Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot
    őstag

Ez abszolút nincs így. Ma általános jelenség az ateizmus Európában. Talán az Usában még ritkább az ateizmus és nagyobb hangja van, de nálunk ez természetes. Tehát egyáltalán nem "divat" vagy "feltűnéskeltés" ha valaki ateista kinyilvánításokat tesz mert épp ahhoz van kedve.

#24 "Pont az utolsó részre, amit írtál, mondtam, hogy már nincs értelme lázadozni, mert aki nem akar egyáltalán nem kell foglalkozni a vallással."
    Miféle lázadozás? Senki nem lázad. Mellesleg a vallásossággal szerintem vannak problémák. Legszembetűnőbben az Arab világban, ahol az országok jelentés részén 90% fölött van a nők körülmetéltsége vallási babonákból, továbbá néha élve temetnek el nőket a "család védelmében". Az egy primitív vallás és ártalmas arra a társadalomra nézve.
    De én problémásanak tartom az olyan vallásos viselkedést mint amit például Mccain helyettese Sarah Palin csinál. Nevetséges, ifjú lánya teherbe esett és nem engedte az abortuszt, ezzel tönkretéve lánya életét. De ez csak egy példa. Igen, kérdés hogy lehet jobb és értelmesebb világ lenne ha nőne az ateizmus aránya (főleg az USA-ban). És ez most csak szociológiai fejtegetés.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák