Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarkManus
    csendes tag

Az ateizmussal szerintem az a gond, hogy túl nagy "gyűjtő" fogalom. Legjobban a vad nyugathoz tudnám hasonlítani, ahol nincsenek törvények. Véleményem szerint össz vissz 2 részre bontanám az embereket ilyen szempontból. Elfogadó, illetve alkotó. Az elfogadó, alárendeli magát valamilyen rendszernek önkéntesen, és megpróbál abban a rendszerben hinni és élni. Az alkotó, a 0-ból indúl ki, és csak a saját maga álltal tapasztalt dolgokat veszi alapúl. Amit a hagyományos érzékszerveivel nem tud megtapasztalni, azt a tudást nem használja fel, illetve nincs is számára. Én nem nevezném azt az embert ateistának aki ezt a tudást NEM akarja felhesználni. Ő inkább lázadó, lázad az ellen amit úgy vél, hogy létezik, vagy létezhet. A tudományokban való hit, véleményem szerint nem létezik. Mert amit a tudomány megalkotott azt másik szintén emberi fajhoz tartozó egyedek kísérleteztek ki. Ergó, ugyan azokat az érzékszerveket használta, amivel mi is rendelkezük, ezért vissza tudjuk követni annak eredetét és keletkezését. Ha nem is tudod, hogy a motor hogyan működik, szért tudod szedni, és tudod hogy ha te 1 pontosan ugyan olyat készítesz, akkor az ugyan úgy fog működni. Ez a logika, ami minden emberben megtalálható. Véleményem szerint nagyon kevés ateista létezik. Ha abba gondolok bele, hogy saját szememmel láttam, hogy élőben 1 shaolin pat, átdobott 1 tűt 1 4 milis üveglapon, akkor azt hitnek nevezném. Hisz nem tudom hogyan csinálta, és az érzékszerveimmel sem tudom megvizsgálni, nem tapinthatom, nem láthatom azt az erőt, és energiát amit ő akkor a tűbe vezetett. Ezért csak azt tudom, hogy elhiszem hogy valamit tennie kellett ahoz, hogy ez megtörténjen. Akkor ezt már hitnek nevezném. Mert itt már nem materialista dolgokról van szó, ez annál sokkal bonyolúltabb. De azzal is tisztában vagyok, hogy ezt mint ember érte el, ezért elvileg bármelyik ember elérheti. Ezért igazából én azt állíthatom, hogy hiszek, de csak és kizárólag az emberben. Szerintem az ember igazi istene, maga az ember. Na akkor most döntse el valaki, hogy ateista vagyok-e vagy sem :K

Új hozzászólás Aktív témák