekete fal meg hasonló is volt de a javitás miatt volt levettem és jó lett csak a lassulás az nagyon idegesitő
nekem is volt 4850 x2 es mikor eladtam nem volt még a játék de akinek eladtam annak meg teljesen jól megy a játék igaz intel meg i7 es proci kitudja mi a gond
én meg rádásul meg is vettem a játékot eredetiben -
zolisx4
őstag
valószinű akkor a procim 2600 Mhz kevés magonként meghuznám de nem tudom hogy kell próbáltam de ez az alaplap mindig kitalál valamit hogy most ez nem jó most ez nem jó ha feljeb veszem a Mhz et vagy szorzót állitok akkor mindjárt a feszültséget is akarja állitani elég süsün lett megoldva a bios ezen nem tudok eligazodni volt asus alaplapom azon simán lehetett de a gigabyteslap bios nekem tiszta káosz
-
zolisx4
őstag
ja olvastam énis hogy volt haddelhadd itt nem szokott lenni inkább eszme csere az többet ér
és nem is veszekedni van a fórum
na viszont nekem is gázosan megy a SHIFT eddig CF em volt ott is belassult de már csak 1 vga van de ugy látom hogy mindegy hogy 1 vagy 2db 4890 es van benne valószinű a proci gyenge -
zolisx4
őstag
lemaradtam a szerkesztésről
azt azért hozzá tenném hogy megfordult a fejembe hogy az eladott kártyák árán lehet egy konzollal jobban járnék egy darabig nem kéne a gépre költeni és nincs azzal baj hogy miért nem megy meg hasonló ez csak még gondolat -
zolisx4
őstag
sziasztok
na nem hiszem hogy annyira számi a fogyasztás 60 W vagy 100W ide vagy oda nem teljesen mindegy ???az 5xxx széri fogyasztása igaz kisseb mint a mostaniaké ami kb ugyan ott van de sokkal melegebb is amit az áramon spórolsz ráköltöd a hütésre legalábbis ezt olvastam.énis tervezem 5870 beszerzését el is adtam az összes vga az xfx et hagytam meg de nem tudom biztosan hogy a 4890 től mennyivel lessz jobb ugyan ezzel a procival azt gyanitom hogy semmivel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest