- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Aktív témák
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1000 üzenetére
Szerintem fölösleges dolog ezt tovább ragoznod. Hogy a 2600XT-nek miért alacsonyabb az ára a 8600GT(S)-hez képest, annak számtalan oka lehet.
Ha ugyanolyan teljesítményű, minőségű és árú terméket ugyanolyan áron adná mint a konkurencia, akkor azzal nagyon nem lehet piaci részesedést szerezni, max hosszútávon (egy év...). Mi van, ha az AMD-nek van valami komolyabb terve idénre nézve is, és ahhoz ütősebb terméket kell kihoznia versenyképes áron?
Persze előfordulhat, hogy a GT-nél nem lesz erősebb az XT, de akkor is még mindig jobb választás lehet. Meg azért pár hozzáértő emberke már kifejtette, hogy ha valaki nem havonta cserél VGA-t, akkor az ATI középkategóriás kártyái technológiai okok, és a fejlődési irány miatt jobb választás lehet, mint az nV középkategóriája. Persze GS/VS kódot favorizáló gamék nem sűrűn vannak még, de ami késik, az nem múlik. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
TomBoy1986 #945 üzenetére
Hát nemtom, ''19-es CRT-m van, és szerintem az 1024 és a 1280 között eléggé szép különbség van. Persze lehet hogy azért, mert nem romlott el még eléggé a szemem, és még nem vagyok szemüveges.
(Hála Istennek)
Ha már nem lesz ilyen jó szemem, akkor majd a természet adta blur effekt miatt majd én sem látom majd a különbséget... -
GuMipOkE
senior tag
A 1950Pro alapon gyengébb, mint a 8600GTS, de erőssebb mint a GT. Persze dx9-ben. A 2600XT ugyanezt fogja hozni.
(ha ennek a nyomorult 3DMarknak lehet hinni)
Ha nem így lesz, akkor mérges leszek, hogy hallgattam rátok abban, hogy várjam meg a 2600XT-t, és ne vegyek 8600GT-t még.
Na jó, nem leszek mérges, csak csalódott. -
GuMipOkE
senior tag
Hja, nekem is sokáig húzta a 9600Prom, de a 2 hete eladott X800XL-es kártyám is 2 évig volt meg. Nagyon szerettem, és nem is tuningolva használtam. Oblivion előttig minden mehetett maxon, csak az Oblivion-tól kezdve az újabbaknál már oda kellett figyelni a beállításokra, hogy élvezhető legyen.
Hogy mennyit GTA SanAndreasoztam...
Silent Hunter III
Rome - Total War
FlatOut1-2
Mind frankón ment vele, és eljesen elégedett voltam a képminőséggel és teljesítménnyel is.
Remélem az ATI(AMD) még jó ideig fog igényes gpu-kat gyártani. Bár hallani, hogy az ATI a fő profilját valszeg átállítja integrált cumók és chipsetek fejlesztésére, de ez eléggé elszomorítana... -
GuMipOkE
senior tag
Azon viszont kacagnék, hogy ha az nV a következő generációban a GS/VS teljesítményre gyúrna rá, és a középkategória pont a 2600XT szintjét hozná...
-
GuMipOkE
senior tag
Kíváncsi leszek, hogy a ddr3 és ddr4-es verziók között mekkora különbség lesz...
-
GuMipOkE
senior tag
Nah, valaki bátor vegye már meg azt a 2600XT-t (mindegy melyiket), és tesztelje le a legfrissebb driverrel! Nagyonszépen megkérekerre valakit!
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19 #775 üzenetére
Dettó. S3Virge-el vakulok már több mint egy hete. Jobb lenne ha igyekeznének azokkal a driverekkel a záemdéék...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
Armando_19 #752 üzenetére
Omega csak finomhangolta a catalyst, de drasztikusan nem turkált bele. Főleg újabb kártyák hatékonyabb támogatását nem programozta bele.
Amúgy én is szívesen használtam omegát. A control panel nekem még mindig jobban bejön, mint a control center. -
GuMipOkE
senior tag
Hát ezeken a teszteken sem sziporkázott a 2600XT. Viszont a CoH teszteredmények azt mutatják, hogy a többinél valószínűleg driver optimalizálatlanságról van szó, mert elég szépen lenyomta a 8600GTS-t. Gyanús, hogy szoftveres oldalon kell az ATInak most vírítani, mert a vas tud ha ''akar''. Kezd érthetővé válni az AMD júli 1-ig tartó tiltása...
-
GuMipOkE
senior tag
Jaja, a GDDR4-es 2600XT-nek elég szép memória sávszélessége lesz a 128bit ellenére is. Kérdés hogy ki fogja-e használni a kártya...
-
GuMipOkE
senior tag
Tegyük fel, hogy nem kutyaütő a 2600XT.
Akkor 2 tényezőnek kell fennállnia, hogy ilyen olcsó legyen:
- költséghatékonyan lehet gyártani, jó a kihozatal
- az AMD igyexik a konkurenciának visszavágni, és gyorsan bevételekhez jutni a pénzügyi gondjainak enyhítése végett.
Ha nem ez van, akkor gyengusz lehet az XT.
Az árak pedig reálisak, hiszen már jópár helyen ilyen szinten mozognak az árak. Ennyien nem kamuznak.
Az AMD megtiltotta a partnereinek, hogy július 1-ig tesztet közöljenek le a teljesítményéről. Ez meg szerintem annak tudható be, hogy a driveren dolgoznak gőzerővel, hogy nehogy úgy járjanak mint a 2900XT-vel. -
GuMipOkE
senior tag
Ha már ennyire közel van, hogy ''már érezzük az illatát'', igazán jöhetne valami teszt is itt a PH!-n...
-
GuMipOkE
senior tag
Végülis, ha az AMD költséghatékonyan tudja ezeket a kártyákat gyártani, akkor előfordulhat hogy reális árak ezek. Főleg, hogy a piaci részesedést valahogy vissza kell hízlalnia, mert nem szerepelt valami fényesen az elmúlt időszakban.
Meg aztán erre még rájön a kiskereskedői haszon, és ott vagyunk a cseh áraknál, amit a napokban számolgattunk. -
GuMipOkE
senior tag
Nem gyűjtjük a szakmai hsz-eket, mint a frageket (pl nekem sok-sok év ellenére nem sok hsz-em van). Csak vannak írott és íratlan szabályok, amit sok hűbele újonc nem vesz figyelembe, még akkor sem ha szólnak neki. A társaság meg ''ösztönösen'' rendszabályoz.
Nem kell rosszul érezned magad, és senki sem akar igazából bántani. Csak legközelebb olvass, és ha így sem kaptál választ, akkor kérdezz. Ez más fórumokon is így van.
Ja és ez nem kiokítás akart lenni, csak jótanács.
Amúgy szívesen látunk. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
VaniliásRönk #518 üzenetére
Még 30W sincs.
Valami nem klappol a dologgal... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
venember83 #512 üzenetére
Write only user
Azt nem tudom, hogy jutott el ide a fórumig úgy hogy nem ütötte ki a szemét... -
GuMipOkE
senior tag
Hja, én is csak 1280x960-as felbontásban használom, és asszem még egy jó ideig marad ez a felbontás.
Azért nem gondolom, hogy a 2600XT-t temetni kellene. Ha csak ugyanakkora javulás várható tőle az újabb driverekkel, mint a 2900-astól láttuk, akkor már teljesen versenyképes lesz a GTS-el szemben.
Off: Amúgy nem tudom miért megy a marakodás. Ha egy kártya jobban megy, az a vásárlónak jobb. Ha meg valaki vett már egy kártyát, és utólag gyengébbnek minősül mint a konkurenciáé, akkor csak pusztán irigységről lehet beszélni, ha nekiáll fikázni a másik vga-t.
Jó lenne, ha nem csak fröcsögés menne, hanem kicsit józanabb és ''objektívebb'' hozzászólások lennének. -
GuMipOkE
senior tag
Hümm:
[link]
''Egy árban van tehát (a teszt elkészültének időpontjában!) a GeForce 8800 GTS 640 MB-os változata, illetve a HD 2900 XT. A két kártya közül szerintünk a HD 2900 XT a jobb választás, ugyanis többször verte meg ellenfelét, mint fordítva.''
Ezek után kifejezetten várom már a 2600XT tesztjét. -
GuMipOkE
senior tag
A Sapphire 2600XT-je vhogy így fog kinézni. [link] Úgy tűnik picit kisebb is a kártya mint az MSI monstruma. Lehet hogy az valami prototipus?
-
GuMipOkE
senior tag
Most látom hogy a HWT is kirakta a fenti tesztet, és a fogyasztása azért nem piskóta. [link]
-
-
GuMipOkE
senior tag
Hát nekem úgy tűnik hogy ez alapján [link] a fearben hozott szint magasabb, mint általában a GTS-eknél. Persze nem tudom milyen beállítások mellett, de valószínűleg nem a minimumon tesztelték. A 3DMarkra (06) már nem is merek hivatkozni, de az ott hozott 6100 pötty is a GTS fölé emeli. Itt persze nem elkerülendő tény, hogy egy majd 3Ghz-en járó X6800-assal hajtották meg az XT-t.
Minden esetre, hogy ha már itt az elején a GTS szintjét hozza az XT (tuning nélkül) a korábban látott árakon, akkor jó vásár lehet. Főleg ha tényleg igaz, hogy a ''kapacitásai'' még közel sincsenek kihasználva. No és ha tényleg nem igényel majd + tápcsatlakozót (fogyasztás kisebb mint 75W), akkor meg nincs is több kérdésem... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
Bundás22 #463 üzenetére
Hát nemtom, a feltételezések engem annyira nem érdekelnek.
Kicsit bizonytalan vagyok, de egyelőre úgy tűnik, hogy a 2600XT gyorsabb a 8600GTS-nél a jelenlegi gamék mellett is. A kínai cikkel kapcsolatban meg mintha az eredmények ''hasraütésre'' születtek volna. Az XT ára viszont a GT árában van, ami miatt a legjobb választás lehet a piacon, ha időben kijön.
Viszont ha 2 hónapot kell a kártyára várni, akkor nekem az nem ér meg annyit, mert 2 hónapig nem akarok S3Trióval netezni
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest