- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
Aktív témák
-
HSM
félisten
Igen, de az "élmény megfizethetetlen".... Szóval, az 1GB-s nem megy több FPS-t, de viszont ha kipróbálod, rájössz pár turpisságra, miért nem mérnek több FPS-t....
Pl. GTA4, egy centivel se lett gyorsabb, az átlag FPS még csökkent is. Viszont feljebb húzhatom/húztam a látótávolságot, de még ez se minden, ugyanis az 512-essel még pici látótávolságnál is volt "utólagos" kirajzolás, amikor látod, hogy előtted épül fel a város. Elég kiábrándító látvány, néha bosszantó is, mikor eléd varázsol a semmiből egy betontömböt. Na, az 1GB-ssel nincs ilyen. Azzal BENN VAGY A VÁROSBAN! És a város létezik, nem eléd épül. Na, asszem maradjunk ennyiben.
De mint említettem, a játékok többségénél nincs semmi előnye, de egyre több cím jelenik meg, amiben igen....
Szerk: itt egy link, miről van szó... [link] (Először egy reklámot nyom be, nem anyázni, hogy szar a link....
) És az is látszik, hogy az 1GB-s jobban szaggat, mint az 512-es! Ha az ember jbban átgondolja, logikus is, mivel az 1GB-snek minden adat ott van a memóriájában, tehát azonnal megkap minden kirajzolandó objektumot, míg az 512-esnek "van ideje", míg a hiányzó adatok egyenként megérkeznek.... De ez nagyon ritkán van, hogy az 1GB-s jobban akad, és ez már inkább a játék maximalizmusából fakad, hogy még a kilométerekre lévő dolgokat is igen részletesen megrajzoltatja a karival. De van ellenpélda is, a Crysis WH pl. sokkal stabilabb FPS-ekkel hálálta meg a plussz Vram-ot. Körbenézel, és abszolút no lag.... Meg se rezzen. Zoomolásnál sem. Nyilván itt azt is meg kell említeni, hogy az 512-es kártya se rossz, csak számolni kell a kompromisszumokkal, amikkel jár. De nyilván jóval olcsóbb is.
-
_Toka_
senior tag
Csak az a helyzet, hogy a tesztek óta is egyre jönnek ki az új játékok és az új driverek, amelyek egyre kisebb felbontáson profitálnak a plusz memóriából. "Félek tőle", az idő előrehaladtával egyre kevesebb igazság lesz mind a korábbi tesztek következtetéseiben, mind a korábban "ülő" ajánlásokban...
-
katt777
félisten
Fölösleges volt Corsair RAM-okat venned. Az olcsó Kingmaxaim 1154-et is visznek stabilan, még CL5-ben. Viszont tudtam venni gyors VGA-t (vagy vehettem volna 4 magos procit, ha azt akarok). Kevés olyan értelmetlen dolog van - szerintem -, mint tuningRAM-ra költeni, mert az 5-10X-es árát sosem fogja teljesítménnyel meghálálni. Inkább 4 GB olcsó RAM, és erős proci.
-
katt777
félisten
Volt vagy 7000Ft 2GB RAM, amikor bővítettem a gépet (anno meg 2x18k volt 3x1GB, amikor DDRII-es cuccra váltottam
). Akinek ennyit (nincs a játék ára) nem ér meg a gyors gép, az ne sírjon, ha egy-egy programnak (és egyre többnek) több RAM kell.
Egyébként 1GB-os VGA (vagy 2x512MB CF) is segíthet, mert azzal fele akkora lesz a Crysis RAM-igénye - ha valaki nem akar RAM-ot venni.
Crysis-t DX10-ben, még csak nem is SP1 Vistán, 1950XT-n toltam végig amúgy, még az anyahajós részt is.
Omli85: Azért ott van még a FEAR, és pár más játék is, amelyek beintenek, hogy kérik a lapozófájlt, ha csak 2GB RAM-od van, és lapozófájllal értelemszerűen azok sem hasítanak.
-
Eagl3
veterán
"Vista reinstall-t inkább utoljára hagynám!
Nincs egy éves se a rendszer!"Hehe... itt az emberek 80 százalékának 1hónapot sem él meg egy Oprendszer.
Nálam pl. egyértelmű, ha veszek egy új alaplapot, procit VGA-t akkor újrahúzom az XP-t, Vistat.
Milyen VGA volt előtte a gépedbe? -
katt777
félisten
Kis cache és/vagy kevés RAM.
Vagy szimplán kukázni kéne a rendszert, mert valami driver-maradvány szívat (ha volt fent 8.8-as, vagy a 8.10 béta, akkor nagy erre az esély), és feltenni egy tiszta OS-t. Előtte még próbáld meg a driver sweepert.
De az tuti, hogy az állandó 3D órajel és fesz. nem oldja meg a problémádat.d@minator: Nálam már a hotfix-szel is rosszabb, mint a sima 8.10-zel.
-
NKing
tag
Hát, először is nézz körül a BIOS-ban, ha tényleg valami akadás van. Aztán nézz bele a Windows esemény naplóba, hogy miket jelez. Amúgy nehéz megmondani...
Eagl3: azt kiírná a driver, hogy nem stimmel az oprendszer szerintem. Viszont lehet, hogy driver cleanerezni kellene, ha nem friss a rendszer.
-
cizoe
őstag
Hát ha techpowerupon nincs, akkor nincs hivatalos. De szedj csak le egyet, és ha mered frissíteni, RBE-vel belebütykölhetsz. Katt leírása a biosmodhoz.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest