- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
Aktív témák
-
matek
csendes tag
Nekem FX 5900 karim van 400/850 órajelekkel!Eddig nem volt olyan játék ami alatt megfagyott vagy szarakodott! Nekem semmi bajom a képpel éles és élvezhető a filmek alatt is tehát nem tudom mi baj van az 5900xt-vel! Nv-nek normális táp kell és erős processzor+jó whql-minősítésű driver!
-
Sundesz
addikt
Az ATI nem is szorul rá, hogy ő maga csináljon! Lásd nVidia!!
Ott van az ASUS, ABIT, GIGABYTE, HIS,Sapphire,MSI,Tyan,PowerColor,Connect3D, Club3D, GexCube, Triplex, Xpert Vision...kihagytam vmit??:DD Ja, az ECS! -
Raymond
titán
Csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy ''EREDETI'' ATI kartyat ahogy te gondolod mar nemigen fogsz venni. Az ATI mar nem gyart kartyakat, ugyanis minden ATI alapu kartya a kinai gyarakban keszul fuggetlenul attol hogy a board partner taiwani, honkongi, kiani vagy akarmilyen szekhelyu is es a kartya milyen nev alatt van forgalmazva.
-
_Chris_
csendes tag
Mondanál példákat?
A régi játékok közül: Colin McRae Rally 2, NFS3, NFS4, Diablo 2 - kikapcsolta a
monitort - és mostani játék az UFO - Aftermath elindult ugyan csak lefagyott.
Nem mondom, hogy ez mind a Driver vagy az ATI hibája, lehet a játékban lévő hiba is. Természetesen az új játékokat tesztelik mindkét kártyával és nem hiszem, hogy ilyen probléma lesz mostanában.
A következő kártyám ATI lesz és EREDETI mert ez is nagyon sokat számít
''Ez nem igaz. Egy BBA Radeon 9800 Pro és egy Club3D vagy ASUS 9800 Pro között nincs semmi teljesítménybeli különbség, az eltérés max. 1-2%. ''
így igaz, nincs teljesítménybeli különbség csak képminőségbeli és ezt legjobban
a GP3-nál láttam, ugyanis egy Herkules R9500 Pro képminősége sehol nem volt az én OEM-es Radeon 7500-höz képest. A textura élessége, megszűrése sokkal jobb az EREDETI ATI kártyákon - sokkal élénkebbek a színek - persze ez monitorfüggő is.
Üdv,
Chris -
Dilikutya
félisten
sztem is a 9700-est vedd meg, az XT az nvidiánál nem egészen ugyanazt jelőli mint az ATI-nál...:)) de amugy fene megette ha 50Ft-os 5900XT-n szaggat valami ennyi pénzér már elvárná az ember hogy pörögjön a game a jó isten ha meg nem veri ezeket a tetves játékfejlesztőket hogy csak a legzsirabb több tizezres kártyákon megy valami jól
-
HarryPlotter
tag
nekem egy powermagic 9500@9700Prom van azt kell mondanom még nem volt ollan játék ami artifactozott volna(traod sem full grafikával...)
-
HarryPlotter
tag
-
Sundesz
addikt
válasz
HarryPlotter #78 üzenetére
Remélem nem fogok szívni a Sapphire-ommal! Még ezelőtt nem volt ATi-m.. :F
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
HarryPlotter
tag
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Ati9500
senior tag
Én annó egy Club 3d9500 at vettem !
Szerintem ez volt a lehető legjobb választás, gond nélkül megy rajta a soft hack.....
de én is inkább az Atira szavaznék....
a képe tényleg szebb mint az nvidaé....
nincs atira hasonló program mint a TVTOOL -
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #70 üzenetére
Miért, ha kijött a teszt, akkor az összes ilyen ''akármi vs akármi'' topicot bezárjuk, ami megnyílik és megnyílt eddig?
1ébként a probléma ott van, hogy sokan sokmindent állítanak indoklás és bizonyítékok nélkül... -
Alvin_ti4200
félisten
Ezt a gebasz topikot, komolyan mondom már kicsit unom:((( Miért nem lehet megvárni a PH-s tesztet? 1-2 hét nem fLeSs?
-
e-biza
őstag
és hol lehet kapni 9700ast? :)
-
fLeSs
nagyúr
Játékokra visszatérve, igen az ATI kártyákon nem mindig megy tökéletesen néhány régebbi játék és egy pár új is kiakad!!! Ezt nem lehet letagadni akárki akármit mond.
Mondanál példákat?
Nem rosz kártya az Fx 5900 XT- mert jó paraméterekkel rendelkezik és OpenGL-ben felveszi a harcot még a 9700Pro-val is, ha nincsen sok PS-a game-ben
OpenGL alatt az NV kártyák jobbak, ez köztudott.
A következő kártyám ATI lesz és EREDETI mert ez is nagyon sokat számít
Ez nem igaz. Egy BBA Radeon 9800 Pro és egy Club3D vagy ASUS 9800 Pro között nincs semmi teljesítménybeli különbség, az eltérés max. 1-2%. -
_Chris_
csendes tag
HI!
Egy gyors összehasonlítás, részemről: ATI vs nVidia jelen.
Nekem Gigabyte FX 5900XT-m van, tehát a legjobbak közül.
Nem tuningoltam. 390/700-on megy.
Eddigi vid kártyáim : Ati Rage 2, 7500, 9100, 9500 Pro, nV FX 5900XT
FX 5900XT-vel alapvetően meg vagyok elégedve, nem volt olyan játék, ami nem
ment volna rajta hiba nélkül - beleértve a régi játékokat is -
2 dolog van ami nem jó benne: PS 2.0- gyenge !!!
Az nVidia TV-Out-ja fos, és a monitoron is elmosodott a DVD-képe !!!
Az ATI kártyákon a DVD filmek képe tűéles - élvezet nézni - a TV-n is csodálatos.
Ha valamiért lecserélem ezt a kártyát az biztosan a filmek miatt lesz. A játékok
különösebben nem érdekelnek, egyszerűen nincs rá időm. Amit várok az a Doom3.
Viszont az FX nagyon szép 2D-s képet varázsol elém , de ezt az ATI kártyái is tudják.
Játékokra visszatérve, igen az ATI kártyákon nem mindig megy tökéletesen néhány régebbi játék és egy pár új is kiakad!!! Ezt nem lehet letagadni akárki akármit mond.
Viszont a PS-ok jelenleg megfektetik az FX kártákat látványosan.
Nem rosz kártya az Fx 5900 XT- mert jó paraméterekkel rendelkezik és OpenGL-ben felveszi a harcot még a 9700Pro-val is, ha nincsen sok PS-a game-ben.
A következő kártyám ATI lesz és EREDETI mert ez is nagyon sokat számít.
Üdv,
Chris -
zebrafish
tag
9700 mert csak :)
-
ffodi
veterán
Na nincs már senkinek véleménye????
-
divot
veterán
Eh, valahol végtelenül ostoba dolog ez a hárdverevolúció. Nyomjuk itt bele a pénzt ezerrel, aztán jó, ha félévente megjelenik valami gáma, amiben hasznát vesszük a nagy fejlesztésnek. :(
-
Sundesz
addikt
Képek alapján jó lesz! Átvették az ATi féle magot! :))
-
fLeSs
nagyúr
Ha én védenék egy sz@ros céget, akkor már nem itt tartana a vita, ahol most. :DD
Nem fizet sem az ATI, se az NV.
DE mivel tudom (leteszteltem), hogy melyik kártya a jobb, ezért nekem nincs szándékomban félrevezetni senkit, és azt mondani, hogy vegyél FX5600 256MB-os kártyát, mert az is sz@rráveri a Radeon 9800XT-t. Soxor ugyanis ezt tapasztalom (persze burkoltabban), és erre fel szokott menni a pumpám.
Ha én képes voltam arra, hogy 16 VGA-t úgy helyezzek üzembe egymás után, hogy a játékokban nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet (kivéve driverhiba), akkor te is képes vagy rá, ehhez nem kell profinak lenni, csak az alapokat kell tudni. - OS, SP1, chipsetdriver, DX9, VGA-driver, stb. -
MUŁĐER
addikt
Annyira nem értek hozzá,mármint profi szinten,de nem szoktam összevissza installálgatni...és nem a gyártót akarom bepiszkolni értsd már meg,de ha én nemprofi júzer ennyit szívtam,ez azt jelenti,hogy csak annak lehet ATI-ja,aki profin keni vágja a témát?(persze ez kicsit túlzott hasonlat)
És ez SZVSZ volt,nem kell mindenre reagálni és mindenben támadást látni!Nem tudom miért kell ennyire védeni egy szaros céget?:F Nekik is van saruk bőven,meg nekem tök mind1 milyen kareszom van,de eléggé idegesít ha a nehezen összeszedett lén vett cucc szivatja a fejem...mind1,haggyuk,nem fogjuk egymást megérteni,én lezárom a vitát,peace meg minden... -
Thom!
veterán
9700 alap
-
MUŁĐER
addikt
Jóvanna,nem értek hozzá!Ez van,elismerem...
Ja,és a Morrowind is szarakodott még akkor,amikor zsírúj volt a gépem,szóval azt biztos nem én tettem ''tönkre''...de a mai napig nem tudom,mitől,de egyszer csak jó lett..éppen amikor ki akartam dobni az egészet a ...oda.
Igazából nekem csak egy nagy bajom volt a 9600 pro-mal:a teljesítménye nagyon rossz volt SZVSZ...meg hát drágán vettem anno...
Amúgy meg nem emléxem hogy összevissza raktam volna föl mindent,de hát nem vettem be a mai kavingtont...Na mind1.
Meg csak annyit mondtam,amit én tapasztaltam.Mert ezt is tudnia kell annak,aki ATI-t akar venni.Én ezt tapasztaltam,nekem nem jött be.Ő ezt vagy figyelembe veszi,vagy nem,de nem fogom elhallgatni. -
fLeSs
nagyúr
Dettó.
Ezek mind szerepelni is fognak a cikkben... :DD
Kivéve a D3, az nem indult el 2 kártyán, ráadásul a többin sem (NV kártyák) ugyanazzal a driververzióval. Kisérleteznem kellett a 44.03 és 41.09-es driverekkel, aztán meguntam, metr az FX5700 és az 5900XT-t egyik sem ismeri fel, az utána megjelent detonátorokkal meg egy nagy szürke villogás fogad indításkor.
szerk: bocs, HL2-t csak most tudtam megszerezni, szal az sem lesz... -
MUŁĐER
addikt
Jedi Academy-ben az árnyékok borzalmasak voltak,és volt pár textúrahiba is...
Far Cry,igaz csak demo volt,azt elfelejtettem,a betöltésnél mindig lefagyott,megpróbáltam többféle Cat-al,Nvidia-val elindult...
MC2 is lefagyott a betöltésnél...,Nvidia-val elindult...
Nemtom mér volt nálam ilyen szar az ATI,dehát ez van.Mind1,már eladtam... -
fLeSs
nagyúr
A cikk pedig nemtom mikor jelenik meg, Parci tudja egyedül. :DDD
A héten már biztos nem... -
fLeSs
nagyúr
Halo tökéletesen megy nálam, végigvittem Radeon 8500-tel és 9800Pro-val is, továbbá 7 ATI-kártyával leteszteltem a játékot, nem volt semmi baja.
Far Cry-jal éppen most játszom, egyedül Radeon 8500-on sz@r, többi kártyával le tudtam tesztelni a játékot.
MC2: nem ismerem.
Jedi Academy: jáccottam is vele (sztem egy sz@r játék), sőt előző cikkemben szerepel is, érdekes módon le tudtam tesztelni alatta az ATI kártyákat. -
divot
veterán
Fless, mikor jelenik meg a cikked?
-
mzprox
aktív tag
Mennyi azaz olcsó, amennyiért vennéd ezeket a kártyákat (ha nem titok :)) ) Nekem is 9700np-m van és várhatóan marad még egy pár hónapig...
-
HarryPlotter
tag
nekem 9500@9700Prom van, és volt nálam egy msi fx5900XT is. Szűrők nélkül valóban gyorsabb az fx5900xt. ez tuti. viszont ha bekapcsolsz egy 4XAA-t és mondjuk egy 8X anisot. Hát. nem mindegy.
-
faster
nagyúr
Mégegy h&lye vs. topik.
-
-
fLeSs
nagyúr
Fogalmam sincs, mivel nem teszteltem 5900U meg 9800 Pro-t.
De mivel teszteltem korábban 9800XT meg 5950U-t, ugye cikk is van róla, így azt tudom mondani, hogy a 9800XT a gyorsabb.
És ugye ahogy egy 5900XT felhúzható általában 450/425-re, úgy egy 9800 nem-Pro is felhúzható 430/350-re, itt pedig agyonveri az 5900-et.
Azt tudom, hogy az UT2004 1az1ben UT2003 engine, tehát még mindig DX7 -> ugyanolyan gyors minden kártya benne, mint a 2003-ban.
Far Cry-ban normális szkriptet használva az ATI kártyák a gyorsabbak minden esetben, a TR-ben meg egyértelmű. -
Sundesz
addikt
Azt tudom, hogy a 9800XT kb5 FPS-el veri az 5950-et a Far Cry Demo tesztek alapján!
-
fLeSs
nagyúr
Javítom magam, miután megnéztem a teszteredményeket: FSAA+AF-fel is kb. ugyanaz a helyzet, mint pure teljesítményben, viszont ugye az ATI FSAA-ja szebb (ATI 2xAA~NV 4xAA, ATI 4xAA~NV8xAA).
-
fLeSs
nagyúr
Pure teljesítményben a 9700 nem-Pro kb. egy szinten van az 5900XT-vel, igaz a 9700 több játékban gyorsabb az 5900XT-nél, mint az 5900XT a 9700-nél.
FSAA+AF-fel a 9700 gyorsabb, és ugye szebb is az ATI FSAA-ja.
DX9-ben pedig 1értelmű (Far Cry/CMR4/HL2 is ebbetartozik). -
divot
veterán
Ez így van. Decemberben, amikor vettem az LE-t, még nagyon drágák voltak az ATI kártyák, özezerrel olcsóbban tudtam volna Zafír 9600XT-t venni, ezért választottam az FX-et. Ha most indulnék el boltba, nyilván 9800PRO lenne a vége.
De az alapkérdés az volt, hogy 9700 (és még a pro sincs ott a végén), vagy 5900xt. -
Sundesz
addikt
Hát minőségi beállításokkal ATi, de ha csak alapon akarsz játszani akkor NV! De 1 tesztprogramban sem lehet megbízni, olvassátok el a Prohardver! ATi vs. nVidia cikket!
-
Gorneck
legenda
Hűha! Mi van itt? Dupla gyilok! Beszálhatok?
-
MUŁĐER
addikt
Én kicsit csalódtam az ATI-ban,nagyon sok kompatibilítási gondom volt vele,sok porgram bugos volt,nem indult,meg ilyesmi...Nvidia-val nincs ilyesmi,de ez szigorúan az én tapasztalatom,biztos vannak itt sokan,akik majd mondják hogy nekik nem volt semmi bajuk az ATI-val,ők szerencsések.
Az biztos,hogy FSAA-ban verhetetlenek a mai ATI-k,és gyorsaságban is ottvannak a szeren,de ha egy játék el sem indul,akkor sokra megyek vele...
EZ MIND SAJÁT TAPASZTALAT,NE TESSÉK ENGEM AZÉRT BÁNTANI,EZ NEM FLÉM VOLT! -
divot
veterán
Nem szar, csupán szintetikus bencsmárk, ahogy azt a neve is mutatja.
Egyébként nem rossz kártya az 5900XT széria, bár az is tény, hogy kell neki a tuning, csak úgy tuk kapaszkodni. Ezért volt mázlista, aki az első szériából vásárolt, mert azok normális 5900-ak.
Épp most kezdtem játszani a far cry-t, és ezzel sincs gond, csak kevés a ram. -
Nari
csendes tag
hogy melyik is a jobb hát még jó hogy 9700Pro jobban tolható és játékokba is szebb a kép élessége a Geforce meg geforce!még nekem nem volt 5900Xt de bizton állítom a véleményemet:DDDD
-
ffodi
veterán
Az 5900xt több pontot a 3dmark03-ban mint a 9700?
Akkor mér jobb a 9700? -
mzprox
aktív tag
Aki 3dmark-al játszik annak az xt. sokkal több pontot ad. :D
-
divot
veterán
5900LE@Ultra :t
-
ffodi
veterán
Szerintetek melyik jobb??
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest