- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Yettel topik
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #1711 üzenetére
Értelme nem az aquamarkban van, hanem a játékok alatt
Konkrétan milyen értékelhető eredményt jelent ez? Benchmark-oltál vmit?
Na: megnéztem a PoP:WW demóval+fraps-szal... Ugyanúgy +1,5fps (550/303), s ezt látva úgy érzem, nem olyan nagy nyereség, hogy érdemes legyen érte húzni. (Ráadásul menetközben a VPU-recover vissza is nyomta alapórajelre, biztos mert túlmelegedett (le van halkítva a hűtés): ezt a 0 fps-részt kihagytam a mérésből.)
Persze akinek nagyobb tuningpotenciálú kártyája van, és elér vele mondjuk +5-6fps-t ott már lehet, hogy meggondolandó, max. feltekeri a hűtést...Szóval a fenti magánvélemény/tapasztalat, de amúgy kíváncsian várom az észrevételeket ezen - általam - sokat emlegetett játékkal - és a topiknál maradva természetesen 9600XT-vel - kapcsolatban, mert a neten még nem találtam róla mérési eredményt, pedig egy-két hete nagyon érdekelt a téma. Jó, a teljes még nem jött ki - dec. 2., remélem nálunk is kapható lesz ezután nemsokkal - viszont a demóval mérhettek volna. Egy másik fórumon olvastam is, hogy vki erre készül, de hogy aztán lett-e/lesz-e a tervezett cikkből valami, azt a jóég tudja...
-
DigitXT
félisten
Nekem Asus van és nincs overdrive, viszont van hőmérő.
Na ez már érdekes: lehet, hogy a Pro-k is így vannak ezzel?
Értelme nem az aquamarkban van, hanem a játékok alatt
Konkrétan milyen értékelhető eredményt jelent ez? Benchmark-oltál vmit?
Bink video: nekem csak olyan van, ha legszebbre állítom akkor vmivel csúnyább. biztos nvidiara van optimalizálva ez is
Igen, vmi ilyesmi következtetésre jutottak azon a fórumon is, mindenesetre az is érdekes, hogy ha önmagában lejátszom a videófájlokat bink playerrel, akkor minden rendben, csak játék közben csinálta a pixelezgetést: azt néztem, hogy pl. a PoP:SoT, és a PoP:WW ugyanazt a dll-t használja a lejátszáshoz, szóval a hasonlóságon nem lepődtem meg, abban sem, hogy a downclock megoldotta a gondot, de hogy miért, azt nem tudom (azt fejtegették Bővebben: link , hogy az NVIDIA-sok megcsinálhattak vmi hardveres támogatást hozzá, míg az ATI nem, vagy nem úgy, és ekkor a procira hárul a dekódolás egy része, és így számíthat, vagy mi).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Ja még lenne egy érdekes kérdésem: nyáron majd megőrültem, hogy miért nem látok normális BINK videót a játékokban - konkrétan a POP:SoT-ban -, azaz volt egy kis gond: zöld pixeleket hajigált a lejátszás közben összevissza, és úgy tűnt, a kártya (gép) melegedésével összefüggően. Aztán azt a megoldást találtam a neten, hogy úgy néz ki, hogy ez a dolog valahogy a procitúlhajtással függ össze, ami meg azért vicces, mert mindig alapon használtam a gépet, azaz XP 2400+ esetében 15*133-on. Szóval azt a megoldást ajánlotta vki, hogy 60MHz underclock, és eltűnnek a zöld pixelek: ez végül nekem is bevált, és elégedett is vagyok az eredménnyel, csak tök fura, mert az FX-szel nem csinálta (csak azon meg nem a játék KÖZBEN volt sz*r, mert a framrate, hogy úgy mondjam...
).
Szóval a kérdés: volt másnak is ilyan gondja itt a PH-n? (Zöld pixelek a játék közben lejátszott BINK videókon, pl. PoP:SoT, vagy SW:KOTOR, stb.) Anno nagyon keresgéltem, hogy mi lehet, de csak külföldi oldalakat találtam, viszont azok szerint ez nem egyedi eset. Lehet, hogy az alaplap vacakolt, vagy bármi? -
DigitXT
félisten
válasz
Dresden #1704 üzenetére
Alapból 500/300 az oké, az OverDrive-ot engedélyezni is kell a driverben, de ne várj tőle csodát! A tapasztalatom szerint baromira nem úgy működik, ahogy kéne: azt mondják, hogy 526-ra húzza a GPU-t, és ha melegszik, akkor visszaveszi. Hát, ehhez képest fixen 513-ra húzza, és kész. Szóval nem vmi hasznos. Húzni ATItool-lal pofonegyszerű, és tovább is lehet, az megint más kérdés, hogy van-e értelme. (Én egy Aquamark3 teszthez húztam 567/303.75-re, aztán annyi. +1,5fps, igaz, hogy aki Aquamarkban akar vitézkedni, annak erős proci is kell, az én konfigom kiegyensúlyozottnak találtatott a többi eredménnyel összevete.
)
Egy dolog viszont érdekes lehet: ha nincs OverDrive, nincs hőmérő se rajta?(Mert ha az ember húzni akarja, akkor nem árt nézni, hogy mik a következményei.)
Nyáron két HIS R9600XT-t vihettem vissza, mert RAMhibásak voltak, végül lett a Sapphire, és az oké: nem fagy, stabil. Mi kell még? -
DigitXT
félisten
Ha jól tudom, azért nem teljesen ugyanaz: a 9600 Pro GPU-ja RV350-es, míg az XT-nek RV360, ami már más technológiával készült, minek köszönhetően kevésbé melegszik. Épp ezért kétlem, hogy egy Pro-t csak úgy - pl. gyári hűtéssel - stabilan lehetne üzemeltetni 500 Mhz-en. Nem olvastam el pl. ezt a topikot, de ilyesmivel kezdődik: Bővebben: link
Gondolom a kérdező is sok hasznos infót találhat még ott a témában.
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- alza vélemények - tapasztalatok
- C# programozás
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Dark Souls sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest